36836
  • Danecay
    Sziasztok!
    Kellene nekem egy kis TUNING HELP! Nem most akarok először procit tuningolni, szóval csináltam már egy pár alaplapnál, de most nem tudom mi lehet a baj. Egy K8N-SLI alaplapom van de valamiért a proci FSB-jét, ami egy 3700+ San Diego nem tudom 240-ig sem felhúzni. A procinak bírnia kellene mert egy Asus A8N-SLI alaplapom volt ez előtt és abban lazán ment 280-as FSB-vel 2900MHz-en is.
    Leírom, hogy miken állítottam, azért, hogy nehogy az legyen a gond, hogy valamit kihagytam, mert MSI alaplapom még nem volt és látam olyan opciókat amik nem nagyon vágom, hogy mire valók. Tehát:

- High Performance Mode: Manuál (van ez az Optimized mód is bár nem tudom pontosan, hogy mit takar)
    - HT5X ->HT4X
    - Dinamic overclocking: Disabled
    - HT Width: 16 16 (ezen nem változtattam mert nem tom pontosan mi ez és hogy tuning esetén változtatni kell e rajta)
    - A CPU Ratio-t csak 9-re állítottam nehogy túlhúzzam
    - CPU Voltage: hát elvileg ennyi tuningot el kellene bírnia feszkóemelés nélkül is, de kipróbáltam 1.4 és 1.420-on is.
    - Az Extra CPU Voltage mire jó? Ill. értem én de miért rakták ezt külön menübe és miért jó az hogy it a beállított core feszülséget lehet százalékosan állítani? Vagy mégsem jól értem?
    - A memóriákat próbáltam AUTO-n hagyni és manuálisan is visszavenni 133MHz-re is, így elvileg 240-250es SFB mellett is olyan 200(400)MHz-en mennének.
    A késleltetésekhez annyira nem nyúltam, csak a CL-t állítottam 2,5-ről 3-ra, de ez sem oldotta meg a problémát.
    Nincsenek nagy tuning memóriáim, de már több alaplapban is szolgáltak nálam és nem volt velük gond és mint írtam is az előző ASUS alaplapomba a procit ugyan ezen memóriák mellett lazán hajtottam 280-as FSB-ve, de lehet még 300-al is, nem emlékszem pontosan.

Tehát mi okozhatja ezt az antituningos problémát, mit nem állítottam be jól stb.?
  • zico87
    Hát a Tuningal kapcsolatban attól függ melyiket akarod jobbn húzni a Procit vagy a Ramot ??

Ha a RAm órajelét változtatod emelkedig a CPU FSB ha a Procit akarod jobban húzni akkor a ramot álltsd alacsonyabb órajelre.
  • Macci
    Szia!
    Samsung 512mb/ 400MHZ / 328 van ráírva, ilyenből van 2db
    Néztem BIOSban, de nincs más lehetőség húzásra...vagy én vok hülye?? :)
    Amugy holnap veszek proci , meg video kártya hűtőt is, mindenen húzni akarok, leveszem az oldallemezt, és az egészet meg 1 ventillátorral fogom nyomatni, a hűtéssel így nem lehet baj, gondolom.
    Ha vannak tanácsaid húzással kapcs., csak bátran írj!
    Kösz
  • mycso
    Nemtom milyen szorzó /fsb:dram/ állítási lehetőségeid vannak a lapon.
    De ha csak a sima %-os "gyári" tuning profilokkal tolod, akkor is emelkedik a proci FSB-je így az órajele is, tehát annak a hőmérsékletére, stabilitására is figyelj oda.

Pontosan milyen ramod van???
    Sima mezei 400-as ramok a gyári időzítésükkel olyan max 440-et szoktak tudni.
    Egyébként ha nem adsz neki túl sok feszt és nem forrósodik a ramod és természetesen hiba nélkül teljesít akkor nem lesz baja a nagyobb órajeltől.
  • Macci
    Sziasztok! Szeretném felhúzni a ramom órajelét.
    DDR ramok, 400Mhz-esek, az alaplapom 1 Gigabyte GA-7N400-L.
    BIOS-ban lehet állítani chipset featuresen belül, ha manualra rakom akkor lehet választani 120%...így tovább...Vettem rá RAM hűtőket is a biztonság kedvéért. Szóval, ha felnyomnám 480 MHZ-re szerintetek lenne baja???? PLease help! előre is kösz
  • zoolee
    Inkább egy 7600 GT videókari...
    1 giga ram az mostanság elég....
    A ramot majd később cseréld...
  • REALista
  • REALista
    Szasztok!
    A mostani gépem:
    MSI K8T Neo FSR Alaplap
    Geforce 6600GT 128mb
    120 Gb 7200HDD Seagate
    2*512 Mb DDR PC 3200 Samsung
    AMD Athlon64 3000+ proci

Nos az lenne a kérdésem hogy fejleszthető e ez a gép még 1 Gb RAM-mal vagy ahoz ki kéne cserélni az alaplapot vagy esetleg még a meglévő RAM-okat is ki kell cserélni????
  • L H Oswald HUN
    köszönöm a segítséget
  • zoolee
    Ha lenne is CF akkor is szerintem egy x800 teljesítményét hozná max...
  • mycso
    Tudomásom szerint ez a VGA nem támogatja a Crossfire-t, de értelme sem lenne 2-t összekötni.
  • L H Oswald HUN
    Hali! ATI radeon x550PCI-E kártyám van és az lenne a kérdésem,hogy hogy lehetne kettőt összekötni,meg érdemes-e?
  • Falconer
    Hmm. Mostmar latom. Googleben innokrol is csak bordas kepek voltak...
  • mycso
    Nem mindegyiken.
  • zoolee
    SRY, az én innomon nem volt....
    Haveromén se volt...
  • Falconer
    Rosszul hiszed. A GTken van memoriahutes is.
  • zoolee
    De, asszem egy régebbi Gs ben van, ot majdnem 3200 mhzt, húztak ki egy e6300 ból....
    De az elv uggyan az az e 6300-400 esetén...
  • ffh
    Magyarul nincs?
  • Sir Quno Jedi
    Core2Duo-Overclocking-Guide-v1
  • ffh
    Hi!
    Lenne 1 n0ob kérdésem: egy E6400 as procit meddig lehet húzni? Esetleg valaki tudna mondani egy olyan oldalt, ahol részletesen le van irva hogy, hogany kell tuningolni?
  • zoolee
    Akkor húzd míg nem hibázik...
  • rvn
    köszi
    de van rajta különálló réz memóriabordák...és msort a ház oldálába tettem egy ventit és a bordákra meg a kari alá fujja a levegöt és msot járok 1250 nél effektive és még müxik
  • zoolee
    Addíg ameddig nem hibázik, nem szemeteli tele a képet pixelcsíkokkal...
    De ha nincs rajta hűtés, mert a gt -n alapból asszem csak GPU hűtés van akkor ne negyon húzogasd....
  • rvn
    Üdv! egy videokari memóriáját meddig egészséges huzni, ha a hömérséklete rendben van?
  • mycso
    Mint már írtam TUTI!!!

Itt a procid!!!
  • Wixi
    akkor a procim biztos hogy sima p4 es prescott magos intel??? mert ha biztos akkor visszaviszem
  • Wixi
    tuti hogy átbasztak mert ugymentem be a boltba hogy 2.8 al dual core kell 2x2 es,,, aztmondták hogy olyan nincs de 3.0 as dual core 2x1 el odaadják annyiér mint a 2.8 2x2,,, mondtam rendben van!de ezekszerint sima intelt kaptam,,,
  • Sir Quno Jedi
    Köszi, bár most épp silentben 44fok és stagnál... :D
  • Falconer
    Jo, ez mondjuk attol fugg hol veszed. Budapesten minden olcsobb. (ha ez van a dologban)
    Egyebkent en nem is lattam mar ilyeneket ujan, szoval mivel regi cuc ezert lehet hogy fenntartjak az arat, mivel mar nincs gyartasban, stb...
  • Wixi
    2 hete vettük :( akkor aztmondták 25 de 20 ért odaadják... milyen rendesek voltak ... ugyérzem visszaviszzük
  • mycso
    Ilyen procid van:

P4 630, 3GHz/800MHz/2MB L2, HT.
    Tehát egy sima mezei prescottmagos p4, 2MB l2 cache-vel és HT-vel és 64bites támogatással.

Mikor vettétek 25-ért??
    Jelenleg az új bolti kisker ára, olyan 15-17k körül alakul.

• Wixi
    INTEL P4 3,0 GHz processzor LGA775/IEM64T/2MB/800

lehet hogy csak 1 ilyen procit kaptunk?? everesten én nemtudom hogy mitis kéne nézni hogy megtudja hogy melyik:/ pls segitsetek
  • Wixi
    Az lehet hogy ezt a prescott magos intel procit 25 ér vettük?? mert mi azt rendeltuk a gépbe amit leirtam :/ lehet átbasztak??
  • mycso
    Szió, nekem asus p5ld2-se + E6300 --> Q-Fan silent módban, gyári coolerrel /~820rpm/ és nekem is idle 51-2 fok körül van.
    Én így használom már lassan egy éve, terhelve is max 60-65 fok körül szokott lenni.
    Tehát teljesen jó, illetve elfogadható.
  • Sir Quno Jedi
    Üdv!

ASUS P5B + C2D E6400 + gyári hűtő

Szerintetek hány fok a normális procahőmérséklet idle-ben?

Mert normál hűtéssel 41-44fok, Q-Fan silent módban meg 50 fölé is fölmegy! Hangsúlyozom, idle-ban! Ez nem túl sok? Mert ha nem, maradnék silent módban, különben az én ízlésemnek már hangos...
  • mycso
    LoL, hát ott írja az everest, hogy p4 630 --> persze, hogy nem 2 magos és prescott.

De az előbb 925-öt írtál, az pedig 2 magos...
    Na mind1, máskor pontosabban írd le.

Ezt a 250FSB dolgot, még mindíg nem értem.

A ramot vissza kell osztani, amikor már nem bírja az iramot, ennyi.
  • Taptarap
    miért ne volna dual magos??? nekem is ilyen van csak 2.8GHz-es változat és program is igy látja
  • zoolee
    Az, monnyuk az én volt 2,8 as celeron D prescottom alapon 45 fok volt 3,2 re húzva gyári hűtéssel 54...
    Ez is vó volt.
  • Wixi
    4.0 ra huztam,,, átlagban 4-5 fokot ugrott a hömérséklete,, szerintem ez nagyon jó!
  • zoolee
    Nem duplamagos...Duplamagosok a P4 d 820,915,945...