36836
-
n3whous3 #28822 Egy kérdés(nem tuning, inkább finomhangolás)
Van egy KingMax SuperRam 1GB RAMom, és sehol se találom, hogy az egyes dolgokat (pl. CAS latency) mennyire állítsam be ehhez a memóriához. Ha tudja valaki az ÖSSZES cuccot mennyire állítsam be (tehát gyári működésre), segíthetne, mert a úgy látszik nem létezik olyan BIOS, amelyik kitalálná magától az ilyet -
Többi kép itt. -
#28820 nekem nem a kártya hanem az AGP port nem bírta a passzív bordák súlyát azért lett kuka a lapom. -
#28819 Amíg nem törik addig annyit görnyed amenyi jólesik. De szzerintem átverős a fénykép, nem vészes az. -
Borg #28818 És csak egy kicsit konyul le a videokártya a hűtőtől :DD -
#28817 Nekem jukacsos a winyó alatti vastag lemez, ha nem sajnálod neki az időt akkor fúrj oda te is ha nincs és oda is tudod rakni (ha ügyeesen fúrsz ragasztani se kell) -
#28816 thx a tanácsokat :)
csak egy vinyom van ugyhogy valszeg alá fogom rakni a ventit hogy felfele fújja rá a levegőt...
a ház aljában van a vinyohely 2-t lehet egymás fölé rakni, most a fölsőben van vinyo ugyhogy alá megy a venti csak nem ragaszthatom a ház aljához mert akkor nicns helye a levegőnek :)
majd lefényképezem ha anyám hazahozza a fényképezőmet :) -
#28815 6600gt hűtő a chipseten üt :) -
#28814 én vinyó alá javasolnám, vagy vinyók egymás fölött és ugy ha melléjük fér állítva :)
így egyszerre tolja mindkettőre vagy ahány van... -
#28813 Nem vicc de próbaképp bluetech ragaccsal odanyomtam a helyére és azóta stabilan áll. S RAM-ok fölött ugye a CPU ventijéhez, a VAG alatt meg a PIC slotok elválasztó lemezeihez lett ragasztva, a táp alatt meg volt gyári hely, de lehet hogy ha marad ez a baszott kánikula és unatkozom itthon átvágom majd úgy hogy 2 hely legyen. Az alaplap chipsetére meg a VGA-m gyári hűtője került, de mivel nem melegedett vészesen (csak nagyritkán melgedett fel így nyáron és indult újra a gép csak túl pici volt a gyári a tuninghoz így simán a rajta visszamardt ragacsos pasztával nyomtam rá a gyári passzív borda tetjére a Copper-coolet és levettem a fordulatát hogy ne legyen zajos csak fújdogálja, még passzívba rásegítve is elég lenne...)
A winyónt meg tapizd meg hogy inkább az alja vagy a teteje melegszik, ha meg egyformán akkor nézd meg hogy kényelmesebb feltenni (hol fér el jobban, hol van mihez rögzíteni...) -
#28812 nekem is van egy pluszventim csak nem tudom hogy hogy rögzítsem
amugymeg szted vinyo alá vagy fölé érdemes ventit rakni(tehát az aljára fújja a levegőt vagy a tetejére?)
többi ventidet hogy rögzitetted? ugylátom azknak se nagyon van gyári hely...
-
#28811 Pedig ha menézed az aláírásom elég hasonló a gépünk, és nekem ennyi venti is elég, mind 2000-2500RPM körül megy és a VGA voltmoddolva is van, de bírja a kánikulát:
Az viszont érdekes hogy a winyón ugye nincs hűtő és olyan forró így a dögmelegben hogy alig lehet megfogni, lehet venni kell alá egy ventit. (bár 2 nyarat megélt már így és ha mégegyet kihúz utánna úgyis SATA-sra kéne már cserélni) -
#28810 -
#28809 Na jó ez csak felulre vetyé egy hűtőt és jól van.Az fujja be e levegőt és a másik szivja ki.ÉS ha ki karod vágni aza rácsot bár én ajánlom hogy vágd ki mert sokat levesz a teljesítményből,akkor ugy csinál hogy a lyukaknál vlaamivel nagyobb furofejjel furd ki a legszélső lyukakat és ugy szedd ki ne probáld vágni mert azzal csak elcsufitod nagyon. -
#28808 Nincs fényképezőgépem, csak a mobilon, az meg nem olyan nyerő.
Viszont egy régi kép van (két éves), csak itt más a táp, a VGA, meg mittudomén. De a ház az stimmel.
[img=http://img71.imageshack.us/img71/7096/dsc003853lt.th.jpg] -
#28807 Nyugi tűrhető deha nagyon zavar akkor átkapcsolom a Zalmanokat 5Voltra.
ÉS az oldallap rajta van+ ki van bélelve szivaccsal.
MEg most akarok rezgés elnyelő talpakat. -
#28806 szép hangja lehet -
#28805 Akkor jó én vok buta:)
Van esetleg egy kép géped besejébő? -
#28804 Na nekm igy néz ki.
-
#28803 Dehogynem, nekem szabályozza. Temp. Auto. Controllos.
Meg hát azért csak hallom, ha reggel bekapcsolom alig van hangja, most meg egész erőteljes. -
#28802 Áhh alapon prög igy nem szabályozza magát. -
#28801 Mondjuk én azt nem értem, hogy most a tápom ventije (dual ventis) pörög ezerrel, mintha max terhelésen menne, pedig csak netezek.
Ez azért lehet, mert a házat felmelegíti a proci+HDD+VGA és a meleget érzékeli és emiatt szabályozza magát úgy, hogy nagyobb fordulatszámra kapcsol?
Vagy miért? -
#28800 Elől nekem nincs hely erre a célra. Oda nem tudok ventit rakni.
Floppy helye alatt bekapcsgomb és semmi hely.
Inkább arra gondoltam, hogy az oldallapot kivágom és az előlap felé rakok egy beszívót. Ez majdnem olyan, mint ha elől lenne. Bár áramlástanilag itt megtörik úgymond 90 fokban az szállítási útvonal. -
#28799 Előlről jön be. -
#28798 rossz ötlet, elől szívjon hátul pedig nyomja kifelé. -
#28797 Szóval itt kifelé szívod a levegőt?
És hol nyomod be?
Én itt behozni akarom, és a ház tetején kifújatni, mivel a meleg felfelé száll. Bár a tápom olyan nagy, hogy a táp és a dvd-rom között nem sok hely marad. -
#28796 Revoltec.Jó hűtő ,halk naon a légszálítását netudom.
Én azért vágtam ki mert nem jött ki egy csepp levegő sem igy mostmár sokkal jobb lett. -
#28795 Ebbe neked milyen venti figyel?
Ilyen porszűrő nem kell rá? Bár az meg rontja a légszállítást.
Lehet én is kivágom majd, mert gondolom úgy csökken a légellenállás, és kisebb lesz a porszívóhang. -
#28794 Hali!
Plz a Hálózat segítség! topikba nézzetek be, hátha tudtok segíteni!
Köszi, és bocs az OFFért, már itt se vok -
R9 #28793 ez megy 3000-ren is csak nem értek a húzáshoz meg ezekhez, ilyen van ehgyik haveromnak is és ő 3000-n futtatja -
#28792 Hat az nem valami testes cucc, akkor, hiszen az en sima Venice magos 3000+om, ami alapbol 1,8GHzen megy, mukodik 2700MHzen is.
Igaz most ebben a melegben visszavettem 2400-ra.
Mennyit adj neki?
Valtozo, de birjak hosszutavon a 0,2volt pluszt is megfelelo hutessel, de en a helyedben 0,025os lepesekkel kiserleteznek felfele.
Elso lepesre szerintem eleg lesz 0,050v -
R9 #28791 Ja és egy 3700+ -os procim van ami alapba 2,2-n fut.
Felhúztam 2,45-re és az OCCT már hibát írt ki, azt mondták hogy feszkót kell adni neki, de az automatán van. Na most akkor mennyi feszültésget adjak neki? :] -
R9 #28790 Vki help!
Milyen hűtöt ajánlotok AMD procimra, ami rendes lehűti és halk is -
#28789 Én most végtam ki azta rácsot ami miattt a levegő nem tudott kijönni normálisan a házbol.
Majd még késöbb meg fogom csiszolgatni,hogy ne látszodjon a fűrófej nyoma. -
#28788 http://www.3mernok.hu/termek.php?cikkszam=13982&csoport=H%FBt%F5ventil%E1tor&page=1 -
#28787 Én is így gondoltam, hogy veszek két rendszerhűtőt + a CPU hűtőt. Nos a CPU hűtő akkor megvan, csak még rendszerhűtő kellene, ami egyrész elfér a házban, másrészt nagy a levegőszállítása + halk legyen. -
#28786 emlékeim szerint a 3000-es prescotton kb 10-15 fokot hűtött agyárihoz képest az AC de már rég volt nem tom pontosan, a lényeg legyen mellette valami ami kihozza a házból a meleget. -
#28785 Na jó, alszok rá párat, most úgyis elfoglalt vagyok. Aztán kedden ha végzek, kitalálom mi legyen. -
izb #28784 mindenképp hidegebb lesz kérdés az hogy mennyivel.
ez a hűtő egy befektetés és elég jól bírja a tuning alatti hűtést is. -
#28783 Most 47-48 fok.
Bár már este van, de a szobában továbbra is 25 fok van.