36836
  • allock #36156
    nem nem, hanem memória nem kap elég feszültséget vagy túl sokat kap
    nem értek hozzá, csak teszteknél ez szokott kékhalált okozni főleg
  • Italo4ever
    marmint, hogy keves lenne a tap?
  • allock #36154
    a nem megfelelő feszültség okozhat kék halált nem?
  • Italo4ever
    Sajnos mashol kiprobalasi lehtosegem nincs, minden garancias, csak kulonbozo helyekrol. Folyamatosan kek halalt kapok a legtobszor elotte visszentes szétesett csikokkal.

hogy ebbol mit lehet leszurni...
  • Solt
    Nálam is így van, az nem lehet gáz...

Ki kéne próbálni máshol azt a vga-t, és a ramokat... ha jók, akkor lehet az alaplappal van valami... még garanciás?
  • Solt
    Elképzelésem sincs már... az a baj, hogy a továbbiakhoz már látni kéne... akkor indul be az ember fantáziája...

Normál esetben egyáltalán semmi gond nincs egy vga cserénél... az tuti nem okozhatja... vedd ki a vga-t, fújasd ki a slotot, tedd vissza... hátha...

Én pl jártam úgy proci csere után, hogy egyszerűen nem akarta felismerni a procit, nem indult el. Kb 5x vettem ki, raktam ugyanúgy vissza, és egyszer csak elindult... a jó Isten sem érti ezeket...
  • Italo4ever
    jah es az ugy van megoldva, hogy egy siman a taprol mindjat ramegy a masik meg a hozzaadott elosztoval, vagy ez is lehet gubanc?
  • Italo4ever
    igen mindkettot, csak egy rovidet sipol (szokasos), pl az elobb telepites utan ujraindult, de rendesen leallt, majd par masodperc mulva bekapcsolt es ki sem irta, hogy mennyi meoria van benne, csak annyit, hogy single channel.

komolyan ha tudtam volna, hogy a hardvercserek miatt ennyit kell idegeskednem, inkabb hagyom a francba, pedig a meoria tuti jo, valamiert a bios szarakodhat, de akkor a regi cuccokkal miert ment rendesen?
  • Solt
    Hmmm... ott valami nagy gebasz van...

Te figyu, csak egy ötlet... A VGA-n két tápcsatlakozó van... mindkettőt rádugtad?

Sípol újraindulásnál a gép? Ha igen mennyit?

A memória csak nem gáz, ennyi nem lehet rossz...
  • Italo4ever
    install megvolt, de tobbszor kifagyott utana kek halallal es ujrainditaskor nem volt csak sotet kepernyo, kozben egy bios frissites is megvolt. az elso slotban nem hajlando megcsak felismerni se, hogy van memoria, most a 2-ben van, most elindult, de pl az elobb tlepitett valamit, akkor volt egy ujrainditas, aztan fekete kepernyo meg a bios logo sem jon be, power-rel kikapcsolom utana muxik, de itt semmi nem jo. hat mivan ezekkel a memorikkal, ennyire nem tetszik az alaplapnak?

no es most hogyan tovabb?
  • MR ME
    igen, energiatakarékosságból visszaveszi az órajelet
  • Pepuska
    OK
  • NiGhTM4R3
    Hali
    Everest Ultimate Edition a túlhajtás fülnél mutatja a processzoromat (Core 2 Duo E8400 3ghz) és néha 2000 mhz és 3000 mhz között 'ugrál'. Ez normális?
    CPU órajel: 3005.6 Mhz (Eredeti 3000 Mhz) - és itt néha átugrik 2000Mhz-re.
    Ezt valahogy feljebb lehet tornázni?
  • Italo4ever
    ok
  • Solt
    Tényleg higgadj le, mert, ha ideges vagy hibázni fogsz, és jó pár ezres bánni fogja!

Lépések:

-Default bios
    -Csak a ramnak 2.2V, máshoz ne piszkálj!
    -win7 64 bit telepít...

Szólj, ha megvagy...
  • Italo4ever
    most tenyleg ideg vagyok! megcsinalana a reinstall, ha nem kapnek megint fekete kepernyot minden masodik inditaskor, pedig csak annyi van allitva, hogy a default bios utan beallitom az ahci modot, meg a meorianak adok 2.2 voltot es 5-5-5-15 vagy 18 beallitasokat es ez sem tetszik neki, az everest nem tudja milyen lapom van, a videokartya meg alapbol is ugy melegszik mint az allat, bar nem tudom milyen hofokon kell mennie egy 4890-es kartyanak, de az ujjamat 2 sec-nel tovabb nem tudom a nyak sarkan tartani.

• Solt
    Mond meg hova dobod! :D

Mondom, win reinstal... előbb zárjuk ki azt... szépen sorban, türelemmel! ;)
  • Italo4ever
    Egyaltalan nem stabil a rendszer, everest alatt a mem test piros lesz, az elobb azt irja ismeretlen alaplap

elszarodott a win is?

Jah a meoriak most a 2-4-es slot-ban vannak es 2.2 voltot kapnak, egyelore igy megy, de mar azon szinten vagyok, hogy kivagom a franba ezt az alaplapot.
  • Solt
    Hát, lehet, hogy az egészet egy win reinstalal kéne kezdeni... ;)
  • Italo4ever
    *amit tegnap irtal na, az a lista
  • Italo4ever
    jo akkor elkezdem amit tegnap listatbol

mondjuk kaptam azota par kekhalalt is, de komolyan olyan mintha a windows is meghalt volna, valami svchost.exe problemakt ir...

• Solt
    Az nem baj, egyelőre menjen a tuning 3.6 GHZ-n, aztán jöhet a ram... ;)
  • Italo4ever
    Sikerult mukodesre birni, de most ez ezek szerint nem 1066-on megy?

• Italo4ever
    jo ok, de most egyelore orulnek, ha menne ez a rohadek gep...
  • Italo4ever
    En kezdek megorulni, elhoztam a memoriakat, beraktam ,elindult ki is irta, hogy 4 gB bent van 1066mgz, de semmit nem csinaltam, mert tegap ota defaulton volt a bios. win 7-et betoltott, aztan a dektopnal lefagyott, kikapcsoltam utana be, aztan ujra indult a bios es most a vege az, hogy ures kepernyo. ilyenkor mivan? :((((
  • allock #36131
    jól palira vesz
    hol ér annyit az a táp?
    460as superb elég mindenre és kb töredékéért megveszed (10k)
    700W pocsékolás, és nem is ad le annyit ami rá van írva
  • Solt
    Én nem nagyon hiszek a csodákban... csak óvatosan! ;)
  • Italo4ever
    hat mert uj es 17-er odaadja 36 helyett. :)
  • Solt
    3.8GHZ
  • Solt
    Minek akkora? Nekem egy 400W-s FSP Blue Storm II. van, ez viszi 3-8GHZ-n a Q9550-t, plusz a HD4870-t... :)
  • Italo4ever
    Akkor jó :)

A táp egy új, de félárban lévő Asus U-75HA 750 W táp, csak egyelore nem tudom elerni az eladot.
  • Solt
    Nekem is az van! Kiváló választás! ;) Milyen tápot veszel?
  • Italo4ever
    Ha ma meglesz az uj memoria meg a tap, akkor folytatom.
    OCZ REAPER 2X2gb rakok bel a 4 kingmax helyett, remelem az alaplapomba jo ez, vagy ez mar hulye kerdes? :D
  • allock #36123
    EasyTune-val lehet procit húzni?
  • Solt
    Lehet ram is a hibás, de lehet az is, hogy kevés az MCH Core a 4 modul miatt... ezért kell lezongorázni minden lehetőséget... tehát 1 modul, és próba... :)

Nincs mit... ;)
  • Italo4ever
    Most egy kicsit elegem lett belole meg el is kell mennem :D szoval cserelgessem a ramokat? lehet azokkal van a gond?

Ha hazaertem majd probalom tovabb:

kosz mindent addig is!
  • Solt
    Az MCH Freq Latch ne maradjon auto-n... tedd 333mhz-re, a szorzót meg 2.00, vagy 2.40-re...
  • Solt
    Ez az, ennek így jónak kell lennie! Próbáld meg... ha nem jó, cseréld ki a modult... ha egy modul van bent, akkor az MCH Core lehet normal... ( 1.100V
  • Italo4ever
    ugy nem probaltam meg, de eleg xar kiszedni a memokat a vga miatt, de nyomom a kepeket es nezd meg, hogy minden ugy van-e bellitva:

itt szar lett a kep, de latni, hogy csak egy ram van bent:

• Solt
    Próbáltad már, hogy csak egy ram modul volt a gépben? CPU-hoz legközelebbi slot, egy modul, bios default, majd a beírt értékek beállítása... menni kell!