36836
  • wesker24
    hello vennék egy Intel Pentium 4-es (nem Celeron) 3,0 Gh-ez 800 Fsb-s 1 Mb Cash-es Ht-s (Hyper Trading)478-as foglalatú processzort újonnan 24.000 Ft-ért 1 év garanciával !!!!!!! szerintem ennyi pénzért simán megéri nem ??? Mi a véleményetek róla ??? az biztos hogy jobb ez a proci mint az én 3,0 Ghz-es 533-as Fsb-s Celeron procim. !!!! gondolom azért ez már egy jó proci nem ??
  • Narancs
    Celeront a kukáig érdemes húzni :D
    Csak viccelek persze. Ha a biosban nem engedi, akkor lehet XP alól is, pl speedfannal.
  • szucsy89
    hi!
    a procimat hogy tudom felhúzni?mert a biosban nem engedi, lehet hogy azért mert asrock alaplapom van?amúgy2.5-ös celeront meddig érdemes húzni?

thx a választ előre is..
  • Vakeraka
    bruttó
  • janos666 #29099
    Nettó vagy bruttó?
  • Vakeraka
    A ready-nél azt mondták hogy nem elírás valóban 48224-re jönne ki a 3800+ X2 elvileg holnap vagy holnapután lesz listafrissítés. De a procira csak 1 év gari van.Merg ki tudja mikorra érkezik meg a rendelésből.
  • atix2
    üdv.Szeretnék érdeklödni proci taktolás terén.Athlon 2200+ om van ami alapbol 1.8 on fut.Már felhuztam 2013MHz-ig,de ha lehetne szeretném kihuzni belöle amit még lehet.A hütésem az eredeti de egész jol birja mivel az aida gémelés után is 42`C-t mér.De ha már feljebb állítom a Biosban a Hertz-et itt ott összeomlik a rendszer(szoval kékhalál meg ilyesmi(fatal error)).Eggyesek szerint mivel a hö még nincs 50-55`C körül ,szoval lehetne még rajta huzni,de növelni kellene a procira esö Volt-ot,amit gondolom szintén a biosban kellene,csak nemtoom hol vagy hogy?Nekem legalább is ugy tünik mint ha azt nem lehetne.Az alaplapom ASrock-k7s8x.Ha tudnátok a témában segiteni vagy esetleg meglökni 1 pár linkel örülnék

Az indok amiért kellene a segítség persze a Game miatt.
    elöre is köszi.THX
    üdv.:atix2
  • Narancs
    nVidia 6100 vami mipöcs, integrált VGA is van benne, szal tutkó kazán.
    Még nincs meg a lap, csak szemezgetek vele, 10K-ért határozottan jó vételnek tűnik.
  • janos666 #29095
    Milyen chipset amúgy? Nekem az nforce3 256-os FSB-n úgy melegszik túl hogy 4X akkora méretű rézbordával is 2X melegebb mint kis gyári félcentis lemezbordával a hátán 200-as FSB-n.
  • janos666 #29094
    Milyen chipset amúgy? Nekem az nforce3 256-os FSB-n úgy melegszik túl hogy 4X akkora méretű rézbordával is 2X melegebb mint kis gyári félcentis lemezbordával a hátán 200-as FSB-n.
  • Narancs
    Az a baj szerintem, hogy az a gyenge ragasztó nem tartaná ott, elég merevek a csövek, elég ha csak egyszer kicsit elenged a cucc és leéghet a lap, ami elég kockázat szvsz...de lehet inkább hanyagolom a témát, elvégre bordával sincs hangja, majd meglássuk mennyire melexik. Lehet simán elvan víz nélkül is.
  • janos666 #29092
    Vagy keress olyan ragasztót ami tartja annyira hogy ne essen le még akkor se ha meleg és pöckölgeted kicsit, de ha erősen húzod és forgatod akkor elengedi. Olyasmi ragacsos szart mint a VGA kártyák gyári hűtőjén szokott lenni.
  • Narancs
    Ja, ragasztás semmiképpen nem jó, amilyen ütemben én váltogatom a konfigokat, fél évig se marad a cucc :D
    Ez a drótos megoldás tetszik, veszek vmi jobbféle drótot, és megpróbálok kiügyeskedni valamit.
  • [Jakuza]
    Az nem jo, mert a ragaszto hoszigetelo.

Amugy szerintem nem nehez csinalni ilyen felfogatot a Zalman hutore.
    Megfelelo kemenysegu aceldrotot kell keresni, a huto 2 sarkan egy kis bemetszest csinalni amin a huto oldalaba belesimul a drot, majd korbevezetni a huton es ugyanugy beakasztani a drotok vegeit, mint az eredeti hutonel.
    De akar keresztbe at is furhatja egy vekony furoval a Zalmant es akkor talan meg az eredeti felfogato drotot is hasznalhatja.
  • Punker
    én zalman 2 komponensű ragasztót használtam, persz eakkor többe tnem jön le a blokk.
  • Narancs
    Bocs, hogy csak így sikerült, de a fórummotor vmiért nem engedte betenni a képeket, csak így

Szal ilyen csipeszes a hűtő felfogatása, erre kéne ráerőszakolni vghogy a zalman chipsethűtőt.
  • Narancs
  • Narancs
  • Narancs
  • Narancs
    Hellász!
    Sztetek a lent látható chipsetre, hogy lehetne rátenni rendesen a lent látható chipsetblokkot?

• Punker
    áprilisban volt, 2-3 havonta után töltöm.
  • Gabesz amd64
    wehhehehe

ragyogyult mar...tobb mint egy eves mar,nem?
  • [Jakuza]
    Eszik az, fent van a teszt, mokuskam a PH-n. :PPPP

"Terhelve a két Core 2-es processzorral szerelt rendszer közel ugyanannyit fogyasztott, viszont ez a két érték (135 és 132 watt)"
  • Punker
    olyat szenvedtem most a hűtővel, után akartam tölteni de akupak full ráépült fogás az semmi nincs rajta úgyhogy fater fogta a tornyot én meg próbáltam a kupakot eltekerni, apám kb 5 percig átkozta a Zalman tervezőket :)
  • Zetorg
    táblázat szerint 158W-ot eszik az egész rendszer.
    ha ebböl levonom a lap+vga+ram+esetleg meghajtók fogyasztását, nem hiszem, hogy 100w marad a procira

erre visszavonja...beszarás :)
  • Punker
    alap adatoknál az jön ki, mostani ha nincs maxra hajtva is benyel 100 watt körül, az meg agyonhúzva stb nyelt 100 watt körül, szal a lényeg hogy szerintem a mostani hűtőm simán elbírna egy E6600-os procit + VGA-t.
  • [Jakuza]
    Meg azt is irtad, hogy a fele a fogyasztas. :PPPP
    Pedig ez jocskan nem igaz. :P
  • Punker
    mint mondtam a 630-as is kb ilyet tud produkálni :)
  • [Jakuza]
    Majd kiderul.
    A PHs arcok ezt irtak.

"Akkor leírom ide is...Tuninghatására a proci teljesítményfelvétele nálunk iszonyatosan megnőtt...3,73 Ghz-en és 1,55Volton az XE6800 tippem szerint olyan 160 wattot biztosan fogyasztott full load...kb. 3 fokkal magasabb vízhőmérsékletet produkált a conroe mint az FX60 alap órajelen! Ez nagyon nagy különbség...Tuningnál a BIOS-ban high-end vízhűtéssel 48 fok volt a die hőmérséklet....Szal csak annyit akarok kihozni az egészből ,hogy igen tudnának kihozni nagyobb órajelű conroekat de amint átlépik a 3,2Ghz-es határt a proci iszonyat kazán lesz...Ugyanis 3,2Ghz felett nagyon meg kellett emelni a Vcore-t ,hogy stabil legyen és más tesztekben is ezt látom...Szal a processnek még sokat kell érnie amíg 3,2Ghz fölé tudnak menni bár meg kell jegyeznem azt is ,hogy 2,93Ghz-es verzió is oda vissza üt mindent szal nincs szükség egy darabig nagyobbra"
  • Punker
    VGA-val hozznak annyit mint a mostanim vga nélkül, szal bőven elég lesz a mostani hűtés.
  • Punker
    dolgozzál nagyon egyszerű
  • Vakeraka
    "tavasszal, 200-250k a szokásos majd kitalálok valamit :)"
    Ha nekeme annyi zsém lenne földhözvernm a seggem
  • bertino
    a csávó nyilván pofáig ül a dellában
  • [Jakuza]
    Nana.
    Full terhelesen joval 100Watt folott fogyasztanak azok is.

• Gabesz amd64
    ezt hogy erted h "csak annyi"?

• Vakeraka
    Csak annyi
  • Gabesz amd64
    aha viszed vissza a garba a 6600Gt-t aztan csere egy 7600Gt-re ;-)

az nem rossz gondolat hogy 7600Gt-vel kihuzod egy normalis Dx10-es VGA-ig
  • Punker
    még nem tom lehet ügyeskedek 7600Gt-t átmenetileg, aztán Dx10-zel full csere.
  • Gabesz amd64
    all right,addigra lejebb megy az ara ugyis :) akkor lesz VGA csere is? vagy az mostanaban?
  • Punker
    tavasszal, 200-250k a szokásos majd kitalálok valamit :)