Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

megmondaná nekem valaki, hogy a CPU VID és a core voltage miért nem egyezik?
MerlinW
Nem egyszerû. (baromi magas feszültségen mennek ezáltal alapjáratban is igen melegek) Ha Prescott, akkor még komplikáltabb. Illetve ahhoz már vízhûtés kell😊

Azonban ha meg szeretnéd próbálni itt egy kis olvasnivaló

[merlinw.org]

Hello ! valak meg mondaná ,hogy hogyan tudnám ennek a processornak az órajelét felhúzni ?? (Intel 4 CPU 3.00GHz )

MerlinW
Elmenti, újraindul, érvényesíti, feszültséget tesztel (akár többször is - cpu, ram, stb - mind újraindítással jár), majd ha okés újraindul és megy. Ha nem oké, teszt után visszatölti a default beállításokat, majd újraindul, Kb ez a folyamat menete.

[merlinw.org]

Nesu
Vazze ahoz hogy elmentse magát a bios újra kell indulnia .

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

fery02
Értem, köszi.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

MerlinW
uhum

[merlinw.org]

igen
CroftManor
Én amikor beállítottam a biosban a 9x400at és F10 save and exit, akkor úgy leállt a gép, mintha kikapcsoltam volna. Aztán 5 mp elteltével beindult. Akkor ez is teljesen normális?

Nothing is True, Everything is Permitted

MerlinW
Normális ekkor teszteli az új beállításokat a BIOS. Ha hibát észlel visszatölti az eredeti állapotot.

[merlinw.org]

fery02
Az a dolog tudom, hogy normális, hogy tuning után a gép úgy indul, hogy elõször 1 pillanatra felpörgeti a ventiket, majd pár másodpercre kikapcsol a gép, majd elindul normálisan. Több ismerõsöm gépe is így viselkedik, de nem igazán értem, hogy ez miért van. Tudja valaki?

fery02
OK, köszi szépen!
Bár szerintem ez is elég. Majd talán 1 év múlva húzom komolyabban, mikor tényleg lesz is értelme. Addig elég nekem az alap feszültség.

MerlinW
Nincs mit. Ha valami gáz lenne 9.5-el, emeld nyugodtan a CPU Vcore-t 1,275 - 1,3v-ig.

[merlinw.org]

fery02
Ugyanezeket csináltam meg ma reggel még mielõtt benéztem volna a topikba. Ellenõrzésképpen nagyon szépen köszönöm, hogy belinkelted a képet, nálam is ugyanígy néz már ki. 😊
Nagyon régen néztem be a BIOS-omba és teljesen úgy emlékeztem, hogy nekem ez átláthatatlan, tiszta zavar. Viszont mikor reggel benéztem, megtaláltam egybõl mindent. Nem tudom mire emlékezhettem.
Ma gyûröm majd egy kicsit és majd talán megpróbálok neki adni 9,5-ös szorzót is. <#vigyor3>

CroftManor
de épp azt magyarázom h a szorzón meg az FSBn kívül semmihez nem nyúltam.
Enableden van a C1E.
de majd ma még1x megnézem.
Elvileg több pontot kell ma kapjak 3dmark06ba, multkor 3 Ghz alapórajelen, 14 ezer körüli pontot kaptam

MR ME
ennél a procinál túl sokat nem kell csinállni vele ilyen tuningnál mivel bírja gyári feszen, memókat visszaosztod és mennie kéne normálisan, nem egy embernél, köztük nálam is megy, semmi szrakodás nem volt vele, lassabb meg fõleg nem lett

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

MerlinW
90-100 fok körül van a nem egészséges kritikus határ (alapértelmezettként ekkor kapcsolnak ki automatikusan - de ez állítható BIOS-ban). 70-80-ig még dolgoznak mint a kis angyal, persze valamivel lassabban.

[merlinw.org]

MerlinW
Mert kikapcsoltad a C1E Support-ot, ami ezt szabályozza.

[merlinw.org]

Nesu
Sziasztok !
1 kérdésem van .Vettem 1 Corsair Flash Voyager Mini 4GB -os Flashdrive -ot ami Papíron 30 / 14 MB/s olvasási /írási sebességgel bír .
Azt olvastam ,hogy egy kis trükkel lehet ezt 60 MB/s -re tolni .
Megformáztam NTFS -ben és optimalizáltam a Windows XP -n az írási sebességet .Az a problemám ,hogy az adat írás 25 -50 % ig
192-55 MB/s sebesség között ír ,majd innen vissza esik 5 - 6 MB/S sebességre ,de van amikor a tényleges sebességével ír (14 - 19 MB/s).
Tud valaki megoldást ,hogy optimalizáljam ezt ?

Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]

Nesu
Nem kell izgulni a Hõtermelés miatt ,még meg sem karcolod a 100 Celsius fokot . <#nyes>

duracellmumus
azért mert kikapcsoltad C1E-t!

Apunak mindig igaza van! Most is.

armageddon666
85-100?? én úgy hallottam 70 már gáz... mondjuk 65 nanos Core2-nél

@

duracellmumus
Csak arra akartam célozni hogy minden rendszerben van egy max oc.
meg van egy optimum.

Hiába jár nagyobb órajelen még nem biztos hogy valóban gyorsabb is lesz!

PL.:#35701

CroftManor
de ha nem veszem el neki a visszaszorzó képességét, akkor elvileg most idleban alacsonyabb órajelen kéne mennie, de ez most végig 3,6on megy...

CroftManor
"mikor mész be a biosba és kezded el
nemértem mit kell ennyit tökölni azon h fogod és az fsb-t 333ról felhúzod 400ra..."
hát ezt magyarázom én is h nemcsak abból áll h 9x400.

MerlinW
25 Celsius? Az cseppet hûvös nem?😄 85-100C még oké😊

[merlinw.org]

duracellmumus
nem! elindult a saját védelme 25C fölött 4Ghz-n visszaszabályozza saját magát...

majd ha lesz otthon folyékony hélium akkor megy az 4,2 vel is...😊

MerlinW
"3,9-en 10%-al gyorsabb volt"

Kevés áramot kapott

[merlinw.org]

duracellmumus
hát tudod ez az állatiasodik azért nem csak annyi hogy adok feszt a cpu-nak feltolom az fsb-t hozzá igazítom ram-ot és már jó is...

szépen végig kell próbálgatni hogy meddig van teljesítménynövekedés és csak addig szabad hajtani...

utána meg szabad optimalizálni a beállításokat...

i7-is be boot-olt 4Ghz-n de 3,9-en 10%-al gyorsabb volt pedig elvileg a nagyobb magórajelnek kellett volna nagyobbat mutatnia...

MerlinW

[merlinw.org]

ha nem nagyon csinálsz nagyon prociigényes dolgot, akkor visszaveszi a mhz-t (asszem<#idiota>)
CroftManor
Vmi nem lehetett jól beállítva, mert a win 7 - Welcome - logo részre is is kb 5 percig volt a képernyõn, aztán megint 10 perc mire felállt a rendszer...
Na most defaultra tettem, csak a 9x400et állítottam be. most megjavult. most meg egyfolytában 3,6on megy, pedig mást nem babráltam benne. 70-71 fokos a proci.

MerlinW
A srác adott neked egy tuning alapot (kikapcsoltatta a boost-okat, stb), amirõl szépen elkezdheted feszegetni a gép határait. Azonban te nem ezt akarod, hanem megemelni fix értékre ami még feszültségemelés nélkül benne van a prociban.

Ha visszaállítasz mindent default-ra és csak azt a 4 dolgot állítod át amit írtam, akkor nem lesz lassulás.

De többször komolyan nem írom le, úgyis sz@rtok rá...

[merlinw.org]

MR ME
lelassúlva? ezt hogy érted? belassúlt a gép a tuningtól? 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pfff
duracellmumus
Bér tuningot vállalok!
ahány Mhz-t tudok rajta húzni annyi ezres😊

CroftManor
Érdekes h másokkal tök normálisan tudtok beszélni....
Volt 1 NORMÁLIS EMBER és leírta az öszes beállítási lehetõséget.
Sikerült is felhúzni
Csak 1 a bibi, vmiért kurvára le van lassulva a gép.

MR ME
mennie kell

MerlinW
Biosban legelsõ menüpont.

- CPU Clock Ratio-t 9-re
- CPU Clock Control Enabled
- CPU Host Frequency (FS😎 400-ra
- System Memory Multipler (DRAM) 2,6-ra.

Így lesz 3,6Ghz, 1066-os RAM-okkal, feszültségemelés nélkül.

Ha így sem megy, hagyd a francba...😊

[merlinw.org]

MerlinW
Automatikus tuning csak szopáshoz vezet. Akkor tuningolj, ha tudod mit csinálsz. Olvass utána mi micsoda, és csináld magad.

[merlinw.org]

MR ME
ne szenvedjám mer ennyit, 1000x le lett írva h hogy húzd a procidat, innentõl csak rajtad áll h mikor mész be a biosba és kezded el
nemértem mit kell ennyit tökölni azon h fogod és az fsb-t 333ról felhúzod 400ra...

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

CroftManor
Még mindíg procihúzás lenne a cél.
De mivel nem jött válasz... csak annyi lenne a kérdésem, h hallottam h van az Asusnak vmilyen procihúzó progija, ami automatikusan belövi az értékeket. ha tudja vki a nevét, megköszönném.

fery02
Gondolom, hogy helyesnek gondolod. Tõled idéztem. 😄
Am néztem már Bios-ban, de nem találtam meg a dolgokat, de akkor szétnézek majd jobban.
csak jobb lenne azért azzal a programmal. 😛

Neked is köszi Falconer

MerlinW
De még mennyire hogy helyes <#wink><#hehe>
BIOS-ban csináld, ne tökölj😊 1 perc az egész. Elrontani nem tudod. Ha gáz van úgyis visszaállítja magát defaultra.

Ha módosítás után ki-be kapcsolgatja magát egy párszor, ne ijedj meg, normális. Ilyenkor ellenõrzi a dolgokat.

[merlinw.org]

Falconer
Én csak annyit tudok, hogy ugy stabilabb az egész rendszer. Nem jöhetnek be szoftverkörnyezeti gebaszok, meg ilyesmi. Gondolj bele, az alapja az egésznek.
Lehet, hogy van más oka is, de nekem spec ennyi is elég 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

fery02
Csak fölöslegesen nem akarom feltelepíteni.
Még akkor is célszerûbb amúgy Biosban beállítani ezeket (CPU szorzó + FSB + mem szorzó), ha tényleg csak ezt a 3 dolgot állítanám? Ha igen, miért?
Bocsi az értetlenkedésért. 😛

mycso
Miért nem nézed meg???

ITT van, hogy miket tudsz állítani.

Célszerûbb biosban belõni egy stabil tuningot, aztán használd úgy a gépet.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Falconer
Helyes.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

fery02
Sziasztok! Az alaplapomhoz adott EasyTune progival tudok állítani szorzót meg FSB-t is? Csak mert el tudom képzelni, mivel "Easy", hogy csak pl csak egy kattintás kell, hogy feljebb húzzuk a procit és nem adhatunk meg neki semmi paramétert sem.
Amúgy ezért érdekelne a dolog, mert egy másik topikban ezt írták nekem:

"A te procidat 3,6-ig minden szó nélkül feszültségemelés nélkül lehet húzni. 400FSB, 9-es szorzó. Máshoz hozzá sem kell nyúlnod.

Ha nem még nyúltál hozzá akkor 2,6-os DRAM szorzóval még a memóriáid is 1066-on fognak menni, a jelenlegi feltételezhetõen 800 helyett."

Az is érdekelne, hogy ez az állítás helyes-e és hogy ez alapján akkor beállíthatom-e a paramétereket.