36836
  • littleNorbi
    Gondotam esetleg hallottál tóla, meg azért hasonló...
  • Zetorg
    de
  • MaSzKa
    a háttérbe csak nem 1 3-as bmw
  • Borg
    Nincs ilyen alaplapom, szal...
  • littleNorbi
    Erre nem tudsz vmit???
  • Borg
    Szal akkor mégsem olyan, mint az enyém.
  • Zetorg
    :PPP
  • Falconer
    Szerintem tuti.
  • Danee
    Asszem hogy ez, de nem esküdnék meg rá! asszem 8e ft volt a boltban, de itt csak hat :) nem biztos h ez az :D

Vagy az lehet még h ez :)
  • izb
    Melyik Zalman lenne ez?
  • Danee
    srácok valaki ajánlott nekem egy zalmann hűtőt, ami akkora hogy éppenhogy beférne a gépembe, viszont igy szerintem csendesebb. Lehetséges, hogy a 2500+ -os bartonomat, ami 3200-re van huzva, elbirja csendesebben mint a Coolermaster Jet7-em?
  • Narancs
    De, valószínű azaz Abit sara, hogy szar.
  • Narancs
    Ennyire soha egy lapomon sem volt rossz hang mint azon az MSI-n. Rosszabb minőségű volt, mint egy telfonfülke. Egyszerűen hallgathatatlan kategória. Amúgy 220-as FSB-vel még ez is megbírkózott ha a hangot és a lant leszámítjuk, 240 fölött viszont jöttek a grafikai hibák
  • littleNorbi
    Az enyém S754-es meg nem platinum.Jah és googleztam de nem sok mindent találtam...
  • Borg
    Az NF3-250GB az az ultra. Meg az enyém ugye S939.
    Alaplapi hangot ugye nem használom, az bármelyik lapon kalap szar.
    Az egyedüli baja, hogy a SATA 1-2-n nincs lock, viszont a SATA 3-4 és az AGP is lockos, tehát simán viszi a lap a tuningot.
    Szal nem értem te milyen lapokkal találkoztál, de nekem a lannal, meg a videokártyával sincs gondom benne.
  • taaz
    Azt nem 1 külsö chip vezérli? Gondolom oan mint 1lankarex csak integrélva?
  • Narancs
    Nalátod, akkor mégse minden okés azzal :)
  • taaz
    Nekem 250Gb van. Semmi gond azzal.Csak a LAN let defektes!!
  • Narancs
  • Narancs
    Örülök, hogy bejött végülis. Ha meg majd kevésnek érezné föl lehet tuningolni nagyon szépen (ha már pc tuning topicban vagyunk)
  • taaz
    Melyik Nf3-ra gondoltál? Mert van 1pár tipusa!150 250 250gb
  • Punker
    csak mocskosul melegedtek a gyári hűtő hangja meg turbina szinten volt, bár 64bitessel nem találkoztam.
  • Narancs
    Nekem ultrával még nem volt dolgom, csak GB-vel, simával, meg 150-essel is. Ez elég gáz volt, szaggatott a hang, nem volt fix agp-pci sem, tuning kiesett. A simával volt a legkisebb gond, csak a 6800PE-vel nem volt hajlandó rendesen menni. A legszarabb lap amivel valaha dolgom volt: MSI K8N Neo-fsr (nf3 250gb). Bár elvben lett volna, de gyakorlatilag itt sem volt fixálva az agp és pci órajel, ha pár MHz-et is húztam elszállt a net, recsegett a hang (alapból is, de húzva nagyon), szétesett a kép. Alapon is produkált érdekes dolgokat, néha kék képernyővel indult, nem talált vinyókat. Lehet csak az én lapom volt defektes gyárilag, mindenesetre azóta azt a lapot senkinek nem ajánlgatom .
  • [Jakuza]
    A Celeronokra raterve.
    Meglepodtem, hogy a Celeron D nem is olyan rossz, mint amilyenre szamitottam.
    512cachevel eleg turheto lesz.
    Vegre olyen low budget processzort gyartott eloszor az Intel, ami meg hasznalhato is valamire.
    Nem azt mondom, hogy csucsmodel, de a sracnak beszerelt 64bites Celeron D 2,66GHz eleg jol muzsikalt, alig maradt el egy 2400+,2500+ Bartont teljesitmenyetol.
    Ennyi penzert siman megerte neki.
  • Borg
    Hm, ez érdekes. Nekem semmi gondom az MSI féle nF3 ultrával.
    Pontosan mivel szívtál te?
  • Narancs
    Nem S754-es lapokra értettem az instabilitást, hanem nF3-ra, csak rosszul fogalmaztam. Annyit mint az nForce3-as deszkákkal még sosem szoptam, abból ritka a jó lap. Te jól jártál a viával, mióta nem kell bonyolult memvezérlőt králni az északi hídba, a viás cuccok is rendben vannak AMD alá.
  • Borg
    Lesson1

Googlez, majd 1.C Sideeffect mod biost feltenni :)
    Jó cucc, feloldja alapból a hidden menüket, és a ramokat alapból 200->166-ra osztja le.
    Nekem most az 1.CB3-al megy a gép, 220x9-en, így a ramokat 220->180-ra osztja le.
    Ha E6-os steppinged van, akkor 25xxMhz-ig simán mennie kéne ebben a lapban, alapfeszen is akár. Tehát kb 280FSB-ig. De ehhez már ramok is kellenek (230-240mhz), vagy még lejjebb kell osztani a ramot.

A HT szorzó ebben a lapban 260FSB-ig bírja 4x-en, a felett le kell venni 3x-re.

Dióhéjban ennyi, feljebb még én sem húztam, mert egyelőre minden elegendően gyors így. Bár 240-ig még valszeg elmegyek az FSB-vel. Csak a chipset hűtőt kéne valami értelmes megoldásra cserélnem.
  • MaSzKa
    nekem 754-es samponom van és egyáltalán nem instabil
    viszzi a 9x285fsb-t feszemelés nélkül

én a ramom miatt 9x225fsb-n használom
  • Narancs
    Jaja, és a cerkában nemsoká 512Kb lesz. Sempronból két fajta van, amiben 128Kb kes van, meg amiben 256Kb. AMD-nél a felépítés miatt nem számít annyit a kes mint intelnél, így a 256-os samó órajelemeléssel A64 szintre húzható. Eddig csak a drága ram és a S754 instabilitása szólt a samó ellen, de AM2-vel ezek a gondok megszűnnek, valószínű leginkább az olcsó szegmenst fogja fölpörgetni ez a váltás. De majd meglátjuk.
  • Punker
    128? még a cerkában is több van nem?
  • Narancs
    Ja, de sempront azért a kicsi kes (főleg a 128kb) eléggé megfogja.
  • littleNorbi
    Ja
  • Punker
    majd törlik a kínálatból mint a Barton-t vagy mint anno az én 1,6A-s P4-em azt is olyan gyorsan eltüntették mint a szél mert a kutya nem vett 2 gigásokat.
  • Zetorg
    a p4 is kapott :DD
  • Narancs
    Vagy a sempron kap valami overclock-lockot.
  • Punker
    ha ez igaz tuti soha nem vezetik be :)
  • Narancs
    Ja, szerintem is csak álmodták az egészet
    Amúgy abban van igazság, hogy nem lesz nagy előrelépés, hiszen csak a használt memcsi tipusa változik csak egyenlőre, semmi más. Tehát az ugyanaz a K8 mint eddig, csak épp DDR2-vel. Viszont a DDR2 olcsó és kurvajól húzható. Tehát ezentúl lesz ráció egy sempron konfigban is, mert nem kell baszottdrága tuningram, hogy jól föl lehessen húzni, egy mezei DDR2-vel is úgy fog menni mint a barom.
  • Borg
    Olyan lapod van mint nekem?
  • Gabesz amd64
    + mi az hogy: "A tesztek előtt az oldal készítői felhívják az olvasók figyelmét, hogy az új Athlon még nem a végleges verzió, így a boltokba kerülő verzió gyorsabb lehet a mostaninál."

majd pont a Tom's hárdver kap egy prototípust 4 hónappal a bemutatás előtt wehehehehehehe
  • kovy79
    Szerintem nézd meg a weboldalát a cuccnak, vagy a kis füzetecskéjét!