36836
  • Wixi
    http://karcagwow.dynamicweb.hu/proci2.JPG
  • Wixi
    http://karcagwow.dynamicweb.hu/proci.JPG

itt 1 kep

alaplapom:asrock 775 dual vsta
  • Wixi
    Prescott magos!/IEM64Tdual core ez nemduplamagos proci,, énis azthittem de nemaz,, a cash van benne megduplázva,, vagy lehet duplamagos de akkor meg egész hülye vagyok mert sehol se látom nyomát...

a 250 fsb röl meg annyit hpgy a pcworld segelyvonal forumon olvastam még RÉGEN vmit hogy ha az fsb 250 fölött van akkor vmit babrálni kell a rammal is
  • mycso
    Nem prescott, hanem Presler magos!!
    A hőfokok nagyon jók, bár nem a 3dm'06 utáni állapot hőfokát kellene nézni, hanem akkor kéne a proci hőfokát megnézni amikor mind2 mag 100%-ra van terhelve.(pl.: 2db SuperPi futtatása)

Hallottam valamit hogy az fsb 250 fölött van akkor vmi ram izé is közbeszol... vki irja le pls hogyha mégfeljebb huzom akkor lesz-e valami..
    Na ezt nem igazán értem.
    Mi szól közbe??? Kinek????

Milyen alaplapod van??
  • Wixi
    ram orajelet allitani?? ird le naggyábol hogy milyen menut kene ahoz keresnem a biosban pls... és melyen ertekkel talalkozok:) thx
  • zico87
    Ahogy állítod a CPU FSB-jét ugy állítódik a ram órajele is...

jobb eredményt lehet elérni ha a ramórajelét viszább állítod.
  • Wixi
    3.7 re bocs nem 3.6
  • Wixi
    INTEL P4 (925) 3,0 GHz proc.LGA775/IEM64Tdual core/2x1MB Prescott magos procim van...

3.6 GHz re huztam.. egy CoolerMaster Hütö van rajta ami 2700 rmp korul forog

a proci windowsban alapjáraton 33-36 fokos, kökemény 3dmark06 után felmegy 38-48 ig kb a höfok...
    nemtudom ez mennyire jo arány de allitolag a prescottok melegednek de ezekszerint szerencsém volt vagy nemtudom,,

CPU FSB 246 on van.

Hallottam valamit hogy az fsb 250 fölött van akkor vmi ram izé is közbeszol... vki irja le pls hogyha mégfeljebb huzom akkor lesz-e valami..

ram:512DDR 333
  • mycso
    Elkezded emelgetni az FSB-t, /5-10MHz-enként --> kezdetnek mehet a 300 majd 350-esFSB aztán innentől óvatosan/ majd amikor nem bootol, vagy fagy/újraindul na ilyenkor mehet kis fesz a procinak.
    Ja és a ramra is figyelj oda, hogy hány MHz-en megy.

Erre írtam az előzőekben, hogy általában mennek 400FSB körül, de nem általánosítható mert nem mindegyik tudja --> tehát próbálkozni kell.
  • a shot
    akkor ugye nem muszaj feszt emelnem 400-as fsb-hez. bocs de amatőr vagyok:)
  • mycso
    1.225v környékén van az alapfesze.
  • a shot
    1.29v az az alap feszültség?
  • zoolee
    Megéri egy e6400 ast venni a + 1 szorzó miatt???
    (+6500 ft)
    Szerintem igen....
  • mycso
    Ja és mi a tápod márkája?
  • mycso
    Azthitte teljesen érthetően megválaszoltam a kérdésedet --> előre nem lehet megmondani, hogy meddig tudod húzni!!!

ITT egy lista, ~1.29v általában mennek 400FSB-t.

VGA ügyben bedig ITT nézelődj.
  • a shot
    abit ab9 alaplap. 350w a táp
    400mhz-re simán feltolhatom az fsb-t feszültség emelése nélkül. ugye?

video karit mennyire húzzam?
  • mycso
    Ezt elég nehéz megválaszolni :)

Milyen lapod van, milyen tápod van??

Egyébként minden addig húzható, ameddig az adott órajelen extrémebb melegedés nélkül, hiba nélkül teljesít 100%-osan leterhelve is!!!!

Magyarán, elkezded húzni, aztán ameddig megy a fentebb leírtak betartásával /stabilitás, melegedés/.
  • a shot
    bocsi azt nem irtam hogy a proci e6400-as
  • a shot
    helósztok.

tanácsot szeretnék kérni hogy core 2 duo-s procim fsb emeléssel biztonságosan meddig húzható, és az asus eax1950 pro-m biztonsággal meddig húzható

kösszentyű
  • mycso
    Valószínűleg van mindegyik VGA-ból egy jobb széria /termékfrissítés vagy pont ezek a legelső termékek/ amibe ha belenyúlsz lehet kifoghatsz egy ilyet.
  • Barney Tech
    De én akkorsem értem ,hogy a francba tudják 600 felé tolni?
  • mycso
    Jó szemezgetést: ITT

A jumperes dologra visszatérve: akkor valószínűleg a procid/ramod is húzva volt --> vga túlhúzásnál még életemben nem hallottam ilyet, hogy cmos cleart kellene alkalmazni. /pontosan azért, mert az alaplapi biost reseteli-állítja defaultra és annak meg semmi köze a VGA-hoz ;)/
  • Barney Tech
    Mondj egy olyan inno3d kártyám alu zalmannal ami túllépte a 600/1200 értéket.
  • Barney Tech
    Képzeld el,nekem már volt olyan ,hogy a jumperkivétellelműköfött ujtra...
  • TothLaci
    Aha, akkor így hagyom, szerintem is biztonságosabb, ha indításnál visszaállítja az órajelet automatikusan a gyári beállításokra.
  • mycso
    Ha a control panaelben /coolbits/ állítottad, akkor az újrainditás után visszaáll defaultra, hacsak nem x-eled be azt a menüt, hogy bekapcsoláskor alkalmazza a beállított órajeleket /vagy valami hasonló szöveg/.
  • TothLaci
    Nvidia control paneljén [81.85] húztam feljebb.
    Először rákatintottam a tesztre, aztán az alkalmaz menüpontra, és kiléptem.
    Akkor azt mondod, hogy ha kiléptem a játékból, akkor állítsam mindig vissza. De mi történik akkor, ha jön egy áramszünet? Bár az újraindítás is tekinthető annak, szerencsére egy képernyővillanás után valahogy visszaállította magát Windows XP-n.
  • mycso
    Mivel húztad a VGA-t???
    Elmentetted az értékeket, hogy a köv. indulásnál álljon be a nagyobb értékre??? /ha igen, inkább mindíg csak akkor húzd meg, ha olyan játékkal játszol amihez már kell a plusz teljesítmény/
  • TothLaci
    Az is poén volt, hogy ameddig húztam, simán bírta a kártya, nagy rendszert igényű játékot futtattam, pár órán keresztül, és nem fagyott le, +62 °C felé nem ment, indításnál meg összezavarodott. Mitől van ez?
    [Bővebben a #30798 kommentben]
  • mycso
    :D:D:D
    Ha a vga-t túlhúzza????

Reset oszt jóccakát.
    Miköze az alaplapi jumpernek hozzá???

Ha túlhúzza: esetleg összezavarodik a kép, esetleg lefagy --> restart és kész.

"Ha van rajta zalmi akkor mehet simán 575-ig" --> na ez meg...
    Attól, hogy rajta van a zalman még nem feltétlenül fog ennyit menni a GPU-ja. 575-höz már egy kis szerencse is kell.
    Rambordának meg nagyon minimális a ráhatása a dolgokra. Ha már van egy vf700 a GPU-n az fúj elég levegőt a ramokra, tehát nem sokat számít a ramborda.

"Húzhatod nyugodtan csak a 600/1200mhz ne lépd túl" :D:D
    Miért is ne lépje túl???
    Ha bírja a kártyája akkor nyugodtan --> a hőfokokra kell odafigyelni.
  • TothLaci
    Ezt az elemet, vagy jumpert hol találom meg?
  • dotkom
    de legalabb valami minosegi oldalakat hirdetnetek ti spammelok!
  • TothLaci
    Nos felhúztam csak a GPU-t 555 mhz-re, észrevehetően gyorsabb lett a game, de következő indításnál lekapcsolta a képet. Először Vistát töltöttem be, az asztal nem jött be, lekapcsolta a monitort, utána XP-t töltöttem be, bejött az asztal, de eltűnt a kép, megijedtem, azonnal leállítottam, aztán újra megpróbáltam XP-vel, de úgy, hogy amikor elment a kép, nem kapcsoltam ki, de szerencsére vissza jött, és azóta újra jó, és automatikusan átállt a gyári beállításokra.
  • zoolee
    Takarodj már el a francbe...
  • zoolee
    Takarodj már el a francbe...
  • Mintaka
    facit experientia cautos
  • Barney Tech
    Húzhatod nyugodtan csak a 600/1200mhz ne lépd túl,mondjuk ekkor sem lessz semmi baja vagy lefagy vagy eltűnik a kép,és ki kell venni az elemet (v. jumpert),de semmiképpen nem ég le.
  • Barney Tech
    Ha van rajta zalmi akkor mehet simán 575-ig,a memória pedig olyan,ha van rajta borda csakis akkor!,olyan 1160mhz ha nincs akkor 1100max.
  • mycso
    Ha a GPU-t húzod túl akkor vagy fehér képernyő vagy lefagy, ha a ramot akkor az pöttyözni csíkozni fog /a képernyőn össze-vissza jelennek meg/
    Ezek a leggyakoribbak.
  • zoolee
    Háát...
    Ha nem bírja és nagyon túlhúztak akkor, hibázik, az az teleszemeteli a képet pixel csíkokkal....

3dmark06----