Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Crokin
Webkamerával fényképezted? Lehetett volna egy picit messzebbrõl, alig látszik😊

Repatarurgyán

Zetorg
tegnap elkezdtem csinálni magamnak egy kulcstartót 😊
egy halott 1000-es athlon volt az áldozat.szépen elhajtottam az összes lábát fogóval, már csak meg kell fúrni és kész is 😊

ez melett még memora gyanakxok ami megin érddkes volt havernak uyg ez van 2 X 512 400MHz samsung mint tudni illik intelbe nem xorzo van szal az ö ramjával 3.5 ig huztam a 2.4 st 😄D az enyém ugyna iylen csak 2.6 ig tudom....
Crokin
Szerintem tuti táp probléma. Itt nézd meg a géped fogyasztását, ahogy én néztem 360W legalább kéne de inkább egy 420-ast javasolnék.

Repatarurgyán

nem rég lett össze rkv a gép amugy non stop menne ha nem lenen ez. igen
Falconer
Két napig folyamatosan megy a gép?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Táp nem hiszem hoyg gond lenne de 2 nap után indul ujra szal nem hoisszem hoyg az ha gáz lenne vele akkor nem 2 nap után...
Falconer
Táp?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Cewastok egy öszetett kérdésem kérdéseim lennének Hardweer gurukhoz.
Szal 1-2 naponta csak uyg ujra indul a gépem semmi jel nincs hogy valmi baj lenne minden mükxik. Asus p4P800-Se gold , 2.4 p4 ,2X 512 400Mhz samsung ramok ,
9600 XT mSi , 160GB Samsung 8MB cache , 120GB Seagate ,Lg DVd iro, Samsung DVD olvaso ,rekk, 300 táp..Aero Coll ház elöl 12 cm venti. hátul 2DB 8cm rendszer hütö oldt 8cm rendzer hütö szép huzat van a házikoba 😊)
Az elöbbi!!
Sajna melegedõs.<#boxer><#boxer>

Narancs
65 az még lazán elmegy...preszkottál...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Azt rögtön gondoltam😊)
Akinek esze van,annak van😊)

meg mér 65 fokos a proci ? azé mer prescott vagymer szarul raktam rá ? 😄 (a hutoszekrény rajta az boxoska)

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

lol, dehát akkor mébírja tovább levettt oldallappal és lecsukott cuccokkal ? 😄

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

Narancs
Táp, ez egyértemlû...

jah, mégvmi... nemismindig reset, hanme néha kék képernyo semmivel 😛 ... megasztán lehet hogy tulmelegedés... met mióta lentvan a házikó oldallapja jelentosen javult 😄, meg a procim terheles nelkul 48-50 fok, jáccásná meg 65 korul.... :S:S:S plz help

debarom vagyok... pff ottvan a zaláírásban vagy miaz a configom, énmeg mégeccer leírtam <#banplz>

Hali !
Vannekem 1 abit ag8 3rdeyes lapom, azon 1 775-os socketes P4 prescottom 2,8-as, van 1 cl3-asos 512-es apecer memórijám, a grafkarim az x600 ati, meg egy 300 wattos tápom.
Aza gond hogy ha elkezdek sanandrejaszozni <#circling> akkor 1 ido után resetel. Nemtom hogy a tápom vagy a memóriám xar e... de asszem hogy a memoriám, mertha lecsukom az sql servert meg majdnem minden cuccot az xp-n, akkor azé sokáig bírja <#taps> . Szerintetek ?

Punker
szünetmentes túlfeszvédõm van 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Falconer
Akkor más is el van ott baszva.

Narancs
Ebben lehet vmi, lófasz módon lett megépítve ez a ház, ami a villamos cuccokat illeti...Nem furhatsz bele akárhol a falba, mert össze-vissza ferdén mennek a vezetékek. Nevetséges bazze...

Ja mert nem arra találták ki,de erre van a szünetmentes.

Falconer
A pénz dolgot én is igy értettem.

Falconer
Lehet, hogy nem az áramszolgáltató hibája, hanem a házban a hálozaté

Falconer
Ha villognak a lámpák az gondolom nem a tulfesztöl van, hanem éppen ellenkezöleg, nem bírja a hálózat és ezért leesik a feszültség, az ellen meg nem véd a tulfeszvédö.

Narancs
Ja, ráadásul ez Budapest...<#boxer>

janos666
A lapra azért nem gyanakodnék elsõre, mert terhelés nélkül 12 voltot mér. Nem valószínû hogy az áramerõsség növekedése (nagyobb tehelésnél több amper is fut át) befojásolná a feszültségmérés pontosságát. Ez a P4P800 és a tesvére a P4C800 az egyik legjobb Intel 875 chipsetes laplapok a nortwood/prescot-os P4-ekhez. Az ilyen nitrogénhûtéses P4 húzási csúcsokat is ezekkel csinálták annak idején. (Úgy 1 éve, egészen addig míg nem jöttek a PCI-E miatt a 9xx-es Intel chipsetek).
Azért azt a pénz témát nem úgy kell érteni hogy most nem eszek egy hétig, de tapasztalatok alapján többet ért volna memóriát venni, de veszek azt is hónap végén, csak lehet hogy így már 1,5Gb-t helyett 512Mb-t.
Punkerwork
erre van kitalálva a túlfesz védõ.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Falconer
Uhh, az már nagyon gáz, iszonyat lehet ott a hálozat, az egyáltalán nem normális.
A fesz ingadozással meg jobb vigyázni, egy kicsi tényleg nem számit, de ha majdnem egy volt....

Narancs
Lehet, hogy szar a lapja...amúgy sztem nem kéne ekkora jelentõséget tulajdonítani egykis ingadozásnak...Ami a falból jön áram az se nyíl egyenes, nálunk a takarékos izzók gyakran hunyorognak, villódznak. Másik gépet soor le is vágta annó...

Falconer
Hallottam, és nem is mondom, hogy Chieftec és a többiek nem jobbak sokkal, de Janinak pénze is alig vol, memoriát is kéne neki vennie, és a fesz még mindig ingadozik, szal ha nem döglött volna be a tápja késöbb sem... Na mind1

Falconer
Persze, hogy el, de Janinak ingadozik most is.

Sir Quno Jedi
Codegen tápom 3 szállt el, Chieftec egy sem. Barátaimnál hasonló helyzet.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

czky
Hallottál már arról, h egy tápegység minõségét a súlyával lehet lemérni.
Vegyél a kezedbe egy codegen és egy Chieftek tápot. Megérzed a különbséget. A codegenbõl ki van spórolva minden. Ezzel persze nem azt mondom, h nem is mûködnek (codegen), csak hamar tönkremennek, fõleg ha nagyon le vannak terhelve...
Nekem is volt több codegenem is, de nekem mind naon hamar bedöglött.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Narancs
Nekem is 1.5 évig húzta egy 350es codegen. Pár hónapja cseréltem 360as Chieftecre, és nagyon megérte!
0.1volttal (!) vehettem vissza a proci feszbõl, mert már nem ingadozik...arról nem is beszélve, hogy 6800@gt 128megás karival is vígan elboldogul.

Punkerwork
igen nekem új 775-ös lapom van, meg 535-ös Enermax-om.

Punkerwork
na jó nem vitázok veled, a codegen eg yhulladék sz@r amit kelet európának gyártanak máshol nem is találkozol vele, láttam már jópár halott tápot, tudom azt hogy 100k fölötti gépet rábízni õrültség.....

janos666
De akkor gondolom olyan alaplapod is van amire 24 pines kell. Erre a P4P800-ra (2 éve vettem) 20 pines jár. A tápból pedig 1 CPU kábel nyúlik ki (Van olyan Chieftech táp amirõl 2, pl. az 500W körüliek...) Úgy néz ki akkor a 460W-osba kellett volna beruházni hogy tényleg hosszútávon érje meg (19000Ft).
Falconer
Szánalmas vagy... Azt mondd meg, hogy mi baja volt a codegennel? Nem mondom, hogy a chieftec nem jobb, de ha nem volt baja a Codegennel és a chieftec is ugyanugy ingadozik akkor mia francnak kellett kibasznia az ablakon 12kt? Nekem is van egy rakás haverom codegen táppal, nekem is több éve codegen tápom, és sem nekik sem nekem semmi bajom nem volt vele.

A legnagyobb márkárol meg hülyeséget irsz, mert le merem fogadni, hogy PC tápegységböl a codegen a legelterjettebb

Punkerwork
régi cuccok 20+4 az új meg 24+8, az én tápomon így van 😊

janos666
Nem, az alaplapra való dugós 20/24 pines (néztem is 1 percig hogy miként is megy bele, aztán megláttam hogy lepattan a szélérõl a toldás és úgy már mehet oltás), de a CPU-hoz menõ 4 pines kábelbõl kell dupla a 2 magos procikhoz, nem? Mikor néztem ezt a táp dolgot (mi mit tud) akkor láttam hogy van külön 2 magos CPU-hoz való táp amin 2db 4 tûs CPU kábel van és valahogy másként osztja ki a feszültségágakat is. Vagy tévedek és a 2. CPU kábel az ami a 24 pines hosszú dugaszról pattan le? (de azt miért tennék oda a 20 pinessel összekötve?)
Punkerwork
igazad van az egyik legnagyobb világmárka, tényleg csúcs teljesítményt képes leadni <#nyes>

Falconer
Mert egyesek bemesélték neki, hogy nem rossz "csak gyárilag hulladék"

He he azért a hülyeséget ne terjesszük.
A codegen tényleg hulladék,ez nem mese,hanem tény.

Falconer
Miért lenn gyérilag hulladék? Lehet, hogy vannak gyári hibás darabok, de nem mindegyik szar. Látod, hogy most ez a Chieftec sem jobb...

Akkor meg mi a szöszért vetted meg??<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1>

Punkerwork
ezt most nem értem, az összes új táp 20/24 pines, ha nem azt kaptál vidd vissza mert átvertek.

Punkerwork
persze

janos666
Az lemaradt hogy terhelés nélkül stabilna megvan az idealizált ~12.00V a 12 voltvban, csak ha úgy megy lefele (11.8-ig) ahogy a CPU utilization felfele. (illetve izmos 3D alkalmazás alatt van meg az 11.7V mikor a VGA is eszik).
Hosszútávon sem érte meg annyira, mert a 2 magos procikhoz újfajta tápok kellenek, márpedig 1-2 év és olyat illene beszerezni. (1 évig meg a codegen is húzza)
vki
Csá!

Az everest a proci hõmérsékletét is tudja mérni?

ACER Aspire 5738ZG