36836
  • Peetboy
    Na Hali! A procimra vettem ma Coolert, miután rászereltem el is ingítottam a gépet.És lám mi történt!!!!!
    Mivel fordulat szabályzós, véletlenül maxon volt(mivel nem írja merre van a Max), teljes erővel eltörött a vetillátor tartó rudjai.
    Sikerült vissza illesztenem a helyére a törött ágakat és most úgy használom a gépemet.
    Közben rájöttem ,nem kellett volna a jumpert rátenni a coolerre, mert akkor nem lehet állítani a fordulatát.
    Hamarossan dobhatom ki a szemétbe a coolert. Ennyi...
  • zoolee
    Na, akkor, bemész a bios ba és ott ahol állítanilehet a feszültségeket (ram,cpu,stb.).Ott találni fox egy olyat, hogy front side bus = FSB (azért jrom le, mert már mindakét félekébban láttam leírva.).
    És azt elkezded lassan emelni, hogy, ha szeretnéd tudni, hogy pontosan mennyi a cpu teljesítménye amit beállítottál, akkor az fsb -t szorozd össze a cpu szorzójával.Ha ezzel megvagy, az az az fsb n emeltél egy kicsit, akkor windowsba be, leszeded a 3dmark 06 ot, vagy 05 öt, és egy jó erős gáméval leteszteled a cpu -t, ha nem melegszik akkor húzhatod tovább, ugyanannyival mint előzőnek(5-10 mhz), visszabiosz,tuning,teszt..
    Ezt addíg csinálod, míg nem melegszik 65 fok fölé, vagy nem indul be.Ha nem indul be, akkor CMOS clear, és az fsb t beállítod vagy kevesebbre, vagy visszaveszel a RAM órajelből.
    Körvonalakba ennyi, de olvass vissza egy kicsit, és akkor biztosabb lesel a dolgodban.
  • walkinG
    Csáo. A problámám az lenne hogy a 3100+ os procim csak 1,81Ghz-et
    ( teljesit, add le nem tudom mi erre a pontos szó) és azt szeretnám , hogy tobbet 'tejesiteni' mondták , hogy a BIOS-ban lehet beállitan de nem igazán merek belenyulni ugy hogyha valaki lenne oly szives és leirná lépésenként nagyon szépen meg koszonom.
  • Falconer
    Hat jah, csak gondoltam ha mar jo ez is, akkor 2k-t megsporolok. Amugy 420as Thermaltake is 12k.
  • Gabesz amd64
    cooler-ekben elég jóak...tápról még nem hallottam
  • zoolee
    Attya úr isten.....
  • BiG G
    végre egy okos ember :D gf7 topikban magyarázta nekem vmi okoska h mennyivel jobb a narancs matricás codegen -.-
  • bertino
    chieftec powa
  • ollie
    ASUS Truepower-t kapsz kb ennyiért, és sokkal jobb.
  • BiG G
    akkormár 12ért 400W-os Chieftec
  • zoolee
    ööö...Nem a minőség felsőfoka....
  • Falconer
    Spire tapok azok joak?
    10k-ert van 420 wattos 12centis ventivel...
  • Gabesz amd64
    hiba volt...add be egy irodának a konfigod,ha szerencséd van még pénzt is kapsz érte
  • zoolee
    no ja....
    számolgass, vagyél kézbe egy számologépet és szorozd meg az fsb-t a szorzóval...
  • Macci
    :D
    Gondolhatod, h nem 21xre nyomnám fel.
    De mondjuk 13x már nagyon zsír lenne.
  • zoolee
    Állítgass, de k.va óvatosan, mert ha 11 ről 21 re állítod az 2 szer es taljesítmény...
  • Macci
    Hmmm...
    Sztem az enyém nem engedi.De amint mondtam, van 5 egymás melletti kis kapcsoló. Arra azt írja a h.utasítás, h szorzó állító.
    Gyárilag 11x-esen van, fel lehet nyomni 21X ig. Kipróbáljam, és állítgassak rajta?
  • zoolee
    Vannak biosok ami engedi, és vannak olyanok amik nem engedik, hogy szorzót állíts, itt nekem volt abit is7 az nem engedte de az is7 v2 igen...
  • Macci
    Sziasztok!Azthiszem elértem a procim határát...:D 11x166-ról
    11x204Mhz. A RAM maradt 2x200Mhzen, mert kisebben (166) sem lehetett a procit 210fsb fölé vinni. A videokártyámat is meghütöttem 1 zsír Zalmannal. 324Mhz-röl felnyomtam 450re (majdnem 40%), a memóriáját levettem 290-röl 270-re. Kérdésem: ezzel többet értem el, mintha alapon menne, ugye? Mert ez hoz a memória Mhzen is, ha húzom a prociját.
    2. kérdés: a Biosban ír a RAM-hoz vmi idözítést (7 4 2), v vmi ilyesmi.
    Azon is lehet állítani. Ha itt okosítok vmit, akkor nem lenne gyorsabb?
    3. kérdés: a CPU szorzóján nem lehet állítani ugye??
  • ollie
    Feleennyiért azonnal, kp-val fizetek. :)
  • ollie
    Az Audigy SE nem teljes értékü Audigy 1. Egy butított kártya, ami rengeteg dolgot szoftveresen csinál, csak úgy, mint az integrált hangkarik. Természetesen még ez is sokkal jobb bármelyik integrált hangkarinál.
  • Falconer
    Live? Audigy az nem egy ujabb technika tobb effektel, jobb procival, stb? o.0
  • 5as
    sziasztok!
    nemtudom itt szabad e hirdetést kiirni:)

Asus P5B Deluxe dobozzal garival mindennel: 38000.-
    Core2Duo e6400 dobozzal garival: 40000.-
    ASUS 7950Gx2 1gigaDDR3+doboz kellékek gari: 80000.-
    4x512 533/1031 DDR2 A-Data Vitesta bordás élettartamgaris :38000.-

akit érdekel hivjon nyugodtan vagy MSN:

tel:0670-2094610
    msn: [email protected]
  • dotkom
    bios.
  • zico87
    CPU FSB

Ezzel a Progival szoftveresen windows alól lehet.
  • zico87
    Vagy Trust 514DX ezt a hangkarit is csak ajánlani tudom nekem ilyen volt és nagyon jó a hangminősége.

• mekxa
    Sziasztok.
    Abban szeretnék segítséget kérni, hogy létezik-e olyan program amelyel lehet álítani a processzor sebeségét.
    Vagyis huzzni szeretném egy kicsit.
    Létezik ilyen program?
    Ha igen akkor mondjátok meg honnan lehet letölteni.
    várom a megoldásokat.
  • ollie
    Jobb lesz. De jobban járnál egy SB Live 5.1-el, mert az Audigy SE eléggé butított. Viszont még egy Audigy SE is mérföldekkel jobb bármelyik integráltnál.
  • Falconer
    Asus M2N alaplapon van 7.1es HD hangkartya integralva...
    Szerintetek erdemes bele venni egy Aduigy SEt? 5.1 nekem eleg, csak a hangminoseg erdekel, hogy az jobb lesz -e.
  • Macci
    Okay, most nekem 2x200-on megy a RAM-om. Adtam neki overvoltage-ot, így a procc 203MHz-ig enged, nem fagyogat . Szóval, ha visszaveszem 166-ra a Ramot, akkor húzzam tovább a prockót? És engedni fogja?
    Kipróbálom...
  • zoolee
    Höm, ha fagyokat akkor lehet kevés fesz is....
  • tmisi
    Elvileg lassabb, de ne azon a pár mhzen vesszél össze. A proci órajel emeléssel többszörösen visszakapod azt a minimális elvesztett teljesítményt. Pl. nekem most 3.66 Ghzen megy a P4, a memót visszavettem 320-ra, így most a tuning után 390-en megy. Na sztem az a -10Mhz a memóriából azért eltörpül ahhoz képest, hogy a prockó +660 Mhz-cel gyorsabban pörög. :) Persze bírná a cucc tovább is, majd tesztelgetem még, lehet vissza is kapom a 400-at, csak ahhoz pontosan 3.75-re kéne húzni a cput....
  • Macci
    Hmmm, értem. De akkor lassabb lesz a RAM, nem?
    Van az alaplapon 5 egymás melletti kis kapcsoló, a manualban elolvastam, az vmi szorzó állító... Azon nem lehet állítani?
    Most 11x200Mhz. Mivan ha felnyomom 12esre?
    Vagy a procin ez nem változtat?
  • zico87
    Állítsd aramórajeleket viszább hátha akkor kapsz még pár MHZ-et+ atápot se felejtd hogy uye több kraftot vesz föl..
  • Macci
    Sziasztok!
    A kérdésem: h hozhatnám ki a procimból a maxot???
    AMD AthlonXp 2500+ om van felhúzva 3200-re. FSB-t 166-ról 200-ra húztam BIOSból, ennyit bír, utána fagyogat...Megvan zsírul hütve, stabil 38C-on megy.
    Nem lehet még vmit okosítani??? Szorzót állítani, v vmi???
    Láma vok ehhez, ugyhogy részletes válasz kérek szépen!
    Köszönöm elöre is...
  • zoolee
    Ni a pics@ az a végén???
    Valami fogantyú??
    Mi ez, valami VGA egy régi táska mobilban???XD
  • pirosBoci
    nme tudom sztem ez már nem kártya kicsit le állhatnának a fejlesztésre csak egy évre.
  • dotkom
    vazz akkor tanuljon meg drivereket irni, es csinaljon maganak.....
  • Falconer
    Mert kitalalt egy olyat, hogy az ugy biztos nem a legjobbb megoldas, ha meg vki megmondja neki, hogy igen, akkor meg megsertodik es elkezd hozongeni. Az ilyen meg is erdemli.
  • dotkom
    mer nem jok neked az eredti driverek