36836
  • Punker
    akkor passz, engem ez még min 1 évig nem érint hacsak meg nem döglik valami a lapom vagy procim szal nem vagyok most teljesen képben :)
  • czky
    Húzd le a speakert az alaplapról! :))
  • Danee
    srácok , amikor bekapcsolom a gépem, akkor hallok mindig egy nagy sípszót... gondolom tudjátok miről beszélek..
    Ezt nem lehetne valahogy kikapcsolni? Este leülök netezni, még a szomszédokat is felkelti...
  • Borg
    Amúgy a szimptóma ez:

Power gomb benyom, minden világít, minden venti felpörög, de kép nem jön, HDD-k nem pörögnek fel. Vagy C1-en, vagy FF-en megáll. C1->memória, FF->boot attempt. Memória tesztelve, semmi baja.
    Ilyenkor power off, power on, és tökéletesen bootol, megy a gép...
    De olyat is játszott már 2x, hogy nyomom a shut downt xp-nek, jön rendesen a logoff képernyő, monitor kikapcsol mint annak rendje módja... csakhogy a gép megy tovább. Mintha misem történt volna. Szal minden úgy gondolja, hogy lekapcs volt, csak az alaplap a ventiket, meg ilyeneket nem kapcsolja ki...
    De mondom ezek ritkán jönnek elő. Csak mondjuk akkor is idegesítő.
  • Borg
    Őőő... ebben ma már nem vagyok annyira biztos.
    1. az első epoxommal megszívtam badcaps kondik miatt
    2. a mostani epoxom is tökörészik néha, 20 indításból 1x csak másodikra bootol be. Nemtom miért, egyszer már BIOS elem csere is volt rajta, akkro az megoldotta pár hónapra. De amúgy ha megy, akkor fasza lap. Atom stabil, jó tuningos.
    3. Ha jól tudom, MO-n már senki nem foglalkozik EPOX forgalmazással.
  • [Jakuza]
    Amugy latom az alairasodbol, hogy az Epoxot is preferalod.
    Na nekik van vagy 4 fajta Nforce3as 939es lapjuk, ami AGPs.
  • [Jakuza]
    Ja csak VIAs szarok.
    Szerintem nyugodtan donthetsz a GA mellett, ha nem akarod kicserelni az AGPs VGAdat.
  • Borg
    De ASUS-ból nincs AGP+S939...
  • kovy79
    Szerintem "vizezd be"!
    Bár ennyi pénzért már mp3-at is játszhatna!
  • MrPamacs
    Hy.

Ugy tod leelenőrizni h automata fordulat szabályzós-e hogy a venti elé odateszed a kezed vagy egy lapot. És ha egy fél perc-percen belül nem nő a fordulata akkor átvágtak.
  • Zetorg
    vettem délután egy ilyen tápot...
    az oldalom 18dba zajt írnak és autómata ventilátorszabályzást.
    egyiket se tapasztalom.a ventik 25dba zajt kelthetnek kb, a gépem leghangosabb darabja a táp, amit azért vettem, mert az előző is hangos volt, vizsont ennél sokkal halkabb...
    ventiszabályzás meg vicc, bekapcsolás óta ugyan úgy pörögnek, még fülhallgatóval a fejemen is hallom.
    rohadjon le a keze annak, aki odaírta, hogy 18dba!23 rongyért kiszúrják a szemem egy fos gecivel!
  • Punker
    én ASUS párti vagyok az is maradok.
  • Borg
    Akkor mit vennél?
  • CUCLI
    csakhogy ne pangjon a topig =D
    nyitott ablak és a ventik maxon:
  • Punker
    raktunk össze jópár asrock lapos gépet, irodába iskolába jók voltak, de otthonra soha nem vennék, pláne nem ilyen összevissza lapot.
  • izb
    kiskerárak.hu állítólag az esetek nagy többségében fals adatokat közöl.
    múltkor én is kinéztem magamnak valamit,és 3 boltból egyben sem volt...
  • Borg
    Ez a risercard-os M2 támogatás olyan lesz, mint a slot-os pentium anno... aligha hiszem, hogy értelmes megoldás, meg főleg, hogy normális hűtőt is lehet majd rá tenni úgy.
    Szerintem ugyanakkora hasbakasztás a lapon, mint a sata II támogatás, ami nem is sata II, mert nem is tud NCQ-t stb.
    Amelett ottvan az is, hogy 2 pci + 1 agp kártyával ki is fújtak a lehetőségek rajta. Sőt, még azt is kétségesnek látom, hogy belefér a 2 pci az agp mellé. 1 pci tuti veszik.
  • kovy79
    Szerintem jó kis lap az Asrock.
    Én biztos azt venném a helyedben. Mit bukhatsz vele? Sok rosszat nem hallottam róla. Jó az ára, minden van rajta, ami kell és még az M2-vel is szórakozhatsz majd (bár kétlem, hogy tökéletes lesz).
  • [Jakuza]
    3 boltban is van a kiskerarak.hu oldal szerint.
  • Borg
    Meg, de nem győzött meg senki onnan :) Sőt, a legtöbb kételyem a layout megpillantásánál jött elő, azzal az Asrockkal kapcsolatban.
  • Borg
    Ez ok, de nekem
    1. wifi sem kell
    2. sata sem kell (raidem van)
    3. firewire sem kell
    4. meg egyéb ilyen hangzatos felesleges dolgok sem...
  • izb
    haverom most akart venni,csak használtan talált.
  • Narancs
    ehh sory, látom már megtaláltad
  • Narancs
    Szerintem olvasgasd ezt a fórumot: Asrock 939dual-sata2 fan club

Annyira nem rossz ez a lap, és van rajta PCIe is. Mivel a memóriavezérlő már a prociban van A64-nél, a különböző chipseteknél a sebességeltérések nagyon minimálisak, akár mérésihibák is lehetnek.
  • [Jakuza]
    Lehet kapni MSI-t is.
    A tesztek alapjan abban a kategoriaban az volt az Award choice.
    Mondjuk nem olcso mert most is 27K a simanak az ara, ezert erdemesebb megvenni a MSI K8N NEO2 Platinum 54G-s valtozatot, ami 29k viszont van egy Wifi is a lapon.
    Amugy nem sok kulonbseg van a lapok kozott.Egy-ket szazaleknyi elteresek, tuningpotencial es sebessegben.
    A GA mellett viszont az szol, hogy csak 17k az ara jelenleg.
  • Borg
    De miért JOBB mint a Gigabyte?
    Meg ugye azt még kapni is lehet.
  • izb
    Nekem is ilyen van az AGP videokártya miatt.
    Stabil és jó tuningpotenciával rendelkezik.
    Egyetlen hátolütője van,az pedig hogy kifutó alaplap
    Újonnan nem nagyon lehet már kapni
  • Borg
    Na ez pl miért jobb mint a Gigabyte?
  • izb
    msi neo2 ultra
  • [Jakuza]
    Hat nem is tudom.

Az Asrock meglepoen jol szerepelt az Anandteches tesztben, kozel azt hozta, mint a DFI-LANParty NF4 SLI-DR.
    Persze tizszer atragnam magam az ilyen ULI chipes alaplap megvetele elott az osszes teszten es forumokon.
    Az az igazsag, en is irtozom az ilyen chipes lapoktol, de meg mindig jobban jar az ember vele hosszutavon, mint a Gigabyte GA-K8NSC-939 -el a PCI-E miatt.
    Bar jobban belegondolva azzal is kilehet huzni meg 2 evig, utana ugyis lekell cserelni a lapot, mert a 939es lapokat is lecserelik az M2-re, ami tamogatja majd a DDR2, 4 magot stb.
  • Punker
    Asrock-ot ilyen szinten ne!
  • Borg
    Na akkor itt is kérdezek nagyokat.
    A64-re akarok váltani, minimális költségekkel. Ez azt jelenti, hogy S939 (mert a proci power kell), de AGP-vel, mert azt meg nem akarom lecserélni.
    Eddig két alaplapot hoztam számításba:

1. Gigabyte GA-K8NSC-939
    +jobban megbízok az nf3 chipsetben
    +kevésbé tűnik tákolmánynak
    +jobb a slotok, és a csatik elhelyezkedése
    +normálisan lehet tuningolni
    -állitolag némely geforce6800 kártyát nem szereti
    -az ide része ugyanolyan szar mint az nf2-nek (ez viszont nem szempont, mert úgyis adaptec raidet rakok bele)

2. Asrock Dual939 SATA-2
    +pci-e + agp is van rajta
    +S939 + új tokozást is támogatja majd
    +a tesztek szerint kitűnő tuningpotenciál
    -Ezeknek a dual dolgoknak a megvalósítása elég tákolmány szerű
    -a csatik, slotok elhelyezkedése is előnytelen
    -rendkívül fázok az ULI meg hasonló chipsetektől...

Mindkettőbe egy 3000+ venice menne, meg a többi snikksnakkom, tehát live, raid vezérlő, leadtek 6600gt agp.
  • Zetorg
    ez biztos beteg ember!
  • Zetorg
    nekem is vannak olyanok
  • vki
    Nekem van +5V-os sor, de ugye nálam is van uGuru.
  • Narancs
    Fura...másnak sincs ilyen sor? Lehet ez vmi uGurus faszság...
  • Dodo55
    Van egy régi gépem(Asus TUSC alaplap, Intel Celeron 900MHz, 384 MB SDRAM). Integrált videokártya van csak benne, mert nincs az alaplapon AGP, és másik alaplap meg nem férne bele, olyan kicsi a ház. A chipset SIS 630ET. Az everest szerint van benne egy SIS 300 GPU, de le van tiltva. Hol lehetne ezt engedélyezni? Biosban(Award Medallion 6.0) nem lehet állítgatni, csak az egész integrált videokártyát lehet ki/be kapcsolni. Bios frissítést most csináltam, mert a régi bios-a csak indításkor pörgette a ventillátorokat, menet közben nem. Szóval van egyátalán benne ez a SIS 300, vagy csak az everest téved? Ha megpróbálom feltenni a SIS 300 drivert, akkor azt mondja a telepítő, hogy ellenőrizzem, hogy megfelelően van beállítva a hardware, amihez telepítem a drivert. A videokártyát SIS 630-nak ismeri fel minden, valami D3D támogatása így is van, de azért idegesít az a letiltott SIS 300.
  • Punker
    tegnap nézem a telefon számlát az ÁFA kulcs kevesebb de a díj ugyanannyi, balkán ez......
  • bertino
  • [Jakuza]
    Nem annak koszonhetoen.
    De az biztos, hogy hiaba az AFA csokkentes, sokat nem fogunk belole erezni, mert felemelik az arakat egybol szinte mindenhol, hogy kompenzaljak a bevetel kiesest.
    (lasd T-Online esete)