36836
  • BiG G
    én ennyi szenvedés után gondolkodás nélkül vittem volna vissza, és cseréltem volna PATA vinyóra... :) most állok amúgy vinyóvásárlás előtt, de egyefene akkor se veszek SATA vinyót, túl sok 'unsatisfied user opinion'-t olvastam hozzá már 2-3 nap alatt... PATA lassabb, de biztosabb :)

az okosok aszondják, hogy talán a Vista már képes lesz normálisan támogatni, de személy szerint kötve hiszem
  • bazza
    hát nemtom, úgy minden okés(nak látszik) ha a patán van a rendszer és csak melléje bedugom a satát. majd kiderül. ha tutkó szar, akkor visszaviszem aztán hozok egy sima pata vinyót helyette :DD
  • BiG G
    szvsz az alaplapod kurvára nem szereti a sata vinyókat, tehát vagy ne erőltesd a sata-t, vagy másik alaplappal. ezzel kapcsolatban úgy bizonyosodhatsz meg legkönyebben ha visszaviszed oda ahol vetted, és ott egy másik gépbe rakva próbáltok rá felnyomni egy wint.
    ha ott zökkenőmentesen megy, akkor a fenntebb leírtak érvényesek
  • bazza
    felment rá a win, viszont nem hajlandó bootolni, ha sikerül neki akkoris percek múlva. ötlet?
  • bazza
    sata1re raktam alapból.
  • Zetorg
    :(
  • czky
    Ezt már javasoltam neki, de nem segített...
  • Zetorg
    milyen lap, vinyó?

szerk.: másik topikban látom már.

jumpereld át a vinyót sata1-re és nem fog fagyni a géped :)
  • bazza
    pihentetem. de mondjuk ez a kiszámíthatóság: leformáztam a satán minden partíciót. erre megint mefagy a win telepítés a lemez vizsgálatánál. most akkor vagy minden driver rossz (a gyári is) vagy a lap, vagy a kábel, vagy a port, vagy a biosz, vagy a vinyó... ember a talpán aki rájön! Ha pc javító verseny akkor ezt a legnehezebb kategbe raknám az biztos!
  • BiG G
    miaza cpu throttling?
    everest terheléses tesztjénél (minden bekapcsolva) miután 62 fokra felkúszott a cpu hőmérséklete szépen 1-2 százalékonként emelkedett, egészen 25%-ig, majd a teszt végeztével 0-ra állt vissza o_O
  • bertino
    nekem is így volt, mikor megvettem a mostani gépet
    eleve 3 hetet vártam lapra, hogy legyen
    aztán amit kaptam, kdierült, hogy gyári hibás
    ujabb 2 hét várakozás... akkor a procival voltak gondok, kiderült, hogy van proci driver és patch és azota kopp kopp
    ne félj, tied is rendben lesz csak idő kérdése, kitartás
  • bazza
    vagy...énis tudom hogy valamivel gubanc van. :)

alaplap oké mert ha nincs a satán xp akkor megy patáról.
    driver probléma lehet, ugyanis 500 féle driver próbálgattam, és köztudott hogy az nforce3 fos ilyen szempontból. csak lenne vki aki megmondja hogy: na tedd ezt, meg ezt és akkor majd minden oké lesz. életemben nem szívtam ennyit egy hárdverrel sem.
  • bertino
    szerintem neked ott vmi driver gubanc lehet, vmi nem kezeli jól a vinyót
    vagy az alaplappav na gáz, vagy vinyóddal, vagy az összeillesztéssel, szerintem
  • bazza
    sikerült rá felküzdeni az xp-t, de rohadt lassan bootol be ha egyáltalán sikerül neki. (ha patáról bootolok akkoris ez van)
  • rvn
    nekem Satam van de azt nem tom mennyir evágom!
  • bazza
    van itt vki aki vágja a sata vinyós témát?
  • Sland
    Köszi mindenki!
  • BiG G
    az első kérdésre fény derült, cucli mondta hogy az msi-nek ez a lapja nem tunigbarát, hagyjam a francba :) alapfeszen elmegy 3.6-on de utána visszavettem 3.2-re, az is bőven elég mindenre.

Este tesztelgettem, igaz nem duplamag, de jól teljesít a HT, miközben dvd-t konvertált xvid-be vígan ment az MSN, utána meg nyomtam 1-2 menetet most wantedben és ott is jól vette az akadályt, és a film is készen lett 3 órán belül (Y) A 2.4-essel örültem ha megvan a film 3,5-4 óra alatt, és közben a géphez se igazán nyúlhattam...

A PAT-os kérdés még mindig fenn áll, hogy miért ment 2.4-en és miért nem megy 3.2-őn?

A melegedésben pedig kellemesen csalódtam, a 2.4-eshez képest 2-3 fokkal melegebb csak a 3.2-es, akár idle, akár load állapotot nézzük, így 50 fok fölé sem kúszik a hőmérő, hála az AC SuperSilent Ultra2-őmnek ^^
  • bazza
    plz vki nézzen be a "SATA tapasztalatok" topicba
  • BiG G
    jogos :)
  • Falconer
    Ha valami jo, akkor nem mindegy, hogy mennyi van belole? :)
  • BiG G
    most dobtam egy hátast
    1 hónapja van új lapom, egy MSI 865PE-V2, és ebben a s*ggb*kurt bioszban se DDR ratio-t, se vcore feszt nem lehet állítani, sőt a 200-as fsb is csak 232 engedné állítani, amíg haverom gépébe betett 3.2es prescottom kis fesz emeléssel vígan ment 250es fsb-vel... :C

ja és desszertnek: 2.4-es prescottal ment a PAT, 3.2-essel sehogy se hajlandó rá, vmi ötlet?
  • zolo
    Gefroce 7900Gs
  • BiG G
    mondom én ezt 6600gt tulajként ami aztán tucattucatkártya
  • BiG G
    atinak szebb a képe, és nem tucatkártya :P
  • bertino
    inkább a 7600GT, többet tud
  • BiG G
    nVidia geforce 7600GT vagy ATi Radeon X800XT
  • Sland
    Én kérdezem :) nem vagyok otthon VGAkban...
  • bertino
    7600GT ?
  • Sland
    55ezer forintért melyik videókari a legjobb?
  • bazza
    OFF:
    még sosem volt satás vinyóm, most raktam be egyet az ata mellé. Szeretném paricionálni, meg xp-t rakni rá. ezek meg oldhatók floppyk nélkül? ugyanis most beszart a floppyolvasóm. (sta drivert cd-ről is lehet telepíteni xp installnál? vagy hogyvanez?)

bocs az offért
  • BiG G
    jobb megoldás híján holnap átmegyek hozzá és megnézem közelebbről a dolgot... vagy a szenzor mér rosszul, vagy vmi miatt nem fekszik fel rendesen a borda. csak ez lehet a gond...
  • bertino
    sztem még az is meglehet!
    egyébként ezt csak az tudja, aki látja ott az egészet :((
  • BiG G
    na ezaz... nem kispályás o_O
    nem lehet hogy csak a szenzor ment gallyra, és rosszul mér?
  • bertino
    omg 90 fokos CPU gecc :O
  • BiG G
    2 kérdésem lenne:
    1.) barátomnak elég érdekes értékeket írt ki az everest (katt), a cpu hőmérséklete valós? Nem kéne az alaplapnak is sokkal melegebbnek lennie mint 30°C, ha a proci majdnem "forr"? Ha mégis, akkor miből állapíthatnánk meg hogy tényleg ennyire meleg vagy sem? A hűtő elvileg jól van rajta, pasztázva ugyan 1 éve nem volt neki, de akkor sem szabadna ilyen melegnek lennie...

2.) egy 2,4-es prescottot (533mhz fsb, 1 mega kess, ht nincs) mennyiért adhatnék fel aproneten? Tudom amennyiért nem szégyellem :D de mennyiért vennék meg? 10-12e esetleg?
  • Falconer
    Az azert nagyon tulzas :)
  • Punker
    addig vártál hogy már csak kidobni éri meg :)
  • bertino
    megérni nem éri meg, sajnos :(
    már PCIe 2ről is vannak mendemondák :(
  • Falconer
    Hat en meg eddig huztam AGPvel is, szoval nem kovetem annyira a technikat mint tulajdonos.
    Meg Socket A cuccom volt, pedig mar azota 754 is volt, stb...
    Szoval akkor nem eri meg jobban a 939 egy jobb VGAval meg 2giga rammal peldaul?