36836
-
#36116 A memoriakat is hiaba irom at, ha valtoztatok a defaulton mar elszall :ssss -
#36115 Koszi a segitseget, nem cserelek mert a gyereknek vettem ezt a gepet meg itt egy kollegatol es o is azt mondta, hogy siman ment 3.6-on, mert meg o is ebbe a topikba kerdezte hogy hogyan. Ezert nem ertem, mert hidd el, hogy 3,6-on ment, direkte azert lett veve ez a lap akkor neki, mert siman ra lehet telepiteni a hackintost. Es az is mindig 3,6-ot irt, amikor ma kicsereltem a kartyat atira, ugyanaz volt, hogy lekapcsolt felkapcsolt, aztan utana mar hibauzenet, de azt is csak veletlenul vettem eszre, hogy nem azon az orajelen megy, nem ertem az egeszet, hogy egy kartyacsere okoz-e ilyet.
-
Solt #36114 Nincs valami haverod, aki ért ezekhez? Tuti, hogy valami apró szarság van...
Egyébként, ha ennyire nem akarsz tuningolni, teljesen felesleges neked az a lap... cseréljünk, és még ráfizetek...
Nekem ilyen van, ebben az én E8400-m szépen ment 4GHZ-n... viszont a Q9550 már nem szeresse annyira... :S
Nincs mit... egyebem sincs most mint időm! :) -
#36113 Hat arra allitottam az everest pedig ezt irta ki, egyebkent meg ugyanaz a hiba.
De most nezem, hogy ilyen hogy ICH CORE nalam nincs is, bar nem tudom ez szamit-e.
aaaa tkm kivan :S
kosz, hogy ennyit idot ram szantal! -
Solt #36112 Legyen 5-5-5-15
A többit pedig állítsd be úgy ahogy lentebb írtam! A 9x400-s FSB-t alap feszen tudnia kell! -
#36111 Most akkor kezdjem el megint allitgani, (ugye alapbol 333X9)a memoriat atalitottam, everest ezt irja:
-
#36110 aha, igy nem kaptam hibaüzenetet belepeskor. -
Solt #36109 És? Így jó? -
#36108 jah, megcsinaltam a defaultot... -
Solt #36107 1 modullal is? Ha igen, akkor csinálj egy default biost... -
#36106 jah ok... megvan. beallitottam, de ugyanaz a jelenseg most is. :S -
Solt #36105 Felülről a 4. képed... most 6-6-6-24-n van... állítsd 5-5-5-15-re, és előbb 1, majd, ha működik rendesen, akkor 2 modullal próbáld... -
#36104 Ez igy van nalam is, de nem talalom a ram idozitest, de keresem... :) -
Solt #36103 Illetve nézd meg, hogy ez nálad is így van? ( értékek )
"Advance Clock Control menü tartalmazza az alábbiakat: CPU Clock Drive, PCI Express Clock Drive, CPU Clock Skew és MCH Clock skew. Ezt sose próbáltam...800mV, 900mV, 0ps, 0ps az alap nálam."
-
#36102 ok -
#36101 es a #36083-ban levo masodik kep fogad allandoan. -
Solt #36100 Vegyél ki két ram modult, és próbáld meg úgy...
Előbb fixáld az időzítéseket 5-5-5-15-re... -
#36099 Drive sweeper-t is megcsinaltam, beallitottam igy, aztan mikor mentem a bios beaalitasokat, akkor normalisan ujraindul, majd meg mielott bejonne a bios kep megint ujra indul es marad 3gz-en. idaig is ez volt. -
Solt #36098 Driver Sweeper is? A két driver tuning nélkül is okozhat gondot... benne van a pakliban, hogy összeakadnak...
Mellesleg amit betettél képeket, azokon nyoma nincs tuningnak! Ha nem nyúltál hozzá, akkor ez tuti nem ment 3.6GHZ! Bios default meg nem volt, mer pár érték nem default beállítás... szóval van itt katyvasz...
Először ezeket állítsd be:
CPU Host Freq: 400MHZ
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
(G)MCH Frequency Latch: 333
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: normál
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: 1.3V
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,1V
DRAM Termination: normál
-
#36097 Akkor telepitsem ujra rendszert? -
#36096 Win7
az NV uninstall megvolt. -
Solt #36095 Jaj! :D
A minimum:
-NV driver uninstal
-Újraindítás csökkentett módban
-Driver Sweeperrel maradék NV driver eltávolít.
-Gép kikapcsol
-új VGA betesz
-ATI driver telepít
Mondjuk én egy ilyen váltás után biztos feltettem volna egy szűz win7-t...
Milyen oprendszert használtál eddig? -
#36094 csak siman kicsereltem a kartyat, ujra kellett volna rakni? ne mar ez komoly?
-
Solt #36093 Windowst újraraktad? Ha nem akkor, hogy történt az átállás?
-
#36092 Pedig nem nyultam hozza, anno azt mondtak, hogy 3,6-on minden gond nelkul mennie kell kulonosebb beallitas nelkul es ment is:)
szoval a konfig
kingmax 4x2gb 1066 ram
saphhire radeon hd4890 vga
lc power 550w -
Solt #36091 Hozzányúlás nélkül, hogy ment 3.6GHZ-n? :)
Egyébként egy vga csere nem okozhat gondot tuning szempontból, hacsak nem eszik többet az új...
No, akkor kezdjük az elején... írd le mi a konfigod... lapot, cpu-t tudom... marad a ram, ( típus, mhz, mennyiség ) és táp... ( típus, teljesítmény )
-
#36090 ok azt nem neztem, :D de...
Felreertesz, mert en semmit nem allitottam a gepen, hanem fel lett huzva 3.6ghz-re a gep es stabilan ment, annyi torten, hogy a 9800GTOC kartyat kicsereltem 4890-re es most nem tetsztik neki semmi, szoval en csak annyit kerdeztem, hogy mi a francot kell novelni vagy allitani, hogy ugynazen az orajelen menjen?
viszont ha egy uj kartyacsere miatt tuning szarsagokat kell olvasgatnom, akkor inkabb nem erdekel. -
Solt #36089 Ne csináld! Lapozz az aljára, és olvasd el a részletes tuning leírást! Basszus, ha itt elakadsz, akkor ebből cpu főzés lesz! :D -
#36088 de van -
#36087 Olyan nincs az auto beállítások helyett h normal? -
#36086 Na jo, de itt durva teszteredmenyek vannak, ebbol hogyan talaljam ki, hogy nekem miket kellene ballitani? -
#36085 ok, koszonom! -
Solt #36084 Ennek így nincs értelme, mert ahogy látom a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában... persze ezzel semmi gond, mindenki elkezdi valahogy! :)
Ásd bele magad EBBE ... ;) -
#36083 Na akkor sorban itt a kepek:
Belepeskor ezt kapom:
Aztan nyomok egy billentyut es az adatok:
A kerdes, hogy miket kellene be illetve at allitani?
-
#36082 Mégis milyen voltaget ir? Mer van vagy 10 fajta minumum:) -
#36081 Sziasztok!
Láma vagyok ehhez, szóval a kérésem a következő lenne:
intel e8400 proci ment idáig 9800Gt-vel 9X399-en 3.6ghz, de ma ki lett cserélve egy radeon 4890-re és az alaplap nem engedi most ezen az órajelen üzemelni, hanem visszaállította a gyári 3ghz-ra (9X333), de ír valami voltage-t, hogy be kell állítani, a kérdésem pedig az lenne, hogy miket állítsak be, hogy újra ezen az órajelen menjen.
gigabyte ep45-ds3r alaplap.
thx -
Solt #36080 Üdv Urak!
Tudnátok nekem olyan P45-s Asus lapot ajánlani, ami tuning szempontjából hasonlóan jó barátságban van egy Q9550-l, mint a Giga UD3R, vagy UD3P?
Köszi... -
Ronin07 #36079 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tuninggal kapcsolatban.
Elsősorban az érdekelne, hogy mennyivel többet lehetne kipréselni az alábbi gépből. És milyen beállításokkal.
Szorzót, FSB-t, stb. tudok állítani a BIOS-ban.
Config:
Alaplap: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
CPU: AMD Athlon 64 X2 5600+ (Brisbane mag,alapórajel 2900 MHz)
Mem.: 3Gb DDR2 800 MHz (Kingston) Everest szerint: 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
VGA: (nemtudom mennyire hajta ki a procit) HD 3650 512MB
Alap beállításokkal, gyári hűtővel 100%-on 55 fokig(max.)melegszik a CPU.
Bármilyen segítséget szívesen fogadok, és előre is köszönöm!
-
#36078 e5200, artic cooling alpine 7 (a régi szériás) de elötte van egy venti a ház oldalán ami közvetlnül kintről tolja a hideget a cpu venti elé. Csak unatkoztam feltoltam a feszt 1,5 ig biosba igy cpuz be 1,45-1,47 de sztem ilyen feszen még van benne 100-200 mhz. -
#36077 E52000-al?
az szép
milyen hűtőd van?