Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bekell rakni egy hangszigetelt szekrénybe 😄DDD

http://thenamelessphoto.com/

na még az kéne.
meg is õrülnék a hangjától..

Punker
én azt hittem ez egy full kompresszoros lesz 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ehhhhhhhh
és ki mondta hogy nem?
a csõben ugyanaz a gáz van mint a sima hûtõgéppen.
ez ez egyetlen ténylegesen gázos megoldásu kis hûtõ.

Punker
ez 1 léghûtés

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
az most kb mennyi?

vegyél vapochill microt, na látod az gázos és elég neki egy 500 fordulatu venti, aminek tényleg nincs hangja.

Gabesz amd64
mit kell tonkretenni???<#hehe><#vigyor1>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker
tedd azt 😊

janos666
Van egy liter vized amit kivezetsz a gépházból és le akarod adni a hõt a levegõbe. Teszed ezt vagy egy nagy fémradiátorral, vagy egy kissebb fémradiátorral amit ventiolátottal fúvatsz, vagy egy aprócska radiátorral amit egy elektromos eszközzel hûtesz?

Az tuti most jó nekem a léghûtés, de ha egyszer jobbat akarnék akkor gázt nyomnék a gépbe...
Punker
nem látom értelmét még mindig 😊

Punker
nem? hát az én 2 éves elektrolux hûtõmnél ha beindul a kopmresszor jóval hangosabb mint a Zalman tornyom aminél csak az áramlásjelzõnél látni hogy ez most megy ninc shang egyáltalán 😊

Punker
itt most arról volt szó hogy elszállítsd a hõt és egy "radinál" add le, ne a házba fújd mint a léghûtés, szerinted a megfelelõ hõ áramlás milyen lenne egy full fémmel kivezetett cuccnál? meg menni réz/stb kéne ehez? 😊

Narancs
Nem, úgy értettem, képzelj el egy vízhûtést, ahol nincs radi, hanem helyette vmi más hûti le a vizet. És ezt a "mást" kéne kitalálni mi lehetne.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

janos666
Szerintem vegyél egy új hûtõszekrényt ha észrevehetõen hangos, mert nem szabadna zúgni neki. <#circling>
janos666
Khmmm. A víz nem kifelyezetten a gyors hõvezetése hanem sokkal inkább a magas fajhõje miatt alkalms erre. A réz, alumíniu, vagy akár acél is sokkal gyorsabban adja át a hõt. De mivel itt akár többliter víz van sokkal több hõmennyiséget tud tárolni a rendszer, mint egy egyszerû rézborda léghûtéssel.
Narancs
Ekkora hülyeség?<#nyes><#nyes><#nyes>
Abból indultam ki, hogy van az a Peltier elem nevû cucc, amit közvetlen a procira szoktak tenni és szépen lefagyasztja, de ha ezt vízbetennénk?
Hûtõs cucchoz szét kéne kapjak egy régi hûtõt, hogy átlássam pontosan mit s hogy, de sajna ilyesmi nem áll rendelkezésre 😞

Punker
de az az életben nem lesz olyan halk mint 1 vízhûtés 😊

Punker
a vízhûtésben a víz a közvetítõ az szállítja el a hõt, fordítva úgy érted hogy rakás fémcsõvel viszed el a hõt? vagy mit akarsz? a víz azért kézenfekvõ mert gyorsan veszi fel és adja le a hõt, szal fordított rendszernél is kell valami ami gyorsan felveszi a hõt, erre szerintem leginkább a folyadékok a megfelelõek.

janos666
<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>
Hát ha nem ismernélek ennyire mondanék valami szépet.

Amúgy hasonlót lehet csinálni, de sokkal hatékonyabb a sima gázkör, mint amit az otthoni fagyasztód vagy hûtõd is használ. Pumpa helyett kompresszor kell hozzá, és mivel nem a szimpla hõkiegyenlítõdés alapul, hanem azon hogy a kitáguló gáz lehûti a környezetét. Oda jóval kisseb radiátor is elég (mert alaposan fel tud melegedni még akkor is ha a procid 10 fokos és meg lesz a kellõ hõkicserélõdés a radiátor és a szoba levegõje közt) Ha elég ügyes vagy akkot egy rgi hûtõbõl is csinálsz magadnak ilyet. (persze csak a léghûtésre rásegítve...)
Narancs
Srácok, eszembejutott valami.
Van ugye az elektromos vízmelegítõ, vagy merülõforraló stb, amikor áram segítségével felmelegítjük a vizet. Nem mûködhetne ez fordítva is? Hasonló módszerrel nem hûthetnénk is a vizünket? Vízhûtésben nem helyettesíthetné a baznagy és drága radit vmi kis elektronyos kütyü?

janos666
Ja, amúgy én kikapcsoltam a QnC-et mert nem volt kedvem letesztelgetni hogy a tuninot nem bassza-e szét. Tehát ha most 256 az FBP és magasabb a defaultnál a Vcore akkor mikor magas CPU használatot érzékel akkor csak 200-as FSB-re és default Vcore-re emeli-e a beállításokat, vagy amit most beállítottam tuningnak?
Narancs
CPU Vcore és a Biosban keresd.
Socket A-nál is van CnQ, csak épp manuális 😄
Ha csak irodai célokra akarod használni a gépet, akkor biosban lekapod az órajelet mondjuk 1GHz-re, a feszkót meg 1.4Voltra. Ha még a venti fordszámot is visszábbtekered Speedfannal, akkor is jócskán csökkenni fog a hõtermelés.

zolo
MIlyen néven lehet azt megtalálni?
De végülis már mindegy, mert visszavettem fsb-t és most nem annyira melegszik.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Narancs
Fura, sztem nem a táp az oka, hanem szimplán a meleg. De ne csak az órajelbõl, a magfeszbõl is visszavehetsz (már ha a lapod támogatja), az sokkal többet számít a melegedésnél...

zolo
És én még aszittem hogy a 12 centis ventije majd elszívja a levegõt proci felõl, erre befût 😞(

zolo
Sajnos vissza kellett vennem a procim fsb-jét 166-ról 133-ra, így most újból 1500 mhz-n megy.Amióta az új tápot beletettem,aminek a gép belseje felé van a ventije és minimum 5 fokkal melegebb a proci 😞(És játék után a 68 már sok sztem.Annyira nem éreztem plusz erõt benne 1800 mhz-n és nem ér annyit hogy kinyírjam a procit.

Narancs
Kösz megnézem

Narancs
Javíthatatlan 😄

Narancs
Fura, nekem inkább csak ront 😞
De kicsit variáltam az AGP beállításokon, feltoltam egy új drivert és már nem reccen meg, full jól megyen! Egyedül a szökõkútbál szaggat, gondolom az vmi fejlettebb dx effekt lehet maivel nem tud megbírkózni.
viszont a tuningban kisit csalódtam...feltoltam 250-re a magot 200-ról, de már szétestek a textúrák...😞
Amúgy az S-video bemenet mire használható?

Falconer
Van az Nvidia oldalán egy olyan, hogy archív. Ha jol emlékszem, ott le is van írva, hogy melyikhez melyik ajánlott.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

zolo
Haver Gef 2 Mx-szel játszott 3 évig.Aztán mondta hogy vesz jobbat,olyat mint most nekem van, erre rásóztak egy gef 4 mx-et 😄
És most egy 6200-zal nyomja 😊

janos666
Én pont olyan kártyán toltam végig azt a játékot, és ha jól emlékszem a Vsync inkább sokat segített rajta.
Narancs
Amúgy nem tudjátok, melyik a legjobb driver ilyen régebbi karikhoz?
GTA VC 800*600-ban tök pengén fut, csak néha megreccen a kép. Ha belöktem a Vsync-et, akkor folyamatosan szaggatot 😞 Asszem a 32mega ram lesz a ludas <#nyes>

Gabesz amd64
nekem van egy 750-es durci 😊

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
nekem is van egy odahaza polcon...porosodik.Anno en rezlemezeket raktam a memcsikre.

raktam is ide be kepeket rola,de mar nem lathato

nagyon brutal egy kartya volt anno<#eljen>

Falconer
Jó, sima Gef 2 vel nekem asszem 3300volt.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Narancs
Ja, amúgy 4300 pont jó 3dmark 2001SE-ben?<#idiota>

Narancs
Húzni még nem próbáltam, igazából nem fogok játszani a géppel szal tök fölösleges...ja, PH-n vettem 😄
Amúgy ha valakinek akadna otthon egy duron vagy Athlon, esetleg kis XP procija, szívesen beszámítom a bartonomba. Eljött a nyár, ideje downgradelni<#nyes>

janos666
Meddig sikerült húznia? 😊
Guer
ph-rol szerezted? 😊

ma én is barkácsolok eggyet ma érkezik meg a 9500 zalmi meg az alcu700as <#eplus2>

Punker
múzeumi tuning 😊

Narancs
Nah srácok, úgyis kicsit leült a topik, ezért megmutotaom az új VGA-mat...
Vala állítólag 48.000-et fizettek érte (Elsa Gef2 GTS S-video):

A hûtõt leszedni csak satuval lehetett, a ragasztót meg le kellett vésni a magról, de végül sikerült:

A vízhûtést feltenni gyerekjáték volt, kíváncsi vagyok a 200MHz-es magot meddig tudom majd húzni <#vigyor1>:

janos666
És azért voltak ilyen Intel developer fórumos szlogenek, ó hogy az nvidia VGA a inteles alaplpba húdejó? <#idiota>
Én is arra esküdtem míg nem szegényedtem el.
bertino
azért ne felejtsük el, hogy egy két drasztikus módszerrel az Intel "le akarta nyomni" AMDt, pl a boltokban csak Intel konfigok árusítása oO

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Punker
szerintem inkább az Intel-t akarják ezzel szop@tni az elmúlt pá révben kialakult hogy Amd+Nvidia Intel+Ati páros a gép gerince, de most? 😞

Narancs
Nekem is kicsit elkapkodottnak tûnik a dolog, nem igazán látom át milyen elõnyei lehetnek a trnazakciónak. Bár azt is valószínûnek tratom, hogy AMD-nél sem hülyék hozzák a döntéseket, és egy ilyen nagy dobást biztos rendesen átgondoltak. Ha jól tudom AMD memóriákat, flash cuccokat is gyárt, ezek alapján simán gyárthatnak teljes PC-ket a jövõben:
Alaplap ugye ATI-tól jön
Proci AMD
VGA szintén az ATI
RAMot az AMD csinálja
Vinyó-> flash cuccos vinya, szintén az AMD gyárából

Punker
miért van olyan érzésem hogy még megszívjuk ezt az AMD - ATI egyesülést? 😞

Narancs
Oh kösz sárcok, gondoltam, hogy ez vmi spéci cucc lesz...