Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
miért, mert a kocsi átmegy 1-2 gödrön, az nem biztos hogy jót tesz neki 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

vinyót? azt mér?

http://thenamelessphoto.com/

Punkerwork
igen! és a winyót se árt kivenni 😊

Úgytûnik húzik ceglédre 😊 és viszem a full konfigot. amíg a gép utazik levegyem a procíhûtõt?(ZM7000B-Cu)

http://thenamelessphoto.com/

Falconer
Hát ha autón van a sebesség, akkor mindegyik 266on fog menni, ha nem auton van, akkor 266ra kell állítani.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

alph4
Tényleg olyan lehet csinálni hogy haverom gépében van egy 256MB-os DDR ram, ami megy 400Mhz-en, és rakna mellé még 2 db DDR memet ami csak 266Mhz-en futna.
Vagy a biosban kell valamit állítani hogy az az 1 is 266Mhz-en fusson? (mert így tudnám elképzelni.) Legalább 768RAM elég lenne neki 😊

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

alph4
SATA -> IDE átalakítót lehet valahol kapni?

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Falconer
Igen, de ne kérdezz hülyeségeket pls!

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sas6
ha majd megnézem az alaplap tipusád meg mindent akkor az segit majd nektek hogy tudjatok nekem segiteni?

Punkerwork
elöször azt derítsd ki hány mhz-es ramokat fogad a lapod.....

Sas6
azt tom hogy vannak kulonbozo gyártok ami drágább vagy olcsobb. pl ha egy olcsobbat veszek meg az is ugyanolyan jo lesz mint a drágább?Vagy a drágáb az tobb ideig birja ki vagy mi?

Zetorg
igen, ha minden úgy megy, ahogy mennie kell.

Sas6
jah bovités jaja😊)
akkor semmi install csak belerakom és a rendszer automatikusan 256 Mb RAM-al tobbet fog jelezni?

Zetorg
ez nem tuning, hanem bõvítés 😊

megveszed a ramot, belerakod és ennyi.nem kell semmit telepíteni.

Sas6
sziaszok! Szeretnék gépet tuningolni! egyenlore csak RAM-ot szeretnék venni most van 512 de szeretnék egy 256-os RAM-ot venni bele pluszba!Most van 2 gépem most ez a gyengébbik szal sajnos nem tudom milyen a RAM fajtája de szerintem ha jol emlékszem akkor DDR. Én még eléggé kezdo vagyok az ilyen tuning ugyekben ugyhogy lécci segitsetek.Ha megveszem a ramot akkor csak beleillesszem az alaplapba és installáljam az uj hardvert,és kész is?

Zetorg
nem ismerem.

[NST]Cifu
Hát végülis csak nemrég jöttek ki a K8T890(Pro) deszkák... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Meg az, hogy valójában semmilyen fronton nem alternatíva az nforce2-nek. Nézzetek teszteket, semmiben sem jobb.
Narancs
Télleg, nForce4 nek mi a VIA megfelelõje? Még mindíg K8T890 vagy mipöcs? Mostanában nagy a csönd a cég körül...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[NST]Cifu
A KT880-al az volt a baj, hogy túl késõn jött szegény...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Loogan
Még a K7 széria elején verhetetlen volt(KT133, ...). Aztán erõs középnek számított(KT400, KT600). De a legújabb KT880-as szerintem kicsit üti az nForce2-t. Intelhez chipsetben viszont nem tudok véleményt mondani én sem, oda én is Sis, vagy Intelt vennék csak. De ez szigorúan szvsz.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Punker
tényleg ezt kérdezni akartam, jó az a VIA? (sose volt VIA-s lapom)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
És a VIA KT880-as chipsethez mit szólsz?

Punker
viszont olcsó

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zetorg
nem azt mondom, hogy sok baj van vele, hanem azt, hogy nem szolgál ki rendesen egy jó procit, ramot és vga-t.innentõl kezdve meg el van baszva az egész rencer.szerintem...
bár ha csinálna az asrock egy nforce2-es lapot, akkor az ütõkpes lehetne, de a sis és via nem a legjobb választás.

geri15

THX <#vigyor>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

[Jakuza]
Ezekkel nem megy, mert meghiusul, akadalyoz, zavar stb jelent az interfere with.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

geri15
Ehh miér? <#idiota>

Ja lenne egy nagyonhülye kérdésem: haverom is egy Zalman CNPS7000B-AlCu típusú hûtõt szeretne venni, zirka 7 ezerért, de nem is ez a lényeg, hanem az hogy megnéztem a Zalman honlapján, hogy melyik alaplapokkal kompatibilis a hûtõ, és nem találtam rajta az alaplapját, de az enyémet se!!4 Pedig ha leveszem a gépházat itt keveri szorgosan a levegõt, hûsbe tartva a procim...

Compatibility between CNPS7000(A/😎 and Socket 478 Pentium 4 Motherboards
Ott van egy táblázat, ezzel a címmel: List of Pentium 4 motherboards that interfere with CNPS7000(A/😎

Az hogy "to interfere" (ilyen angol igét még a büdöséletben nem hallottam, de nincs is angolos hangzása) az mit jelent? Erg0: a listán azok az alaplapok vannak, amivel megy, vagy azok amivel nem? (Csak lefelejtették az enyém, vagy télleg támogatja/NEM támogatja? <#help><#wilting> )

Elõre is thx
Szerk: a kérdés minden nálam okosabb emberkének megy <#crazya>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Gabesz amd64
Ez a motto!az alaplap függ sokmindentõl

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
ez csak átmenetileg van nálam!

minél elõbb meg fogok tõle szabadulni!<#ravasz1>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
pontosan!nálam már nem egy abit halt meg!és sose többet olyat

[Jakuza]
Sokfajta Asrockrol van szo.
Nem egyedi az eset es nem egyfelek az alaplapok.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Loogan
Nekem ilyen negatív tapasztalataim nem voltak. Van SiS-es ASRockom is (K7S8X), de semmi gondom nincs vele, probléma nélkül ment már benne 3 típusú memória modul is. Barton procim is jól húzható volt benne. Ismerõsök, ügyfelek körében nem volt még panasz. Megfelelõ jumperelés + BIOS friss + netrõl töltött drivereket használok, és semmi prob.

A Te esetedben milyen típusú alaplapról van szó? (érdekes)

[Jakuza]
Hat igen en kijelentem, hogy az Asrock egy gagyi szar.
Sok ismerosom sziv veluk, mert annak idejen nem hallgattak ram, hogy a stabil mukodeshez az elsodleges szempont egy megbizhato alaplap, mert az sok kinszenvedestol megovja oket.
Ok inkabb sporolni akartak es porul is jartak.
Rosszul detectalt processzorok, amik mas orajelen fagynak, nem mukodo NV 66xx-k amin a gyari SiS driverek cserebereje sem segit (csak neha a 4xAGP-re vissza es fast writes kikapcsolasa segit 10bol 1 esetben), a SiS chip miatt rendszertelen memoria hibak, amik a "Windows sulyos hiba utan allt helyre" ablakokat okoznak, lefagyas utan.
Ha valaki stabilitasra vagyik, az felejtse el oket messzirol, csak azt tudom mindenkinek tanacsolni.

Loogan
Csak annyit, hogy minden gyártónak megvan az alacsony, közép, és felsõ szegmensû termékcsaládja. Pusztán piaci okokból.
Az ABIT-nak is van "gagyi" lapja. pl: ABIT VA-10, meg ott van a többi normális.
Az ASRocknak is van normális lapja (pl. enyimé), meg van olcsó deszkája is. Az hogy a legtöbb helyen olcsóbbik ASRockkal szerelik a gépeket, annak egy oka van: a legolcsóbb kategóriában is a legolcsóbb az ASRock. Probléma nem sok van vele, ha a TESCO-s összerakott gépekkel gond van az sem az ASRock alaplap szokott lenni, hanem vmi más (pl: VGA).
Az hogy miért nincs nyugaton ASRock? Mert oda nem is kell. Oda az ASUS nem az ASRock-ot szállítja, hanem az ASUS-t. Ott van zsé ezerrel, többet lehet profitálni, ott zsebbõl kicsengetik a high-end ASUS, MSI, stb. lapokat. Nem tudnak annyival többet, mint amennyivel drágábbak.
Pl. ázsiában a SiS chipset a legelterjedtebb, mi azt fikázzuk (én mondjuk meg vagyok vele elégedve). Azért õk se hülyék, mármint az ázsiai mérnökök. Csak nekik az a piaci szegmens kell, arra van igény, de az nem = hogy szar!!!

Ezúton kérem azok jelentkezését, akik megbízhatóan (tapasztalatból) kijelentik, hogy az ASRock szar gagyi hulladék, mert MIATTA fagy a gép, tönkrement, stb.!!!!!!!!!!!!

Egy kis pl az autópiacnál maradva: Ott van a Toyota Avensis, szinte bármilyen Mercivel felveszi a versenyt, és árkategóriáját nézve klasszisokkal olcsóbb. Miért? Mert a Merdzsónál a nevet meg kell fizetni. (Ezzel nem azt mondom, hogy szar a Merci. Nem. Hanemhogy miért vegyem meg ugyanazt drágábban?)

czky
Muteromnak én is Asrockot vettem egy 2.4-es cerka D-vel. Netre használja...
Spanomnak is Asrockja van 2500+os Bartonnal, és igazából gondja eddig nem volt vele, pedig több mint 2 éves a cucc. Lehet vele játszani is rendesen...
Ettõl függetlenül magamnak soha nem vennék!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

ok, félig meddig rosszul fogalmaztam, viszont a lényeget kihámoztad belõle! <#idiota> (sokan keresik de nem veszik)

Ha kicsitt jobb árban lenne biztos jobban fogyna... (én is azt várom, hogy kicsit olcsóbb legyen és egybõl veszem, fõleg a tuning miatt)
Viszont teljesítményben mindenképpen az egyik legpengébb lap

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Punker
mert arra van kitalálva 😊

Zetorg
tudom, hogy az asus gyártja, de akkor se tud annyit, mint egy asus.
nem szolgál ki rendesen egy bartont az biztos.visszafog mindent.
megveszi az ember, rak bele egy jó kis sempront és tök jól elvan vele.pont ennyire jó az asrock.

Zetorg
Fatality a legkeresettebb abit lap?
ez nekem új.lehet, hogy sokan keresik, de nem veszik meg 😊
a P4-es ~50 rongy...
a sima aa8xe 32 rugó és szinte ugyan az.kicsit kevesebb tuning opció, nincs rajta 4+ ventilátor, és nem piros.

Punker
abban igaza van hogy a tuning topic-nak sok köze nincs az irodai gépekhez, fatal1ty-t meg még nem láttam.

Loogan
No comment...

lol, ez nem csak nekünk mûködik...
Számtech boltos létedre elég szûk látó körû vagy...

Kezdjük ott, hogy P4 (Socket 478) az ABITé az egyik legjobb lap. IC7, IC7-G, IC7-MAX3...
AMD-s lapokat (Socket A) annyira nem ismerem de haverom nem panaszkodott rá és szerintem kategóriájában simán élmezzõny... (NF1, NF2, NF3-teszteket elnézve)
Folytassuk azzal, hogy a következõ generációs lapok kategóriájában az egyik legjobb és legkeresettebb lap (Socket 939, 775) Itt a FATAL1TY családra gondolok...
És mondom mindezeket úgy, hogy nem az ABIT a kedvenc gyártóm... Szal nem az elvakultság szól belõlem hanem puszta tények...

Asrockról meg csak annyit, hogy integrált videókáryta mindent elmond róla...
Nemhiába rakják Tesco-s meg Interspáros PENGE gépekbe...
Az meg a csúcs, hogy Asrock-ot nyugateurópában nem is ismerik és nem is lehet kapni, egyedül keleti blokkban kapható über termék, amit csak a tudatlan magyarja vesz meg <#worship> mert hüüüüüü de fasza...
Asrock mindennek a legalja, irodai gépek meg tudatlan f@sz parasztok terméke...
Aki megveszi meg is érdemli...

Tufa
Ezt nem igazán értem, de:

Ha egy trabantban már 1200lovas motor van, versenyen kivül másra nem nagyon használják 😊

Punker
azt a 10k-t inkább piára költsd 😊

Punker
de mivel nem indul versenyen neki mindegy a kaszni 😊

Loogan
Ésszel kell!
Pl az én deszkám jó vételnek számít. (Most nem arcolásból mondom.)
Ami 10 000 HUF-ot spórolok az alaplapon, azt inkább VGA-ra költöm, és akkor tényleg látom a játékok alatt a különbséget, igen.

Punker
mi alapján írom? a rengeteg rossz tapasztalat alapján ami az Abit termékeket jellemzi, de ne kezdjük elõrõl, nektek mûködik és elégedettek vagytok vele én meg a sz@rakodást láttam ezért nem ajánlom senkinek.

Tufa
Azért ez a hasonlat nem igazán megfelelõ. Ha autókhoz kéne hasonlítani akkor az alaplap lenne kb a kaszni. Lehet egy trabantod is akár egy 1200lovas motorral(gondolok én itt a asrock lap - proceszor párosításra).

Ezt mi alapján írtad?
Csak mert qrva nagy hülyeségeket írkálsz, annak ellenére ha jól tudom számtech boltban dolgozol...
Ezek a hozzászólások már közelítik a Fix TV-s okosságokat...