36836
-
#27250 thx -
izb #27249 Nem arra a ragasztós szarra gondolsz,amivel a Zalman Vga memcsi hűtőit is fel lehet ragasztani?
Ha az akkor...
Ha nem akarod,hogy megsérüljön,akkor az újjad erős dörzsölésére egy idő után lejön.
És biztosan nem sérted meg a memóriamodult.
Ha simán kenőcs,akkor papírzsepi..
-
#27248 Srácok!
a VGA-n lévő memcsiről a hővezető pasztát,mivel lehet a leggyorsabban letakarítani? -
Borg #27247 Akkor inkább egy USB-s Geigert vegyél :D -
izb #27246 Akkor lehet nem is a vinyók romlottak el? -
#27245 Zsír, köszi! Amúgy tőlünk 200 méterre működik a Sugárbiológiai Kutatóintézet egy régi kastélyban. Nem lehet, hogy ez az oka? -
Borg #27244 Jó, idleben nekem is 45fok :)
2-3 óra game után nézd meg úgy, hogy még full terhelésen van. -
#27243 Igen, ha a gari jogos, visszakérheted a számlán szereplő összeget!
Tehát NEM vagy köteles levásárolni. -
#27242 Újra a földeléses téma.
A vinyóid szerintem nem valószínű, hogy földelés miatt haltak meg.
A krokis megoldás elméletileg jó, csak ne 0,25-ös vezetéket használj és ne a festésre csiptesd! :)
Amúgy ha kertes házban laksz, szúrj le az ablak előtt egy 80-120 cm-es "szondát" és azt használd földelésnek. Egy fél szombatod rámegy, de megéri.
Ja, még egy kis hasznos infó. Ha valakinél nincs földelés, az ne vegyen túlfeszvédőt. Csak azért írtam le, mert sokan tévhitben élnek és azt hiszik, hogy a ketyere a túlfeszt csak úgy megeszi. :D -
#27241 Nekem 102 fok a rekordom, igaz csak pár percig ment venti nélkül. Lecsökkent az fps, de képhiba még nem volt -
#27240 GPU 60
GPU dióda 65
GPU környezete 44
ezt mutatja most, na ezen igazodj ki :) -
#27239 Íj, ez elég gáz... le lehetne földelni valahogy a gépet szerinted? Mondjuk egy drótot korkodil csipesszel rányomok a gépházra, a másik végét meg a fém fűtőtset aljához. Vagy ez szart se ér? -
Borg #27238 Ah az nem jo :) mire átlép oda, 10 fokot csökken.
Nameg a kártya beépített hőmérője nekem eleve 10 fokkal kevesebbet mutat, mint az odadugott hőmérő.
De ez mondjuk a chipset hőfokkal is ugyanígy van. A gatewatch már 60 foknál jár, amikor az alaplapi szenzor még vígan 42 fokot mutat. -
#27237 alt+tab mivel a netes statisztikához kilépkedek folyton :) -
Borg #27236 És azt játék közben te hogy nézegeted?:) -
#27235 az asus által belébarkácsolt izét nézi gondolom az everest :) -
Borg #27234 De mivel/hogyan mérve?
Mert én odadugtam egy szenzort a bordája alá. -
#27233 nekem nem ment még 70 fölé -
Borg #27232 89-90fok max, az már gáz egy 6600GT-nek?
Mert most hogy van proci alatta, ami kihajtsa, már 2-3 óra game után eléri ezt néha :) A szar gatewatch alarmját meg nem lehet 90 fok fölé vinni, szal az meg nekiáll püttyögni nekem :) -
#27231 everestet frissítettem már 3 hőmérsékletet ír GPU-ra :) -
Borg #27230 Simán lehet ez az oka. -
#27229 köszi -
#27228 Köszi, akkor megpróbálom kimérni. Vinyó mindíg külön kábelről ment, ha jól emléxem a Chieftecnek van egy külön ága, amin csak satás tápcsatik vannak. Na az volt rányomva.
Egyébként a konektor nincs földelve, és a gépház rendszeresen megráz ha hozzányúlok. Erre nem rég jöttünk rá, a vellanyszerelő már nekiesett a problémának, de kb két hete félbehagyta, mert elment venni valami szart, azóta nem láttuk a fószert
Szóval nem lehet, hogy inkább ez az oka? A többi alkatrész nem annyira kényes erre, de a vinyók nem bírják? Illetve a fene tudja, mert a vinyó gumival van fölfüggetsztve, hogy halk legyen. Szóval elvben nem érintkezik a házzal. -
Borg #27227 Nem igazán. Bár én régen csináltam, asszem a fekete ér a GND, és utána a másik dugóját a pirosba téve az 5V-ot, a sárgában a 12V-ot tudod mérni. Egy ilyen multiméter mindig jobban mutatja a helyzetet, mint az alaplap mérője. Ráadásul az alaplap mérője ugye csak az ATX csatin át érkezőt tudja mutatni, míg a multiméterrel magát az illető molexet is le tudod ellenőrizni. Nem dugtad pl videokártyával egy kábelre a winyot? -
#27226 Időközben állandóan változott a konfig alatt a gép, és a táp is. Most eza vinyó már egy 360-as Chieftec-kel ment, de attól még lehe szar persze, hogy márkás. Van multiméterem, de el tudnád mondani hogyan kell használni? Ha rosszul csinálok valamit mérés közben, okozhatok kárt? -
Borg #27225 Táp, más nem nagyon lehet. Mérd ki multiméterrel, hogy idleben, és terhelésen mennyit ad le az 5V/12V ágakon, az illető molex csatin.
Vagy túl magas a csatoló frekije az alaplapon. Pl nincs sata lock, vagy ilyesmi. -
#27224 Hali srácok!
Garival kapcsolatban lenne pár kérdésem: valaki meg tudná nekem mondani pontosan, hogy ha kinyiffan egy garis cuccom (jelen esetben egy alig fél éves Hitachi vinyó, hogy baszná meg) akkor visszakérhetem a számlán szereplő vagy a jelenlegi árát? Amúgy van valakinek valami tippje arra, hogy miért nyiffannak ki a vinyók nálam?
1. 80gb sata maxtor - 1 év és totál bades
2. 160gb maxtor ata - 1 év és tejesen halott
3. 160gb hitachi sata - fél év és teljesen halott
Kezd a tököm tele lenni az egésszel, de legalább ez még garis, meg archiváltam is, mert lelkelm mélyén számítottam erre... -
Borg #27223 Ez váltotta le a P6 architektúrát, a Willamette magos P4-el kezdve. A fő jellemzője, hogy az addigi 10 lépcsős pipelinehoz képest 20 lépcsője lett, ami azonban jóval kisebb IPC-t (Intstructions Per Clock) is jelent egyben. Magyarán az intel a rövid-pipeline nagy IPC architektúráról (amit az AMD mind a mai napig követ) áttért a hosszu-pipeline kis IPC architektúrára, ami jobban kedvezett az intel marketingjének, vagyis a sokkal magasabb órajeleknek.
Igy lehetett az, hogy az utolsó sorozatú P3-S 1400 még a 2ghz-es P4-et is lekörözte anno. Viszont míg a P3-nak nem tudtak továbbmenni az órajelével, addig a P4-et elvitték 2,0-3,0 ghz-ig. Nagy szám, jól bebukták. Utána jött a prescott, ami még hosszabb pipelinet tartalmaz, és még nagyobb órajelre képes. De ez meg már megint nem tud hozzászagolni az azonos órajelű NW-mag teljesítményéhez.
A másik nagy hátránya, hogy ha a predictionban (előrejelzés) hiba történik, akkor nem tiz, hanem 20+ lépcsőnyit kell törölni, és előről kezdeni. Erre próbáltak kigörcsölni mindenfélét, de kevésbé stabil algoritmusú alkalmazásokban, mint pl a játékok, ezért is az AMD a vezető mind a mai napig.
Ezenkívül sokkal nagyobb chache-t is igényel, mint egy rövid pipelineos mag, ezért volt egy időben a cache őrület, amit mára azért ugyancsak letört az AMD.
Alapjában véve anno az Intel ezzel rossz döntést hozott, de az AMD miatt logikusan a mai napig kiáll emellett. Mindezt úgy, hogy már a P4-ek is kezdenek hasonulni az AMD féle megoldásokhoz. -
#27222 magyarázza már el nekem valmelyik okos, hogy mi is az a netburst architektúra!
azt tudom, hogy chipsethez és procihoz van köze :) -
#27221 az csak 2007-ben fog bekövetkezni :(
-
#27220 itt van még egy-két útiterv:
egyik
másik -
#27219 s939-nek azé nem lesz vége,mert még az X2-nek még nem járt le az ideje
még el se jött :P -
#27218 Érdekes, mert ebben nem is szerepel a 939-es sempron -
#27217 hol a 65nm? -
#27216 AMD Roadmap -
#27215 És a 939-nek miért nem? Hát pont azért kell az AM2, hogy végre egy platformon nyomuljon minden AMD prockó. Túl szép lett volna a sempron DDR2-vel -
#27214 erről írtam tegnap Maszka barátomnak a "Milyen alaplap?" topicba...
hogy a 754-nek vége lesz ha megjelenik az AM2. -
#27213 "Az AM2 foglalat bevezetésével a Sempron processzorok is 939 lábra váltanak."
HOC hír
Tehát megmarad a két foglalat? Nem lesz AM2-es samó? Akkor mi a lófasz értelme van az egésznek? -
#27212 nah hiaba tettem fel 2.5-3-3-8 ra... ugyanugy 166 mhz-n mennek... de legalabb most elindult a gep... de az fsb arany meg mindig 5:6 ezen ezzel az alaplappal nemtok valtoztatni -
#27211 nah erre mondjatok valamit:
megjottek az (elvileg) ugyan olyan ramok amiket eddig is vettem... mostmar van 4 db ugyanolyan Corsair twinx ramom
ehhez kepest:
a piros reszben latszik hogy ketto a 4 bol 2.5, 3, 3, 8 on menne 200 on... a masik ketto meg 3, 3, 3, 8 on.... ezt nem vettem eszre az elobb es 3, 3, 3, 8 on probaltam de persze nem indult el a gep.. akkor tegyem 2.5 ,3 ,3 ,8 ra es akkor menni fog mindegyik 200 on nem??