Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
akkor a monitor kuka or szétverés<#vigyor1>#vigyor1><#vigyor5>#vigyor5>
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
szerkesztve<#vigyor3>#vigyor3>
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
De ennél már hiába tekergetem 😞(
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
hát TFT vételt már rég tervezem, a VGA meg még több mint 2 évig garis szal majd kiderül 😊
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nekem a monitorom fog behalni elõbb utóbb.😞
tiszta sárgás árnyalatú az egész néha.Ha megütöm a tetejét akkor visszaállnak a szinek(de ez se van mindig így valamikor 20* meg kell ütni<#idiota>#idiota>).
vissza kéne vinnem még van rajt gari.(de lusta vagyok<#nyes>#nyes>)
Alap.
2.
Kerj teszt celjabol egyetlen RAM modult valami ismerosodtol, meg most amig kideritheto egyszeruen a hiba.
Hiszen azt irtad szinte mindegyik ujrainditas utan elojon a hiba.
Ha az uj modullal megszunik a gond akkor tuti memoria.
Ha nem akkor kilehet szurni, hogy meg sincsen azzal gond.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az új konfigot meg úgy terveztem, hogy nem veszek új ramot. Szal arra most nincs lé, hogy egy 2x ennyibe kerülõ ram párra is cseréljek.. még ha ez lenne a legtisztább megoldás, akkor se.
Ha otthon leszek, és lesz lelki erõm megint nekiállni baszakodni vele, akkor elõször is próbálok még adatot menteni a régi xpvel, utána meg megpróbálom a raiden lévõ xpt last known good, vagy safe módban indítani. Valamit tuti frissített a háttérben, nem hiszem el, hogy ne szoftveres baja lenne. Viszont csak két dolognak van engedélyezve az auto update: az ms sypeware cuccnak, meg a pluginoknak... tehát flash, java (én erre tippelek, volt már gondom 1-2 éve belõle..).
Tehat a fajl megvol, sot sok belulok hibatlan is volt, de nagyon sok megserult.
Mindegy csak akkor leszunk okosabbak, ha adatmentes utan ujra installalod az operacios rendszert, s akkor is jelentkeznek e ezek a hibak.
The parameters refer to the specific issues that are involved:
• Parameter 1 - An address that was referenced incorrectly.
• Parameter 2 - An IRQL that was required to access the memory.
• Parameter 3 - The type of access, where 0 is a read operation and 1 is a write operation.
• Parameter 4 - The address of the instruction that referenced memory in parameter 1.
Probald ezt elolvasni, hatha valamelyik megoldassal, megtudod szuntetni a problemat.
http://sft-cyber.com/stoperrors.htm
A source gcf fileok pl egyeként több GB-osak.
Azon filózok, hogyha tényleg hardver gond lenne, akkor a régi winyon a régi XP se futna rendesen... pedig nem kékült, 1 óránt mentettem az adatot. Amit utána dobott kéket, az csak az utólag beinstallált raid driver miatt volt szerintem. Viszont ha a raidrõl bootoltam, akkor XP elindulása után fél percen belül menetrend szerûen jött a kék.
Nos szerintem siman kezdjel el masolgatni egy nagyobb tomoritett fajlt mondjuk egy 300MB-s Zipet vagy RAR-t masolni es utana mondjad, hogy nem lett crc-s.Persze ismeteld meg a masolast legalabb 10-20x-szor.
Amugy ez a hiba elo szokott fordulni meg tap hibanal is de szvsz mivel 480as tapod van kevesbe hiszem, hogy az lenne a hiba.
Tomoritett fileom se volt még soha crc hibas.
Nem egy ugyanilyen esetet lattam, 8 fajta teszt lefuttetve ketheten keresztul semmi hiba.
Utana megis memoria kicserel, hiba megszunik orokre.
Szoval leginkabb ugyszoktam ilyenkor ellenorizni a memokat, hogy XP-t telepitek.
Ilyenkor legtobbszor elojon a IRQ not less or equal hiba a telepitesnel, ha gaz van a memoval.
Valamint ilyenkor altalaban az szokott tortenni, hogy a tomoritett fajlok akkor is CRC hibasak lesznek, ha egyik helyrol masikra masolgatja az ember az archiv fajlt.
Egy ido utan a CRC hiba miatt kibonthatatlanna valik a tomoritett allomany.
Ugyebar a memoriaba beolvasod az adatokat es onnan tovabb masolod, s ha hibas a memoria akkor hibas lesz a masolas is.
Továbbra is ezt tudom mondani: 2h45m memtest86+ (extended) no error.
Meg ha ram hiba lenne, akkor nem menne utána hónapokig hiba nélkül. Szal ez a gáz. Nemtom behatárolni a hibát egyszerûen..
IRQ not less or equal a legtobbszor memoria hiba utan jon elo.
Egyszercsak egyik pillanatról a másikra kékeket kezdett el dobálni. Pár olyen IRQL not less or equal után a raidem is bemondta az unalmast, szal... e örö e bódottá.
Régi winyo, régi xp be, némi driver görcsölés után felállt, és stabil. raid driver fel, tömb lát, adatot ment ezerrel... 2 particioval végeztem is a 3-ból, amikor ez az xp is kéket dobott - igaz más hibával. Valami scsiport.sys-re panaszkodik, amit meg is találtam a knowledge basen. Az SP3-hoz már kész van erre a hotfix, de nem adták még ki, elvileg magában nem tölthetõ le sehonnan... hogy száradna le a kezük.
Csak azt tudnám, hogy mitõl kezdett el kéket dobni a gép... nem installtam semmit, hozzá se nyúltam a rencerhez hónapok óta. Tegnap is egy msn, egy firefox, meg egy thunderbird ha futott, mikor elõször kékült. <#rolleyes>#rolleyes> Újrainditás után kb fél perccel menetrend szerûen jön...
2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC
a láblécem alsó mondatában megtudod,hogy mikor lesz csak új gépem 😞
vettél már gépet?
Athlon 64:
"ClawHammer" (130 nm):
4000+
"Newcastle" (130 nm):
3800+
"Venice" (90 nm):
3800+
"San Diego" (90 nm):
4000+
Athlon 64 FX:
"ClawHammer" (130 nm):
FX 53
Athlon 64 X2:
"Manchester" (dual core, 90 nm):
X2 4600+
"Toledo" (dual core, 90 nm):
X2 4600+ (2 x 512 K😎
X2 4800+ (2 x 1024 K😎
everest szerint jóval lassab a memória olvasás. de cs:sban sokkal jobbak az fpsek :S
http://thenamelessphoto.com/
2,4ghzes 939 az mennyi +nak felel meg? 3500?
karácsonyfa effekt 😊
az ajtó még lukas, mert eladtam a kijelzõt, de majd kitalálok oda is valamit 😊
Ha csak a GPU-n akarok emelni, akkor elég VGPU -t begrafitozni? Ugye a VDD és a VDDQ a memcsikre vonatkozik?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
ahova a zöld nyilak mutatnak, oda teszed a multiméter pozitív ágát, a negatív végét pedig bedugod egy molex fekete kábeéhez.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Nem rég vettem egy neont csövet,rátettem és láttam hogy pl:amikor flash néztem villogot mint a csuda,nah most ezekután lekötöttem mindent a géprõl csak a winyó volt az alaplap meg a neon ezekután is villogot!!!
Mármindent kipróbáltam amúgy a táp:Eurocase 400w
Mi lehet a gond?
jöhet a tápcsere??
Lehet valahol rajzokat, meg specifikációkat találni, hogy sk megcsináljam?
Úgyértem, ami kellene: hol van az a pont, amin a cpu-t szorítania kell lefelé (mert ugye nem középen), furatok pontos távolsága, csavarítpus... a többi már menne.
esetleg mistralba kérdezz rá, õk árulnak zalmanhoz is külön lefogatót!
Az a baj, hogy nemtok felhajtani a HT101-emhez A64 lefogatót... mert nekem még a régi verzió van, és ahhoz nem járt. Külön meg a kutya se akarja eladni..
Asszem vagy gyártok SK valami csavaros leszorítót, vagy cserélhetek CPU hûtõt is...
pl

Csak kérdés, hogy azért van e, mert Socket A hûtõ is rátehetõ igy..