36836
  • Zetorg
    elég nagy lesz a külömbség.
    régebben láttam valami techdemot, az elég durva volt.talán a far cry 2-nek valami bemutatója volt.

annyi maradt meg bennem, hogy az ember nem csak átsétált a bokrok levelein, hanem normális fizikájuk volt, eltolta őket :)
  • Gabesz amd64
    ott a példa a 6600Gt-nél elég jó vga-t kovácsoltak :)

gondolom meg vagy vele elégedve!?
  • Punker
    ha elég gyors nem baj :)
  • Gabesz amd64
    lassacskán oda fognak jutni,hogy csak 256Mb lesz a min memcsi egy VGA-n.
    de ezt a 64 és 128Bit elfelejthetnék már!!!
  • Gabesz amd64
    jó nagy rohamban változnak a VGA-k!talán ez nekünk ez csak nekünk jó,az árak így folyton változnak,ha túl alacsony árra nem viszik le ilyenkor neszüntetik a gyártását aztán jön az új :)

egy 7800Gt-vel és egy x1800Xl-el elég sokáig ki lehet húzni. aztán megint jön egy-két új VGA,de minek?
  • Punker
    nem tom, különösebben nem érdekel mert úgyis csak WWIIOnline-t játszok, mondjuk az 512 megás kártya elkéne alá.
  • Gabesz amd64
    jah.

az ember már azt se tudja,hogy megéri-e várni ha új Dx10-es VGA-t akar venni vagy sem.követni se lehet a VGA-kat márciusban jön a 7900 júniusban pedig a g80(ha minden igaz). pff

egy-két Dx10-es gémek ha jól tudom év vége felé jelenek meg.De gondolom nem lesz nagy változás.Vagy lesz akkora mint egy Dx8 és Dx9 közt?
  • Punker
    Dx10-es VGA cikket nézted?
  • Gabesz amd64
    kiváncsi leszek a 4 magos Opteronra :)
    Socket F foglalatja:
  • Gabesz amd64
    hupsz elnéztem

akkor a monitor kuka or szétverés
  • Punker
    ember a VGA-ra van gar, monitorért kapnék max 3k-t.....
  • Zetorg
    a vga-ra van 2 év gar

amúgy nekem eddig 1 logitech optikai egerem ment csak tönkre :))
  • Gabesz amd64
    Hát már nekem is befájdult a kezem. :)

szerkesztve
  • Gabesz amd64
    jaja! a régebbi 14" monitoromnak is ez volt már a baja.és egy-két kábeltekergetés után már bejöttek a szinek normálisan.

De ennél már hiába tekergetem :((
  • [Jakuza]
    Az inkabb kabel problema lesz a monitorkabelt mozgasd meg az utogetes helyett.
  • Punker
    ilyen nekem is volt régen a cégnél, de egyszer helyre raktam rendesen (kezem belefájdult többet nem lett baja:) a TFT-t már nem kellett püfölni

hát TFT vételt már rég tervezem, a VGA meg még több mint 2 évig garis szal majd kiderül :)
  • Gabesz amd64
    ez inkább VGA pobléma szerintem.

Nekem a monitorom fog behalni előbb utóbb.:(
    tiszta sárgás árnyalatú az egész néha.Ha megütöm a tetejét akkor visszaállnak a szinek(de ez se van mindig így valamikor 20* meg kell ütni).

vissza kéne vinnem még van rajt gari.(de lusta vagyok)
  • Punker
    vagy a VGA-m vagy a monitorom haldoklik, gondol egyet lekapcsol a monitor és csak ha resetelem a gépet kapcsol vissza :(
  • Gabesz amd64
    hát remélem akkor lesz kb
  • [Jakuza]
    Na ezert van nekem kikapcsolva az automata frissites.
    Alap.
    2.
    Kerj teszt celjabol egyetlen RAM modult valami ismerosodtol, meg most amig kideritheto egyszeruen a hiba.
    Hiszen azt irtad szinte mindegyik ujrainditas utan elojon a hiba.
    Ha az uj modullal megszunik a gond akkor tuti memoria.
    Ha nem akkor kilehet szurni, hogy meg sincsen azzal gond.
  • Borg
    AMúgy a memória gond már bennem is felmerült, csak az a baj, hogy semmi nem bizonyítja. Még talán gar is van rájuk, de ha memtest nem dob hibát órákon át se, akkor vissza sem fogják venni.
    Az új konfigot meg úgy terveztem, hogy nem veszek új ramot. Szal arra most nincs lé, hogy egy 2x ennyibe kerülő ram párra is cseréljek.. még ha ez lenne a legtisztább megoldás, akkor se.
  • Borg
    Ennek az eredetije az ms knowledge basen is fentvan, azt már átnyálaztam oda vissza.
    Ha otthon leszek, és lesz lelki erőm megint nekiállni baszakodni vele, akkor először is próbálok még adatot menteni a régi xpvel, utána meg megpróbálom a raiden lévő xpt last known good, vagy safe módban indítani. Valamit tuti frissített a háttérben, nem hiszem el, hogy ne szoftveres baja lenne. Viszont csak két dolognak van engedélyezve az auto update: az ms sypeware cuccnak, meg a pluginoknak... tehát flash, java (én erre tippelek, volt már gondom 1-2 éve belőle..).
  • [Jakuza]
    AZ nem jelent semmit, en is atmentettem, igaz utana egy csomo fajl nem mukodott, mert ugyanugy adathiba lepett fel a masolasnal. :P
    Tehat a fajl megvol, sot sok belulok hibatlan is volt, de nagyon sok megserult.
    Mindegy csak akkor leszunk okosabbak, ha adatmentes utan ujra installalod az operacios rendszert, s akkor is jelentkeznek e ezek a hibak.
  • [Jakuza]
    Amugy:
    The parameters refer to the specific issues that are involved:
    • Parameter 1 - An address that was referenced incorrectly.
    • Parameter 2 - An IRQL that was required to access the memory.
    • Parameter 3 - The type of access, where 0 is a read operation and 1 is a write operation.
    • Parameter 4 - The address of the instruction that referenced memory in parameter 1.

Probald ezt elolvasni, hatha valamelyik megoldassal, megtudod szuntetni a problemat.

http://sft-cyber.com/stoperrors.htm
  • Borg
    Figy, irtam, hogy 2 partíciónyi anyagot átmentettem a raidemről :)
    A source gcf fileok pl egyeként több GB-osak.

Azon filózok, hogyha tényleg hardver gond lenne, akkor a régi winyon a régi XP se futna rendesen... pedig nem kékült, 1 óránt mentettem az adatot. Amit utána dobott kéket, az csak az utólag beinstallált raid driver miatt volt szerintem. Viszont ha a raidről bootoltam, akkor XP elindulása után fél percen belül menetrend szerűen jött a kék.
  • [Jakuza]
    Nem azt mondtam, hogy most azert jon neked elo, hanem nagy valoszinuseggel ha most XP-t telepitenel, akkor is elojonne.
    Nos szerintem siman kezdjel el masolgatni egy nagyobb tomoritett fajlt mondjuk egy 300MB-s Zipet vagy RAR-t masolni es utana mondjad, hogy nem lett crc-s.Persze ismeteld meg a masolast legalabb 10-20x-szor.
    Amugy ez a hiba elo szokott fordulni meg tap hibanal is de szvsz mivel 480as tapod van kevesbe hiszem, hogy az lenne a hiba.
  • Borg
    D nekem nem telepitésnél jön elő. Soha nem jött elő.. csak tegnap, de este 9 után zsinorban minden ujrainditás után...
    Tomoritett fileom se volt még soha crc hibas.
  • [Jakuza]
    lefuttetve=lefuttatva
  • [Jakuza]
    Memteszt nem er semmit hidd el.
    Nem egy ugyanilyen esetet lattam, 8 fajta teszt lefuttetve ketheten keresztul semmi hiba.
    Utana megis memoria kicserel, hiba megszunik orokre.
    Szoval leginkabb ugyszoktam ilyenkor ellenorizni a memokat, hogy XP-t telepitek.
    Ilyenkor legtobbszor elojon a IRQ not less or equal hiba a telepitesnel, ha gaz van a memoval.
    Valamint ilyenkor altalaban az szokott tortenni, hogy a tomoritett fajlok akkor is CRC hibasak lesznek, ha egyik helyrol masikra masolgatja az ember az archiv fajlt.
    Egy ido utan a CRC hiba miatt kibonthatatlanna valik a tomoritett allomany.
    Ugyebar a memoriaba beolvasod az adatokat es onnan tovabb masolod, s ha hibas a memoria akkor hibas lesz a masolas is.
  • Borg
    Ne tudd meg hányszor teszteltem én már a memóriáimat. Bármi előjött a géppel, mindig arra mutogatott egyből mindenki.
    Továbbra is ezt tudom mondani: 2h45m memtest86+ (extended) no error.
    Meg ha ram hiba lenne, akkor nem menne utána hónapokig hiba nélkül. Szal ez a gáz. Nemtom behatárolni a hibát egyszerűen..
  • [Jakuza]
    Eleg memoria gyanus a dolog.
    IRQ not less or equal a legtobbszor memoria hiba utan jon elo.
  • Borg
    Megérkezett végre az MSI K8N Neo2 alaplapom, erre mintha a régi gép megérezte volna, tegnap este el is halt...
    Egyszercsak egyik pillanatról a másikra kékeket kezdett el dobálni. Pár olyen IRQL not less or equal után a raidem is bemondta az unalmast, szal... e örö e bódottá.
    Régi winyo, régi xp be, némi driver görcsölés után felállt, és stabil. raid driver fel, tömb lát, adatot ment ezerrel... 2 particioval végeztem is a 3-ból, amikor ez az xp is kéket dobott - igaz más hibával. Valami scsiport.sys-re panaszkodik, amit meg is találtam a knowledge basen. Az SP3-hoz már kész van erre a hotfix, de nem adták még ki, elvileg magában nem tölthető le sehonnan... hogy száradna le a kezük.

Csak azt tudnám, hogy mitől kezdett el kéket dobni a gép... nem installtam semmit, hozzá se nyúltam a rencerhez hónapok óta. Tegnap is egy msn, egy firefox, meg egy thunderbird ha futott, mikor először kékült. Újrainditás után kb fél perccel menetrend szerűen jön...
  • kovy79
    A húsvét, mi?
  • Gabesz amd64
    hát ha nem figyel a vásárló könnyen ráfázhat.például az X2-eseknél a 4600+ sz@rabb mint a 4400+. 4400+ 2* 1024Kb L2 Cache van (igaz 2200Mhz-en megy) a 4600+-nál pedig 2*512kb(ez pedig 2400Mhz-en)

a láblécem alsó mondatában megtudod,hogy mikor lesz csak új gépem :(
  • Punker
    frankón ki lehet igazodni, egyre rosszabb az egész :(

vettél már gépet?
  • Gabesz amd64
    ezek itt mind 2400Mhz-en mennek:
    Athlon 64:

"ClawHammer" (130 nm):
    4000+

"Newcastle" (130 nm):
    3800+

"Venice" (90 nm):
    3800+

"San Diego" (90 nm):
    4000+

Athlon 64 FX:

"ClawHammer" (130 nm):
    FX 53

Athlon 64 X2:

"Manchester" (dual core, 90 nm):
    X2 4600+

"Toledo" (dual core, 90 nm):
    X2 4600+ (2 x 512 KB)
    X2 4800+ (2 x 1024 KB)
  • CUCLI
    hm. alapon a proci ment 3000+ot. most alapfeszen megy és 3500+. és cask a memót kellett visszaosztanom :))
    everest szerint jóval lassab a memória olvasás. de cs:sban sokkal jobbak az fpsek :S
  • bertino
    addig örülj
  • CUCLI
    mert most 2,16ghznél járok. és még win is bebootol alap feszen :P
  • bertino
    sztem inkább 3800 körül