36836
  • Sland
    Szevasztok!

Konfigom az aláírásban.

Gépemen húzni akartam egy kicsit.
    Először a videókártyával kezdtem. Amíg nem volt húzva semmi, addig 4718 pontom volt 3DMark'06-ban és Húzás után már 5251.
    Viszont '05-ben épphogy 10ezer pont alatt vagyok, és a VGA-t tovább már nem bírom húzni, peg úgy szeretnék 10ezer fölé menni :PPP
    Maradt a proci.
    Alap hűtésem van, és 2.8-ig szeretném húzni az E6300-at.
    Viszont nem vagyok teljesen tisztában avval hogy hogyan kell JÓL procit húzni...
    Milyen programok kellenek? Hogy ellenőrzöm hogy stabil-e a rendszer a húzás után stb?
    Az alap CPU Frquency 266-os értéken állt. Azt felraktam 280ra és a gép alig akart bekapcsolni. Minden baja volt, pedig még csak 2.0GHz-ig volt húzva.
    Úgyhogy visszaraktam alapbeállításra.
    Az lenne a kérdésem, hogy milyen értékeket állítsak? 2.8-nál nem akarom tovább húzni, nem akarok E6300 rekordot dönteni stb.
    Tudna valaki részletes segítséget nyújtani?

Megköszönném...

üdv

Sland
  • zico87
    Jaja csak lassacskán húzd elsőre csak 30-40 Mhz azt ha stabil a müködés mehetsz följebb jobban engedi majd húzni ha aramok sebbeségét visszaveszed.
  • hen-tes
    Lépésekben húzd!
  • UnknownAsshole
    Üdv. Van egy Intel Celeron 2.53ghz-es procim alap Inteles ventivel egy P4VM800M-es lapon. Namost amit én szeretnék: HÚZNI A PROCIT :)
    BIOS-ban ha nagyobb értékre állítottam, akkor bekapcsolásnál sípolt és nem indult.[CPU Clock 133-alapban max165,] Állítólag kell lennie egy proginak(vagy akár többnek), amivel lehet húzni. Egyszerűen segitséget, tippet szeretnék kérni tőletek, hogy mit és hogyan csináljak.

-gyorsan irtam mert megyek el itthonrol,de ha kell még vmi adat akor kérdezzetek
  • zico87
    Hát a ramok rohadtul melegednek azért "csak" ennyin megy mert így stabil.
  • Falconer
    ööö...
    Ramnal nem a homerseklet a lenyeg.
  • zoolee
    ööö...
    Ott mondta pár hsz el lejjebb, hogy mejd a ramra is vesz hűtést...
    Megy az tovább is meg felfelé is a celziusz...
  • Inquisitor
    Azért vigyázat, mert nem szerencsés RV360-as kártyák (9600Xt, meg a 9550XT és némelyik 9550) Biosát RV350 kártyákra rátenni és fordítva. Ráadásul a Biosban vannak feszültség és órajel értékek, meg időzítés (ram),a mit nem biztos, hogy túlél a delikvens.
    Célszerübb egy RaBiT-al átírni a benne lévő Biost arra, amit még elbír ...
  • hen-tes
    A ram nem megy tovább? :s
  • zico87
    A 9550-es és a 9600-os szériának a gpu-ja megegyezik csak a 9550-nek a Biosa butított de ugyanaz a 2 kártya végülis ha kis tuningal az órajeleket megemeljük.

Most ennyin megy stabilan a kártyám még sztem 1-2 %-ot lehetne dobni rajta ha lecserélném a coolereket+memória hűtőt is nyomatnák rá.
  • mycso
    Hát azért az nem ennyire egyszerű.
    Általában, hogy simán rámenjen az id-jének egyeznie kell.
    Ha már mindenképpen biost akarsz cserélni akkor már inkább egy 9550xt-jével próbálkozz, vagy ami még egyszerűbb /és biztonságosabb/ --> lemented a biosod, átírod benne az órajeleket XT órajelre, majd visszaflesseled.
  • BiG G
    mindenképp haza akarod vágni a kártyád? elhiheted elég könnyű lenne ha elkezdenéd basztatni a bioszt... videókártyáknál nagyon ritkán van 5%-nál nagyobb tuninglehetőség, legtöbbször a kártya halálával végződik az ilyen...

inkább gyűjts vmi normális kártyára, minthogy ezt sírba tennéd
  • zico87
    valaki tudd segíteni vagy valami magyar leírást adni az Atiflashez ??
  • hen-tes
    Én belőttem az atitool-ban, hogy 3d-nél legyen csak húzva, így winben csökkentve ment.
  • zico87
    hát most is csak a memó megy lassaban azt anyi de egyébként bírja....csak ugyanaz a gpu van a 9550-be mint a 9600-osokba és így egy bios cserével lehet egy 9600XT-m:D
  • Falconer
    Hat a biost nem buziznam a helyedben. Ha birja az orajelet, akkor fel tudod huzni pl rivatunerrel.
  • zico87
    Valaki tudja hogy ha a VGA-m BIOS-át kicsérélem mondjuk egy 9600XT-re vagy egy X sereiesre akkor az mükszeni fog..??mert órajelben bírja...

+valaki tudd egy kis helpet mondani a VGA bios updateről.cseréről ??
  • hen-tes
    Én ezt nézegetem, bár elég borsos az ára.
    Ilyen távirányítást nem lehet megoldani egyszerűbb házaknál?
  • Falconer
    Nem e? En eddig meg csak olyan hazakat lattam amiben ra kellett csavarozni a meghajtokra... (Pl 35k-s Antec)
    Akkor az viszont jo.
  • Barney Tech
    Lehet engme fog érdekelni a ventrillátorrács,a világháborus gépemhez kellesz majd,valami tank forma.
  • izb
  • MrPamacs
    Sziasztok.

Akit érdekel Airbrush házfestés vagy lézerrel vágott ventillátor rács akkor az látogasson el ide: Link

Képeket találtok a weblapon.

Bye
  • CUCLI
    a sineket nemkell csavarozni
  • Barney Tech
    Éngem lehet fog érdekelni a ventillátor rács,a világhábrous gépemhez kellesz majd,valami tank forma.
  • Falconer
    Ez a csavarmentes szereles szvsz akkora parasztkabitas...
    Ugyis ra kell csavaroznod azokat a sineket a meghajtokra. Az alaplapot meg alt. nem szedi ki az ember olyan gyakran, szoval nincsen szukseg a vinyo/optikai dolgok gyors kivetelere.
    Vegulis mar majdnem minden normalis hazban ilyen van, szoval nem szamit, de kulonosebben nem jo semmire.
  • BiG G
    énis megfogom asszem :)

@barney: pest egyik peremkerületében. minden csavarmentes benne, kivéve az alaplap, és a táp.
  • Barney Tech
    Most nézem a 5.25 helyre csavarmentes szerelés.
  • Barney Tech
    Hol beszed a házat?
    Mert engem is érdekelne a modding érdekében ,nincs semmi ház mostanában 10alatt és aminek normálisan meg van csinálva.
    A következő ház amit fogok venni az egy világháborus modell lessz.
    Tervek megvannak már vele,csak valami jó házat kell találni.
    Ha érdekel valakit a terv hogy fog kinézni ,akkor belinkellem.
  • Falconer
    Az jo, en megvennem.
  • BiG G
    magyar árat mondtam :) táp nélkül brutto 8k, két helyen is.
  • Falconer
    Ez franko. Az ok, hogy 8k az USAban, de Mo-on is megtalaltad ugyanennyiert?
  • zoolee
    Szép....
    A lényeg, hogy ha van szerszámod, akkor úgy alakítod ahhogy kell...
    Na a lényeg én egy aspire x-dreamaer2 es házat néztem magamnak....
    Nagyon brutál.....
    Vélemény???
  • BiG G
    van is, de mivel a frontpanel full zárt, ezért kb semmi levegő nem megy rajta keresztül... megnéztem már :(
  • izb
    baba kis háznak tűnik.
    egyébként a jelenlegi házad front panelje mögött alul kell lennie egy 8cm-es ventihelynek.....
  • BiG G
    Sok pénzem nincs sajnos, max 10e egy táp nélküli házra... már lassan 1 hete nézegetem a felhozatalt, de egyik se fogott meg igazán, még a 30 ezres chieftec-ek közül sem...

Coolermaster RC330 Erről van vkinek pozitiv, negativ tapasztalata? Egész jónak néz ki bruttó 8ért
  • Falconer
    Kizarolag attol fugg mennyi penzed van :)
    Ha veszel egy normalis hazat aminek a hatuljan van egy nagy venit, meg elol is, akkor az jobban hut persze.
  • BiG G
    Nahh. Ma volt pár órácskám tesztelni az agymenésem, ezzel igazoltam saját magam, talán ebben a topikban lehetett, hogy leugattak, hogy nem szükséges jobb ház.

kép1
    kép2
    kép3

Ahogy a képeken is látszik annyit csináltam hogy két üres 5,25-ös helyre betettem egy 8-as ventit, és így biztosítottam a frisslevegőt, így a 3.2-es Prescott-om teszt közben terhelten 5 fokkal volt jobb mintha nem lett volna rajta az oldallap, és 16-tal (!!!4) mintha csukva lett volna...

A ház hűtése így összesen: Zalman CNPS-7000B AlCU, hátul 1db 1700rpm-es zalman 8 centis, elől egy 2000rpm-es revoltec 8 centis.

A teszt annyit takar hogy SuperPI-vel 4M-et számoltattam vele, miközben végig ment a HDR-es DX9-es golyós teszt, és ezt 10 percen keresztül, majd összehasonlítottam az előzőleg mértekkel. Szal megyek veszek vmi normális házat :)))

ui: a 3. képen csak a látszat kedvéért vettem le az oldalát végig rajta volt amúgy.

jöhet a savazás
  • zoolee
    Jóvan mááá....
    Mejd ha lesz norm metem.
    Ami jövő hónap eleje akkor lefuttatom....
  • Falconer
    Loal
  • zoolee
    Tleg????