Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zetorg
próbáltam ma voltmoddolni a vga-mat, de sehogy sem akar mûködni 😞
mindent megcsináltam faszán, összekötöttem cerkával az ellenállásokat, de a fesz nem emelkedik <#wow2>

pedig még éjfélkor mentem a tescóba 2B-s ceruzát venni 😞((((

Mhosah Myth
Ja. Most hogy többet játszok teljesen kikészít a reaktormagzúgás 😊)
Computermod

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Punker
honnan? 6800Ultra hangoskodik? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mhosah Myth
Tegnap rendeltem egy NV Silencer 5-öt... Nem tudom mikor jön meg de már várom! 😊

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

CoolStuff
LÁL!😄

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

Imrusssss
Dobjatok már 1-2 képet extrém gépekrõl!!!

HP Pavilon g6-1336sa AMD Quad Core A6-3420M 750GB Drive 8192MB DDR3 SDRAM

Narancs
Ajjaj, akkor vszínû újra kell földelni minden dugaljt? De még inkább ez, mint hogy valami nagyobb baj legyen.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[NST]Cifu
Ha a mosógép ráz, az nagyon durva. Tudni kell, hogy sok régebbi háznál az építésnél a villanyszerelõk nem szórakoztak a földeléssel, egész egyszerûen nincs földelt dugalj, és kész. A köztes állapot, amikor a fürdõszobába azért földelt dugaljakat csinálnak, biztos ami biztos alapon. Tényleg egészségesebb amúgy, ha földelt dugaljba van bedugva a számítógép.

Amikor a házam épült, külön a lelkére kötöttem a villanyszerelõnek, hogy mindenhol földelt dugalj legyen. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

rozsaroland
A retro tuninghoz én is hozzá tudok szólni, mert nemrég óta van meg az új gépem elötte meg p3-as cerkám volt ami alapon kb 10*66 on ment- én meg felhúztam 11*83 ra és faszán ment minden. 😄

Abit al8, pentium D820 2,8@3,2 duálmagos, 1gb ddr2 ram 667mhz, sapphire x800gto ultimate edition, maxtor sataII 250gb, NEC 3540 dvd-rw, Aerocool Acry Clear II ház , egér:Razer Diamondback Plasma

Scrat
Visszatérve a táp lekapcsoláshoz!

Javítsatok ki ha tévedek, de ahhoz hogy az optikai meghajtót le tudjam kapcsolni, elég egy 2 pólusú kapcsoló,amivel megszakítom a +5 és a +12V-ot.
Tehát a - marad, a + megszakítva.
Ígyvan?
Csak mert égen-földön nem találok 4-es kapcsolót. (Vidéki kisváros hátrányai)
(természetesen a gép kikapcsolt állapotában,kábelhuzogatás helyett (SF3))

Zetorg
ha felizzik a ház, az már gáz 😊

Gabesz amd64
gõzõm sincs,nekem ez nyár óta így megy és semmi baja a gépnek.

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Narancs
De bazz, nem tesz kárt a gépben ez a kóboráram? A múltkor a mosógép is megrázott, ott ahol lekopott róla a festék. Szal lehet nálunk globális a probléma<#nyes>

Gabesz amd64
nekem is ilyen a helyzet!de csak akkor huz meg az áram,ha radiátorhoz érek. 😊
énis lekapcsoltam a tápot,aztán megint megrázott az áram.kihuztam a monitortcsatlakozót a VGA-ból és már nem rázott,szal a monitorommal van a gáz 😄

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Narancs
Bocs, csak még a sorozatos áramütések hatása alatt voltam<#vigyor>
Asszem ráállítom fatert a témára, villamosmérnök, asszem van ilyen multiméter is vhol.

100-as FSB-t egyszerûen úgy értem el, hogy az FSB jumpert az alaplapon áttettem százra.<#wink> Gép elintult és azóta is megy simán 900-on. Nagyobb poén lenne, ha 133*9-en is menne, de asszem erre nincs sok esély... Mondjuk a P2nél azért gázabb a dolog, mert ha jól tudom alapból nem is készült 133-as FSB-s, ezért a lapon a max beállítható az a 100. De lehet tévedek, sosem volt P2-õm még<#rolleyes>

Narancs
Jók ezek a régebbi cuccok. Ez a celó is úgy pödör, azt hittem sokkal lassabb lesz.

Zetorg
retro tuning rulz 😊
havernál duron 850@1100 dübörög 😊

kovy79
Hogy vetted rá, hogy 100as fsb-vel elinduljon?
Én a P2 350emet (nem Celeron) nem tudom rávenni, hogy magasabb órajelen (alap 3,5*100)mozogjon.
Ötlet?
Érdekelne most ez a P2 téma, csak semmi tapasztalatom vele, valahogy nekem kimaradt.

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

kovy79
Mosd ki a szád! <#smile>
Nekem is pont ilyen gondom volt.
Tuti, hogy nincs földelésed!
Én egy 2 méter hosszú, 5 mm vastag szondát szúrtam le a szobám elõtt a földbe (még jó, hogy festés volt nálunk), majd a földelést rákötöttem. Így megszûnt a "rázás".
Hogy van e földelésed, azt úgy tudod megnézni, hogy... kiméred (digitális multiméternek hívják és szeret barátkozni). <#vigyor>

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

Narancs
Egykis PC tuning:
Faternak épülõ P3 celóját megrántgattam kicsit. Alapon 66*9=600MHz, most 100-as FSB-vel 900-on megy tök faján<#ravasz1>
Amúgy P3 hogy gyorsabb? Ha a ram párhuzamos az fsb-vel, vagy ha a ram gyorsabb?

Narancs
Hogy rendesen földelt-e azt hogy tudom megnézni? TV kártya nincsen.

taaz
rendesen földelt a konnektorod? vagy tv kártya van gépedben?

Gigabyte GA-MA69G S3H,2*1G Geil Ultra 800MHZ CL4, AMD x2 5200+ Wind. ,Chieftech 450W ,120GB Seagate,80GB SATA II Seagate ,Dell precision 530 mod házikó ,ASUS 8800GT 256mb

Narancs
Srácok, lenne egy kis problémám. Épp szereltem a gépet, mikor egyik kezemet letámasztottam a földre, és ugyanazzal a kezemmel hozzáértem a gépház aljához (kerekeken gurul, kb 5 centire a földtõl a ház). Úgy megbaszott az áram hogy fölugrottam a földrõl. Azt hittem csak valami sztatikus szar, nyúlkáltam a gépnél, hogy megnézzem mitõl baszott meg az áram, erre megint megkúrt. Aztán ahányszor megfogtam a gép alját és a földet egyszerre, mindíg. Kikapcsoltam a tápot, úgyis. Kihúztam a konnektorból, és úgy már nem rázott. Mi a fasztól lehet ez? És mellesleg nem káros a gépnek?

Narancs
Tejóég. Hardverpiacon több ezer gépbuzi lóg nap-mint-nap, simán annyi melód lenne hogy nem bírnád szusszal ha nyitnál egy topicot. Nem is olyan rég egy srác egyedi matricázást vállalt, arra is haraptak mint állat, pedig õ csak gép oldalára ragasztható matricákat nyomtatott. Inkább megköszönnéd, hogy adtam egy kurvajó tippet.

És mi van ha bannolják az IP-m? Ne röhögtess már. Akkor kapok ujat amikor akarok ezért jó a dinamikus IP. 8) Ha meg kitiltanak mint felhasználót akkor regisztrálok ujra. Egyszer akartam betenni de Ti meg nekem estek. Gondolj már bele: ki nézi a hardverpiacot ha egyedit akar? Ezt értsétek már meg.

AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu

Narancs
Szerintem te is jobban jársz, ha nyitsz egy topicot a Hardverpiacon. Ezt erre találták ki, és sokkal többen nézik is. De javaslom ott is elõbb olvasd el az alapelveket, mert onnan sokkal elõbb kibasznak szó nélkül, bannolják az IP-d is.

Punker
lehet normálisan is és lehet idiótán tolakodóan ahogy te, ennyi, a fórum nem reklámozásra van, úgyhogy húzd meg magad és ne oszd itt az igét!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Megmondanád privátba hogy hírdessek? Küldjek mindenkiek egy emilt? És ha kivágnak mi van? Regisztrálom magam még egyszer és kész. Egyébként meg nem az én dolgom h szóljak a szabályzat írójának hanem PUNKER-é. Jah lehetne õ is elnézõbb. A fórumozók érdekeit is szolgálná de ha ezt õ nem veszi figyelembe akkor ragadjatok le a dolgoknál és írjátok le 100* h az oldallapoknak csak egyszerû formákat lehet kivágni meg h csak dekopírral. Én meg majd nyerem a versenyeket meg irigykednek rám h milyen jó oldallapom meg hûtõventi rácsaim vannak. Neketek akartam segíteni - fórumolvasóknak - ,de ha nem hát nem.

AIRBRUSH FESTÉS mindenre ami kemény: www.airbrushfestes.fw.hu

Zetorg
nem baj, remélem lassan érkezik egy 64bites és kicserélem arra.azokat jól lehet tépni 😊

amúgy raktam képeket a vizes topikba...

Narancs
Akkor télleg kifogtál egy szart<#shakehead>

Zetorg
ááh, nf4-nél lehet fsb-tõl függetlenül állítani a ramot, mennek 700 fölött is...

Narancs
Pedig azok jól szoktak menni...nem lehet, hogy a ram fogja meg?

Punker
soha nem mertem kipróbálni 😊

Zetorg
gondolom hogy suhant 4,8-on 😄D

Zetorg
kifogtam egy szar darabot...
feszemelés??le se merem írni mennyit adtam neki 😄
E0 stepping........... <#rolleyes>

Punker
hát nekem az 1,6@2,1 volt hasonló igaz az teljesen alap volt mindenféle bûvészkedés víz és hasonlók nélkül, ezt szerettem a sis lapokban, tuning az annyi volt hogy 1600-2133-manual, illetve 2,4-es cerkánál volt olyan hogy 2400-4800-manual 😊

Narancs
Télleg elég fos, de ez hogy lehet? 2.8-asok szoktak ennyit menni...feszemelés sem segít? Amúgy milyen stepping?

Zetorg
ahoz képest, hogy 3,2-es, tényleg az 😊

bertino
3720
tényleg szörnyû <#kuss>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Zetorg
na kiderült, hogy nem is a zalmannal volt gond a proci húzásnál, hanem a procim egy fos 😞
3720-ig megy, fölötte sehogy sem, pedig húzva is csak 40 fok körül van...

viszont a vga megy 400/490@570/580-on, így sikerült 6761 pontot kihozni belõle 😊
nemsokára jön a voltmod, majd akkor lehet tépni rendesen <#zavart1>

Narancs
Gondoltam, hogy meg tudod oldani 😊

Punker
hagyd a francba, eddig törelmes voltam hozzá ha nem ért a szóból eltakarítom máshogy.....

Narancs
Az ilyesmire ott a privát ha vetted volna a fáradságot elolvasod a szabályzatot tudnád, hogy piacolás, kofázás tilos. Ezért ki is bannolhatnak a picsába, örüljél, hogy megúsztad ennyivel. Ne a szabály betartatóját (Punker), hanem annak alkotóját baszogassad ha nem tetszik valami.

rozsaroland
Oké.Köszi az infót szal nem csak az én procim van lockolva. Elõször azt hitem hogy vmi baj van vele mert nemrégóta van csak ez a configom és nem vágtam elötte a pentiumokat. És nem tudtam mi a baj vagy hogy van e baj eggyáltalán. Még 1x thx, akor húzom így a procit.

Abit al8, pentium D820 2,8@3,2 duálmagos, 1gb ddr2 ram 667mhz, sapphire x800gto ultimate edition, maxtor sataII 250gb, NEC 3540 dvd-rw, Aerocool Acry Clear II ház , egér:Razer Diamondback Plasma

Magnum PI
Úgy még nem néztem. Majd holnap megnézem. Most notebook van nálam

Narancs
Érdekes mindesetre. És úgy meddig megy a proci, ha ramokat leljebb osztod, akár gyári órajel alá? Akkor is csak 185 a vége?

Magnum PI
hát..a biosz engedi.

Narancs
A memet hogy tudod külön 400-ra tenni? Ha jól emléxem nForce2 nem tudott ilyesmit, csak lefelé lehetett osztani a ramokat. De lehet rosszul emléxem.

Magnum PI
A memek tuti 400-asok. Én is arra gondoltam hogy a proci ennyit bír, de az a baj hogyha visszaveszem 166-ra az fsb-t és csak a memet viszem 400-ra akkor sem jön be. A két mem. különbözõ. Próbáltam úgyis hogy csak az egyiket raktam be de az eredmény ugyanaz