36836
  • Tufa
    egy p3 1,2ghz elmenne a gyári hütővel, venti nélkül(csak a borda)?
  • Barney Tech
    Az eredeti gyári hűtésre gondoltam : )
  • hen-tes
    "hőmérséklete annyi mint az eredetinek"
  • Barney Tech
    Érdekes ,most felraktam a videokártyára egy gyengébb bordát,a hőmérséklete annyi mint az eredetinek,és igy simán felkapcsol mindig 3D-be.Megárt neki a hideg???? :D vagy mi a franc lehet?
  • Falconer
    Szivesen :)
  • BiG G
    Olybá tűnik lyukra futottam :D Köszönöm a felvilágosítást :)
  • Falconer
    Meg valami, idezek:

"Egy ?3 dB-es szintkülönbség nagyjából kétszeres/fél teljesítményt jelent"
    Ahhoz a reszhez kozel amit irtal.
    Szoval nem tiz decibel kulonbseg jelent ketszerest, hanem harom.
  • Falconer
    Barmok teljesen. Harom decibel pluszban jelent kb ketszeres hangossagot, nem tiz.

Egy I hangerosseg kifejezheto decibelben, igy: ahol I0 és P0 a meghatározott erősség vagy teljesítmény referencia érték.

Példaként, ha PdB 10 dB-el nagyobb, mint PdB0, P ekkor P0 tízszerese. Ha PdB 3 dB-el nagyobb, akkor a teljesítmény arány nagyon közel van a kétszereshe:

De ha gondolod te is utananezhetsz magadnak pl fizika konyvekben, tobb online forrasban, amiben reszletezve van a hangerosseg kiszamitasanak/meghatarozasan modja, stb.
    Reszemrol ennyi.
  • Barney Tech
    Most beszélek egy emberrel,adom elfele a kártyát mert igy nem lessz jó hogy valami nem kompatibilis,és veszek helyette egy 7300gt-t.
  • BiG G
    második sor, a FIGYELEM felkiáltás után.

szerinted akkor? :DDDD

szerk: a táblázatban figyeld meg jól az aránypárokat :D
  • Falconer
    Loool, harom, nem tiz!!! ::D:D:D:D:
  • BiG G
    sok flessbeng és azt se hallom ha mögöttem futsz xDDD
  • Barney Tech
    Deha nem tuiningolom akkor is ezt csinálja,win 2000 alatt nem csinálta.
  • OrioN the S
    hja ha sokáig cs-zek még én is megsüketülök az 100 :D
  • zoolee
    oks....
  • BiG G
    Nem süketülésről beszéltem, hanem halláskárosodásról. Amúgyis a 120db a fájdalomküszöb, és nem a süketülés...
    Arról beszélek ha huzamosabb ideig ülsz 45 decibelnyi zajnak a forrása mellett (napi 2-3 óra), akkor pár hónapon belül garantált a halláskárosodás*

*halláskárosodás=romlik a hallásod, tehát gyengébben hallasz, NEM pedig megsüketülsz.

Csak h tisztában legyünk a dolgokkal:)
  • zoolee
    Kb t mondtam.
    Amúgy 110-120 db nék kezd süketülni az ember.
    Amúgysem halkak azk a ventik, nemhogy 2...
  • BiG G
    hogyan mérted te azt a 45 decibelt? a decibel értékek nem lineárisan nőnek, hanem exponenciálisan, 10 decibel különbség jelent kétszeres hangosságot.

szóval az a 45 decibel, amiről te beszélsz az legalább 7, de inkább 8x-os hangot jelent... márpedig 2 db ventinek csak 2x-es hangja van, ami közel sem 45db... (inkább 28-30-ra saccolnám).

intenzív 45 decibel mellett, mivel elég közel ülünk a gépünkhöz, nem sok idő kellett volna halláskárosodáshoz...
  • zoolee
    ööö...
    Namármost....
    Vannaz azok a lapok amire 3 tűs ventit tudsz dugni.
    Ezek áltban nem szabályohatóak.
    De vannak azok amire 4 tűst lehet dugni.
    Ezt a lap(terheléstől függöen) és te is tood szabályozni...
  • zoolee
    Monnyuk az már más, hogy epoxiból csináltam egy "szívócsonkot".
    És amúgy 2 darab egymás tetején odacsavarozott 8 cm es venti volt...
    Xal nem csoda a ~45 db...X)
  • dotkom
    az hogy tudom e szabalyozni a cpu venti fordulatszamat az alaplap fuggo? mert most az áramot nem az alaplapbol, hanem kozvetlen a tápból kapja, és ott meg meg van csinálva, hogy kevesebb "áramot" kapjon, és így lassabban forog. de ha meg rendesen radugom a lapra, akkor fol tudom huzni a procit 3 Ghz-ig, de iszonayt hangos.
  • Falconer
    Hat ha raraksz egy 45 decibeles ipari raketa hutest.... Nekem 22db-es a hutesem. Az baratok kozott is hetszer hangosabb :DDD
  • zoolee
    háháhá...
    Nekem tavaj egy 2,8 as prescottom volt és annak a ventije 3600-4233 ig pörögöt...
    És kb 45 decibel volt a hangja.
    Megterhelve nem ment 55 fok környékére...
    Pedíg állítólag a prescott az igazi vaskazán...
  • zoolee
    ööö...
    Ha tuningolod, ne csinálj külöm 3d/alap profilt hanem csak egy tuningoltat és akkor nincs ilyen...
  • Barney Tech
    Azt mondjátok meg ,miért nem akar nekem néha a vidokártyám felkapcsolni 3D-s orajelekre?Vlamikor felkapcsol valamikor nem mintha meg lenne hibbanva,már nagyon unom és ennek rengeteg probálémája lehet,én ilyenekre gondoltam:alaplap,driver,táp,service pack,vga-bios,vagy maga a vga,vagy régebben nem csinálta ezt mi lehet a baj?
  • Barney Tech
    Jó, beismerem segg voltam,és most a szüleittől is bocsánatot kéne kérni hogy szétörtem az a venitszabályzót.Bocsi mégegyszer,nem akarok haragban lenni senkivel.
  • BiG G
    sirok hogy mekkora fasz vagy, bocsi
  • saviola
    hm jah biztos régi beidegződés a prescott procim hűtője ha kellett majd 6000 forgott gyári. nem is volt gond vele mert max terhelésnél nem ment fel 50 felé.
  • zoolee
    ööö...pedíg nem az...
  • saviola
    aham hát nem szabályoztam de 1800-at kevésnek tartom.
  • zoolee
    ööö...
    nem mindenhol lehet....
    De amúgy, ha nem szabályoztad le biosba a proci ventit akkor annál feljebb nem tood vinni...ill tood, de az nem éri meg...
  • saviola
    Nah 2.6-ig húztam csak a procit így 57 fokos. Nem tudtok valami segédprogit amivel fel lehet vinni a fordulatszámát a ventinek? (6300-as)
  • buldozer99
    az van hogy kiirom és az a láma is te lehetsz aki egyböl irja hogy én nyerni akarok....
    ennyi
  • zoolee
    Figy, előbb tanuld meg azt reklamálj...
  • Barney Tech
    KUssolsz nem ugaszt,csá amugy zoli vagyok.
  • Barney Tech
    ipoddal,konzollal,ezekkel mi van?
    én már rég akartam jelentkezni.
  • zoolee
    Na, csak meg kell keresni mert nem tudtam közvetlenlinket mert nincs.
  • zoolee
    Vettem észre....
  • zoolee

Na vettem a fáradtságot azt keritettem egyet.X)880 ft.
  • buldozer99
    kicsit láma a srác...:D