36836
-
#30669 Szevasztok!
Konfigom az aláírásban.
Gépemen húzni akartam egy kicsit.
Először a videókártyával kezdtem. Amíg nem volt húzva semmi, addig 4718 pontom volt 3DMark'06-ban és Húzás után már 5251.
Viszont '05-ben épphogy 10ezer pont alatt vagyok, és a VGA-t tovább már nem bírom húzni, peg úgy szeretnék 10ezer fölé menni :PPP
Maradt a proci.
Alap hűtésem van, és 2.8-ig szeretném húzni az E6300-at.
Viszont nem vagyok teljesen tisztában avval hogy hogyan kell JÓL procit húzni...
Milyen programok kellenek? Hogy ellenőrzöm hogy stabil-e a rendszer a húzás után stb?
Az alap CPU Frquency 266-os értéken állt. Azt felraktam 280ra és a gép alig akart bekapcsolni. Minden baja volt, pedig még csak 2.0GHz-ig volt húzva.
Úgyhogy visszaraktam alapbeállításra.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen értékeket állítsak? 2.8-nál nem akarom tovább húzni, nem akarok E6300 rekordot dönteni stb.
Tudna valaki részletes segítséget nyújtani?
Megköszönném...
üdv
Sland -
#30668 Jaja csak lassacskán húzd elsőre csak 30-40 Mhz azt ha stabil a müködés mehetsz följebb jobban engedi majd húzni ha aramok sebbeségét visszaveszed. -
#30667 Lépésekben húzd! -
#30666 Üdv. Van egy Intel Celeron 2.53ghz-es procim alap Inteles ventivel egy P4VM800M-es lapon. Namost amit én szeretnék: HÚZNI A PROCIT :)
BIOS-ban ha nagyobb értékre állítottam, akkor bekapcsolásnál sípolt és nem indult.[CPU Clock 133-alapban max165,] Állítólag kell lennie egy proginak(vagy akár többnek), amivel lehet húzni. Egyszerűen segitséget, tippet szeretnék kérni tőletek, hogy mit és hogyan csináljak.
-gyorsan irtam mert megyek el itthonrol,de ha kell még vmi adat akor kérdezzetek -
#30665 Hát a ramok rohadtul melegednek azért "csak" ennyin megy mert így stabil. -
#30664 ööö...
Ramnal nem a homerseklet a lenyeg. -
zoolee #30663 ööö...
Ott mondta pár hsz el lejjebb, hogy mejd a ramra is vesz hűtést...
Megy az tovább is meg felfelé is a celziusz... -
Inquisitor #30662 Azért vigyázat, mert nem szerencsés RV360-as kártyák (9600Xt, meg a 9550XT és némelyik 9550) Biosát RV350 kártyákra rátenni és fordítva. Ráadásul a Biosban vannak feszültség és órajel értékek, meg időzítés (ram),a mit nem biztos, hogy túlél a delikvens.
Célszerübb egy RaBiT-al átírni a benne lévő Biost arra, amit még elbír ... -
#30661 A ram nem megy tovább? :s -
#30660 A 9550-es és a 9600-os szériának a gpu-ja megegyezik csak a 9550-nek a Biosa butított de ugyanaz a 2 kártya végülis ha kis tuningal az órajeleket megemeljük.
Most ennyin megy stabilan a kártyám még sztem 1-2 %-ot lehetne dobni rajta ha lecserélném a coolereket+memória hűtőt is nyomatnák rá. -
#30659 Hát azért az nem ennyire egyszerű.
Általában, hogy simán rámenjen az id-jének egyeznie kell.
Ha már mindenképpen biost akarsz cserélni akkor már inkább egy 9550xt-jével próbálkozz, vagy ami még egyszerűbb /és biztonságosabb/ --> lemented a biosod, átírod benne az órajeleket XT órajelre, majd visszaflesseled. -
#30658 mindenképp haza akarod vágni a kártyád? elhiheted elég könnyű lenne ha elkezdenéd basztatni a bioszt... videókártyáknál nagyon ritkán van 5%-nál nagyobb tuninglehetőség, legtöbbször a kártya halálával végződik az ilyen...
inkább gyűjts vmi normális kártyára, minthogy ezt sírba tennéd -
#30657 valaki tudd segíteni vagy valami magyar leírást adni az Atiflashez ?? -
#30656 Én belőttem az atitool-ban, hogy 3d-nél legyen csak húzva, így winben csökkentve ment. -
#30655 hát most is csak a memó megy lassaban azt anyi de egyébként bírja....csak ugyanaz a gpu van a 9550-be mint a 9600-osokba és így egy bios cserével lehet egy 9600XT-m:D
-
#30654 Hat a biost nem buziznam a helyedben. Ha birja az orajelet, akkor fel tudod huzni pl rivatunerrel. -
#30653 Valaki tudja hogy ha a VGA-m BIOS-át kicsérélem mondjuk egy 9600XT-re vagy egy X sereiesre akkor az mükszeni fog..??mert órajelben bírja...
+valaki tudd egy kis helpet mondani a VGA bios updateről.cseréről ?? -
#30652 Én ezt nézegetem, bár elég borsos az ára.
Ilyen távirányítást nem lehet megoldani egyszerűbb házaknál? -
#30651 Nem e? En eddig meg csak olyan hazakat lattam amiben ra kellett csavarozni a meghajtokra... (Pl 35k-s Antec)
Akkor az viszont jo. -
#30650 Lehet engme fog érdekelni a ventrillátorrács,a világháborus gépemhez kellesz majd,valami tank forma. -
izb #30649 -
MrPamacs #30648 Sziasztok.
Akit érdekel Airbrush házfestés vagy lézerrel vágott ventillátor rács akkor az látogasson el ide: Link
Képeket találtok a weblapon.
Bye -
CUCLI #30647 a sineket nemkell csavarozni -
#30646 Éngem lehet fog érdekelni a ventillátor rács,a világhábrous gépemhez kellesz majd,valami tank forma. -
#30645 Ez a csavarmentes szereles szvsz akkora parasztkabitas...
Ugyis ra kell csavaroznod azokat a sineket a meghajtokra. Az alaplapot meg alt. nem szedi ki az ember olyan gyakran, szoval nincsen szukseg a vinyo/optikai dolgok gyors kivetelere.
Vegulis mar majdnem minden normalis hazban ilyen van, szoval nem szamit, de kulonosebben nem jo semmire. -
#30644 énis megfogom asszem :)
@barney: pest egyik peremkerületében. minden csavarmentes benne, kivéve az alaplap, és a táp. -
#30643 Most nézem a 5.25 helyre csavarmentes szerelés. -
#30642 Hol beszed a házat?
Mert engem is érdekelne a modding érdekében ,nincs semmi ház mostanában 10alatt és aminek normálisan meg van csinálva.
A következő ház amit fogok venni az egy világháborus modell lessz.
Tervek megvannak már vele,csak valami jó házat kell találni.
Ha érdekel valakit a terv hogy fog kinézni ,akkor belinkellem. -
#30641 Az jo, en megvennem. -
#30640 magyar árat mondtam :) táp nélkül brutto 8k, két helyen is. -
#30639 Ez franko. Az ok, hogy 8k az USAban, de Mo-on is megtalaltad ugyanennyiert? -
zoolee #30638 Szép....
A lényeg, hogy ha van szerszámod, akkor úgy alakítod ahhogy kell...
Na a lényeg én egy aspire x-dreamaer2 es házat néztem magamnak....
Nagyon brutál.....
Vélemény??? -
#30637 van is, de mivel a frontpanel full zárt, ezért kb semmi levegő nem megy rajta keresztül... megnéztem már :( -
izb #30636 baba kis háznak tűnik.
egyébként a jelenlegi házad front panelje mögött alul kell lennie egy 8cm-es ventihelynek..... -
#30635 Sok pénzem nincs sajnos, max 10e egy táp nélküli házra... már lassan 1 hete nézegetem a felhozatalt, de egyik se fogott meg igazán, még a 30 ezres chieftec-ek közül sem...
Coolermaster RC330 Erről van vkinek pozitiv, negativ tapasztalata? Egész jónak néz ki bruttó 8ért -
#30634 Kizarolag attol fugg mennyi penzed van :)
Ha veszel egy normalis hazat aminek a hatuljan van egy nagy venit, meg elol is, akkor az jobban hut persze. -
#30633 Nahh. Ma volt pár órácskám tesztelni az agymenésem, ezzel igazoltam saját magam, talán ebben a topikban lehetett, hogy leugattak, hogy nem szükséges jobb ház.
kép1
kép2
kép3
Ahogy a képeken is látszik annyit csináltam hogy két üres 5,25-ös helyre betettem egy 8-as ventit, és így biztosítottam a frisslevegőt, így a 3.2-es Prescott-om teszt közben terhelten 5 fokkal volt jobb mintha nem lett volna rajta az oldallap, és 16-tal (!!!4) mintha csukva lett volna...
A ház hűtése így összesen: Zalman CNPS-7000B AlCU, hátul 1db 1700rpm-es zalman 8 centis, elől egy 2000rpm-es revoltec 8 centis.
A teszt annyit takar hogy SuperPI-vel 4M-et számoltattam vele, miközben végig ment a HDR-es DX9-es golyós teszt, és ezt 10 percen keresztül, majd összehasonlítottam az előzőleg mértekkel. Szal megyek veszek vmi normális házat :)))
ui: a 3. képen csak a látszat kedvéért vettem le az oldalát végig rajta volt amúgy.
jöhet a savazás -
zoolee #30632 Jóvan mááá....
Mejd ha lesz norm metem.
Ami jövő hónap eleje akkor lefuttatom.... -
#30631 Loal -
zoolee #30630 Tleg????