36836
  • Punker
    ha hűtős verzió akkor simán megéri, azokkal soha nem volt bajunk.
  • [Jakuza]
    Ezek kozul szerintem vedd meg a Geil Ramokat 21-22k-t boven megernek.
    Itthon ezek 30k korul mennek.
  • [Jakuza]
    Hat ha jovoben gondolkozol, akkor ki vesz mar sima DDR Ramot ? :P
    Na de a viccet felreteve.
    Ha ugy gondolod, hogy az 1GB-s is megfelelo szamodra vedd azt.
    De egy valamit ne felejts el, ugye majd kesobb arra is kell gondolnod, ha dualban akarod hajtani a RAMjaidat, akkor ugyanilyent kell majd venned es akkor mar nem biztos, hogy kaphato lesz ez a tipus.
  • Borg
    Meg Kingmax Superram volna még, itthonról bruttó 9k/db-ért, 2x512..
  • Borg
    Kingmax DIMM 1024MB PC3200 DDR CL2.5 (PC400) 80 EUR
    GeIL DIMM 512MB PC3200 DDR CL2.5 Value Series (PC400) 2db 87EUR
    TwinMOS DIMM Dualpack 1024MB PC3200 DDR CL2.5 (PC400) (2db512es) 85EUR
  • Borg
    Corsair DIMM ValueSelect Kit 1024MB PC3200 DDR CL2.5-3-3-8-2T (PC400) (VS1GBKIT400)
    Ez 85 euro.. a többi mind 100 felett van már, én meg 20k-nál többet nemnagyon akarok költeni erre.

Amúgy akkor már nem érdemesebb 1db 1GB-os modult venni? Mondjuk a jövőre is gondolva...

Ugyanebből 1db 1024-es 88 euro.
  • [Jakuza]
    Most olcson hozzajuthatsz a RAMokhoz.
    Corsair 512MB 400as RAM br 11k
    Kingstont is lehet kapni ugyanennyiert, de ova intelek toluk, mostanaban kozel sem olyan a minoseguk mint regen.Raadasul ezek az olcso CL3asok.

Esetleg meg javasolhatom az 512MB Kingmax MPTC22D-38KX3 RAMokat ezek 500MHzes-ek es 16k korul lattam oket.
    De a sima 512 400as Kingmax SuperRam-ok is 10k korul megvehetok.
    A Geil jo minosegu de sajnos draga, OCZ lenne az igazi de az meg sajnos itthon nem kaphato.
    Viszont kintrol hozattam Dualchanel kitben tuning OCZek 20 koruli osszegert, joval olcsobban mint az itthoni RAMok es megy 500MHzen is 400as letere.
    Sajnos nem tudok hazai forgalmazorol.
  • Borg
    Kondikat már megnéztem (az volt az első...), de nincs bajuk. Ezen az epoxon már nem badcaps kondik vannak, hanem fasza sanyo-k.

400Mhz-en amúgy nem CL2, hanem CL3-at tudnak csak :) Szal ezek nem ilyen aranyárban mért ramok voltak.

De hogy az MSI-be ezeket bele nem rakom már, az is biztos. Menjen rá a gatyám is, de akkor is veszek újakat. No biztosan nem ilyen sznob típusú 30 ezres ramokat, de valami alap kingstont mindenképp.
  • [Jakuza]
    Latod, latod nem veletlenul gyanakodtam egybol a memoriaidra, de azert nezd vegig a kondenzatorokat (felpuposodas, a memoria slotok koruliek)is nem e valamelyik kozuluk felelos ezert a hibaert, bar ketlem.
    Lehetseges az ujrainditasi problemaid is ezekbol fakadtak, tehat nem a lap volt a bunos, hanem a memoriad.
    Olyat is lattam amugy, mert a Socket A-s lapok hihetetlenul nyugoseg a RAMokra, hogy az egyik gepen ilyen hibakat csinaltak, mig egy mas tipusu alaplappal felszerelt gepen a hibak teljesen megszuntek.
    Pedig az idozitesekbol itelve (400MHz,CL2) nem valami gagyi RAMjaid lehetnek, s latod megis elofordul ilyen dolog.
    Esetleg probald ki oket abban a MSI K8N Neo2 lapban is amit nemreg vettel, elofordulhat, hogy az nem ennyire kenyes rajuk.
  • Borg
    No, megvan mi volt a gond.

Tegnap hazaérvén gondoltam egyet, és átküldtem a raid ellenőrzést mégegyszer a két winyón. Semmi probléma.
    Utána fogtam a memtest CD-t, és rázavartam a gépre újra, biztos ami ziher alapon. 30 perc futás után egyszercsak a második passban 10... 15.. 25...44.... 1 óra múlva 258db hibát talált.
    A várt és a kapott eredmények ugye egy 8 digitből álló karaktersor, tipikusan CSAK a második digit volt mindenhol elkúrva. (Általában 8 hex helyiértékkel voltak eltolódva, tehát 0 helyett 8, 5 helyett D stb. ERAND, LRAND, Wstirde-6, meg a WINVC teszt is dobott hibákat)
    A gép ugye ekkor (gondoltam én) 166fsbn, auton, szinkronban, dualban ment, CL 2.5-ben a ramokkal. Mondom akkor vegyük vissza a proci szorzót alapra, nézzük mit tesz.
    Megyek a BIOSba, mit látok: A szorzó, meg minden stimmel, csakhogy, a ramot auto üzemmódban: 100Hz-re rakja, CL2-ben. Hiába állogattam bármit, csak 100Hz, és csak CL2-t tudott a ramnak rakni. BySPD-n is, mintha nem ismerné fel, hogy milyen ram van a gépben, csak 100Hz, és csak CL2.
    Fogtam tehát, és átraktam expertre, majd kézzel beállítottam, hogy a ram az FSB 100%-án, tehát 166(333)-on fusson. Ehhez, mint rendesen, be is állította a CL2.5-öt. Ez tehát az üzemmód, amiben ca. 1 évig probléma nélkül ment a gép.
    Memtest indít: negyed óra után 1648db hibánál állítottam le.
    Biosba vissza, mondom akkor "szimuláljuk neki" a bySPD-t, vagyis 120%, 166FSB->200(400)Mhz ramok. CL3 mint rendesen beállítódott.
    1 óra memtest után mindösszesen 7db hiba keletkezett. Na itt hagytam abba tegnap.
    Képeket is lőttem a dolgokról, csak egyelőre ugye nemnagyon tudom feltölteni őket :)

Asszem ha ma hazamentem, először is kivágom az egyik modult, aztán jön az egyenként tesztelgetés a slotokban.
    Aztán remélem legalább az egyik használhatónak bizonyul, és akkor már feláll annyira az XP-m, hogy a kibaszott raidet rendbe tudja rakni...
  • Cony
    Így ok!

Köszönöm!
  • CUCLI
    ja. 4re kell tenni.
    nekemis csak úgy ment normálisan

ui. én 5ről 4re vettem vissza és teljesen jó.
  • Zetorg
    próbáld ki, hogy visszaveszed 1-gyel a HT szorzót
  • Gabesz amd64
    nekem már lejött.De nem tom mit fog szólni egy 1000-es procival

vagy már neki se álljak
  • Zetorg
    ööö..ok :)
    mindjárt lent van az install, utána szedem a peccset és teszt.
    mondjuk nem tudom 512 rammal mit mutat majd :S
  • Cony
    Hali!

Problémám a következő. 3200+ Venice magos proc., Gigabyte GA-K8N Pro-SLI deszkán próbálom húzni (hűtés megfelelő). RAM-ok szorzóval visszavéve 200 (azaz 400) -ra, így 220-ig tudom húzni a magot.
    Most indításnál, a meghajtók ellenörzésénél megáll és újraindul. A HDD LED folyamatosan világít.

Amit nem tudok: A HT szorzó-t hova állítsam?

Kérem segítségeteket!

• Punker
    arról beszélek az a MagyarHQ :)
  • Zetorg
    az URL-re gondoltam
  • Punker
    hát azért elég sok munka van a MagyarHQ-ban és a Hunyadi fórumban, több mint 2 éve csináljuk.
  • Zetorg
    thx, nem lett volna nehéz kitalálni :D
  • Punker
    www.wwiionline.hu

és az oldal tetején lesznek infók
  • Zetorg
    egy linket nekem is má :)
    már rég óta igatja a fantáziámat...
  • Gabesz amd64
    az sem rossz :D

megkaptam :P
  • Punker
    itt Egerben is van egy hasonló tipusó eladó, igazából semmihez nem ért a nő de mivel a főnök dugja ezért kiszolgálhat :)

privi ment
  • Gabesz amd64
    előtte le kell szedni a gémet,nem? vagy mik a teendők?

linket adhatnál!
  • Gabesz amd64
    jáj ez LOL volt:
    Tegnap bementem itt nálunk egy nagyon gagyi számtech boltba aztán érdeklődtem egy-két dolog íránt.
    - árlistájuk van,mert érdekelne egy-két dolog? - kérdeztem
    - Nincs.de megmondod mi kell azt mondok egy árat. - válaszolt az eladó
    - Egy 7800Gt érdekelne!- mondtam
    Erre a faszi elkezdte a laptopján keresgélni a VGA árát egy honlapon.
    - ez mi Geforce,nvidia? - kérdezte
    - igen az -válaszoltam püffögtem magamba,hogy még ezt se tudja.LÁL
    Aztán szerintem "hasára csapott" és mondott egy árat:
    - hát ez 100k felett van,netto 90k. És ezpedig egy Asus EN7800Gt PCI-ex 256
    közbe makogott a PCI-ex-en mintha nem is tudta volna,hogy mi az.
    aztán mondta,hogy nagyon ritkán szoktak venni ilyen VGA-t mert túl drága. ehh

a másik ami érdekelt,hogy tudott volna szerezni egy DFI lanparty SLI-DR-es deszkát(kiváncsiságból).

- Mi volt a másik dolog ami érdekelt? -kérdezte az eladó
    - Egy DFI lanparty SLI-DR!
    azt megint elkezdete nézegetni a laptopját.kis idő múlva:
    - Ez ugye valamilyen hálozati eszköz? -kérdezte
    - Nem.ez egy alaplap!
    kamilázott egyet a faszi,hogy mit is mondtam neki és visszakérdezett:
    - De valami lanpartyról beszéltél!
    - Igen.mert ez a neve az alaplapnak. pffff
    azt elkezdte osztani az észt hogy így a disztribució meg úgy disztribució.
    hogy csak nagykeren keresztül tudsz ilyet beszerezni ha találsz is valahol.aztán gyorsan félbe is szakítottam a mondokáját azt leléptem.

hát majdnem röhögve menekültem ki onnan.:D
  • Punker
    most van freetrial ingyen játszhatsz 2 hétig, elméletileg új szerver van ami max 20000 online embert bír el, amúgy a látható limit az 128 aszem
  • Gabesz amd64
    a szerver bírja rendesen?
    nem tudod esetleg milyen gép az?
  • Gabesz amd64
    ki kéne egyszer probálnom
    nem hangzik rosszul
  • Punker
    hát figy abból indulj ki hogy egyetlen szerver van összesen, 1 millió 600 ezer négyzetkilóméter, köln-ből eltudsz sétálni a csatorna partjáig (ha nem lőnek le) ez már alapban hatalmas terület és erre jön rá több száz/ezer online játékos.
  • [NST]Cifu
    Nem gyenge. :\
  • Punker
    nagyon várjuk az új motort, az végre talán optimalizálva is lesz :)
    2 giga ram lassan alap követelmény lesz minden ilyen kategóriájú játékhoz, WoW és SW:Galaxi is megzabál annyit simán.
  • Gabesz amd64
    már elég régóta nyomod,nem?
    azért a 2Gb memcsivel jobb lett,nem?
  • Punker
    minden memóriát felzabál, repülésnél 10km2-e srészeket töltbe és mikor a határra érsz akkor rohadtul leesik az FPS :(
  • [NST]Cifu
    Ennyire VGA ram függő lenne?
  • [NST]Cifu
    Szebbek lesznek az árnyékolások, fényhatások, már ha ki is használják a Dx10 által nyújtott dolgokat (SM4.0). De kiváncsi leszek én arra, hogy tényleg ki fognak-e jönni év végén...
  • Gabesz amd64
    majd meglátjuk,ha kijön.
    De szerintem lesz azért egy nagy gépigénye akkor.De kitudja!
    mivel a HL2-nek is szép a grafikája,aztán mégis elfut egy ratyi VGA-n(igaz itt nem olyan szép) jól kell megirni a gémet. :)
  • Punker
    hát végülis ja.
  • Zetorg
    valoszinű, mert nagyon turbózott far cry-nak nézett ki a demó
    nem hiszem, hogy az 1-hez adnának ki dx10 peccset :)
  • Gabesz amd64
    hát a crytek az nagyon durvát alkotott a Far Cry-al.
    Akkor ezek szerint a Far Cry 2 Dx10-es lesz?