Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a gurupanel:
a piros kapcsolo fehér sugárzásveszélyjellel 😄
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Más: nem tudjátok, hogy lehet megoldani, hogy a BIOS resethez ne kelljen szétkapni a gépet? Én vmi elõlapi kivezetésre gondoltam. Mondjuk CMOS clear jumper 2 tüskéjére az alaplapra csatlakoztatható ledcsatikat húznék, amik el lennének vezetve egy elõlapi panelbe dolgozott kapcsolóig. Normál állásban összeérne a két vezeték, CLEAR -re kapcsolva megszûnne a zárás. A kapcsoló kb olyan lenne, mint egy zseblámba ki/be kapcsoló gombja, nem bonyolult szerkezet. Sztetek mûködhetne ez így?
amúgy hallottam róla már
18K 2*512 kiskerben. Vagy felejtõs inkább?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Nemrég vettem 512Mb Kingston Value Ramot PH!-n. Eladó srác nem nézte a tuningot, 400-on használta. Gomdoltam azért meglesem hol a vége. 2.8volton meg sem állt 570MHz-ig...szal faja kis ram, pedig azt hittem a value sorozat alig húzható...
Szal szerintem marad a nagyker.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
a 800mhz fölötti értékek dual-ban jöttek ki.
az összes ddr2 BGA tokozású.a tinybga asszem a kingmaxnak valami színes okossága.
vásároltunk már nagyobb tételben tõle és eddig semmivel nem volt gond, még a lesarkazott 6600gt-met is cserélte.
Proci az [email protected] alapfeszen lesz, szal 667-et bírnia kéne a ramnak mindenképp. Itt a Dual nem befolyásol a tuningban? Mert 2*512 lenne.
Amúgy a tokozás számít? Árlistákat nézve a BGA & TinyBGA drágább...ezek jobbak is?
http://thenamelessphoto.com/
http://thenamelessphoto.com/
két ismerõsömnek van a-data viesta 512/533 ddr2-je és mindkettõjüknek megy 800 fölött is !!
PH-n Gianni árulja 12k-ért darabját.
AA8 DuraMax jó lap, csak 266 FSB fölött nem látja a SATA vinyókat.ha komoly tuningot akarsz, olyan lapot vegyél, ami alapban támogatja az 1066-os PSB-jû procikat.i925XE chipset és e fölött.a duramax az i925X.
1./a Nézd meg, hogy szorzólockos-e a peocid. Állíts be gy eredetinél kisebb szorzót. Ha újraindítás után megtartotta, azaz a win alatt is vmi kisebb procit látsz, akkor lockmentes, szerencséd van.
/b Keresd meg mekkora FSB-t bír maximum a rendszer: szorzót vedd a felére, és FSB-t szinkronban a rammal emeld 10MHz-enként. Memtest-86 progival teszteld a memóriát, SuperPI-val a procit. Ha vmelyik progi hibázik próbálkozz magasabb fesszel. Memnél max 2.8voltot adj, procinak 1.75voltot is ha jó a hûtõd. Persze ha nem lockos a proci, nem kell feszt emelni Ha magas fesszel is hibázik vegyél vissza az FSB-bõl szépen 5MHz-enként, amíg nem jó.
/c ha nem lockos volt a procid, akkor emeld a szorzót felenként. Ha SuperPI hibázik adj még feszt.
Dióhéjban ennyi. Készülj fel pár Bios resetre is.
Narancs: egyebkent leirnad (reszletesen) mit es hogy kene csinaljak? Koszi!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Amúgy Abit AA8 DuraMAX lenne a lap.
alapon az FSB:RAM arány 3:4.
ha az FSB 250, a ram órajele 333.
ezt általában az összes DDR2 tudja, legaláb is én még nem találkoztam olyannal, ami nem.
mondjuk nem tudom, hogy milyen lapot akarsz venni.pl az asus új, nf4-intel edition chipsetes lapján külön tudod állítani, megaherz-enként az FSB-t és a RAM órajelét.szerencsére már semmilyen arányokat nem kell számolni.
A #24680-t már olvastam csak érdekelne hogy más hûtéssel próbálkozott-e valaki. Nem akarok olyan hûtõt mert nem tetszik.
Amúgy milyen alaplap, milyen memória?
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Hidd el, 1-2 nap alatt simán bele lehet jönni és még örülni is fogsz, hogy nem más buzerálja a lapod beállításait hanem te próbálgatod és tapasztalod ki, hogy mi neki a legjobb és melyik beállítással lehet belõle kihozni a legtöbbet...
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Az alaplapom ASUS A7N8E-Delux 1024 DDR (PC 3200, 400Mhz) a proci Athlon XP 2500+
videokari GeForce FX 5800, szukseg van meg valamire? ja es a Biost is kene frissitenem amit szinten nem tudok mert 2003-as es gondolom van ujabb ugyan nem tudom erdemes-e? hat ennyi
Ha leírod a pontos konfigot elmondom hogyan s mit kell tenned.
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit