36836
-
#31110 Szerintem nem. Van egynéhány alaplap, amibe midkettő belemegy, de 1xrre csak vagy erről, vagy arról megy (nekem is van cégnél ilyen Compaq-om). -
#31109 SD ramot és DDR ramot lehet együtt használni???(lehet h ezt nem ide kéne írni?!?!?! :D:D) -
#31108 Azért nincs mellette semmi, mert mindenütt ahova nem írta msemmit csak ez van a BIOS-ban: [AUTO]
A RAM a leg egyszerűbb szerintem, mert az 800 Mhz-s, és rá va nírva, hogy 5-5-5-12.
Azt nem tudom, hogy hogy lehet megcsinálni, amikor növelem a CPU frekijét a ram is megy. Felmegyek mondjuk 266 -ról 300-ra, akkor a RAM a 800 helyett már lezs vagy 1100. Ezt milyen szorzóval, vagy hogy lehet kiküszödölni, hogy a ram-ot ne emelje annyival? -
tmisi #31107 Jó kis gép. :)
A proci FSB-jét a CPU Frequency-vel lehet emelni (miért is nem írtál oda számot?) Igaz, hogy ez Corsair ram, de érdemes a DRAM Freq-t is visszavenni pl. 667-re. A PCI-s adatokat sztem nem kell változtatni, bár ebben nem vagyok biztos, mivel nekem AGP-m van. Feszültséget (Voltage) ne piszkáld, csak ha nagyon extrém tuningot akarsz elérni!!!
-
#31106 Na szeretném kicsit felhúzni a CPU-mat.
A gépem:
Core 2 Duo E6600
Asus P5W DH Deluxe
Corsair XMS2 Pro 1x1Gb 800 Mhz RAM
Asus EN8800 GTS.
Gondolom ezeket a hiányzó adatokat kellene megváltoztatni:
AI Overclocking: [MANUAL]
CPU Frequency:
DRAM Frequency:
Performance Mode: [AUTO]
PCI Express Frequency: [100]
PCI Clock Synchronization Mode: [33,33 Mhz]
Memory Voltage:
CPU VCoreVoltage:
FSB Termination Voltage:
MCH Chipset Voltage:
ICH Chipset Voltage:
Ratio Actual Value: [9]
Modify Ratio Support: [Enabled]
Ratio CMOS Setting: 9
Microcode Updating: [Enabled]
Configure DRAM Timing by SPD: [Disabled]
DRAM CAS# Latency:
DRAM RAS# Precharge:
DRAM RAS# to CAS# Delay:
DRAM RAS# Activate to Precha:
DRAM Write Recovery Time:
Na de mire? Tudna valaki segíteni mi mit jelent és milyen értékekkel kellene próbálkoznom? -
#31105 Nem muszály, elég ha terhelve (100%-ra) figyeled a procid hőfokát --> ne nagyon érje el a 70 fokot. -
#31104 Lol akkor már legalább normális VGA-t ajánlanál neki...
Egyébként a 6200, ha AGP és 128 bites, akkor nagy eséllyel modolható 6600-á és még mindíg nagyon sok játékban megfelelő teljesítményt nyújt.
Egyébként szvsz, teljesen felesleges most még dx10 vga-t venni, max annak aki nemtudja hova rakni a felesleges pénzét. -
#31103 Viszont akkor te nem érted, bár azthittem sikerült felfognod.
Tehát, ha a géped alkotói alapvetően nem változtak --> magyarán evett vagy 150w körül a géped max, akkor ez a mostani tápodnál sem változott.
Mivel régebben egy gagyi tápod volt és szar hatásfokkal dolgozott, ezért az sokkal több áramot vett fel, mint a mostani jó hatásfokú Chieftec-ed.
Tehát hiába 400w-os, valószínűleg kevesebbet fogyaszt, mint a 300w-os codegány tápod.
Azért nem akartam így kifejteni, mert 1, nem idevaló. 2, azthittem, amit röviden leírtam abból sikerült felfognod -
#31102 Ja, és a GPU-m órajele: 350 Mhz motor/400 mhz ram. Meiket lehet inkább feltornászni? -
#31101 Sziasztok! Szeretném meghúzni a procit, de mondtak vmit h kapcsoljak be valamit a BIOS-ban hogyha túlhajtódna akkor kapcsoljon ki... v vmi iesmi... Mi ez és hol találom ASUS lapnál? pls help -
zoolee #31100 29 kápály -
#31099 persze pont egy 8600-as ra van msot pénzem -
zoolee #31098 Ja, de azt a mocskod, dobd ki a kukába, és vagyél egy 8600 ast, mert a 6200 az egy irodai kari.. -
#31097 szasztok
Van egy GF6200 as AGP-s VGA-m és alaphűtővel 45Cfok körüli a hőmérséklete. Ez megfelelő érték vagy nem?
És ha megfelelő akkor meddig tehetem fölt ntune val biztonságos értékig a core clock frequency -t és a memory clock frequency-t????
ELŐRE IS KÖSZ!!! -
#31096 Sztem ezt te nem érted, kikerült a dvd író a gépböl a + vinyó, tehát ez a konfig nem igényel ilyen tápot már, a codegen ennyi cuccal sokkal kevesebbet fogyasztott! Ezzel azt akarom mondani hogy, kizárásos alapon a Chieftec tehet a megugrott fogyasztásrol. -
#31095 Ezzel nagyjából megis válaszoltad saját irományod.
Bár nemtom, akkor miért írtál hülyeségeket az előbb. -
#31094 ntune nvidia.com ról le is tudod szedni -
#31093 nvidia kártyához tudtok ajánlani huzó progit?
-
#31092 Amikor Codegen tápom volt, akkor egy 40-es vinyó volt a gépembe meg egy 9600-as Ati kártya. Csak aztán jött még egy nagyobb vinyó, új vga (N6600), meg 1GB ram, ekkor cseréltem tápot. Azóta annyi változott hogy két vinyó helyett egy nagy van a gépemben, vga-nak még tápcsati sem kell. Csak annyi hogy szerintem ennyi plusz cucc, ami még nem is hyper, szerintem nem indokolhat ekkora ugrást a fogyasztásban. Amúgy nagyon jó táp. -
#31091 de van mikor folyékony nitrogénnel hútik a procit (-139C fok)és 5Ghzra fölteszik:D -
#31090 jaja -
#31089 hát a feszt biosból nemtom állítani minden menüpontot átrágtam de nemtaláltam és 100% h DDR ram van a gépben mert ha kiveszem a ramot és a csatlakozását összehasonlítom egy SD ramáéval akkor az SD ramon 2 a DDR ramon 1 bevágást találok.... -
tmisi #31088 Ez a videó nagyon LOL! -
#31087 Szia.
Biztosan DDR ramod van, mert amit írtál 256/133 eléggé SD ramra vall.
Ha feszt adsz a procinak, akkor csak óvatosan --> bár elég nehéz lenne kinyírni.
A lapod nem egy tuning deszka, így ne is nagyon várj tőle többet, az sem bizti, hogy fogsz találni fesz állítási lehetőségeket, illetve ha SD ramod van az is eléggé korlátozhat a tuningban. -
#31086 LoL, ha még a táptól függene....
Nem a tápod miatt "forog" a villanyóra, hanem max a gépedben lévő alkatrészek miatt.
Főleg egy márkásabb táp már elég nagy hatásfokkal dolgozik. -
#31085 ok meg már mondták is h nagyon nagyon kicsiket emeljek de előbb még meg kéne találni h hol tom beállítani :D
jah kül ASROCK P4I45D alaplapom van nemtom h ismeri e valaki... de úgy is megtalálom :D :D -
zoolee #31084 öö..feszen csak ilyen 0.02 voltokkal emelj. -
#31083 az egész gépet 3 éve vettem szal most nem ér sokat de tönkrevágni nem szeretném mert nincs pénzem új gépre.... de majd megnézem h mit tok még tenni. jah és azt miért van h van egy DDR ram a gépben 256/133 és az everest progi SDRAM nak lárja:D??? -
zoolee #31082 Akkor pakold vissza 133 ra, mert nem az a baj..
xal, akkor povermenü, és ott asszem, de áltban ott van ahhol az fsb t állítod. -
zoolee #31081 Ha ennyire nem vagy biztos, akkor álljál meg 2900 en, szerintem.De ha nem drága a proci, akkor nyugodtam, csak legyen a kezed a fő áram kapcsolón, a hosszabbítón. -
#31080 nah sikerült a ram órajelét 133 ról 100 ra tenni de még mindig ugyanezt csinálja a winbootnál procira meg feszt nemtom h hol kell ráadni gondolom a power menünél....:S:S: -
#31079 de ilyet biztos nem fogok csinálni:
[LINK] http://www.youtube.com/watch?v=TkmHClAWKk0 [/LINK] -
#31078 ram órajelet biosban nemtok állítani :S:S:S -
zoolee #31077 ööö..
Elöszöris, vegyél vissza a ram órajelből olyan 20 at.
Ha még mindíg fenn áll akkor adj egy pici feszt a procinak.
Ha jgy se akkor egy CMOS clerar, és állj meg 2900 nál..
ööö..és semmi felelősséget nem vállalok, ha ropogósra sütöd a cuccot. -
#31076 szasztok!
..letöltöttem az Everest x.x.x.x programot és azt írta h maximális órajel 3000Mhz...
Erre felhúzom biosból a procit 2500Mhz ról 3000mhz re (25x120Mhz) de mikor a windows bootolna akkor először el kezdi rendesen tölteni 3-4 másodpercig majd kék ablakot ki dob és azt írja h a károsodás megelőzés érdekében...
De 2900Mhz en már megy a gép.
ez azért van mert:
1. nem bír többet a processzor?
2. az alaplap nem engedi?
3. kicsi a ram 256/133?
vagy mind három???
előre is kösz!!!! -
#31075 Nekem sokáig Codegen tápom volt, nem volt vele semmi gond. Csak kevés lett a 300Watt és cseréltem egy Chieftec 420Wattos tápra, elég halk ahoz képest hogy két ventis. Szép és jó ez a táp csak nagyon forog vele a villanyóra. -
#31074 Thermaltake - Starforce proci ventim sötétben:
Starforce - zöld proci venti -
#31073 pillanatragasztó?:) -
#31072 Végre sikerült 1 nagyon szupi ventit csinálnom a procimra.
A törött ventit levettem róla és a megmaradt rácsra rászereltem a másikat amit vettem egy zöld világítós Straforce coolert.
Nagyon faszán néz most ki és a másik nem is világított.
Teszek fel képet is róla ha tudok. -
zoolee #31071 ÉSSZEL ember, ÉSSZEL...