36836
  • Zetorg
    nem lehet, hogy a lapod kezd haldokolni és azért szar a memóriakezelés is?
  • Zetorg
    csá
    coolbits 2
    nm
  • mgyz2000
    Hali.
    Ehez a kártyához keresnék húzó progit-Inno3D Tornado GeForce3 Ti 200.
    THX.
  • Borg
    Ez már "Lefosom a bokám" kategóriájú story.

1. Kb 1 órája (2 napja ment tökéletesen a visszavett ramokkal a gép) kéket dobott az xp. Page fault bla bla.
    2. Hát mondom jovan ez belefér, szar ramokkal, egykét naponta egy kék, nosza restart.
    3. Gép nem indul. Felpörög, beindul minden, de kép nem jön, csak égnek a ledek egyszerre folyamatosan.Ujraindit, ujraindit semmi... Power off, power on semmi... teljes power off hátul, majd vissza: Gép indul: "CMOS Checksum error, insert diskette into Drive A:...". Ujraindit ugyanez.
    4. Volt itthon egy origi bios elem, kicseréltem. Gép indit, se kép se hang. Kb 10 rebootból egyszer se. Aztán egyszer csak mégis. Szöveg ugyanaz, CMOS Checksum error, bla bla".
    5. Elszaladtam faterékhoz, ahol is egy lemezre letettem a bios filet ami kell. 10 percen át böngésztem a manualt, hogy nem kell e más file a lemezre, nem kell. Hazahozom, berakom: AWDFLASH.EXE not found... na itt basztam szét mérgemben a gépet majdnem.
    6. Elkezdtem gondolkodni, mert ugye kurvára lustának éreztem magam megint elbattyogni faterékhoz. Van itthon bő 3db floppym, és anno én frissitettem egyszer biost ilyen epoxomon. És másra meg nem használtam floppyt. Mivan ha valamelyiken még rajta van? Beraktam tehát 1-et, majd enter.
    7. Semmi nem történt, csak ujraindult a gép. Alap bios beállítások, és normál boot fogad. ISMÉTLEM: Semmilyen flash művelet nem történt, ahogy entert nyomtam ujraindult a gép. És most ne kapjak hülyét?
    8. Felkonfigoltam a biost a szokásos módon, és meglepve láttam, hogy immár felismeri a ramot ujra, és byspd, meg az auto beállitás is jo hozzá. Mondom hajrá, legyen auto akkor, ahogy mindig is ment a gép. save & exit, gép nem indul, C1 -> memory error. Fájn.
    9. Reset, ramokat beállítottam megint 200/ 10-6-6-CL3-ba, gép bootol, XP indul, fut tökéletesen negyed órája.

Na ha ezt elmagyarázza nekem valaki...

UI: Most néztem meg a floppyt amit beraktam próba cseresznye alapon: Még formázva sincs
  • fistin
    ja és bocs hogy ideírok, de itt hamar segítenek, és nekem kellene a segítség..
  • fistin
    hali!!
    volna egy problémám a mikrofonommal! illetve a rendszerrel: win alatt vagy le van tiltva, vagy valami letiltja, vagy nem tudom hogy miért, de nem működik a mikrofonom! csak ha játékba be vagyok lépve.. ezt úgy vettem észre, hogy windowsban nem tudtam teamspeakkel(mikis beszélgetős :) ) beszélni, és mikor beléptem játékba, akkor tudtam!!
    na már most újraraktam a hangkártya driver-ét, úgy sem működik!
    ha valaki tudna segíteni, megköszönném
  • Gabesz amd64
  • Gabesz amd64
    egy szóval se mondtam,hogy meg akarom venni. :)

szerintem 3 évig simán kihuzná,vagy mégse?
  • Narancs
    LOOL
    Nekem mindíg AMD-m volt, K6-2 szériától kezdve. Intelem csak pár hónapig volt, de aztán kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot. 1:1 -ben elcseréltem, így lett:
    Abit AA8 Dmax -> Abit KN8 Ultra
    Intel 2.8 D0 (vízzel 3.7GHz) -> 3200+ winnie (vízzel 2600MHz)
    2*512 PQI 533@800MHz DDR2 -> 2*512 SuperTalent 466@fenetudjaholavége, most 520on

Ami tanulságként levonható: AMD gyorsabb, de Intellel jóval kevesebb a gáz. AMD-vel két napot szoptam mire rájöttem, az nV firewall miatt nem hajlandó bootolni, aztán meg a CnQ miatt dobál kék képernyőt. Mindkettőt kiiktattam és most faja, de közben többször majdnem a kukába vágtam az egészet. Az viszont mellbevágott, hogy 1-2 játék mennyit ugrott sebességben, főleg mikor 2600-on duruzsol a kicsike
  • [Jakuza]
    Veled meg mi tortent Narancs ?
    AMD jol latok ?
    Raadasul meg elegedett is vagy vele, ami engem nagyon aggaszt.
    Mi lesz igy szegeny Intel beveteleivel, ha mar az elvakult Intel rajongok is atternek erre a "szar paksi atomeromuvet igenylo rezsora".
  • [Jakuza]
    Mar megint floodolsz. :P
  • Punker

hát lehet hamarabb letelik a 3 év gar mint hogy rendesen elkezdjék a progik használni a 2 magot :)
  • Borg
    Szerintem amíg éhen nem halsz a kicsengetett ára miatt.
  • Narancs
    Jó kérdés. Ha belegondolok, ma egy bartonnal is simán el lehet lenni. És hány éves is? Három?
  • Gabesz amd64
    Szerintetek meddig(évre gondolok) lehet kihuzni egy AMD x2 4400+-al(2200Mhz,2* 1024Kb L2 Cache)?
  • Narancs
    Most toltam neki egy voltmodot grafittal, de sajna nem indult a gép
    Ahogy letöröltem a grafitot, rögtön bootolt.
  • Punker
    már én is örülök hogy nem volt X700 nagykerben raktáron így 6600Gt-t kellett vennem :)
  • Borg
    Én olvastam már valahol az X700-akról, hogy abszolút antituningosak.
    Anno X700PRO 256MB olcsóbban lett volna, mint a 6600GT 128MB, de ezért (is) inkább nem azt vettem.
  • Narancs
    Huh srácok, ráengedtem az ATI Tool-t az X700Pro-ra, hogy megtudjam voltmod előtt mégis pontosan hol a vége. Erre alapórajel alá vitte, majd a monitor kikapcsolt. Fasza, mert 3dmark, játékok simán futnak. Ez a vöcsök atitool még sosem működött normálisan nekem :( Lehet a VPU Recovery kavart be?
  • Borg
    Pár kép :)

• Borg
    Tuningolok ezerrel :) Már 9-5-5-cl3-nál tartok :D
  • PeeTeR
    igen utollag en is rajottem csak kozbe tokoltem neten es mar nem tudtam szerkezteni a hozzaszolasom :)

en is csak a 'jol nez ki' miatt szereztem be anno.
  • Punker
    van külön kék, jópárat eladtam csak az nem jó DDR2-re, nincs húzva a memóriám csak jól nézzne ki a kék CPU blokk mellett :)
  • PeeTeR
    kulon nincs kek. ez igy egy par ahogy van. raadasul szart sem er. foleg az uj memoriaknal.
  • Borg
    Na átmenetileg rendbehoztam a gépet.
    Memóriát benyomtam cl3 9-4-4-be, igy nem hibázik :)
    Még a raidem is rendbe tudta magát hozni, fixed 167 miscompares :D
  • kovy79
    Helyes!
  • Narancs
    Ja, nem tudtam ellenállni, Intellel túl egyszerű volt az élet
  • Gabesz amd64
    akkor ezek szerint váltottál AMD-re?
  • Narancs
    Ja, de mondjuk most tél van. Reggel mikor még hideg volt a rendszer, kb fél órán át 18 fokos volt a proci idle.
  • Narancs
    Ja, nagyon óvatosan tettem föl a blokkot rá.
  • kovy79
    Nekem most 2250-en megy (napok óta) és terhelés nélkül 31 fokos.
  • kovy79
    Nekem ilyen van, de én még nem láttam borda nélküli GeIL-t.
    Én 22K-ért vettem a Vaterán, a Prohardveren 25K-28K körül vesztegetik.
  • vki
    Nekem az Athlon64 szobahőmérséklet + 1-2 fok alapjáraton.
  • Zetorg
    vigyázz a sarkaira :)
  • Narancs
    Nah srácok kóstolgatom (kostol vagy kóstol a helyes?) az Athlon64-et...eddig nem rossz, 2500MHz-en egy óra SuperPI után volt 34 fokos. Mondjuk a sapkája le van szedve, nélküle olyan mint egy P3-as kívülről
  • Gabesz amd64
    és ez az olcsobbik verzió
  • Gabesz amd64
    jól mondod!

de ez már hűtős és mégis Value
  • Punker

ilyen kéket akartam venni a PQI ram-ra de csak DDR-re jó.
  • Borg
    A ValueSeries szerintem nem hűtős.
  • Punker
    tetves DDR2-re azóta se találtam kék hűtőt :(