36836
-
#35996 Egyelőre 40 percet eregettem primmal majd ha lesz idöm itthagyom pár órára. -
#35995 Ha 6 órát kibír, akkor szinte biztosra lehet venni, hogy stabil a rendszer.
Everestben is van még esetleg stabilitásmérő. -
#35994 Hello! Milyen progikakkal tudok stabilitást nézni? Intel burn test megvolt prime most fut. Esteleg még valami? Meddig kell futni egy ilyen programnak kb? -
#35993 Ti szoktatok olyat tapasztalni néha, hogy a "felhúzott" gép úgy indul, hogy a szokásos pillanatnyi egyszeri venti leállás helyett kétszer állnak le a ventik és uitána indul a rendszer?
Ilyenkor visszaállnak alapértelmezetre a tuningbeállítások és legközelebbi indításnál a Bios-ban is, abba a menübe belelépve, ahol tudningolni lehet, figyelmeztető ablak jelenik meg tömören annyi mondandóval, hogy "Legutóbbi rendellenesség miatt gyári beállítások érvényesek".
De amúgy meghagy minden beállítást, szóval ilyenkor csupán "Save and Exit"-el kilépve (akkor is, ha Bios-ba belépés után egyből Save and exit) újra "felhúzva" indul a gép.
Nem mindig van ilyen problémám. Úgy random módra inkább, nagy általánosságban úgy 2 hetente kb. -
#35992 tuningőrűlteknek jól jöhet :O -
#35991 Mind1, nem lényeg már. -
#35990 Na mind1, holnap ráérek nagyon, szóval akkor tesztelgetem majd a gépet, de lenne még pár apróbb kérdésem, azután befejezem az OFF-ot.
1. Hallottam, hogy memtest úgy a leghatásosabb, ha egymás után kb 15x lefuttatjuk. Szerintetek van ennek igazságalapja vagy baromság?
2. CPU terhelésre elég csak a Prime95-öt használni vagy szedjek le, majd futtassak le egy másik tesztert is a biztosabb eredményért?
3. Nem tudom mire számítsak majd Prime95 esetén. Ez egy végtelen idejű tesztelést indít majd el vagy lesz majd valamikor vége is? Ha lesz vége, akkor ezt elég csak egyszer lefuttatni (meg ugye az összes CPU tesztert)?
4. Merevlemez ellenőrzésre elég csak a HDTune progit használni?
+ Régebben már lefuttatttam egy HDTune-t és a sok kocka közül 1-et pirosan jelzett ki. Nem vagyok benne biztos, de mintha ez hibás szektort jelzett volna.
Egy ilyen kocka még nem vészes dolog? -
#35989 Jólvan, köszi. Pedig egyszerűbb lett volna. :/ -
#35988 hát szerintem semmibe nem kerül egy prime95-t meg memtestet beszerezni és futtatni, úgyhogy inkább azokkal próbáld :) -
#35987 Sziasztok!
Lehet kicsit OFF, előre elnézést:
Felraknék majd egy hirdetést netre, mert el szeretném adni az egyik nagyon régi gépemet, de nagyon régen használtuk már, ráférne egy alaposabb tesztelés.
Tudom, hogy vannak ilyen Memtest, meg Prime95 programok, de az Everestben is van alapból ilyen stresszteszt, ami akár egyszerre a procit, memóriát és a merevlemezt is tudja izzasztani.
Úgy hallottam (egyik hozzáértő osztálytársamtól), hogy ha kibír fagyás nélkül 6 órát a gép, akkor stabilnak tekinthető.
Szerintem is lehet csak Everestet használni, mivel gondolom Prime95 meg a Memtest is ennyit csinálhat (engem meg nem érdekelnek az eredmények), csak Everest ezeket egybe tudja.
Mit szóltok ti mindehhez? :)
(Vinyóra azért egy HDTune-ot ráeresztenék mindenképp, hogy hány bad sector van már rajta.) -
#35986 Nem tudtok ajánlani valamilyen jó kis léghűtőt a q9550 procimhoz?
Feszemelés nélkül 3400Mhz-en hajtom és a Thermaltake Big Typhoon Vx-emmel 1800-as venti fordulatszámon (bazi hangos) már 71 fokos a proci (terhelve). Szeretném tovább tornászni az órajelet 3800-ig legalább, lehetőleg további hőmérséklet emelkedés nélkül. -
buko20 #35985 Hello.kéne egy kis segitség!van egy asus p5q pro lapom benne egy q8200 proci ezt akarnám tuningolni csak nemtom hogyan.eddig AMD-s cucom volt intelhez nem értek. -
ntaylor #35984 bocsi, lehet már nem olvassa senki ezt a fórumot, de hátha mégis :)
Azt szeretném megtudni, hogy kaptam egy körfénycsövet 8cm házcoolerre.
hány voltról megy ? fehér kéteres vezetéke van.
irj a [email protected] -
Justil #35983 nyjaj kössz és sorry, elkerülte a figyelmem :) -
#35982 Hűtés topicban csomó cpu hűtő van. meg okosságok is. -
Justil #35981 izé..cpu hűtőt keresek épp.
nem vagyok nagyon járatos tuningban, de érdekel a dolog. illetve nem csak tuning miatt kéne, hanem mert nyáron rendszeresen kurvameleg van itt nálunk, és a régi gépben is a gyári hűtővel sokszor túl meleg volt az egész rendszer, néha instabillá is vált.
kérdés: melyik márkát érdemes venni? CoolerMaster/Arctic Cooling/Thermaltake/Scythe/Zalman? 775ös foglalatra kéne...bár gondolom nem ez a fő szempont, mert rohadt sok féle van -
SzocsA #35980 tegnap este voltam itthon attól idáig nem volt semmi probléma se kékhalál semmi!
visszaraktam arra a beállításokra amin eddig ment és jó!
játékoknál se dob ki semmivel!
nem tudom hogy miért kergült meg tegnapelőtt -
SzocsA #35979 csak itthon vettem észre amikor a kábeleket akartam csatlakoztatni hogy a DVI csatlakozójánál a felfogató pöcök eltűnt és a másik is majdnem kiesett azt visszacsavartam
volt itthon hdmi átalakítom azt bedugtam a másikba és átkötöttem a kábelt és bekapcsoltam a géped de nem indult el!
valószínű hogy a szerelő mikor lecsavarta róla akkor esett ki mert amikor megnéztem a gépet megvolt mindene
atán bedugtam a másikba most egy csavar tartja!
meg tegnap elment az áram az egész faluba, kint cigiztem mikor akkora villanást láttam a trafó környékén
a gép most nem kapcsolt ki mert van szünetmentes táp de van mikor elmegy az áram egyszerűen kikapcsol a gép is -
SzocsA #35978 az előző hozzáoszlásomnál kérdőjel van!
viszont most meg van egy nagy problémám!
tegnap visszakaptam a monitort megnéztük működött hazahoztam átdugtam faszán ment minden estig!
háttérképem egy evo 10 egyszer csak azt veszem észre hogy elkezd villogni pont a kocsi aljánál a kép mintha neont rakat volna rá pár másodperc múlva már az egész kocsi villog!
újraindítom!
betölt és két perc múlva kifagy a kép csíkok vannak benne meg elmosódott a kép a következő bekapcsolásnál visszaállítom a a VGAt alap beállításokra
jó, 10 perc múlva meg kiírja hogy az expert tól hibát észlelt ezért leáll, explorer is és még több dolog
kikapcsolom újraindításnál betöltöm biosba az alap beállításokat visszaveszem
és innentől kezdve kékhalálozik böngészés közben kék képernyő és újraindul az összes játékból kilép exe hibával vagy újraindul!
amikor megnéztem a biost akkor a cpu voltját elvette autóra semmi más értéket nem lehetett beállítani mint autót!
már ezt elöbb is csinálta csak akkor a legkisseb érték 1.4 volt 1.22 valahány a legkissebb
nem tudom hogy miért tűnik el! -
SzocsA #35977 a szorzózárat feloldani máshogy nem lehet mint ezüstös körömlakkal rövidre zárni az l2 l3 micsodát!
-
SzocsA #35976 videó biost hogy lehet lefrissíteni? már két éves -
#35975 easy tune 6-tal baszogattam az fsb-t felhúztam 220ra ott reset.
210en szépen ment
memórián húztam 20mhz-t
videokarin mindegyiken a procin is meg a ramon is 85 85 MHZ-t
amikor visszavettem 1,35 ről 1,3 ra a feszt és megemeltem 220ra az FSB-t akkkor fatal error
Most visszaállt alapra...
MMerjem húzni gyári hűtővel?
Olyan 100-200mhz-t nyertem mindenen gyári cuccokkal:) -
#35974 Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy tudnátok e nekem egy helyet ahol HDMI aljzatot kaphatnék?Esetleg ha van valakinek és tudná nélkülözni megeggyezett árban akkor annak nagyon tudnék örülni,eléggé fontos lenne és sürgős. -
SzocsA #35973 értem -
#35972 Úgy értem, hogy a max tuning van 50-100Mhz körül, de a referenciahűtős kártyák max 10-20Mhz-el húzhatók. -
SzocsA #35971 úgy csináltam! 20 ával mentem a lejjebb leírtakig!
utána megjelenik valamilyen üzi ami valószínűleg az lehet hogy már nem lesz stabil a rendszer! -
#35970 VGA-t nem 100Mhz-ekkel húzzuk, hanem 10-20-al:) -
#35969 Memoria nem birja, vedd vissza az orajelet. -
SzocsA #35968 675 ről 725 ra
2000 ről 2200 ra
1457 ről 1830 ra
de most CSS alatt ilyen fehér kis téglalapok jelennek meg gyorsan és eltűnnek miért? -
#35967 Azt csak hagyd szepen 100-on... -
SzocsA #35966 ha emelni akarom a videókari frekvenciáit akkor kell állítani a pci-Expressen? 100 on van! -
#35965 Memória visszaosztva, Procin AC Freezer 7 Pro, csak az alaplap elég gány fajta :) -
#35964 Félreértesz 100-on nem indul el :) Mert elég gagyi a csipszet.. Szal minél magasabb órajel, annál nagyobb PCI-E frekin indul csak :( -
#35963 PCI-E freki 100-on pont jó. Semmit sem nyersz azzal ha emelet, max annyit hogy instabil lesz a VGA. FSB, CPU/RAM szorzókkal, feszültséggel, játsz.
333x9-et (3Ghz) bírnia kellene 1,25 - 1,3V-on (VCore), ha van a procin normális hűtés. Csak figyelj FSB emelés során a RAM-ok sebességére. Szorozd vissza őket 667-680 körüli sebességre ha van rá mód. -
#35962 Hali:) Tuningolnám a procim, kevés a CShez... E2160 1.8 G, jó stepping, de! szar az alaplap :) 945 csipszet fix 100 pci-e freqqel, semi tuningot nem visel el... Meddig mehetek el pci-e Frequenci adásba? most 115-ön van igy 255-ös FSB: ~2.3 Gigahertz-ig elment :) -
#35961 GA-P35C-DS3R
E4500
PQI 800MHz value cucc
1,36875V CPU (idle 1,344V; load 1,328V/1,312V között váltakozik)
255*11MHz = 2805MHz CPU
765MHz RAM
Intel Burn Test 10 sorozata kb. 12 perc alatt hiba nélkül lefutott... Még majd futtatom tovább, úgyis olvasnom kell...
Hőmérséklet idleben 32°C, IntelBurnTest alatt 68°C-ig megugrott egy kicsit, de olyan 64°C körül volt inkább.
---
Azt figyeltem meg más beállításoknál, hogy a sebesség amit a test is kiír (GFlops) nagyon váltakozott... valamikor 7 volt, valamikor 14 (azonos beállítások mellett)... meg ilyen apróság, hogy lejjebb vettem a feszt, és forróbb lett a processzor a teszt során...
---
Ha RAMot úgy osztom vissza, hogy 816MHzen fut, akkor megy alapfeszültségen, vagy adhatok neki +0,1V-t? Mennyivel lenne melegebb (nem tudom a mostani hőmérsékletét)? Hűtőborda nincs rajta, ventilátor nem hűti közvetlenül, processzor hűtője talán elszív onnan egy kicsit. Relatív kicsi a gépház, de le van szedve mindkét oldala. -
SzocsA #35960 az enyém eléri a 75-öt is lassan 1 éve így megy!
-
#35959 nem baj. -
RYO21 #35958 Most néztem emg és kb 1 óra NFS shift után a processzer 60 fokos. AZ jó? -
#35957 gyári léghűtéssel a legnagyobb hiba tuningolni. nem azért van. a gyárival eldöcög eretedi órajelen. nagyon kevés olyan gyári cucc van ami bírja a tuningot. neki sem szabad állni míg nincs új komolyabb hűtő.