36836
-
#36196 Hát ez van, gondolhatod, hogy totál kész vagyok idegileg, meveszem az új hardvereket súlyos pénzekért, (nekem az sajnos), erre ez történik. -
#36195 Amúgy melyik BIOS-t használtad?
Ugye nem beta-t? -
#36194 Mondom, de ekkor az elsődleges BIOS csesződött el.
Újraindítod, és a gép nem indul. Ezt ő is érzékeli, hogy BIOS hiba van, és visszatölti tök maga a legelső verziójú biost.
Nálam is megtörtént egyszer! Pedig nem is volt semmi BIOS frissítés, csak egyszer úgy gondolta bekapcsoláskor, hogy ő visszatölti a régi BIOS-t. :D -
#36193 Pedig jó cuccok! -
#36192 hát nekem sikerült :s egyébként mint írtam, bios frissítés közben kaptam a kék halált, ezután lett ez a hiba. a kék halálról meg én nem tehetek, ha szar a lapom, vagy nem? -
#36191 pontosan:
Gigabyte GA-EP45-DS3R
c2d e8400
ati 4890
ocz reaper 2x2 gb 1066
chieftec 550w
-
#36190 Nem rosszalásból írom, félre ne érts, csak megjegyzem:
Csak mert ha igen, akkor ahhoz már tehetség kell, hogy hazavágd a BIOS-t, mert dual BIOS-os, szóval ha elromlik az elsődleges BIOS, és nem indul a gép, akkor visszatölti magának az eredeti BIOS-t. -
#36189 köszi, hát nekem ez így nem ment sehogyse :s -
#36188 Igen -
#36187 Olyan lapod van, mint az enyém?
-
#36186 sztem annak semmi baja, ilyen tuningot el kell h viseljen, inkább a lap lesz a hibás -
#36185 Csak a te kedvedért csináltam egy újraindítást.
Így megy:
Időzítés: 5-5-5-18
1000 Mhz
2,1 V
Turbo Mode -
#36184 De azért nyugtassatok meg, hogy remélem nem a proci szart be? -
Solt #36183 Benne van a kis füzetben... fejből nem tudom, de bios recovery néven keresd...
( szerencsére ilyet még nem kellett csináljak... ) -
#36182 Hi
intel core 2 quad q8300 2,5ghz meddig lehet felhúzni új hűtő nélkül? -
#36181 Na, 20 percig kivettem az elemet, visszaraktam vártam vagy 8 fokozatos újraindulást, ami abból állt, hogy csak felpörögtek a ventik, majd le is állt. Kikapcsoltam, holnap viszem a szervizbe, van rá még 25 hó garancia.
Most iszok egy páleszt! :) -
#36180 De hogyan, amikor folyamatosan újraindul? -
Solt #36179 Ne hozzátok rá a frászt... pendriveról, vagy az a gyári cd-ről tud frissíteni, vagy bios-t helyreállítani... -
#36178 hát biosfrissítés közbe kékhalálozni nem szerencsés dolog, bár elvileg erre való a dual bios, de ez esélyes h szerelő lesz mostmár tényleg :S és még magyarázkodhatsz majd nekik h nem te basztad el, hanem szar volt már elötte is -
#36177 hát én úgytudom ha bios frissítés közben újraindul a gép vagy csak egy kis áramingadozás van közbe amitől újraindul a gép, ott már elszáll a bios, de lehet rosszul tudom -
Solt #36176 Egy ram modul van bent? -
#36175 Na most másik laptopról írok, végre ezen legalább van magyar kiosztás.
A helyzet a következő, nagy nehezen elindult pár újraindulás után, aztán betöltődött a win7, ekkor meg akartam csinálni a bios frissítést, ami 67%-nál járt, erre csikos képernyő és kék halál.
Azóta nem tudom bekapcsolni, csak annyit csinál, hogy bekapcsol felpörögnek a ventik, aztán már le is kapcsol és ez addig megy míg a táp főkapcsolójával ki nem lövőm.
Elmegyek és beledőlök a kardomba!!!
-
#36174 igen eléggé lap gyanús a dolog
reset hátha megoldja -
Solt #36173 Szerintem is, de, ha szerencsénk van, akkor csak szoftveresen... ( bios ) Hajrá... -
#36172 most kioperaltam a gombelemet, de ehhez ki kellett szedni a vga-t, mert pont mogotte van, nemsokara jelentkezem.
szerintem az alaplap szar, valami ezt sugja... -
Solt #36171 nyomj egy F10-t, lássuk mi lesz! :D -
#36170 [b]TPM re-configuration was requested to change to the state of:
enable, activate, and Allow a user to take ownership
NOTE: This action will turn on the TPM
press F10 to accept, press ESC to reject this change request -
Solt #36169 Figy, defaulton, tudnia kell az 1066 Mhz-t, a ráírt 2.2V-on! Egyébként a tiédet már próbáltuk 800MHz-n is, úgy is gond volt...
Úgy néz ki, hogy a táp, vga, ram hármasod tuti jó... tehát valószínű, hogy az alaplap baszakszik! Lehet, hogy behülyült a bios...
Áramtalanítsd, vedd ki belőle az elemet pár percre, majd default bios, csak a ramnak 2.2V, és próba...
Ha így sem megy, akkor tedd fel a legújabb biost... ha az van fent, eggyel régebbit... ( beta biost semmiképpen se! ) -
Solt #36168 Nem lehet, írd be, hogy mi ez...
Az E8400 kiváló tuningra! Aki azt mondja, hogy nem, az nem ért hozzá! :D A 3.6GHz-t kivétel nélkül mind tudja gyári V értéken... ettől nem megy tönkre... melyik üzlet ez, ahol ilyet mondtak?
A ramod is jó, nálam az OCZ Reaper 1066MHz 1080MHZ-n megy turbó módban, 2.2V...
Nem tudom mi lehet nálad a gond... -
#36167 ertem es mennyi volton es milyen idozitessel megy nalad? nalam pl csak a 2-4-es ment, de az alabbi kep tanulsaga szerint behalt az egesz :(((( -
#36166 Tuning nelkul sem megy normalisan, sot most mar bios helyett ilyen kepet kapok, bocs nem lett tul jo, de ellehet olvasni, na ilyenkor mivan?
komolyan ugy vagyok vele, hogy felgyujtom az egeszet... -
#36165 Szia!
Nekem húzva van a CPU-m, E8500-am van, ez 3.16-os azt hiszem alapon és 3,8-on járatom. De nem csináltam vele semmit, csak az FSB-t emeltem meg. Semmi feszt nem változtattam. Így a RAM-om a gyári 1000 Mhz-n megy.
Ha neked is tényleg olyan ramod van, mint nekem, akkor az nem 1066-os, hanem 1000 Mhz-s. Azt hiszem nekem se ment 1066-on. Nem bírja azt a hatalmas +66 Mhz- es húzást alap feszültségek mellett.
Próbált ki 1000-en, úgy jónak kell lennie.
Én megvétel óta így használom gond nélkül. -
#36164 mondjuk ha a gép megy normálisan tuning nélkűl, akkor itt beállítási és nem hardware probléma lesz -
#36163 Visszavittem, de ott csak annyit csinalt a srac, hogy lefutatta a 3d markot, szerinte a VGA-nak semmi baja, viszont tenyleg semmi olyasmit nem csinalt ott, amit varni lehetett volna. Az e8400-ra meg azt mondta, hogy az nem is olyan proci amit huzni lehet, mondom ne mar, idaig alapbol ment 3,6 ghz-en es semmi baja nem volt, erre azt mondta, hogy lehet az ment tonkre.
A kartyat visszakapta es azt mondta holna cipeljem le az egesz gepet.
hat en komolyan agyilag kesz vagyok!!!!!!! -
#36162 Üdv!
Adott egy MSI K9N Neo V2 alaplap, egy AMD X2 Dual Core 6000+ 3.08Ghz, egy HD4850 1Gb, Meg 2Gb ram... A kérdés adott, hogy húzzam, mint húzzam? :)
win7el vagyok... autotunet próbáltam catalystba videókarihúzásnál, de van egy "kis" gond, stalker egy idő után fogja és lebassza a gépem, full kikapcsol, szerintem az auto tune volt a gond :(
Megköszönném a segítségeteket! Nem akarom szét nyírni a gépet, csak minimálisan húzni! -
Solt #36161 Vidd vissza a vga-t ahol vetted, és próbáltasd ki velük... lehet az a szar... ( sőőőt... ) -
#36160 Az elobb is vizszintes csikok a winn7 alatt, majd kek halal. -
#36159 Megvolt, a gepet kitisztitottam, hogy ragyog, lett bele teve egy 550W chieftec tap, de ugyanaz a problema. regi vga nincs mar meg. -
Solt #36158 Ebből semmit... :D Hardver miatt omlik össze, csak azt kéne tudni mi miatt...
A régi vga megvan még?
Így látatlanban azt tudom javasolni, hogy szedd szét az egészet, és rakd össze újból... nézd át a kábelezést, hátha elmozdult valami amikor vga-t cseréltél...
Sajnos a távsegítség itt kimerül, látni kéne kivan kivel... -
#36157 hmm, hmm erdekes, szinte ugyanazok a problemak ennel az alaplapnal...