36836
-
MagyaR #29023 Csa. Mondjatok már nekem egy jó tuning progit Nvidia kártyához, mert a driverral nem értem hogy lehet.
Legalábbis olyan progi kéne, már láttam valahol, ahol nyílván a memória frekvenciáját és a másik sebeséget növelhetem.
-
#29022 szerintem nem birja a huzast es igy visszavesz a Mhz-ekbol
nekem is csinalt ilyet -
#29021 A tápnak semmit baja az én konfigommal vigan villog és még a sok lofasz világitás mindent bír. -
#29020 Na leszedtem az oldalát megfogtam, semmi exrta. Nálam a PWM az alaplapi chipset hőmérséklete, tehát jót mér. Na de egy -két nap és úgyis kiderül, hogy jó lesz e most, vagy sem. -
#29019 Az semmi amit alaplap hőmérséklete kiír, az nem is azt méri szerintem, fogd meg a bordát. -
#29018 Én naplózom most a CPU és a PWM hőmérsékletét is és ezek nornális határon belül vannak. -
#29017 Nem a feszültség vagy a CPU speed lesz a gáz, maga az FSB, az fűti az alaplapi chipsetet, mikor épp újraindul nézd meg kézzel hogy milyen meleg a borda az alaplapon. -
#29016 Visszavettem 2,9 Ghz-re, és minden feszt alapra, így végig tudtam vinni egy Hitman pályát, remélem most így stabil lesz. -
#29015 Lehet amiatt. Az nforce 3-as alaplap nálam se bírta az FPS tuningot, külön ventilátor kellett a chipsetre hogy ne induljon újra 20 percenként. (az előző inteles lapomon nagyobb borda volt de az épp langyos volt húzva is) -
#29014 Bár már kezdem azt hinni, hogy a túlhúzás miatt indul újra. Csak kicsit ideges vagyok, amikor pl most is már a Hitmen egyik pályája végén jártam, erre újraindul.
-
#29013 Ha majdnem rálóg akkor old meg hogy hozzá is érjen a CPU hűtő a chipszet hűtőjéhez és akkor nem fog túlmelegedni... -
#29012 Valami akkor sem stimmel a gépemmel. Ha csak dolgozok, netezek rajta megy rendesen. De játék alatt egyszer csak elkezd besípolgatni a PWM, pedig 60 fok a riasztási hőmérséklet, amit nem ér el a napló szerint (még 55-öt sem). Pedig ha elkezd csipogni, előbb utóbb újraindul.
Tuti, hogy az új CPU hűtő kavar be (Freezer 4), mivel rálóg az alaplapi hűtőre egy kicsit, ezért melegedhet most annyira.
Mit lehet ezzel kezdeni? Valami jobb hűtőt rakjak rá? Na de a hely itt kicsi?
Vagy van valami jó passzív hűtő?
Bár már több pénzt nem akarok kiadni. Van pl egy régi procihűtőm, ami 800 Mhz -ig jó. Bár már ez is elég nagy. -
#29011 Hi!
Van 1 kis gondom.
Mostanában jött elő az a hiba, h ha meghúzom a procit és a videókártyát, akkor jóval kevesebb pontot ér el, mint korábban.
A procit 2400mhz-re, a vga-t 618/1800-ra szoktam húzni tesztnél. A ramok 400-on mennek.
Eddigi pontszám 3dmark05-ben ~6900 volt. Most viszont csak ~6500. Ha csak a vga-t húzom meg akkor ~6800 pont. Az alappontszám húzás nélkül ~5880. Ez nem változott!Ez a jelenség tapasztalható 3dmark06-ban is.
Próbáltam másik drivert, többféle tuningprogit (power strip, riva tuner, msi clock), újratelepítettem a windózt. Nem történt semmi változás.
A proci prime95-ben nem hibázik, memóriák is jók, vga sem csinál semmi szokatlant. Feszültségértékek jók (már amit kiír az everest :D). Nem melegszik túl semmi.
Valakinek valami ötlete erre?
-
CUCLI #29010 most elég is. meg melegvan és alapventivel megy. nemakarom kínozni szegényt :) -
#29009 Mehetne az feljebb is, nem? Bár így is mindenre elég, az igaz. -
CUCLI #29008 jaja. zetorg segített közben msnen. most 3.0ghz pörög -
#29007 Semmi ördöngösség, ugyanolyan mint AMD-nél, egykét apróságtól eltekintve. Ugyanúgy állíthatsz ram/fsb arányt, emelhetsz corefeszt és fsb-t. -
CUCLI #29006 na megvan az új gép! :D
asus p5nd2 sli, d805, 2x512 ddr 667. szerintem tuningolni nagyon de amd után elég fura és nem merek hozzákezdeni :| -
izb #29005 Értelmesebb dolgokra is eltudom költeni a villanyszámlára kidobott pénzt.
-
izb #29004 hál istennek hogy nem félhavi a villanyszámla.
még az kéne. -
#29003 Ja a lényeg lemaradt hogy még így sem egy félhavi fizetés egy vilanyszámla, több gond van a benzin/gázolajjal, azt már kemény fizetni még háztartásokban is... -
#29002 Jajj, olyan jó ilyet olvasni egy olyan áramficsurnak mint én. A 2 szomszédos portán van berendezve a műhely-raktár-garázs és a mi házunknál van bekötve egy számlán az áram, de ugye főleg nyáron zabál a hegesztőtrafó, az ipari ventilátorok a raktárba, a csigák, emelők motorja, stb. Ebbe nőttem fel aztán mindíg csak mosolygok ha valaki a háztartási gépek fogyasztását villanyszámlára vetítve számlálgatja. -
#29001 Én arra szavaznék hogy először csak kontakt sprét neki, aztán ha ugyanúgy csinálja akkor meg még egy kis kontakt spré és úgy fürdesd körbe egy kis pillanatragasztóval. Ez a módszer régen a sokéves videómagnónkon segített (először a spary, aztán megint rákezdett pár hét múlva és akkor ragasztóval és húzta még sok évig amígnem pár éve meghalt a kazettakazelő mechanikája, de már úgyis csak DVD/Xvid megy...), abban is hasonló vasmag köré tekert rézdrót féleség zajgott. -
izb #29000 nem igazán. a legkisebb mobil klíma is óránként lezabál kb 35ft-ot.
ez azért elég húzos mondjuk napi 12 órában.... -
#28999 nekem most 33/36 szal nem furcsa hogy melegebb mint a proci. -
#28998 nekem asus a8n-e lapom van és nagyon zúgott a ventrije mert egy csapágy vagy valami elment benne eredmények: rossz gyári ventivel 40fok zalman passzív bordával 55fok cooler master chipset hűtövel 43fok (zalman passzív miatt felmelegedett a vgam a procim a wincseszterem meg a lapom is mint állat) ja és nekem is 12cm es a procihűtőm szal kell achipsetnek is a hűtés mint állat -
#28997 Az alaplapi chipset hőmérséklete meddig mehet fel?
Mert amióta a Freezer CPU hűtőm megvan, ami szinte rajta van az alaplapi chipset ventijén, nagyon magas a hőmérséklete.
Dátum Idő CPU1% CPU°C PWM°C
2006.07.04. 14:10:50 69 56 50
2006.07.04. 14:10:55 75 57 50
2006.07.04. 14:11:00 74 56 54
2006.07.04. 14:11:05 75 57 58
2006.07.04. 14:11:10 81 57 50
Ez itt fent mondjuk a legdurvább eset. De hogy melegebb legyen, mint a CPU az nem túlzás? És a winbond besípolgat, és újraindít. -
#28996 :) ittis -
#28995 nem érted :( -
izb #28994 ja hát ha a család kipengeti,akkor kérhetsz mégegyet:) -
#28993 meg van oldva -
#28992 Köszi -
izb #28991 na ha majd visszajön a meleg és használni fogod,megkapod a villanyszámlát is. -
#28990 8ms-tól nincs félnivalód, észre se fogod venni, ha netán olyan FPSel játszol, többinél meg nem nagyon számít... -
#28989 samsung -
#28988 Sziastok. Megint hozzátok fordulok segítségért.Szeretnék venni egy monitort és tudni szeretném hogy játékok normálisan fognak rajta futni.19" Syncmaster 920N (8ms, 700:1, Keskeny káva)vessetek rá egy pillantást és megköszönném véleményeteket. -
vasárnap kaptam klímát a szobában, azon gondolkozok, hogy csinálok valami járatot, ami rögtön a radira viszi :)
viszont, most olyan szar idő van, hogy nem használom a klímát :( -
#28986 Oks, nekilátok -
#28985 szerintem nyomd telibe :) -
#28984 Most jobban szemügyrevettem őket, és ránézésre kurvanehéz lesz közé tenni valamit. Sőt, ez a réz spirál konkrétan hozzáér a vashoz, tehát nem körülötte van, hanem rajta. Lehet, hogy jobban rá kéne szorítani, hogy ne ficánkoljon?