Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
minek?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ez a Zalmann jó csak HDD hütõ nincs rajta az is kéne mert nem tok aludni!Szóval a Zalmanba +ba be lehet kötni a HDD hütõt amit mutattam vagy nincs rá hely?

Punker
az alapban csak a CPU hûtõ van az van nekem.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Még 1 kérdés, ha veszek egy ilyet:

Ez egy CPU+VGA+Chipset hütõ és még veszek egy ilyet:

Akkor a HDD hütõt rá lehet kötni a nagy Zalman ra vagy külön kell ehez is venni mindent?

Láttam Zalmant CPU+VGA+Chipset melyik az a chipset?😄
Ha még veszek bele+ egy vízhûtéses vinyó hütõt az jó?

Barney Tech
thx!!!!

Punker
mert azok gagyik.....

Sziasztok!
Nézem a vízhûtéseket minek adnak hozzá ventilátort akkor ugyanúgy megvan a hang nem?

Zetorg
Barney Tech
mi annak a honlapnak a neve ahonnan mindenfél külsö tuning cuccokat lehet rendelni? (neon,világítós hütõ)

bertino
felesleges... 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

OrioN the S
Intel Pentium 2.0Ghz @ 3.8 Ghz 😮 És attólfélek ma fog menni 4.0-án is 😮 Ezjóez? ^.^

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Zetorg

már fáradt vagyok és azért nem értem ezt, vagy tényleg elbasztak valamit? :S
hogy lehet több a minimum fps, mint az átlag?

Narancs
Ja, és ilyen minden gépben van alapból...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

fistin
hi meg tudná valaki mondani, hogy a mikrofonom hangerejét hol tom átállítani? leljebb kéne venni, de nem tudom hol kel :S

bazza
Hát én nem szabályoztam le semmit, kihúztam úgy ahogy van. eredmény: sokkal halkabb, és csak +2-5 fok melegedés alkatrészenként. Húsvét után veszek egy 12cm-est és csá 😊

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

ez csak egy lehetõség lett volna...
elszállt😊)

Zetorg
(NOTICE: CL-G0009 does not support VGA card with HSI bridge chip)

nem lesz az jó agp-s gto-ra.

Zetorg
nekem is van ilyen, csak mindet 5v-ra kötöttem 😊

<#vigyor3>

Mr_no_NaMe
Köszke!!
Artic cooling freezer
link

Mr_no_NaMe
És proci hûtõt is tudsz ajánlani? Mondjuk nemigazán a hûtés lenne a cél hanem a hangtalanítás. Szal a lényeg, hogy roszabb ne legyen mint ami most van de hangtalan legyen.
Mr_no_NaMe
Köszike. Vége már majd aludni is fogok tudni a gép mellett :-)
pl egy ilyet
therm

mondjuk pl igy megoldva a tápra kötve közvetlenül.nálam is így van.

Mr_no_NaMe
És én milyen coolert & silencert vegyek egy AGP-s x800 GTO-ra?
Lehetõleg olyan kéne ami szinte majdnem telejsen hangtalanítja és jól hûti.
Narancs
Van 5voltot adó csati az alaplapon?

rakd a 5v-os csatira

bazza
nah mindegy, úgysem úszom meg, a közeljövõben leugrok a boltba veszek egy 12-cm-est elölre, azt az fújhatja a magáét 1000rpm-en 😄D

bazza
Hát nálam pont egy házhûtõ venti a hangos, a többi halk.
Ha ezt szeretném lszabályozni mit kell tennem? 3pin-es csatiját az elöl lévõ CHA_FAN-be tugtam, viszont a power fan nem látja, csak a proci hûtõt. Ez azt jelenti, hogy nem szabályozható?

Mr_no_NaMe
Hát...vízhûtés mennyire drága? Vagy lentebb kérdeztem, hogy neme lehet kapni vmi kis hûtõcuccot ami hût is meg csendesít is. Ha a vízhûtés drága lenne.
Meg azért kéne új ház mert ez már 1 kicsit kicsi. Meg kevés rajta a szellõzõnyílás...hót mezei 4 éves ház.
Ha a zajjal van problémád,akkor ne házban gondolkodj.
2 dolog van a gépedben aminek a hangját hallhatod alapesetben.
-proci hûtés
-táp ventillátor

Én a te helyedben inkább ezzek cseréjével operálnék,a ház vétel helyett.

Mr_no_NaMe
Amúgy most akarok venni egy új házat mert a jelenlegi 4 éves
Erre gondoltam.
Megéri a 16k-t? Nekem nagyon tetszik (fõleg a kék led és az elsõ venti miatt).
Mennyivel lenne csendesebb mint a mostani? Mert most ugye mint mondtam egy 4 éves ház van, ebbe van bezsúfolva ez a config.
Semmi extra hûtés, csak alap cuccok. Elég hangos olyannyira, hogy aludni nemtudok melette, de remélem ez az új ház elég csendes lesz...majd este kikapcsolom az elsõ ventit azt remélem jó lesz :S
Vagy ez hülyeség?
Kicsirics
szevasztok királyok teljesen kezdõ vagyok ebben a témában hogyan kezdjek hozzá a tuninghoz.
ja és kellene valami progi ami mindent kiír ami a deszkán rajta van
mert pl azt sem tudom milyen gyártótól származik a két ddr memstick vagy pl a videókari
a konfig a következõ amit tudok róla
gigabyte 8s655fx-l deszka
p4 3g ht prescot s478
333mhz ddr 2*512mb
fx 5600 vga
vinyó+dvd-ram
valaki pls help mert gondolom ezt is lehet tuningolni mint állat csdak nemtom hogy kezdjek hozzá
<#confused>

bertino
talán nem ártana leirni márkáját, típusát, hûtését a dolognak, nem ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mr_no_NaMe
Hi!
Tudnátok ajánlani a videokarimra vagy a procira olcsó de jó hûtést és csendesítést? Mert elég hangos és oblivion után 60 fokos a cucc :S
bazza
thx 😊

Narancs
Ha ilyen jók a hõmérsékletek egészen nyugodtan lehalkíthatod a cumót. Itt olvashatsz bõven az 5voltra kötésrõl.

Zetorg
a venti pozitívját forraszd át a molex sárgájárol a pirosára 😊

bazza
speedfannal csak a proci hûtõt tudom befolyásolni.

bazza
Nemtom milyen a táp, semmi sincs rajta, vagy én vok béna, majd még megnézem. 400W-os, és a házzal együtt volt.
Most, hogy elölrõl megy hátulra a levegõ eléggé turbina hangja van, de a hõmérséklet sztem jobb, és a ház még 2 óra után is hüvös. Alaplap 26, proci 31 fokos.
"Ha molexesek akkor kis moddolással 5voltra lehet õket kötni" - ezt részleteznéd esetleg?

Narancs
Faszán le lehet halkítani egy gépet. Nem tudom milyen a tápod, de ha valami szirszar akkor az szokott a leghangosabb lenni. Én annó szétmoddoltam egy Codegentápot, egy szar helyett betettem két 5voltos ventit és full jó lett. Aztán ott vannak a rendszerhûtõk, amik ha 3pines alaplapi csatisak akkor le lehet halkítani õket pölö Speedfannal úgy 1000rpm körülire, ahol már nincsen hangjuk. Ha molexesek akkor kis moddolással 5voltra lehet õket kötni, szintén ugyananz az eredmény. Prociventivel ugyanezt be lehet játszani, persze csak amíg nem lesz túl meleg a cuccos.

Taptarap
Ez jó oldal va még iylen más egyébb témában?<#worship>

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

bazza
thx, megfogadom.
Inkább szétkaptam a gépet, csak alaplap meg proci maradt bent, kifújtam, összeraktam. most a hang/hûtéssel szórakozok. Adott két gyári, régi 8cm-s venti. Egy noname szar, még a régi 5 éves gépbõl maradt rám, meg egy delux házhoz járó delux hûtés. Nemtom mlyik szarabb, de kipróbáltam hogy a delux fúj hátulról elõre, a régi meg szív kifele elöl. most megdfordítottam, elölrõl megy a levegõ hátulra. hogy melyik jobb azt nemtom (melyik jobb??)
Sajnos elég hangos a ház, viszont nem tudom azon belül mi. Sebaj, hamarosan cserélve lesz a két venti, egy 9cm-est és még egy 8cm-est akarok venni, nagyobb sajna nem fér a házba.
Meg raktam a ház oldalára vmi légcsövet(???), szintén a delux házhoz járt, elvileg a meleg levegõt viszi ki a prociról. Ez jó? Mert nekem úgy tûnik inkább akadályozza a levegõ mozgását.

Guer
mér?
mi anno beépítettünk egy táskába (ilyen faoldalu diplomatatáska (asszem igy hivják 😊) egy p1.et 😊

alph4
Home Tunningal nem kinlódj szerintem se! (Tapasztalat <#hehe><#zavart2><#levele>)

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Narancs
Hát de bazz, a ház csak egy doboz, nincs benne semmi turpisság

bazza
Hát kössz 😊

Narancs
Hát bazz, hogy néz ki egy PC ház? Használd a fantáziád kicsit...én egy szer terveztem fából egy házat, de inkább vettem 3K-ért zsír újan egyet 400-as táppal, olcsóbb volt mint a fa meg a szenvedés...