36836
  • kirol
    De 5 percel ezelőtt a gyári hűtőnél nem ugrált.
  • kirol
    De itt az alaplapból kijövő 3-sa csatiról van szó, a venti innen kapja az áramot.
    Meg amit még észrevettem, amikor bekapcsoltam, rögtön 51 fok volt a cpu, és utánna ment le 46-ra. Ennek a hűtönek valami lehűlési időre van szüksége?
  • barret
    Az a kondi sztem szuresnek van rajta! Ha nem 12v-ot kap,akkor hangosabb lehet a venti! A kondi szurese csillapitja a hangjat,5 volthoz nem kell kondi,az a tapbol jon ki.Egyik szelso 12v,a masik 5v.a ket kozepso pedig negativ a molex csatin.
  • Punker
    semmivel, állítsd be bios-ban hogy hány foknál kapcsoljon ki.
  • barret
    Cpu nem ugral terheletlenul.Az valami meresi pontatlansag lessz nalad!
  • kirol
    Na mégis felraktam az Artic Cooling Freezer 4 -et, de nem látok túl nagy javulást. Vagyis semmit, ugyan olyan meleg, mint a gyárival.
    Ráadásul a CPU hőmérséklete nagyon ugrál, félmásodpercenként egyszer 46 majd hirtelen 51, mindez asztalon.
    Ez miért lehet?

A CPU hőmérsékletét mivel lehet kiírakni játék alatt a sarokba? Hogy ha muszá, azonnal ki tudjam kapcsolni.
  • kirol
    Aha, köszi. Akkor még jó, hogy kihagytam. Porögjön csak rendesen.
  • czky
    Az a kondi arra jó h a 12V-ból 5V-ot csináljon!
  • kirol
    Na ma megérkezett. Viszont a házon kicsit barkácsolni kell, hogy a házhűtő venti rendesen kapja a levegőt, így csak később rakom be a cpu hűtőt, mert ha szétszedem , akkor újra pasztázni kell, annyi meg nincs.
    Viszont a 8cm es Zalman hűtőhöz van egy kis kábeldarab, amin a középső vezetéken egy kis kondi vagy mi van. Ez mire jó? Ezt is bele kell rakni?
  • Saddalim #28934
    nekem van egy amd 2.0GHz-m ami húzva van 2.2-re (órajellel), van rajta egy batár nagy hűtő (egy passziv, egy aktiv (mármint lehet hogy egybe számít, hülye vagyok én ehhez)), és megy 60-on
  • Guer
    sajna nem de zetinek ugyanez van ö mindent tud rola... :)
  • Punker
    tévedsz, irányított áramlással (ami normális házban van) sokkal jobban lehet hűteni.
  • kirol
    Ja, nekem szét van szedve a gépem per pill, táp, vinyó a gép mellett a szőnyegen és az alaplapi chipset, rendszerhőmérséklet 40-45 fok. Félelmetes. És még csodálkoztam ,amikor össze volt rakva, hogy meleg.
    De ha így szétkapva ennyi, ennél jobban "levegőző" ház nem létezik.
  • CUCLI
    tuning. meg saját vélemény stb. haver most vett abit ni8-slit 14ért nagkerben és aztmondja pöccre ugyanaz mint az asus. de valahogy abitot nem szeretem...
  • Zetorg
    mit akarsz róla tudni?
  • CUCLI
    Guer a lapod leglább kitudtad próbálni valami memóval vagymég pihen az asztalon?:) csakmert lapvásárlási dilemmával vagyok most megáldva
  • Punker
    te most miről is beszélsz? p4-nek is 60-70 fok körül kén elennie ilyen időben, mégis csak 40 körül van, a hűtéstől függ az egész.
  • Guer
    pedig jo az
  • LaciMaci
    Sziasztok!

Mindenkitől hallom, hogy az AMD 60'C re meg 80'C ra melegszik érdekes nekem egy 3000+os van ami alapból 2000MHZ-es fölhúztam 2500MHZ-re itt a szobában van 32'C és a Proci 40-45'C között mozog!Télen meg max.: 35'C!

Most ez hogy van???
  • Punker
    olvastam és tudom hogy nem rossz, de én maradok az intel chipsetnél és kész :)
  • mező
    HEHE XD akkor nem csak nekem meleg a kártyám.
  • izb
    ha az intel rábizza a high ennd lapok chipset gyártását az Nvidia-ra és az ATI-ra akkor a hiba benned van.

a hiba benned van........
  • janos666 #28921
    Inkább vegyél egy kis ventilátort és tedd rá a chipsethűtő bordára, aztán tuti behűti.
  • Zetorg
    el kéne neki
  • CUCLI
    na uccsó kérdés aztán elvonulok teszteket olvasni xD
    Most egy 400as Zalman tápom van. elfog ez bírni egy ilyen asus lapot,d805(+tuning...),1giga 667es ramot?
  • Zetorg
    simán
  • CUCLI
    pont emiatt veszek még 5db házventit. annyi csak letudja hűteni ezt a dögöt nem?
  • Zetorg
    nagyon, de normális házhűtéssel nincs semmi baja.
    nekem is ment simán a tuning a gyári chipsethűtővel is.
  • CUCLI
    egyedül csak attól félek ,h mennyire melegszik tuning miatt
  • Zetorg
    teljesen jó az nf4-es intel lap is.
    kb az i955-ös chipsettel van egy szinten, olyat meg nem kapsz ennyiért.
  • CUCLI
    akkor intel csipszetes lapot vagyek inkább? pl: MSI 945P NEO-F Intel 945P
  • Punker
    nekem Premium 915-ös van az mikor vettem volt nettó nagyker 40k körül, 20k-ból tisztességes alaplapot nem kapni, 30k alatt nem láttam még tisztességes alaplapot, amúgy az ilyen sli-s sz@rokhoz Zetorg-ék jobban értenek szerintem.
  • CUCLI
    neked melyik verzió van? nekem kb 20km lenne lapra.
  • Punker
    soha nem szentségteleníteném meg szutyok SLi-s nvidia chippel a jó kis procimat :)
  • CUCLI
    Erről a lapról kinek mi a véleménye? Punker neked nem ilyen lapod van véletlen?
  • Davidus
    nekem úgy 114 hogy visszavettem 100mhz-el:D
  • Narancs
    Passzolna
  • janos666 #28906
    Nekem így a délutáni dögmelegben már 62 foknál meglassult a voltmoddolt 6600GT-m játék alatt, vissza kellett venni az órajelből vagy megvárni míg kihűlt.
  • bertino
    az egy kicsit sok lesz
  • Davidus
    6600gt... 145-nél áll le a driver szerint.