Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
bazz, ez vmi driver hiba lehet. Nekem sosem volt ilyesmi, pedig játszottam FX -en, radeonon, gef6 -on is...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Falconer
Az jo nagyon, de én sajnos nem tudtam végigvinni, mert ez egyik pálya ugy kb a felénél és utána az összes többi textúrahibás. Nemtudom mi lehet a baj, olyan, mintha a textúrák bazi nagy négyzetekkel lennének befedve.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
Ehh, anniyra nem fontos, FarCry CD1 volt...már szedem a DVD -s verziót<#vigyor1>

Falconer
Szerintem vidd el egy adatmentö céghez, azok kinyrik még a lakástüzben résztvett dolgokrol is az adatot 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Gabesz amd64
van ám a legagyibb digiten makró! 😊

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Narancs
Nem tudja olvasni a CD végét...😞
Úgylátszik menthetetlen...

Crokin
Winiso a progi neve, ami ezt tudja.

Repatarurgyán

Punker
get data back?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
Tudnátok nekem vmi olyan ingyenes progit mondani, ami bitenként be tudja olvasni az olyan cédéket is, amiket amúgy az olvasó már nem.
Nincs 1 éve, hogy kiírtam vmit Phillips cédére, kb 3x ha gépbenjárt azóta, külsérelmi nyom nics, de egyik olvasó sem olvassa...<#falbav>

Narancs
Okok...kétségeknél nem merült fel több<#whatever>

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Falconer
Szerintem is megvolt, de egyáltalán nem lennék meglepve, ha ez egy fiktív dolog lett volna, jenkik mindenre képesek<#violent>

Narancs

Ha jól emléxem hidegháború kapcsán került elõ, de nem mint tényt, hanem mint saját véleményét mondta el (csak hogy ne ócsároljuk az oktatást). Szerinte az oroszok sokkal közelebb voltak a megoldáshoz, elõbb jártak a fejlesztésekkel akkoriban. Amcsiknak meg nagyon kellett ez a Holdraszállás cucc. Az õ eszmefuttatása szerint, ha kivitelezhetõ lett volna, akkor az oroszok meg is csinálják. Nekik télleg nem számított pár emberélet, de még õk sem vágtak bele.

via_mala
/offtopic

Szvsz meg leginkább gömbölyû, de ha egzaktak akarunk lenni akkor: geoid (forgási pólusain enyhén lapított). Arra kíváncsi lennék, hogy a tanárod milyen szakirodalommal támogatta meg az oktatását. Vagy ez már hivatalos tankönyvben is így van? És mi a helyzet Gagarinnal, meg a Lajka kutyával?
Persze az is érdekes, hogy töri órán ilyet tanítsanak...

/end offtopic

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Punker
ott én szoktam gyujtogatni 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
Hát, lehet hogy hülyeségeket beszél, de legalább nem alkoholista.
<#vigyor>

Narancs
Mé, majd kerek mi?<#vigyor1>
Rádküldöm az inkvizíciót és mehetsz a mágjára, eretnek!

[NST]Cifu
Ha egy tanár ilyen marhaságokat mer tanítani, akkor bizony tényleg mélyponton van az oktatási rendszerünk. Kiváncsi lennék, mihez kezdenél egy ZX81-el vagy C-64-el. 😉

Pedig hajdan marha jól el lehetett szórakozni velük. Hiába a jót könnyû megszokni ma már attól is vakarják sokan a fejüket, ha a prociban nincs legalább 1 Mbyte-nyi L2 cache. 😊)

Punker
hát persze és a föld is lapos 😊

Narancs
Nem véletlen vallják sokan, hogy a Holdraszállás még ma is gázos lenne (bár megvalósítható), 69 ben tuti nem jártak ott...mi már töri órán úgy tanultuk tavaly, hogy nem volt holdraszállás<#ravasz1>

via_mala

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Narancs
Ja, azóta is seggemet verem a földhöz örömömben!<#nyes>

Falconer
Grat 😄 Geci mázlista 😊

Narancs
Persze, hallgatok...nem sûrûn fordul elõ, hogy tök jó cuccokat szarér-hugyér vesztegetnek. Általában reális áron mennek a cuccok...mondjuk épp 1 hete vettem 40K 6800pe@GT 128megás karit, de ez ritka mázli volt...

Falconer
Az jóóó 😊 El ne mondd nekik, nem akarok drágán ramot venni, pedig most nekem is kéne plusz fél giga, meg van a gépben egy 266os is, azt sem ártana lecserélni.

Narancs
Ja, elég penge...legjobb mikor látom, hogy a PH -n figyingekért vesztegetik a VM chipes ramokat, mert nem próbálták a tuningot és azt hiszik vmi noname fos.

Falconer
Az nem semmi 😊

Narancs
2.6voltról tettem 2.7voltra. A modulok HIDEGEK bazzeg, mégcsak nem is langyos! 1 év megy hiba nélkül...kell ennél több?<#ravasz1>

janos666
Fogtam a 400Mhz-s, CL3.0-ás Nany Technologies (noname) RAM-ot és 2.5 helyett adtam neki 2.75 voltot, de így se lehetett a 2.5-ös idõzítést, vagy a 420Mhz-s órajelet ráerõltetni. (2.5-ön fagyott bootoláskor, 420-on pedig windowsban 2 perc után, akárcsak alapfeszen)
Punker
hát a héten tuti nem lesz még TT házam 😞

janos666
2.5Voltról tetted 2.7Volt-ra és semmi hûtõborda féle nincs rajta?
[NST]Cifu
Hûtés nélküli moduloknak 2.8voltot adni azért elég nagy bátorságra vallana...

Narancs
2.8voltot még adhatsz neki sztem.

Na leteszteltem és sajnos nem ment!
230MHZ-n 2.7v-al a primetime errorokat hozott. Se 2.5 3 3 8 se 3 3 3 8 idõzítésekkel nem ment.
A feszültséget tovább nem akarom emelni.

Kipróbálom még ezzel a memtesttel is most hogy mondod

Narancs
Hajrá!
Teszteléshez használj memtest cd boot -os progit...nagy segítségedre lesz!

Ja értem. Hát akkor megnézem én is hogy mit tud a kicsikém!

Narancs
Figyelj. Nekem lassan egy éve megy hiba nélkül 333as cl2.5 -ös ramci 2.7Voltra húzva 400on 2.0-3-3-5 idõzítésekkel.
Cl3 -ban megy 430 -at is. Mellesleg nonamenek lett véve, aztán kiderült hogy VM chipes, ami allítólag jó, csak ezt máshol még sosem hallottam...<#nyes>

Narancs
Samsungnál asszem TCCC chipes cuccok a jók.
De ajánlom az A-Data 566 vagy 600MHz -es ramcikat.

A konkrét típusa: TwinMOS TMII400
Jelenleg 215ön megy fagyás nélkül. 220-on is elmegy fagyás nélkül. 230-on még elindul de hamar lefagy. Szóva egy kis feszkó emelég megoldaná a problémát és Pontius szerint nem is befolyásolja az élettartamát. És mégis mennyi még az az amelési szint amitõl nem ég szét? Hûteni is kellene?
Ja és mégvalami. Ugye ha magasabb órajelen van akkor nem megy olyan alacson idõzítésekkel. De én hallottam hogy P4-nél nem nagyon számít az idõzítés. Igaz ez?

Falconer
Akkor sry. intelem még nem volt

vki
És a sima Samsung ramokat?

ACER Aspire 5738ZG

czky
Attól függ milyen ramot veszel! Az alap Kingston ramokat nem lehet tuningolni, csak a drágább kivitelûeket, pl Hyper-X

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

vki
CSá!

Szerintetek a Kingston ramok, az AMD venice provesszorok és az ABIT AN8 Ultra alaplapok jól tuningólhatóak?

ACER Aspire 5738ZG

csakhogy itt nem ez volt a kérdés <#idiota>
Itt a srác már tisztában van azzal, hogy megy a memcsie magas órajelen, csak arra kiváncsi, hogy ez hosszútávon mennyire befolyásolja a memória élettartamát...
A válasz pedig: SEMENNYIRE
Ha megy akkor megy, késöbb sem lessz vele gond. MAX annyi, hogy ha pl. télen tuningolsz és akkor yó és mûködöképesnek tûnik a tuning, attól függetlenül egy nagyon meleg nyári napon simán szétfagyhatja magát. De ettõl sem kell félni, akkora kárt egy sima túlmelegedés nem tud benne tenni, hogy ki kelljen dobni a kukába...

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Punker
biztos lehetsz benne hogy 1 noname cucc kevésbé bírja majd a feszkó emelést, mint 1 tuningra tervezett cucc

mi számitt rendesnek és mi gagyinak? sztem ez nézõpont kérdése...

Attól, hogy a memóriát elemt órajelen használod, nem fog tönkremenni.
Eleve ha elindul az adott órajelen a gép és gond nélkül megy (memória tesztelõvel teszteled) akkor nem lessz gond.
Ha túl magas az órajel akkor meg eleve el sem fog indulni, álltalában BOOT hiba vagy Win bootolásnál kékhalál. Elöbbinél CMOS Clear segít, utobbinál lejebb veszed FSB-t.

Régebben P4-eknél volt rizikós a tuning. Emelt FSB és emelt fesz melett gyakori volt a csipben található kapcsolók meghibásodása, egyszerüen szétolvadtak... 😊

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Punker
rendes vagy gagyi memcsi?

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy tuninoláskor a memória feszültségének emelése az veszélyes? Tudom hogy a proci feszkóját lehet egy kicsit emelni, a régi gépem is úgy ment 2 évig. De most a memória feszültségét kellene emelni hogy menyjen 230mhz-n [email protected]. Szóval nem kockázatos nem rövidül az élettartama?

Crokin
Végülis igazad van. Ha neked megfelel én mit ugatok bele? 😊

Repatarurgyán

Zetorg
nem webam.
kodak 3.3mpix gagyi digit gép.
a célnak megfelel ez a kép is 😊