Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
neked az ár a mániád? emlékeim szerint vannak az én lapomnál jóval drágább abit lapok.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zetorg
lehet, hogy Punker nagyobb tapasztalattal rendelkezik mint te?

én is jól ismerem az nf7-et, pedig soha nem volt nekem.

Punker
kondikra figyelj, legtöbb púpos kondi abit-nál van.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tufa
Ha még tudnád bizonyítani el hinném, de könyörgöm, nekem is abitom van, szted melyikre lehet alapozni, a személyes tapasztalat, vagy a láttam róla valami rosszat meg olcsóbb mint az enyém-szóljuk le tipus?

Zetorg
nem azt mondtam, hogy az összes szar.

amúgy szerintem az abit nem rossz gyártó...pl IC7-bõl nem sok rosszat láttam.
IC7, AG8-V, AA8XE - ez volt a sorrend abit lapok közül, ami volt nekem.egyikkel se volt gond.
az AG8-V elhalálozott, mondjuk, miután eladtam, de az nem a lap hibája volt.elhajtották a proci foglalat lábait...

Narancs
Én lassan 2 éve használom és semmi baja...tuningra optimális, mindent nagy skálán kis lépésenként enged állítani. Jó, gyári venti szar, nem tud szabályozni ventit sem, na bumm...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Punker
Asrock tényleg nem játék lap, de tény hogy az Abit nagyon lesüllyedt az 5-6 évvel ezelötti szinthez képest, ezt vagy elfogadod vagy nem.

Zetorg
ezen a hézen kollégám kezei között elégett egy nf7 😊
vadi új volt, kibontotta, összerakta, bekapcsolta és el is küldte a füstjeleket 😄

amúgy szerintem is elég ratyi lap.egyik típussal se volt annyi baj, mint azzal.sok-sok bios elhalálozás volt régebben...

Tufa
miben érte meg? Fél-1 órával hamarabb fejezel be egy film konvertálást? Az alatt az idõ alatt lelehet nyomni egykét fekvõ támaszt, vagy lehet olvasni egy könyvet. Ami pedig az Asrockot illeti, pont ma keresgéltem erre az nf7 a leggagyibb dologra, és egy olyan általad származó irásra bukkantam amiben azt mondtad hogy játékra az Asrock egyáltalán nem megfelelõ.
sry, de attól hogy pc boltban dolgozol nem feltétlen jelenti azt hogy többet értesz az olcsóbb kategóriához. Az sem elhanyagolható ha lenne egy abitos panasz fórum, szted lenne olyan akinek a lapja jól mûködik, írna oda? (ezzel azt akarom mondani hogy lehet hogy találkoztál már rossz véleményekel is, de lemerném fogadni hogy közel ugyanannyi rosszat tudok keresni a te lapodról is. Mindenki hibázhat...)

Punker
nekem igen, és ennek köze nincs az árhoz, 8-9 ezres Asrock jobb mint az Abit.....

Tufa
naaaa, azért nem az abit az elsõ ólcsóbb hardver amit leszólsz az abiton kívül. Mondjuk megértem, mindenkinek a sajátja a legjobb. Azért arra kíváncsi lennék hogy megérte-e közel kétszer annyit költeni a te gépedre mint mondjuk amennyibe az enyém került.... 😉

Punker
én nem az olcsó cuccot, hanem az összes Abit-ot fikázom 😊

[NST]Cifu
Szvsz ez éppen abból fakad, hogy olyan népszerû. Ha a fél ország azt használja, akkor persze, hogy számszerûleg több a probléma vele, mint pl. az eléggé ritka DFI alaplapokkal...

Én jó sok ABIT alaplapot használtam (a BX6-tól kezdve BE6, BE6-II és NF7-S), és különösebben komoly bajom egyikkel sem volt. Aztán lehet, hogy én vagyok a nagy kivétel... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tufa
3227

oks. és thx

http://thenamelessphoto.com/

Tufa
Kb 1 óra és mondom mi lett az eredmény (lekell még tölteni :/)

nagy thx járna érte. nekem is minden full alapon megy amúgy.

Tufa
én most szinte alapon hajtom az egész gépet(2600+, kártya is gyári feszen). ha gondolod, igy lemérem szivesen alapon.

majd ha lesz idõd akkor pls mérj már 1et te is. eddig nem nagyon vok megelégedve a karival 😞

Tufa
nem még nem

Tufa
Idézetek a borzasztóan szar lapról:
#19656 - Narancs
NF7 RulZ!

#18551 - barret
Én nagyon megvagyok elégedve,az nf-7 teljesítményével! Az elsöt még 25500-ért vettem!

#3690 - stone
Abit NF-7 (nForce 2) tökéletes lap. Én nem vennék jobbat mert felesleges.

Nézd. Azért mert intel fan vagy és kb annyit költesz a gépedre mint más az autójára, sztem egyáltalán nem jogosít fel arra hogy lefikázd a tiédnél jóval olcsóbb hardvereket...

geri15
Ezt mondhattad volna egy éve is <#nyes><#vigyor><#idiota>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

hi. mértél te 3d mark 05ben?

Punker
nézd meg itt hányan szidják, meg hogy milyen a hibastatisztikája.....

Tufa
bizonyára... Az amd felhasználók kb egyötöde rendelkezik ezzel a szériával, biztosan kurva szar lehet...

Punker
NF-7? hírhedten gagyi 😊

Punker
hát szerintem ha nincs pénzed inkább jó lapot vegyél és gyengébb procit...

Tufa
Én december óta egy problémával sem találkoztam. Sõt, errõl a szériáról még rosszat nem igazán hallottam...

geri15
Én is csak ésszel csinálom nyugi 😊 20%-os tuning még az "ésszel" kategóriában van, nem? <#wave>

Punker
proci hõmérsékletet nem néztem, csak mikor lekapcsoltam a pumpát tûnt fel hogy rohadt forró a torony.

geri15
Nekem ez még semmi rosszat nem csinált, de lekopogom *KOPP*KOPP*KOPP* <#smile>

Igen, utólag én is rájöttem lehet jobban jártam volna más lappal, de perpill nekem ez is teljesen megfelel, jövõ nyárra tervezem hogy új alaplap-proci-ram-videokari kombót beszerzek közel 80-ból, addig még lesz rajta idõm agyalni <#vigyor3>
Nekem annyi egyenlõre elég, hogy a kedvenc játékaim (alap: CSS, idényjáték: GTA-k, Battlefieldek) szépen, és gyorsan fussanak, és ezt eddig maradéktalanul sikerült elérnem hálistennek 😊

De látom neked is ASUS-od van perpill, vagy csak nem frissítetted az aláírásod? <#crazya>

Punker
én 3 évente veszek 1 normális konfigot és kész, nekem is húzva volt a régi P4-em majd 3 éven keresztül, de csak ésszel.....

Punker
ott a legnagyobb a halálozási arány 😊

Tufa
Abit miért lenne rettenet?

janos666
Valaki próbált már voltage moddolni egy 6600GT-t, írna valami tapasztalatot? Keresgettem gogleban, de csak úgy általában a BIOS editálgatásról és flashrõl sikerült eddig olvasgatni, és így hogy találtam egy programot ami csak a memóriában írja felül a bios-t, nem kell flashelni (persze csak addig fut így, míg nem restartol a gép...) már lehet hogy kipróbálnám. Vagy egyszerûen essek neki egy BIOS-editorral és megtalálom amit keresek?
Gabesz amd64
igazad van sokmindenben!

De Asus lap felejtös!legalábbis számomra mert már meghalt egy-kettõ a kezem alatt...a másik rettenet az ABit azt kerülöm mint állat!

csak is MSI meg DFI esetleg Gigabyte

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

geri15
Azért nem kell elhordani a halálf@szára a lapomat köszi. Nem egy high-end lap, de ennek ellenére nem kukába való <#ejnye1>
Akinek megvan a pénze a jobbra gyakran hajlamos lenézni a rosszabbat, nemkéne. Tudom h te jobbnál jobb cuccokkal dolgozol, de ne hordd le a cuccom, htx.

A másik pedig az, hogy szerinted én all-the-time 3,6-on járatom a procim? ennyire hülye én sem vagyok, stabil 2,8-on megy, tartva a ~40°C-ot (így nyáron nem akarom kínozni, úgysem gépezek ennyit ilyen szép idõben, télen meg bõven jó az a 3,2).
Másik meg hogy nem sütöm meg a procim, mirõl beszélsz? <#wilting> Ez nem valami régi szériás AMD, hogy megsüsse önmagát lol...

Igen, ha vennék egy 40 ezres ASUS lapot abban vmivel jobban lehetne tuningolni. Adsz is hozzá lóvét? <#idiota> Így gimnazista fejjel, max a nyári munkából, és ünnepekkor szülökbõl kicsikart kevéske pénzbõl kell gazdálkodni, amennyibõl ezt a qrwa gépet összehoztam te sem tudtál volna jobbat, hidd el.

Gabesz amd64
procidon is meglátszott hogy melegszik? ott vetted észre?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker
de ha 1 hulladék lapban megsütöd a procit akkor jobb lesz az anyagi helyzeted? ezen gondolkodj el.....

geri15
Köszönöm szépen, és ne értsd félre, megfogadom. Csak pénzszûkében nehezebb a helyzet.
Igen tudom hogy P3-as, elgépeltem.

Punker
a tuninghoz fontos a jó lap, sz@rból nem tudsz várat építeni, arról nem beszélve ha 4 giga környékére húzod olyan hûtés kell neki mint atom......

Zetorg
ez baj 😞
tudnék szerezni olcsón 1 gigás ramokat, de gondoltam, ha már lúd, legyen kövér és belepakolnék négyet 😊

[NST]Cifu
Igen, sajnos ez a helyzet, egészen a Venice magos A64-esekig.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zetorg
én csak tanácsot adtam.

a 800-as az P3

geri15
Pff könnyû mondani vegyek új lapot... háth igen az intel 848P chipset nem a legjobbak közé tartozik <#idiota>

Mondjuk én még mindig azt mondom hogy az az igazi tuner, aki a kevésbõl (vagy kevesebbõl) is tud sokat kihozni... nem nehéz egy 60 ezres lap mellett, 3,8-as P4/A64-el, 2 giga DualDDR rammal, és hiperszuper videókarival jó eredményeket elérni <#mf1>

Nekem anno volt egy (1 éve lol) 800 MHz-es P2-esem, amit 1200-ra húztam, melette egy 9000-es Radeon (hírhedten szar kártya... szép képe van, de döglassú), és 512 mega 133-os SD. Namost ezen a konfigon akadásmentesen vittem végig a Splinter Cell 1-et, és a Vice Cityt, pedig egy kicsivel jobb gép is dukált volna alájuk. Ja egy ABIT BM6 lap volt alattuk.
Ez tuning 😊

A mostaniból is vmi hasonlót akarok kihozni, ha lenne 300 ezrem akkor nem tökölnék ilyenekkel <#falbav><#idiota>

Zetorg
elösször vegyél egy jobb lapot, aztán mégegy 512-es ramot, aztán egy vga-t és a végén egy procit 😊

a lapod nem tud dual-t...ez a p4 halála

Punker
gyanúsan forró volt a Zalman torony, több mint fél liter víz ment bele, a hõségben tényleg durván párolog.

Punker
magyarul kevés a ramod, én is venni akarok még 1 gigat (DDRII)

Punker
én meg ingame videókat csinálok, de a 3 gigás proci bõven elég neki, mondjuk nekem 2 mega cache van szal érthetõ 😊

Zetorg
hogy is van ez az a64 + 4db ram a gépben mizéria? 😊
ha belepakolok 4x1gb-ot, akkor csak 333-on megy-,