36836
  • Zetorg
    patex pisztoly esetleg? :S
  • Narancs
    PH-n azt mondják az okosok, hogy a tekercs közepén rezeg a vasmag. Kell találni egy szigetelő anyagot, amit a rézspirál és a középső vasmag közé teszünk, megakadályozva a rezgést. De ez a szigetelő nem befolyásolhatja a mágneses tulajdonságokat, és ez itt a lényeg.

Szóval ha valaki kicsit jobban ért az elektronikához, segíthetne, hogy mi az a szigetelő, ami nem gátolja az eredeti funkciójában a tekercset, de megszünteti a rezgést, és ezzel együtt a ciripelő hangot is. Én gumián pasztára gondoltam, ez egy kenhető trutyi, ha megszárad gumi lesz. Sztetek ez jó?
  • MiloShee
    Bizony ismerős gond...anno én az égegyadta világon mindent megtettem ezellen, de az lett a vége hogy Gigabyte GA-7N400 Pro2 lapomtól búcsút kellett intenem :(
  • Narancs
    Ha még garos lenne simán
    De elég régi viás asus lap.
  • Punker
    nyomtatótáppal adni neki aztán gar csere :)
  • Narancs
    Hella!
    Volt már szó korábban is róla, hogy az alaplapomon ciripel egy kondi (nem is kondi, hanem vmi tekercs), de jó megoldást azóta sem találtam rá. Szóval aki hozott már helyre ilyesmit, segíthetne, mert baromi idegesítő.
  • bazza
    Hát nekem x1600Pro-m van. Olcsü és kb ugyanannyit tud mint a 6600GT. x1600XT viszont a gddr3 miatt versenyképse a 7600-asokkal is.
  • Narancs
    Tesztekben emlékezetem szint 6600GT szintet megy. X1600Pro ha jól tudom az újabb, shaderigényes gémekben elhúz, de inkább olvass bele egy tesztbe, van egy rakás.
  • CUCLI
    sima gs
  • Narancs
    GST -t vagy GS-t? Nem mind1...A sima GSnél asszem jobb választás az X1600Pro, viszont a GST lazán elpicsázza az 1400MHz-es GDDR3 és az 500as magórajele miatt.
  • Guer
    add el és vegyél pci-e-st :)
    lap+meg proc -t vegyél olyan mint enyém mert az joaz :D
  • VKiller
    Hi

Szeretnék venni 50000FT-ért egy alaplapot és procit.
    A videókártya AGP-s Gf6600gt.

Kérek mindenkit hogy aki tud az segítsen abban hogy mt válasszak
  • Guer
    itt olvad végig az utolso párszáz hsz-t -> már vannak vélemények rola...
  • bertino
    állítólag az az olcsóbbik fajta 7600 GT :)
    Narancs szerint azt hiszem :)
    nemrég volt is róla szó, valamelyik topicban
  • CUCLI
    7600Gst ti hova sorolnátok? x1600pronál erősebb?
  • kirol
    Na végre összeraktam a gépet. Amit a Freezer 4- hez adtak pasztátm azt direkt mostanra tartogattam, a végleges összerakásra.
    Ahogy ki akartam venni a hűtőt - mivel a házat fűrészelni kellett a házhűtő miatt - úgy ráragadt a pasztától a cpu, hogy az is kitépődött a foglalatból. Picit megijedtem, de szerencsére csak 2 láb hajlott meg kicsit.
    Aztán rá akartam rakni, amit adtak AC MX1 pasztát, valami szürke bigyó, de egyszerűen kenhetetlen volt, olyan sűrű volt, és abszolute de nem ragadt a cpu -hoz, ellenben a kezemhez igen, így kidobtam az egészet, és bekentem a hagyományos fehét pasztával.
    Beizzítottam a két zalman házhűtőt is és most zárt ház mellett tesztelem, mit tud a cpu hűtő.
    Bár most jelentősen hidegebb van kint mint az elmúlt pár nap, a benti hőmérséklet 25 fok. És most zárt házzal asztalon a CPU 45 fokos. Ami nagyon jónak tűnik.
    Játék alatt 100% -os terhelésen pedig 54-59 fok ebben az időben.
    Ez szerintem jó.
  • CUCLI
    köszi az infókat :) már várom configot :)
  • Zetorg
    atx2 24pin+8pin
    nekem 20+4-es tápom van és megy vele...
  • CUCLI
    amúgy a lap az atx vagy atx2? mert most erősen elgondolkoztam azon ,h a régi "A"s zalman jó lesz-e neki
  • Zetorg
    szerintem csak azt az egy fajtát nem szerette...
    volt már benne sok féle és eddig csak azokkal nem ment
  • CUCLI
    hm. szal noname ramot nemszeresse? necces... ugyanis haver nagykerből 7500ftér tud hozni verytech ramot. élettartam garis stb. havernak az abit ni8 sli lapjában még asszem tuningot is bírták.
    szerk ha minden jólmegy akkor jöv hét elején meglesz a konfig. holnap procim,ramom lesz. :P
  • Zetorg
    persze, a chipset ugyan az :)
    én abitot vettem volna, de amikor ezt vettem, akkor az még sokkal drágább volt.

amúgy tuninggal semmi baj nincs, a mostani procimra 42%-ot tudok ráhúzni :)
    szerintem marha jó lap.egyszer próbáltam bele 2x1gb noname ramot, de nem akart menni velük, talán ez az egyetlen negatívum, amit én tapasztaltam.
  • Narancs
    Ha látta, hogy nálad megy, nála meg nem, akkor neked tökéletesen semmi közöd az ő problémájához [gonosz]
    Egyébként az ilyen problémákra tipikusan nem lehet látatlanbn megoldást mondani, összeszerelésnél sok dologra kell figyelni, bármit elbaszhatott. Volt egy olyan eset, hogy egy srác összedobta a ház tetején a gépet, hogy kipróbálja minden ok-e mielőtt becsavarozná. Persze nem indult, mert a fém ház rövidrezárta a deszkát. Ez olyan gond, amire te sohasem gondolnál, de simán megtörténhet.
  • CUCLI
    köszi a gyors választ
  • Punker
    táppal gond lehet, a többi me glegó szét kell szedni és lépésenként megnézzni mi a gond.
  • CUCLI
    hali egy gyors kérdés pls help.
    egy tag megvette az előző konfigom phn (gigak8ns,a64 3000+,giga ddr 400) és most nála nem indul el. pár lehetőség megfordult már a fejemben
    1 aztmondta 400as merury tápra kötötte rá ami szerintem kevés :S
    2 szarul kötötte be a power gombokat
    3 a proci proci tuningolva volt és 3500on maradt mikor elvitte és táp eztmár végkép nembírja el
    4 valamit csúnyán elkúrt ésmost nemmegy neki..
    nálam minden tökéletesen ment semmi baja nemvolt. ittvolt nálam a faszi és őis látta
    valakinek van valami 5lete? szerintem kevés lesz a konfignak az a mercury táp... :S
  • DJ RX7
    A winyonál mit jelent az hogy S.M.A.R.T?
  • OrioN the S
    privi ment :$ remélem nem hölyeséget írtam :)
  • DJ RX7
    De ugy fel tudják baszni az agyamat az ilyenek!!!
  • OrioN the S
    sztem ha váléaszt vársz akkor ....más hangnem :(o)
  • DJ RX7
    Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúbazmeg ha olyan nagyokos vag akkor mondjad!
  • Danee
  • Snecie Smicie
    Hi
    cpuidle extreme nevü programot feltettem, 50-ről lement a prochőmérséklet 38-ra..mondom furcsa, de minden display ezt mutatja. Létezik az hogy a prochőmérséklet tényleg valós időben ennyi?
  • DJ RX7
    Nekem most egy olyan bajom van ha felmelegszik a winyo akkor annyira lelassul hogy beszarás és nem akarok most uj winyot venni mert tápra akartam gyujteni de ugy látszik igy most winyora kell gyujteni.
  • DJ RX7
    Ezek miket jelentenek?

• kirol
    A Beállítások -> Hardware figyelés -> Naplózás -> Szenzor értékek naplózása HTML fájlba.

Nem értem én se. Amúgy nincs rajta hűtő. Viszont most ráraktam a szobahőmérőt.
    Ez egy Maxtor Diamond Plus 9 SATA 160Gb -os vinyó.
  • zolo
    Ezt a táblázatot az everest melyik opciójával csináltad?

Ahhoz képest,hogy az én vinyóm alig megy 30 fok fölé,k*rva meleg a tiéd.A házamban egy darab kifelé fújó 8 centis ventillátor van.Van a vinyódon hűtő?A boltban ahol vettem adtak rá,2 db kis venti fújja alulról.
  • kirol
    Na az Everestel lenaplóztam a cpu hőmérsékletét. Amúgy az Everest -et hogy lehet minimalizálni, hogy csak az óra mellett legyen az ikon?

Az eredmény

Hangsúlyozom, szét van szedve a gép, táp vinyó is kint van, mert a ház tetejét fúrni kell a felső venti miatt! Mellesleg érdekes, milyen rohadt meleg a vinyó 56-58 fok kivéve. Mondjuk a adsl modem is süti a kezemet.
  • Narancs
    Terheltet is nézd meg, ne csak az idlét.
  • kirol
    Amúgy használ közületek valaki Freezer 4-et?
    Amúgy lehet visszaszívom azt, hogy ugyanúgy hűt, mint a gyári, mert asztalon per pill 45-46 fokos a CPU így húzva, bár mint említettem szét van kapva a gép. Kíváncsi vagyok a zárt házban mit fog alakítani.

Az Everest -ben nem ugrál a hőmérséklet ,bár lehet ez nagyobb időközönként hajt végre mintavételt.