Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OrioN the S
2.0 @ 3.8 ... nem bírta a !.0-át :o 😊 ·.·

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Punker
az bakfitty 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Veszek egy Aerocool AeroEngine II-t és kész😄

mind1 nem veszek vízhûtést!😄 DRÁGAAA!
Jó lesz a világítós bisz-basz os lég!

460W

Punker
az max közép kategória, Enermax TT Tagan mind drágább, szal hidd el nem rossz indulatból mondom de azért sokat adtál.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CHIEFTEC!!!Az Drágább kategória mint a többi!Persze van még magas árkategóriájú!

Punker
akkor is sok!

Már fél éve volt, de még mindig 22k

Punker
1 éve fizettem annyit az 565-ös Enermax-ért ami kicsit drágább kategória 😊

Punker
mennyiért? téged jól átb@sztak......

Most ezt nem mondod komolyan amikor vettem egy 460W os Chieftec tápot 26 000-ft ért!?

Punker
egy dolgot ne felejtsd el 1-2 óra után a víz beáll 1 hõmérsékletre és lassabban hül már csak le, azért szerintem ha 4 dolgot akarsz bekötni tényleg nem árt a 2 torony ami több mint 100k még most is, szal ha nem azért akarod venni hogy fuzll csendes legyen akkor vagy csinálsz magadnak mint Zetorg-ék vagy léghûtést sokkal olcsóbban megúszod.

egy idõben én is gondolkodtam vízhûtésen letettem róla.
én máshogy oldottam meg a hangzavart.
-passzív táp 33000,-ft
-Vapochill micro proci hûtés 500 fordulatra leszabályzott coolerrel 10000,-ft
-Passzív VGA referencia Zalman hûtéssel.itt az összeg benne volt a vételárban
ennyi
és kicsit olcsóbb mint a víz és nagyon halk.
én a te helyedben inkább valami ilyesmiben gondolkodnék,olcsóbb is és a jövõben is kiszolgálja a rendszert.

NEM JOBB???
Akkor nem adok ki érte ennyit😄

jobb nem biztos,de hogy halkabb lenne az tuti.

Punker
az a 2. lépés elöbb VGA csere aztán jöhet még 1 kék torony, csak még nem húzták ki a lottó számaim 😊

A zalmann olcsóbb mint, ha én állítanék össze😄
Jobb lenne a hütés mint most?

Meg!
Punker egyszer ezen filózott hogy milyen jól mutatna 2 reserator torony a gép mellett.
Mondjuk nem 3 forintba kerülne...

azért a te rendszeredben az Intel üdvöskéje megadja a kegyelemdöfést a hütõközegnek nem?
viszont az õ esetében errõl szó nincs.3000-es proci alap gyári hûtõvel 30 fokos.

Kiszámoltam még többre jön ki ha én csínálok vízhûtõ rendszert!
Ha továbbiakban szeretnék jobb gépet akkor meg lehet oldani 2 hütõrendszerrel!
pl. 1. CPU+VGA 2.Chipset+HDD nem?

Punker
qrvajó

Punker

+ ez a demandból, kemény 2800 pénz volt a hivatalso oldalon 20$ valszeg nem csempészett 😊

Zetorg
aha, biztos jó 😄

Punker
Viewsonic VP930

Zetorg
milyen? 😊

Punker
a kisebb pumpa miatt szerintem a Zalman gyengébb

Punker
megvan az új monitorom jóóóó lesz 😊

Zetorg
most néztem az én cuccomat passzívan.
cpu+nb+vga van rákötve, a cpu 3750-en megy, a vga alapon.a vga-t terheltem atitool artifact scan-nel, 10 perc alatt a vga 64, a cpu 55, a chipset meg 39 fokos lett...
erre még rádobna a vinyó is pár fokot.
szerintem ez így nem egészséges.mondjuk a zalman leadója valamivel nagyobb, de a belsõ kidolgozása szerintem semmit sem ér.

Punker
kék zalman CPU hûtõs a VGA + 5k körül van (csak a blokk kell ugye) ez van nekem
fekete zalman CPU+VGA blokk.

Akkor tulajdonképpen érdemes vízhütõt venni?Vagy jó a sima lég?
Egyébként, ha én akarom összerakni a vízhûtést akkor kell hozzá:

1 hõcserélõ
1 pumpa
1 tartály
Csövek nahmeg külön VGA, CPU, Chipset, HDD hütõ!Rögzítõk és csatlakozók nem kellenek azok vannak a csomagban vagy kell külön?

Válaszodat várom!

Tudomásom szerint alapból csak proci hûtés jár hozzá.
vga és chipset hûtés az külön játszik.
a hdd hûtõt simán rákötöd a bekötési sorrend rajtad múlik.
a sima 939-es procikat ha késöbb arra fogsz váltani,simán kiszolgálja.
Ha nagyobb teljesítményü VGA,vagy nforce 4-es alapot veszel hozzá na az problematikus lesz szerintem.elöbbi és utóbbi is nagyon szeretik a jó hûtést.
erre meg mivel simán passzív az egész, nem hiszem hogy elég lesz,de próba cseresznye😊 max nem kell fûteni mellette télen😊
A mostani általad összeállított konfighoz tökéletes lesz,de hogy 3 év múlva mi lesz,az kérdéses.
Valszeg addig nem húzza ki,sõt biztos.

OK kösz, de ehez a Zalman hoz jár alapból a Chipset CPU és a VGA a hûtõ vagy külön kell venni?A HDD hütõt be lehet rá kötni vagy sem?
Még1:

Én ezt nem 3 évre szeretném venni, ha már ennyit "kidobok" rá hanem többre egy nagyobb tuningolt konfigot nem bír el?

Légyszives mindre válaszolj!

Reserator erre a konfigra még tuning mellett is tökéletes lesz.
alapból a 3000+ processzor nem egy melegedõs fajta,és húzásnál sem nõ meg drasztikusan a hõtermelése.
nforce3-as chipset nem olyan forrófejü mint a 4-es sorozat igy azzal sem lesz gond.
Detto ugyanez igaz a videókaridra lévén hogy már nem egy mostani darab igy a hõtermelése sem egy egetverõ.
Vinyók passzívan sem nagyon mennek 40 fok felé igy sem lesz gond.

Nah: Nem nagyon akarok tuningolni viszont fáj a fogam arra a Zalmanra arra a Zalmann ra lehet még +ba Vincsó hûtõt kötni?Így lenne CPU+VGA+Chipset+HDD hûtés ezek így hidegebbek lennének mint most?

Punker
ha tuningolni akarsz akkor igen, nekem nem kell, winyó-t hûti a ház, chipsetre nem kell elég agyári passzív, egyedül a VGA-re kell majd 1 blokk mert az hangos 😞

de mondom nekem nincs húzva semmi.

Punker
nincs táp min 10k + az apróságok + monitor

Kösszönöm már jegyzetelem is.
Még kell hozzá DVD író, Hangfal, egér, billentyûzet és egy csúcs monitor és kakukk!Mondjuk nekem CSAK a monitor volt 75 0000-ft😄

Punker légyszi válaszólj erre a hozzászólásomra: #27934 kösz!

Alaplap: ASUS K8N-E Deluxe: 17010-ft
Processzor: AMD Athlon64 3000+: 28554-ft
Memória: Kingston 512DDR 400mhz: 11999-ft
VGA: Club3D Radeon 9800 Pro 128MB: 32520-ft

Ez így 90083-ft
És ízlés szerint választasz hozzá egy házat!

Ez középkategóriában elég jó gép!

Üdv minden Pc Gurunak!
Adva van 100eFt ebbol kellene unoka öcsinek valami jo gépet összerakni mig nem lesz szülinap maj 1.
Én ellégé nem vagyok otthon ebben a témában.
Ami kellene:
-Ház
-Vga
-Alaplap
-Proci
-Ram
Winyokat árakom a régebbiböl van 2db 120gb 7200 Ata
Jo lenne egy P4 és egy Amd konfig
Elöre is kösszi minden Tuning Guru Tanácsát<#worship>
Szia!Akkor sztem érdemesebb külön összerakni egy hûzést!
A 4 blokk ra mit értesz CPU, VGA, Chipset, HDD?

Punker
a 4 blokk 1 normális pumpa + 1-2 nagyobb radiátor

figy a Zalman lényege a full passzív hang nélküli hûtés, tehát rátudod kötni mind a 4 cuccot de tuningot már nem fogja bírni, nekem a procit frankón hûti még a VGA-t is bírná, de ha tuninggal mindent bekötnék biztos lenne 70 fok körül

SZiasztok közben gondolkodtam!
Én szeretnék egy vízhütést összedobni HDD+CPU+VGA+Chipset hütõ kéne!Hogy ezt meg tudjam csínálni mik kellenek hozzá?

Sziasztok légyszives válastoljatok nekem ehez a hozzászóláshoz: #27922
Köszönöm!

Punker
50 fok fölé még nem ment a proci 5-6 órányi játékkal se, mondjuk a VGA nincs bekötve.

Érdemes egyátalán komplett vízhûtûst venni a gépre 70 000-ft ért vagy egy komplett hûtést 10 000-ft ért?Ebbe értem a házat, CPU-t vidi karit és a wincsót!Szerintetek?

CSOCSO
amugy szep ez a vizhutes.. de... kivancsi lennek mennyire tudna hidegen tartani a cuccomat.. pl tobb ora jatek utan hany fokos lehet... mivelhogy a viz egyre csak melegszik.. es visszahuteni meg eleg nehez lehet...
most tuti nem veszek.. talan akov gepre.. de oda meg keves lesz egy ilyen... huzott dual p4... sli cucc.. meg az NB... erre 1 zalman vizhutes szvsz keves...
mondjuk ugy meg mindig lehet menni hogy a ket vidkarit meg az nb-t hutse a zalman.. a cpu ra meg kell venni valami fasza hutot oszt kesz... az SLI nel ugyse fer egymas moge ket ertelmes huto.. azaz elfer de honnan szivnak levegot?? a hatso sehonnan...
CSOCSO
erre ilyet vegyetek:
Barney Tech
Esetleg tudtok olyan házat amelynek plexi van az oldalán és nem drága.... (táp nélkül is tökéletes.)
Vagy esetleg mennyiért csináltatnak plexit?