36836
  • Barney Tech
    6,6 Wattos morojával nehogymár csak 2000rpmet forogjon.
  • Barney Tech
    itt baszok kezem szétég de semmi sem lessz.
  • Barney Tech
    Hm nemtom még van itthon anniyx venti most csak az a bajom hogy ez a szenzoros marhaság nem látom hogy működne.
    A zalamanról lekptam a ventilátor hadd melegedjen fel,és beraktam az asus ventit az alaplapba a cpu venti helyére a proci felment passzívban 55fokra de a mutato igy is ugy is 2000rpmet mutatott.
  • zoolee
    Tood, hogy lehet még jobb??
    Veszel ekkora méretű zalman ventit....asszem 1400 ft...
  • zoolee
    Ari a munkatársad.....

Na de a lényeg, elég nagy, hogy ráférjen?
  • Barney Tech
    Dobozból ki.

Nem is rossz.

Talpa,gyárilag rajta van a hűtőzsír.

Gyors teszt,halknak tűnik,hőmérséklet által vezérelt sebesség,a dobozárol olvastam.

Csak a csavarokat ki kellett csavarozni és szimán le lehetett szedni.

Rézmag

Szakembererünk által is megvizsgálva.

Ooldalról

Kábelminőség vizsgálata

+:
    Rézmagos
    Olcsó
    Halk venti
    452 g
    Gyárilag megfelelően rákent zsír.
    -:
    Gyenge venti
    1 golyós csapágy

8/10
  • zoolee
    Most nem igazán a tuningra megy azt majd abból a gépből amit októberben kapok...
    Most a stabilitás a lémnyeg....no meg az, hogy ddr400legyen rajta...
  • mycso
    Jó, stabil kis gépek építhetőek belőle.
    De ha tuningolni akarsz, akkor intel.
  • Barney Tech
    Elmegy.
  • zoolee
    Na akkor most jó a via vagy egy kalap sz@r??
  • BenceYCE
    Jézuss! Mennyit tudok pofázni... ^^
  • BenceYCE
    Nos ha a saját szavaiddal szeretnék élni és valóban "fogalmad sincs" és "nem vagy túlzottan járatos a dolgokban" akkor a gép megvásárlása előtt magadban tisztázd le, hogy mire kell a gép, mely extra funkcióját fogod tudni használni/kihasználni és végül de nem utolsó sorban döntsd el, hogy az adott dolog megér-e neked annyi pénzt. Ez utóbbi azért mindenkinek másképp áll rendelkezésére tehát ha egy nap alatt megkeresed az árát egy tuti gépnek akkor dolgozz még pár napot és megveszed a legjobbat. Igaz, hogy nem fogod tudni használni mert "fogalmad sincs" mi miért jó de legalább büszkélkedhetsz vele.

Félretéve a tréfát. Vannak dolgok ami már legtöbbünkben megfogalmazódott. Legfeljebb a márkahűség vagy az elvakultság befolyásol... :)
    De pl. Vannak újítások ami több kevesebb előrelépést jelent de mindenképp az újabbat érdemes megvenni mert a régi előbb utóbb korlátok közé fog szorítani. Itt gondolok pl. AGP helyett új lapnál PCI-E kell, Amd esetében AM2 kell nem 939, Intel esetében 775 ami lehetőleg már a 4 magosakat is támogatja. HDD-ből egyértelmű, hogy 16 mb cache és 7200rpm sata2, esetleg RE. Ha picikét visszaolvasol azért elég friss mások által kért konfigokat találhatsz az előzményekben. Nemegyszer megvitattuk a miértjét és az azértjét. Inkább arra figyelj, hogy a márkahűség ne ragadjon el, ha egyszer olcsóbban jobbat, időtállóbat vehetsz. Prohardveren is utánna nézhetsz teszteknek szinte kötelező jelleggel. A tesztekből kiderülhet esetleg, hogy ami hangzatosnak tűnik az nem biztos, hogy nem a legutolsó helyen végezte. Mivel a #30432-ben írtad, hogy 3d-re és gémre kellene ezért csak óvatosan óva intelek atól, hogy valamit az eszmei értéke miatt vegyél meg.
    No én ennyit tudtam hozzárémisztgetni a dologhoz. Majd mások jönnek és előadják az Ő kis áhított kedvencüket, Te meg majd levonod a messzemenő következtetéseket és pár nappal később elköltöd a nyugdíjas Teri néni nyugdíjának 8-10 szorosát és hazaviszed, összeteszed, fölerőszakolod rá az ablakokat és az új gépeden nekiállsz megdönteni a saját passziánsz időrekordodat. :)

ui: olvass vissza a konfigok miatt ;)
  • fle go
    Igazabol az erdekelne, hogy meg er-e 60eFt ez az alaplap, vagy van olcsobban is esetleg jobb, nem vagyok tulzottan jaratos a dolgokban ezt a lapot csak ugy kiszurtam az Asus honlapjan, de nem ragaszkodom hozza, egy jo kis gepet szeretnek osszehozni csak fogalmam nincs mibol mi a jo
  • BenceYCE
    Asszem mivel elég rendesen behatároltad az alaplappal, hogy mi mehet bele, így szerintem pénztárcafüggő.
  • fle go
    #30432 Erre senkinek nincs valasza?
  • mycso
    Azért ezzel a sorrendel vitatkoznék.
    Ha csak az inkompatibilitást, melegedést, tuningot.. vesszük előtérbe......

Inkább az intel chipsetet raknám az első helyre.
  • Barney Tech
    Természetesen az Nforcok a legjobbak utána a ,intelvia és utána az uli.
  • zoolee
    Télleg most nézem a lapomon ugye via csipszet van...
    Mér monnyák azt sokan hogy sz@r???
  • izb
  • Barney Tech
    : )
  • izb
    1-külön nem fogsz kapni ilyet de ilyen hűtés létezik itt ni
  • Barney Tech
    Ennyi.
  • Barney Tech
    Nincs rá pénzem:D
    Ha pedig szar lessz akkor megy rá a geforce 4 re.
  • zoolee
    Na ugye van a p5b delux alaplap annak a chipszetjét meg a hidakat hőcsöves hűtés hűti...
    A lényeg veszek egy olyat, azt rárakom a karira , az 1 ik végét kivezetem a házból és rárakok 1 ventit......
  • izb
    ok
    szerezz egy ilyen karit,gyárts rá egy általad kitalált hűtőt és mehet a dolog..
    és lehet csodálkozni..
  • izb
    kérdést nem érteni...
  • Barney Tech
    Elég hülye ötlet.
  • Barney Tech
    Érni fogja a borda.
  • Barney Tech
    Figyelj 1600ftét csak megér egy proba....
  • zoolee
    Szerintetek azt meg lehet csinálni, hogy egy asus p5b deluxe wifi ed. nek a csipszethűtőjét, azt a fél kiló alut., rárakni karira 1 ik végét ki a házból és arra egy ventit rakni??
  • izb
    azért én erre befizetnék, hogy mondjuk az általad barkácsolt hűtés jobb e mint egy zalmi vf900-as vagy 700-as mondjuk egy 1950pro-nál...
  • Falconer
    Plusz a ram hutest nem elfelejteni.
  • izb
  • Barney Tech
    MA találtam a szekrényben egy lcd kijelzőt valami régi laptoban volt holnap megyek sulibaa szétzuzni :D
  • Barney Tech
    hát nem az biztos 9000ftért 1500ért asust veszek rábarkácsolom és jobb is.
  • izb
    hát lehet ehhhhhhhh de ezen nagyon is látszik...asszem nem érte meg nagyon...

Na de könyörgöm...egy motorsprayt mi a f@szért fújsz rá egy spéci hűtőre??
  • zoolee
    Amúgy a végén annak csapágyas lett a ventije 3 darabra tört és lesült a gép....de annyira, hogy a lap is elolvadt...
  • Falconer
    Mondom en!
  • Barney Tech
    Más ventikre is fujtam nem lett semmi bajuk.
    Ezért csalodtam pickét a zalmanban.
  • zoolee
    KÉPZELETBEN.:)XD