Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

geri15
Hát az igazság az, hogy a 64 bites karik nem igazán tuningbarátok, szóval vagy szerezz be egy 128 biteset, vagy meg kell elégedned egy visszafogottabb tuninggal 😊 Egyébként a 9600-osításnak nincsen létjogosultsága (a BIOS átírós móddal persze) mivel csak azért volt szükség átírni a biost, hogy a catalyst 9600-nak ismerje fel, és ne fogja vissza a tuningot (PH! cikkben 4.7-es Catalyst nem engedte a 9550-est 400/300-on járatni, mégpedig úgy hogy elkezdett szemetelni a kép, viszont amikor átírták a DeviceID-jét a BIOSban 9600-asra akkor simán vitte magasabbra is). Viszont erre már nincs szükség, mert leszeded a legújabb omega drivert (2.642) és abban már nincsen tiltás, sõt tuningolt driverrõl beszélünk, így kártyatuning nélkül jobban megy minden játék, nem is szólva hogy azzal hogyan <#hehe>

Szerk: #23645-re: amíg nem veszel újabbat és jobbat, addig próbáld csak ki amit leírtam ^^

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

bertino
nemnem, annál nagyobbat és jobbat vennék

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
ez a 9600osítás nem tûnik tul bonyolultnak... majd utánalesek, meg bátorságot, kiv. volnék mi sülne ki belõle hacsak picit is emelhetõ a teljesítmény :-)

geri15
Akkor nemszóltam 😊
1. Vidd vissza garanciásan, és nyomj az eladó fejéhez egy shotgunt, hogy adjon helyette egy 128 biteset <#idiota>
vagy
2. veszel rá egy 2-3 ezer forintos hûtést <#vigyor>

bertino
64 bites <#shakehead><#nyes>

bertino
nem igazán tehetem, procira is jó volna vmi hûtés, szal... 😊

geri15
Az kérlek olyan is. Azzal soha nem fogja 9600 Pro szintjére hajtani a 9550-esét, márpedig képes rá a kártya (feltéve ha 128 bites).

[NST]Cifu
Zalman ZM-80C: 4.290 Ft + áfa

És ez teljesen passzív hûtés.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

geri15
Srác azzal jött hogy "árakat tekintve nem égbe szökõ ventit" keres. Namost a 12 ezres venti nem szökik az égbe? <#hehe> Persze ha teheti vegyen olyat, mert azzal hozhatja ki a maxot a karijából.

10x11x12x jobb,mert lehet húzni mint az állat.

geri15
De az már 7-8-9 ezer... egyébként szerintem is 😊

Ezek fényében jöhet már egy Zalman hütés is.

geri15
Mennyit szánnál rá? ATi 9550-esre ugyanúgy az ATi Silencer 2-t tudom ajánlani, nem olyan vészes az ára (6 ezer), vagy a Thermaltake A1655 Giant II VGA cooler-je (kép, 4800 ft). Ennyit minimum kell rá költeni, mert ez alatt semmivel sem kapsz jobbat mint a referencia hûtés 😊

Jah és persze rudi mester 9550-bõl 9600-ast varázsoló leírását is ajánlom^^ (lap végefele)

bertino
ATI R 9550-V re tudtok mondani valami minõségi (de árakat tekintve nem égbe szökõ) ventit ?

Zetorg
alapfesz mennyi?

[Jakuza]
Sajnos a lap -7C fokot mutat alapbol, tehat valami nem franko a lappal.
Most lehet az, hogy a BIOS nincs felkeszitve az uj Venice magos AMD64-re vagy nem tudom.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Falconer
Az szép! Digitális kép nem bizonyíték 😄
Amugy a hömérsékletre én is kiváncsi lennék

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hõfoka mennyi igy??
És alapon mennyi??

geri15
Szép eredmény <#eljen> 46%-os tuning soha nem lehet rossz <#hehe> De azért kéne arra jobb hátés is, nemde?

[Jakuza]
Nos sokan ketelkedtek itt a Venice magos processzorok tunningpotencialjaban.
Ma delutan teszteltem egy kicsit az enyemet, es meg kell hogy valljam a ketkedoknek abszolut nem volt igazuk.
Be is szurok kepet nekik bizonyitekul, viszont meg lenne ero a processzorban, mert bebootol a gep majdnem 2800Mhz-en is csak tul magas feszultseget kene neki adni a stabil mukodeshez es en ezt a gyari AMD hutovel nem akartam kockazatot vallalni.
Tehat a tesztalany egy 1800MHzes Venice magos AMD64 3000+, egy kozel sem tunning lapban (Chaintech VNF7 Ultra) es Brand Samsung RAM-ok.
Ezek az alkatreszek alapbol behataroltak a tunningot, tehat megcsak nem is a vegleges eredmenyt mutat a teszt, mert komolyabb lapban es tunningra kihegyezett RAM-okkal lenyegesen komolyabb eredmenyt is valoszinuleg ellehet erni.
Tehat nem humbug a 3GHz folott komoly hutesekkel elert eredmenyek masoknal.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

geri15
De jelenleg minden forint kell, már félre van téve 30 körül. Elsõdleges hogy egy jó lap, tuning memóriák, egy tuningbarát proci meglegyen, ja meg persze egy középkategóriás videokari amit aztán a csillagos égig lehessen húzni. Persze mindehhez jó hûtés is kell, ezért gondolkodom rajta én is egy ideje, de elõször ezeknek kell meglenniük.

[Jakuza]
Leirasban mindenre kiternek ilyen cuccoknal.
Amugy ha ezt az ember megveszi, akkor nem csak a jelenlegi, hanem a jovobeli gepehez is veszi.

geri15
És ezt mennyire nehéz beszerelni, meg ilyenek? Egyébként nem néz ki rosszul, de én eldöntöttem hogy erre a gépre már nem költök :-) Majd ha meglesz az új, amirõl a Radeon X topikban is ment a téma, akkor abba talán, de ebbe már pénzt nem ölök, mert felesleges. Mire meg már az új gép jön, ez amúgy sem lesz aktuális, de azért köszi a tippet^^

geri15
Nekem is 2 db 8centisem van, de sajnos az olcsóbbik kategóriából, így megvan a huzat, de este már nem lehet elaludni a gép mellett o.O Viszont nagyobb ház az nekem sem ártana, mivel lassan nem fél el a kezem a sok kábeltõl, meg mindentõl (2 vinyó, 2optikai drive, 2db 8centis, külön tápkábel a videokari hûtésnek....) de most kinéztem egy nagyon fasza kis házat: Foxconn TLA-473 névre hallgat az aranyos^^ Nem is drága, és jó vételnek tûnik.

[Jakuza]
Ha most akarsz olcson vizhutest venni arulnak egyet 18K-ert.
Ez egy vadi uj komplett gyari Thermaltake Bigwater vizhutes.
LINK

bertino
én is most tettem 2db 8 centis hûtõt a házba: egyiket elõre lentre, másikat hátulra fentre, kisebb huzat céljából, de jók, nem hangosak: és jol hûtenek.
40es maxtor 36 fok, WD 160 GB meg 35 szal csucs, több mint 10 fokkal lentebb van, mint eddig volt.
Vinyó meg fém között féloldalu ragasztószalag van(nemtom mi a pontos neve), de ez viszont tök frankó, mert semmi zörej vagy zaj nem hallatszik ki a gépházból!
(korábban itt mutatta vki képen, hogy õ is tett vmit oda, igazából innen jött az ötlet)
Egy bajom csupán annyi, hogy annyi kábel van már odabent, hogy be kellesz lassan ruházni nagyobb házra <#idiota>

geri15
nm^^

köszönöm a választ, a víz egyelõre távol áll tõlem, de a másik megoldásokat remekül felvázoltad, mégegyszer htx

football without ultras is nothing

geri15
Hogyha tuningolni szeretnél akkor procira valamilyen Zalman NPS7000B-AlCu (kép, kb 10 ropi), vagy GlacialTech Turbine 4500 (kép, ugyanannyi mint a Zalman, vmivel jobban hût, és halkabb is), videokarira ATi Silencer 2 (kép, kb 6 ropi) vagy Zalman VF700-AlCu (kép, 9 ropi --> btw a zalman halkabb, de az ATi Silencer jobban hût...).

Ha nem akarsz tuningolni akkor a procira egy Arctic Cooling Copper Silent 3 (kép, kb 3200 pénz, árához képest nagyon jól hût és szuper halk), a videokarin a referencia hûtés. (ha a videokari hûtése hangos lenne, akkor lehet rá venni rá hõcsöves bordát, nem feltétlen Zalmant, valamilyet, és akkor annak nem lesz hangja).

Mindezek mellett nem árt sztem 1-2 halkabb 8 centis hûtõ (nem az egy ropis mert az hangos), és egy jól szellõzõ ház 😊

Természetesen ahogy Narancs elvtárs is megaszonta a víz a legjobb, csak az elég drága, igaz majdnem hangtalan (a pumpa szuszog valamennyit, de odabaszósan hût ×DD), csakhogy olcsóbban kijössz a fent vázolt megoldásokból.
elég sok idõm van így fél 1kor 😊 asszem megyek alszani

geri15
ment a privi ×)

Narancs
víz...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

sziasztok!

az aláírásomban szereplõ gépet szeretném nagyon halkra

milyen hûtõket ajánlotok?

football without ultras is nothing

Zetorg
tudna valaki adni egy win xp x64 serialt?

Zetorg
asszem már láttam valahol!
ITT nézz körül, ha nincs alistán, írj neki egy ímélt.valószínû, hogy tud szerezni.

RelakSfromhome
létezik-e asszimetrikus 8-12cm venti adapter? Értem ez alatt azt, hogy a 8 és a 12centis rész közepe nem egymás alatt, hanem 2 centi eltéréssel van megoldva, hogy az egyik oldalon a szélek egymás alatt legyenek.

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

bertino
jó neked...

Falconer
Összeszarom magam mindjárt. 44fok fölé nem ment!
Amugy Spire FalconrockII van rajta.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

geri15
És milyen cooler van rajt? Gyári, vagy vmi spéci?

Falconer
Szerintem is, de játszottam ugy fál-háromnegyed órát, és nem ment. Mondjuk az fifa 2005 volt, de mindjárt nyomok egy kis IL2t is, az jobban megdolgoztatja.
Amugy most, hogy fórumozgatok visszaállt 40fokra.

Narancs
Tbred-B rulz<#eljen> Amúgy vszínû megy az még följebb is!

Falconer
Hát ez nagyon ász: Van egy XP2200+ procim, felraktam 166os FSBre és 12szeres szorzóra, most megy kvázi két Ghz-en. És ami vicc: terhelés mellett sem megy 43 fok fölé! 😄

geri15
definiatly

bertino
...Krájszt

Narancs
Dzsízösz...

Punkerwork
600-as táp, meg több mint 70k.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork
semmi extra, fekete ház 12-es ventikkel.

Tufa
kép-link? 😊

Punkerwork
vennem kell 1 ilyen Intel szerver házat brutális 😊

Tufa
Igen, ez minden vágyam! 😄 Dehogyis, csak érdekelt...

geri15
tutira XDDDD