36836
-
#35876 Próbáld 266-al a ramot, ha nem megy, akkor a lap vagy proci nem bírja. Utóbbira megoldás a CPU feszkó finom emelése. -
#35875 Nekem vmi olyat mondtak hogy kapcsoljam ki azt az opciót , hogy a ram kövessé a CPU ét . Be is állítottam hogy külön legyen 333 Mhz és addig semmi baj nem volt , csak amikor ránöveltem a CPU frekvenciát is , akkor adta meg magát . Tehát elviekben a ram már nem szól bele a dologba . -
#35874 Nekem AMD-s konfigom van, szóval csak nagy vonalakban adhatok tanácsot. Vszínű a lapod vagy a ramjaid nem bírják a 300-at. Vedd vissza a proci szorzóját, hogy kiderüljön. Ha akkor sem indul, akkor oszd vissza a ramod. -
#35873 Tudsz adni tanácsokat mivel/mennyivel próbálgassam ? -
#35872 Először azt tapasztald ki, hogy mennyit bír a lapod és a ramod, aztán kezd el húzni a procit. -
#35871 Hogy jött össze a +100 W? -
#35870 Hello ! Van egy Asrock 4CoreDUAL SATA 2 alaplapom és van rajta egy Intel E6550 ! Az lenne a problémám , hogy próbálnám húzni a procit, biosban át is állítom a CPU frekvenciát 266 ról 300 ra (amire azt mondták bírnia kéne ) de amikor újraindítom nem jön be semmi , már a memoria ellenőrzés sem , teljesen fekete a képernyő ! CMOS jumperelés és akkor visszaáll . Ha valakinek van még ilyen alaplapja , vagy van ehhez hasonló tapasztalata az segítsen ! -
#35869 AMD tuningban nem vagyok otthon sajna:( Ha nem tud más sem segíteni, összeguglizhatjuk. -
#35868 Ha likelem az ugyanilyen ablakaimat akk kb megtod mondani, h mit lehet kihozni belőle?
(cfg-m az aláírásban) -
#35867 gondolom az biosban van, de én soha nem találokztam ezzel az opcióval, pedig nem mai gyerek vagyok e téren. :) -
RAMyMamy #35866 miért kell azt kikapcsolni? -
#35865 Ha 20ezres villanyszámlát szeretne havonta:) Nem kell azt kikapcsolni, csak ha instabilitást okoz. C1E jót tesz a hőmérsékletnek, a ventik hangjának és a pénztárcának is. Jó dolog az. -
#35864 c1 meg az eist az az intel által kitalált energia takarékos mód..Azokat ki kell kapcsolni. -
#35863 Ha baj, akkor úgysem indul el a rendszer. Tuning után nyomj egy pár perces pl Everest stabilitás tesztet. Ha nem áll le akkor jó vagy. -
Ari18 #35862 Nem baj. -
#35861 azt nem vágom mi a c1 meg az eist. :) bocs. gondolom biosban van valami.
de amúgy figy, ha tovább növelem fsb-t, akkor 1066ról elkezd emelkedni, de a lap max 1066-ot támogat. ez nem gáz? -
#35860 valamit valamiért. grat am 4.2 Ghz-en szép :) -
#35859 4,2Ghz-en is stabilan ment 1 órán keresztül prime/orthos-al, de csúnyán rádob a villanyszámlámra - majdnem 100W-al fogyaszt többet:) -
#35858 Játszottam pár órát a haladó memóriakésleltetésekkel és pár CPU finomhangolással. Szerintem van még benne (mármint 3,6Ghz-en), de így is igen jó eredményt értem el vele:)
CPU sima 400x9-en megy 1,22V-on, RAM 1,9V, a többi feszültség alap. A memóriaidőzítések mindenhol máshogy működnek változnak így azokat nem írom le, semmi értelme.
Hőmérséklet azért magas, mert nincs bekapcsolva a klíma, tetőtér és 30 fok van:)
-
#35857 Hello. Azt csináld, hogy a szorzót tedd max ra, és úgy kezdd el emelni az FSB-t, c1e-t meg az eist et kapcsold ki mindenféleképpen...
Aztán, ha van egy jókis tuning hűtő akk mehet a tuning.
65 nanos proci ne menjen 1,5 volt fölé nagyon, mert akk már nagoyn melegszik, és a tuningnál mikor tesztelsz orthossal, akkor se nagyon menjen 70-80c° környékére a proci.Ezért kell mindenféle képpen egy tuning hűtő.
Nem kell félni, előzőleg nekem is ilyen ramjaim voltak...980 at mentek2,3 mon:] Nem melegedtek.Kézzel néztem. -
#35856 hi mindenki! egy kis help kéne.
lapom asus p5b
proci e4400
ram 2G 800Mhz kingmax
nahmost ennek a procinak 2.0ghz az alap órajele. sikerült felhúznom 2,67-re úgy hogy az fsb-t 266-ra raktam, a szorzó pedig 10x.
a ramokat így nem kellett visszaosztanom, maradt 800-on.
elméletileg ezt a procit 3 fölé lehet húzni, de nem nagyon merem, nemtudom mennyi feszt lehetne neki még adni. ramot nem tudom 800 fölé emelni, mert szétfagy a gép, meg hűtőborda nélküliek.
gyári hűtő vana procin és még így sem melegszik, alapból 35 fok körül áll.
fsb így 1066-on van, ennyit támogat a p5b max. amúgy ezt az fsb-t hogyan kell kiszámolni?
vegyek vissza a szorzóból és növeljem az fsb-t? avgy hogyan tovább? jó lenne 3.0ghz körüli értéket elérni.
kössz előre is -
EK1TEP #35855 Akkor el is felejtettem az egészet... Köszi az információt! -
#35854 Hello.
"Lehet hogy az alaplapom teljesen tuning ellenes?"
Jaja, nforce4 chipset... :S -
EK1TEP #35853 Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!Sehogy sem tudom húzni a procim értelmes MHz-re (+100MHz az semmi..)
Lehet hogy az alaplapom teljesen tuning ellenes?
Alapból 200MHz/15,5x-en megy a proci.Ahogy láttam max 1,4V adható neki.RAM-okat is próbáltam 667-re visszavenni de így sem sikerült a Windows-ig eljutni. -
#35852 ACPI APIC support: enabled
Ez tulajdonképpen mi?:D
Emiatt vernyog a Linux folyton, hogy nem tudja elérni
Szal ez mi?:D -
#35851 Gigabyte lap. Nem találam iylet a procim visszont droppol. 1,31 van adva neki cpu z meg 1.26.128 at ir ki. -
#35850 Tuning esetén feltétlenül be kell kapcsolni, ha van rá lehetőség. Drasztikusan csökkenti a vdroop-ot. -
#35849 mi is pontosan a Loadline Calibration? Azt mondták, hogy 1,3 feltt vana v akkor be kell kapcsoni de semmi hasonlót nem találtam biosba? Mi ez? Mire való? -
SzocsA #35848 figy
a power fülön biosban van ilyen hogy: Suspensed Mode: ha AUTO ra rakom akkor 1333 fölötti fpsbt engedi eddig
S1 pos only on volt
S3 only van még
Repost videon S3 ressume: disabled ez csak akkor van ha auton van az első!
ACPI 2.0 support: disabled
ACPI APIC support: enabled -
#35847 Én már mindent megpróbáltam, az FSB strap to NB nél volt Auto, 200 MHz, 333 MHz meg 400
beállítottam 400ra, kék halálozik a gép. :W
Meguntam az egészet, visszatettem mindent alapra.
Most így CPU Z szerint 5:8 arányban megy az FSB : DRAM.
Ez normális? -
#35846 a szorzót feltettem 400ra az FSV Strap to NB-nél. Belőtte magát 1066ra.
Most teszt, remélem jó lesz.
-
#35845 Fú hát ha a C1E-t bekapcsolva hagyom, megfájdul a fejem a ventitől, mert akkor ugye 100%on megy végig, meg 3,6on végig :S -
#35844 Nem említeni kell, vannak neten is bios doksik, illetve az alaplaphoz mellékelt könyvecskében is le van írva mi micsoda, igaz angolul.
1,25 bőven elég, nekem 1,22-ön megy 3,6-on. CPU-Z és a többi program semmit sem ér feszültség tekintetében, amíg a C1E, CIA (energiagazdaságos mód - ami visszaveszi az órajelet üresjáratban) be van kapcsolva. -
#35843 "De te még a Strapról sem tudtad mi az"
mivel eddig nem említette senki -
#35842 1,25 nem kevés? Volt olyan h CPU Z 1,248at írt, változó h mikor mennyit ír 3,6 hoz a művelettől függ úgy vettem észre h mennyin járatja, de az elég közeli az 1,250höz, nem? -
#35841 "h minnél kevesebb érték van auton hagyva, annál jobb."
Hát ha tudod mit csinálsz ez teljesen igaz. De te még a Strapról sem tudtad mi az:) [nem bántás, félre ne érts, csak próbállak terelgetni a tudás felé, hogy ne vakon tekergesd szerencsétlen BIOS-t:)]
Egyébként CPU fesz kicsit soknak tűnik nekem, ha eléred a stabil állapotot próbáld ki 1,25-ön is, elégnek kellene lennie. A többi jónak tűnik, ha a RAM gyári feszültsége valóban 2,1 -
#35840 Illetve az AI Booster rész Manual-on van és azon belül 10re van állítva. -
#35839 Érdekes amit mondasz, mert pont azt mondták nekem h minnél kevesebb érték van auton hagyva, annál jobb.
Most jelenleg így van beállítva:
kép2
kép3
kép4
A másik két képet pedig lentebb belinkeltem.
"Megjegyzem, 3,6-hoz még mindig csak az FSB-t és (esetedben) Strap-ot kell állítanod, minden más maradhat alapon. Max a CPU-nak mehet 1,25V hogy jól érezze magát."
Na és a Ram freki? -
#35838 "strap to NB-nél állítsak be vmit és látni fogom a memory frekinél h jó e?"
Igen
"Egyébként a többi beállítás bevan állítva."
Nincs általános beállítás, max ha típusszámra azonos hardverrel (RAM, Proc, Lap, VGA, stb) rendelkező emberke mondta. Ez nem úgy működik, hogy oda írj 0,742-őt, aztán jó lesz. Csak iránymutatásnak jó. Ezért írtam neked, hogy utána kellene olvasnod mi micsoda, úgy sokkal könnyebb.
Megjegyzem, 3,6-hoz még mindig csak az FSB-t és (esetedben) Strap-ot kell állítanod, minden más maradhat alapon. Max a CPU-nak mehet 1,25V hogy jól érezze magát. -
#35837 Legalábbis RealTemp szerint.
Na akkor most mégegyszer: strap to NB-nél állítsak be vmit és látni fogom a memory frekinél h jó e?
Egyébként a többi beállítás bevan állítva.