36836
-
#26607 ezek szerint most menne normális hőfokon? -
#26606 a cnq be sincs kapcsolva mert érdekességeket csinál, régi biost meg az istennek se akarja bevenni, vagy error vagy vegyem ki a lemezt üzenetek jönnek. -
#26605 Vagy inkabb ez.
Az 1.8 elotti verziokban (BIOS reported incorrect CPU temperature.) -
#26604 Tedd vissza a régi biost. Amúgy vszínű attól lett melegebb, mert a firissítés után alapbeállításokra állt vissza a bios, tehát a CnQ ki van kapcsolva. -
#26603 szevasztok népek tanács kellene. az éjszaka alaplapi (msi k8n neo2 platinum) biost frissítettem és két érthetetlen dolog is lett. 1:a frissítést kővetően nem lépet be a biosba (fekete képernyő villogó kurzor) csak ha reseteltem, de utána már megint nem. 2:megemelte a procihőfokát vagy 10 fokkal, most alapban 42-fokon megy ha valamit csinálok felmegy 50-52-re de nem emeli teljes fordulatra a ventit csak ha meghajtom és akkor 60-62 fokon megy. amd athlon 64 3800+ megnéztem max 70-fokig mehet a proci, viszont nem találtam a neten arra utalást mennyi neki az ideális. kérnék valamilyen tanácsot mert igaz hogy gyorsabb lett a gép, de nem hiszem hogy ilyen magas hőfokon kellene mennie, meghát a biosba is körürményes így belépkedni. thx -
#26602 szerintem nincs
amelyik lap alapból nem támogatja a tuningot, azzal nem nagyin tudsz mit csinálni...
az a beállítás nem tudom mit jelent :( -
Dodo55 #26601 Semmi megoldás nincs?
Milyen hatással lehet a default cpu frequency disabledre állítása? Mert valamit kéne csinálnia, de semmit nem vettem észre. -
#26600 intel lapban ne akarj tuningolni :) -
Dodo55 #26599 Hogy lehetne a procimat feljebb húzni?
A configom az aláírásomban.
Az a gond, hogy a biosomba nem találtam semmi fsb állítási lehetőséget.
A bios config jumpert áttettem configuration állásba, ekkor a biosban lesz egy maintenance menü, azon belül meg van egy default cpu frequency(enabled/disabled), aminél az van írva, hogy disabled beállítással programozható lesz a frekvencia(erről nem ír semmit az alaplap leírása). De hiába állítom disabledre, nem jelenik meg semmi frekvencia állítási lehetőség.
Szóval hogyan lehetne rajta egy kicsit húzni, hogyha nem találok semmi állítási lehetőséget a biosban?
Lehetőleg NE "szabadszemmel alig látható érintkezőpárok összeforrasztása" típusú megoldást mondjatok.
-
#26598 jaj. és voltot mennyit adhtok neki? mennyit szabad vagy van vmi határ amit nem szabad túl lépni? -
#26597 vízhűtésem van szal azzal nincs baj. támogatja a lapom az 1066 fsb-t. samsung 667mhzes 1gb ramom van. húzni azért akarom hoyg gyorsabb legyen mint most meg 3dmarkba jobb eredményt elérni meg alapból is. -
#26596 A lapod támogatja az 1066-os FSB-t. Ha jól számolok, akkor 266-ig kőkeményen elmegy ebből kifolyólag, tehát a lapot kizárhatjuk. Ramok? Lehet 1:1-be tehetnéd az FSB-hez képest a ram sebességét. Az is előfordulhat, hogy csak ennyit megy a procid. -
#26595 hűtés? rendes lap? (abit kib@szot tnagy hulladék) lehet csak annyit bír, amúgy minek azt húzni? -
#26594 tudna vki adni vmi 5letet hogy mit csináljak a procimmal hogy 3.2ghznél feljebb tudjam húzni? most 14x230on van. ha 231re rakom akkor már nem indul el e gép, meg fekete a képernyő hanetán elindul. mit csináljak hogy ez ne így legyen? vki lécci segítsen! thc előre is. 1.7voltot is adtam már neki nem tudom mennyire szabad azt adagolni neki meddig nem káros. -
rusland #26593 sziasztok!
van egy aerocool coolpanel2 cardreadert
csak a magat az smc/mc olvasot akarom radugni, a kovetkezo dugok vannak gnd, d+, d- vcc. asus p3p800-e deluxe alaplapra. hova tudom radugni, kerestem manualt, de nem talaltam vannak cardreaderekhez leirasok, hogy tudok ezeken eligazodni.
aramon es a homersekletmeron eligazodom.
koszonom -
CUCLI #26592 akkor kezd megdögleni szerintem =| -
#26591 csak nem mindig zúg, az a baj :) hanem néha-néha -
CUCLI #26590 persze úgy ,h nem menet közben dugod be. hanem kikapcsolt állapotban. úgy ,h éppencsak megfogd a lapot vele -
CUCLI #26589 egyszerű. bedugsz egy csavarhúzót. leállítod. és akkor kizárásos alapon lehet.énis így csináltam -
#26588 1 kérdés: honnan tudom meg, hogy melyik ventillátor morog a gépemben? a vidkarira gyanakodtam, de kiderült, hogy nem az! most marad a proci, és a táp hűtő.. hogy jöjjek rá? -
#26587 Ejjej warezt megosztani ezen a forumon nem igazan egeszseges. -
#26585 inkább megoldom a 2006-ot -
#26584 Punker van már kódod az everesthez? mert nekem is lejárt de ha vissza állítod a dátumot 2005re akkor ugyanúgy működik! :d most én is így használom. -
#26583 csáó srácok. olyan kérdésem lenne hogy mért van az hogy ha húzni akarok a procimon pl.: 2.8-ról 3.3-ra akkor ha bioszból kilépek full fekete lesz a monitor és nem csinál semmit? 3.2-őn még megy frankón hiba nélkül. adjak nek itöbb voltot? nem árt az neki? mennyire szabad azt adagolni neki? -
#26582 Nem semmi... -
#26581 7025 már :) -
#26580 Akkor így már meglesz a 7000 ponty -
#26579 beizzott a voltmod
0,1V-ot emeltem és kaptam +25MHz GPU-t :)
azt írják, még +0,2V jó vízzel, az még dob rajta kicsit remélem -
#26578 Ha a radit kicseréled simán. Radi elég kicsi, csak ventivel hűt rendesen ha jól tudom. Őgy meg nincs sok értelme a vízek, ha ugyanúgy süvítenek a ventik. -
#26577 Te, ha jól emlékszem, jártas vagy az vízhűtésekben. Egy ordasi szett letudna hűteni normálisan egy 2600+ot és a 6600gt-t? Elég olcsónak tűnő ajánlatot kaptam, megfontolandó... :) -
#26576 bőven -
#26575 Szerintetek egy Chaintec 6600GT-nek elég ha csak a gput hűtöm vízzel és a ramokon vmilyen passzív bordák vannak? Nem akarok húzni rajta. -
#26574 hello! lehet hogy rossz helyen járok de lenne egy kérdésem.
egy kicsit fel szeretném húzni a gépemet, de nem nagyon értek hozzá. Eltudná valaki magyarázni hogyan lehete egyszerűen és jól felhúzni egy kicsit? Én most csak beáálításokra gondolok, "optikai tuning" majd késöbb jön. na tud valaki segíteni?
( nem vagyok nagyon láma csak kicsit ehhez a témához szal úgy mondjátok hogy megértesm)
remélem tudtok segíteni -
#26573 Jo, nekem mindegy. Ilyen szinten már azért nem érdekel, majd ha magamnak veszek gépet.
Thx a segitséget midenkinek. -
CUCLI #26572 bár ha normálisan bevan hűtve a ház... hát nemtom. lehet jó a passzív hűtő is. -
#26571 Öcsémet nem fogja zavarni, qrvára nem ért a gépekhez.
Most nézem a Club3D veblapját, nagyon ász, van egy külön összehasonlító sor három kártyának, benchmark pontokkal együtt. -
#26570 Ok, felhivom rá majd a figyelmet. Ha egyáltalán van ez aktivban. -
CUCLI #26569 jó. de x800gtk már magasabb órajeleken mennek. kitudja lehet ,h nem fagy le nyáron meg minden. de engem pl zavarha ha 80fokos lenne a kártya. -
#26568 ökörség, soha nem volt bajom a 9800Pro passzívval nyáron se...... -
CUCLI #26567 csak ne a passzív hűtésest vegyétek mert azzal meggyűlhet a bajod a meleg nyári napokon.