36836
-
#35916 -
#35915 C1E,TM2,CPU EIST, az energiagazdaságos módok. Tehát mikor üresben van a vas, visszaveszi az órajelszorzót és a feszültséget. Fesz.emeléses tuning esetében érdemes lehet kikapcsolni, bár ez is gép és beállításfüggő. Én pl bekapcsolva hagytam és nem okoz problémát, viszont kellemesebb a villanyszámla 1-2ezer forinttal:) C1E a hatásos (ez állítgatja az FSB-t/ CPU szorzót), ki lehet próbálni, ha stabil vele akkor jó, TM2 kikapcsolható, EIST is jó dolog, játszik a frekikkel, feszültségekkel, okozhat problémát tuning esetén, de ez is kiderül ha bekapcsolod. -
#35914 Nagyon szépen köszönöm a segítségedet,most egyenlőre nincs több kérdésem;már ha azt esetleg nem tudod-e,hogy mit jelent az a beállítás,bár gondolom,ha tudnád,már írtad volna:)!
Üdv
zan -
#35913 Grat:)
"Ez a teszt amúgy a memóriát is teszteli?"
Ha bepipálod a memory stress-t, akkor igen. -
#35912 nos!meghúztam úgy,ahogyan a videón a srác csinálja!Minden faszán műkszik,8 perc stabilitásteszt (everest) után sem ment 70 fok felé a tepm egyik magnál sem.Amúgy nem tudom mennyi ideig kell ezt a tesztet futtatni,vagy ennek majd egyszer csak magától vége lesz?Vagy hogyan van?Mert én lestoppoltam 7 perc után.Aztán,nem tudnád elmagyarázni,hogy ez a dolog amit az Advanced Bios features-nél disable re állítottam át(C1E,TM2,CPU EIST),a videóban a 3. percnél van;szóval hogy ez mit is jelent pontosan?Meg még annyi,hogy esetleg nem tudsz e még valami jó kis cpu-test programot az everesten kívül?Így most minden jó magyon örül a fejem:),de azért nem akarom elbízni magamat,amugy is még játékot ki sem próbáltam így;mert múltkor írtam hogy volt egy kékhalál Cod 4 multizás közben,bár ha a stabilitástesztet bírta...!Ez a teszt amúgy a memóriát is teszteli?bocsi a sok kérdésért...csak tényleg okosabb akarok lenni ebben a témában,mint amilyen most vagyok,de ha ez így műkszik majd a jövőben is,ígérem nem nyaggatlak többet:)!
zan -
#35911 Az én alaplapomon van külön szép kéken világító gomb rá a lap alján:) -
#35910 akár, de inkább juperral a legjobb a reset. alaplap könyvében benne van. cmos reset néven fut vagy mi -
#35909 A Bios reset annyi,hogy kiveszem az elemet? -
#35908 de ha mégsem, akkor bios reset aztán kész. tönre vágni meg azért nehéz, mert okos, és elöbb leáll mint hogy baja legyen. -
#35907 Működhet, persze. Aggódni nem kell, ha valami gáz van, a rendszer automatikusan visszaállítja a default beállításokat. Elrontani nem nagyon tudod. -
#35906 Szia!
Na próbálkoztam,de kékhalálozott,mivel nem tudtam beállítani a memóriát,nem teljesen értettem,hogy hogyan kell.De már kezdem sejteni,mivel találtam egy videót fent a youtubeon,amiben egy srác meghúzza a gépét,az alaplap és a proci ugyan az,mint nekem,csak neki egy fokkal jobb memóriája van.Nekem ugyebár Kingmax ddr2 1066Mhz van,neki meg Corsair!
Itt a videó!
Csak arra lennék kíváncsi,hogy szerinted ez így menne szerinted nálam is,mármint ez a beállítás?(csak azért kérdezem,és nem egyből kipróbálom,mert 1.nem annál a gépnél ülök éppenséggel,2.félek,hogy elbassza)
Kb. 3:00-nál írja,hogy mi is így állítsuk be,ahogy nála van.Az micsoda,mert arról fogalmam nincs.
Zan
-
#35905 Tuning kezdőknek (AMD-hez)
Itt elég részletesen le van írva mi mire jó, mikor mit kell csinálni. Ennél jobban mi sem tudnánk összefoglalni. Ha elolvastad és valamit nem értesz szívesen válaszolunk. -
#35904 sokat nem érsz el egy sempron húzásával -
krisz1299 #35903 Van nekem egy CPU típusa AMD Sempron, 1800 MHz (9 x 200) 3000+
1800MHz -es és ameddig csak lehet fel szeretném huzni.Hol lehet és hogyan hogy ne legyen baja a gépemnek meg ijesmi?? értek hozzá és aki tudja leirná részletesen ?? -
#35902 2,4Ghz
CPU:9x 1,3V FSB:266Mhz RAM: 1066 (DRAM 266*4 vagy 400*2,6 vagy 533*2)
3,2Ghz
CPU:9x 1,4V FSB:333Mhz RAM: 1066 (DRAM 333*3,2 vagy 400*2,6 vagy 533*2)
3,5Ghz
CPU:9x 1,44V FSB:390Mhz RAM: 1014-1066 (DRAM 390*2,6 vagy 400*2,6 vagy 533*2)
Az értékeket megközelítőleg írtam természetesen, kisérletezgetni kell. Függ a proci sorozatától az alaplaptól, ramtól, táptól, stb.
Egyszerre mindig csak egy dolgot emelj, indítsd újra a rendszert, próbáld ki. Jó tuningolást:) -
#35901 Sziasztok!
Valaki erre?
-
#35900 Ahhoz sok szakértelem nem kell:) ATT-t feldobod és játszol a feszültség/órajelekkel. Aztán vagy megy vagy nem. A VGA-k elég érzékenyek, olyan sokat húzni nem lehet rajtuk, és minden apró tuning melegedéssel jár. Nem igazán éri meg. -
#35899 videokari tuninggal is foglalkoztok?:D -
SzocsA #35898 everestel stabilitási teszt 72 fok
alaplap 30
vga 55
igaz nem tunning gépem van!
a táp lehet a ludas szerintem! mercury 550W
ram is kingmax 800as
a lap fsb je 1333 nos ezt elviszi ha átállítom a biosban a power beálításoknál a :
suspensed Mode-t S1 POS only ról Autora de van még egy lehetőség S3 only
ha autora teszem ez jelenik meg:
Repost Videon S3 Ressume: disabled
van még:
ACPI 2.0 Support: disabled
ACPI APIC support: enabled
az a gáz hogy régen mikor nem frissítettem le a biost! egészen 385×7, ×8 as szorzóval elindult! vagy 375 nemtudom de 350 volt egy ideig
csak azért kell hogy stabil fpsem legyen a CSS ben mert nagyon ugrál rassnál ha csomó eber van egy kupacon lemegy 40-30ra akár 100 ról!
egyszerűbb lenne ha lecserélném a karit.
most 320×9 en van ha átteszem 10 re akkor jobban adja és csak nagyon nagy rassnál megy le az fpsem 70 re -
#35897 melegedés? memória, vga? (táp? bár ha bírja a tesztet akkor nem hiszem) -
SzocsA #35896 mi lehet a gond hogy 320×9 en jó 320×10 en 10-20 perc CSS után újraindul a gép?
kikapcsoltam a C1 izét ami visszaveszi a procit
próbáltam adni + feszt próbáltam úgy is hogy auton van a cpu feszültsége!
nem bírja az alaplap?
everest stabilitási test jó félórán át! 10es szorzóval! -
#35895 Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy hogyan kell meghúzni egy Q6600-ot?Érdek valamicskét hozzá,hogy kell az FSB-t csesztetni,meg a szorzó sem mindegy,meg azt is tudom,hogy ha az FSB-t növelem,akkor az húzza maga után a ram órajelét.Egyszer volt már húzva,2.4 ghz-ről 3.2 ghz-re,van hozzá egy Artic Cooling Freeze Pro-m,szóval nem gyárival kísérletezem.De az előző rendszer sokszor dobott kék halált,még akkor is amikor visszaállítottam az eredeti órajelet.Valószínűleg valami még el volt állítva,vagy legalább is nem volt jól belőve,mert most működik teljesen normálisan ohne kékhalál Win 7 alatt,igaz nincs is állítva semmi,alap órajelen megy.Elég is lenne amúgy ez is,de azért egy kicsit lehet küldenék rajta,ha tudnám,hogy pontosan hogyan érdemes.Az a baj,hogy az előző tuningot nem én csináltam,egy ismerősöm húzott rajta,de ő nem magyarázgatta el,hogy mit miért hogyan érdemes.Annyit tudok,hogy hogyan kell az fsb-t állítani,meg azt,hogy egy idő után a fesz.t is kell emelni,bár nem ajánlatos túlságosan,mert elfüstölhet az egész,úgy tudom.
Ha valaki elmagyarázná nekem,hogy mikre kell figyelni,hogyan érdemes húzni,mivel teszteljem,hogy bírja-e az aktuális órajelet;hálás lennék érte!
A procim: Intel Q6600 quad core (2.4ghz)
A ramjaim: 4GB Kingmax DDR 2 1066-osak.
Az alaplapom: Gigabyte P35-DS3
(amúgy lent le van írva,de azért ide is leírtam) -
#35894 oké köszönöm a felvilágositást.. -
#35893 Hosszútávon feltétlenül. -
#35892 szóval akkor megéri venni? mert most találtam a boltomban olcsóbban Phenom II x4 940 et 3ghz megy ...ezt akarom venni a 6400+ helyett. -
#35891 Semmi. Az egy másik dolog, hogy kb 5 játék használja mind a 4 magot. De lassabb semmivel sem lesz mint a 2 magos társai. -
#35890 azt hallottam,hogy a 4 mag lassabb mint a 2 magos proci mert nem adódik össze a magok száma játék altt ebböl mi az igaz ? -
#35889 oké köszi
vgat cseréltem és csak drivert frisitettem azzal minden ok.csak a 6400+ os procim cserélem 4 magosra és nem volt kedven ujra telepiteni meindent dehát ez van.. -
#35888 Szerinted akik az összehasonlító teszteket végzik, minden kártya után windows-t telepítenek?:) És igen, ugyazon a vason tesztelik őket:) -
#35887 vga-nál nagyon is kell, mert nem fogja kihajtani rendesen a rendszer, csak az új friss win. nemtom miért de a tapasztalat is ezt igazolja. -
#35886 Elég egy chipset driver frissítés. Alaplapcserénél szükséges elsősorban. RAM, CPU, VGA, HDD/Optikai és egyéb bővítőeszközök cseréje esetén nem feltétlenül kell. Látni fogod mit reagál az OS. -
#35885 Nem kell de erősen ajánlott, mint minden fő hardverelem cseréjénél. -
#35884 üdv
Procicserénél kell uj wint huzni vagy csak ajánlatos ? -
#35883 Nekem is ilyen alaplapom van és nekem 21x szorzóval megy a procim, semmi baja:) -
#35882 Ja igen és az alaplap valódi órajele 514 Mhz , ezt is megmondja . -
#35881 Na most néztem egy vicceset , mert leszedtem egy másik ilyen PC vizsgáló cuccot az Everest Home Editiont , az meg milyen jól megírta nekem hogy a CPU m 3.5 x szorzóval él (3.5x514 Mhz), na ilyet még életben nem láttam ! A memoria buszra meg írt egy kedves 0.00 Mhz t . Szal most nézek megint a vakvilágba . -
#35880 Akkor én nem értem mi a gondod, a ramod nem bírja a 300-as FSB-t, vissza kell osztani. Magad írtad, hogy úgy megy a rendszer. -
#35879 A RAM volt már 266 Mhz is meg 333 Mhz is , és futott a rendszer . Csak amikor utána visszamentem biosba és átállítottam a CPU t , akkor volt baj . Vagy most én nem értem pontosan a visszaosztást ? -
#35878 Mármint a ramot oszd vissza 266-ra. -
#35877 Próbáltam 266 ban is meg 333 ban is mind a 2 ben simán ment a gép , de amint felraktam CPU t 300 elszált . Akkor azt mondod kevesebbel kellene emelni ? Tehát pl 266 ról 280 ra csak ?