36836
  • Holtsáv
    Ez a kikapcsol a kép pontosan mit jelent? Újraindulásnál fekete képernyő, vagy op. rendszer még elindul, és aztán történik valami?
    Sajnos nem sok mindent enged ez a bios-od, nekem még van egy majdnem négy éves biostar alaplapom, de már ott is megvan minden olyan beállítási lehetőség, ami itt hiányzik, a feszültségeket még szoftveresen is lehetett állítani. Talán érdemes lenne körbenézni, hátha van az asrock-nak is ilyen progija.
  • Holtsáv
    Lehet probléma, mert a PCI Express órajele 100Mhz, s ha auto-n van, akkor tuning esetén ettől eltérhet. De keress rá nyugodtan a témára.
  • balint1111
    Sajna nincs ilyen beállítás de a spread centrumot kikapcsoltam de nem enged továb.Mert akkor már kikapcsol a gép. Semmmi pci clock semmi ilyesmi nincs amit látsz annyi van.
  • fery02
    Ami nem igazán tudom mi, azt inkább Auto-n hagytam. Mert lehet, hogy ez lenne a probléma?

Gépben nem volt semmi alkatrész csere sem.
  • Holtsáv
    illetve lehet még gond, ha a PCI Clock Synch. és PCI Express Freq. auto-ra vannak állítva, ezeken a képeken nem látszik, lehet egyáltalán valahol beállítani nálad?
  • Holtsáv
    Spread Spectrum-ot disabled-re kellene állítani. ha így megy, akkor mozduljunk el a 265-ről. Viszont az tényleg érdekes, hogy a cpu configuration alatt nem látni semmilyen lehetőséget, ahol a feszültségekhez hozzá lehetne nyúlni... gondolom végignéztél minden menüpontot. (automatikusan kezelné?)
    a hőmérsékleteket meg figyeljük, bármilyen progival is tesztelsz (prime, ibt, occt, orthos), ez a 45fok idle soknak tűnik (gyári hűtő?), és a lap hőmérséklete sem éppen alacsony.
  • balint1111

• balint1111
    Tudok képet csinálni. Akkor mindjárt teszek fel egyet.
  • Holtsáv
    szeritem a dual core-ok tuningjához nem is kell csúcs lap. látni kellene a bios beállításokat.
  • Holtsáv
    Mondjuk én sosem szerettem auto-n hagyni cpu feszültséget, néha elég érdekes dolgokat tudott művelni. :)
  • Holtsáv
    A PCI Express frekvenciája szándékosan nincs 100 Mhz-re állítva?
  • balint1111
    Ja ugy más a celeront én 3.8ig tekertem meg még amikor az volt.
  • MR ME
    ramcsere vagy ilyesmi se volt?
  • MR ME
    úgy h egy 3.2ghz-s celeron d van benne :D csak az lemaradt h más a proci...
  • fery02
    Pedig elvileg ennyit bírt feszültségemelés nélkül is. Régebben nem is volt gond. Mostanában találta ki, hogy valami egyre jobban nem tetszikn neki.

Úgy tudom nem változtattam közben semmi beállítást sem, ami ezt produkálhatta volna.
  • balint1111
    nekem 2,9 fölött már nem megy. Sajna gondoltam hogy szar a lap. Hogy sikerült 3,5re feltolni?
  • armageddon666
    Q8300-as processzorhoz tuningbeállítások?
    most E4500 van 255*11MHz-en
  • MR ME
    most nincs kedvem belőni a másik gépet, de ha jól emlékszem akkor nekem is ilyen lapom van, és egész egyszerűen nincs ilyen beállítási lehetőség, mivel egy olcsó szar asrock alaplap :) nekem is csak 3.5re sikerűlt húzni annó, és még így is sír a lap :D
  • balint1111
    Én problémámra vki megoldás?
  • MR ME
    proci lehet kérne még kis feszt
  • fery02
    Mostanság már szinte minden második indításnál visszaáll alapértékre a BIOS ezzel az üzenettel, hogy:

"The system has experienced boot failures because of overclocking or changes of voltages. last settings in this page may not coincide with current H/W states."

Nem értem mi baja lehet.
    Kérlek titeket segítsetek, hogy esetleg melyik beállítás nem tetszhet neki.

(a többi sor lentebb, ami a képen nem látszik szintén auto-ra van állítva)

Nem utolsó sorban Kívánok Mindenkinek Kellemes Ünnepeket! :)
  • Holtsáv
    azért egy fsb333-400-ra emelése még nem olyan hatalmas tuning, hogy komoly hűtő kellene hozzá.
  • Holtsáv
    OCCT
  • balint1111
    Amit így fejből tudtam azt én is kipróbáltam a ctrl+f1 de az nem jó sajna.
  • rvn
    Giga lapoknál a ctrl+f1-el lehet behozni bár beállítást, de csak mem időzítéseket meg pár apró cuccot. Prób meg jobbat nem tudok:)
  • balint1111
    De nem találok ilyen funkciót. Nincs valami rejtett gomb amit valamien billentyű parancs hoz elő?
  • Ari18
    Vcore Voltage
  • fery02
    ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO-val.
    Az tetszik benne, hogy semmi feszültség emelés nélkül bírja ezt az órajel értéket.
  • balint1111
    Tudom hogy biosban ne nézz hülyének, de nem találok semmi ilyesmi funkciót.
  • Ari18
    persze ez igaz, de akkor sem stabil, mert hibázott. És bármikor kifagyhat az egész.
  • rumkola
    valószinűleg a biosban :D
    már ha lehet
  • balint1111
    Sziasztok
    Asrock 775I65G lapon hol lehet emelni a feszt a cpuét?
    Most 2,9ghznél tartok de menne tovább is.
  • pxxl
    mivel hűtőd? rendsen fel van rántva :)
  • fery02
    4 magos procit lehet nem.
    De tapasztalataim alapján nagyon sok játék terheli 100%-osan az aláírásomban található húzott procit. Cserébe futnak is ám, mint a fene.
  • rvn
    Nálam az inel burn test 52 ig vitte fel 10 perc alatt kb. Az orthos 40 perc alatt nem ütötte meg az 50 et.
  • pxxl
    fél óra? 5 max 10 perc alatt kiderül, és simán eléri az üzemi hőmérsékletet. am sem terheled fél órán ét sosem 100%-on a procit. még GTA4-el sem.
  • fery02
    3,5 óra GTA IV.
  • MR ME
    és szted mi terheli le 3.5 órán keresztűl 100%osan a procidat? :)
    am volt olyan srác akinek vmi 16 óra múlva hibázott az orthos...
  • Ari18
    Na ebbe belekötnék Nekem 3.5óra prime után hibázott a szemét

IBT-ből szerintem elég 1óra is. Az a legbetegebb progi.
  • MR ME
    orthos
    am egy fél óra bőven elég ezekből a progikból, még talán sok is...