36836
-
#31150 GF 6200 ra milyen jó hűtőt tudtok ajánlani???? -
zoolee #31149 Háát...7600 GT t már kapsz 30-40 ért, ez agp/pcx függő. -
ágybanalvó #31148 és meik vga az ameik nem is drága de jó is hozzá? -
tmisi #31147 Ja, VGA-t könnyebb cserélni, mint procit.
Erről jut eszembe, olyat láttam, hogy azt hittem, besz@rok.
Egy elektronikai szaküzlet szórólapja, DTK számítógép: P4 3Ghz Dual Core, 512MB RAM, ATI Radeon 9550 256MB AGP!!!!!!! Ez még irodai gépbe is sok kari, na de AGP??? És itt vidéken van vki olyan dőre, hogy megveszi a gyereknek, hadd játszon. Oszt az új gammákból talán megy néhány, SM3-as egyáltalán nem. Persze, ha csak nem kódol egész nap, a DC fölösleges pénzkiadás. De nem ez a lényeg! Ha meg pl. 1 év múlva akar VGA-t cserélni, akkor a büdös életbe nem kap normális VGA-t, mert már most is alig lehet AGP-re. Mivel micro ATX-es lap, gyanítom nincs benne PCIE meg AGP foglalat is.
És 2007. májust írunk. Szuper. -
#31146 Hat mert ha jatekra kell, akkor meg van love. Akkor ennyi erovel megtarthatja az egesz gepet es gyujthet meg. Ha meg csak proci hasznalo alkalmazasokra kell, akkor mehet a C2D. -
#31145 Miért? Had vegyen most egy C2D-t, aztán majd idővel lecseréli a VGA-t is. -
#31144 Geforce 6200 re vmi jó hűtőt hol találok???? -
#31143 hát ez az amit nagyon nem értesz, vegyél kisebb procit normális VGA-val, mert az erezéves vga-ddal semmire nem mész....... -
#31142 Hát az a vga édes kevés min2 procihoz.
A ramod milyen? -
ágybanalvó #31141 ennyire rossz lenne? :D
de azt azért nem cserélem mert arra már nincs pénz és először a fontosakat cserélném le :D -
#31140 9600-as kártyát vidd be múzeumba :) -
ágybanalvó #31139 kössz én azt hittem hogy annyira nem fontos. és abban tudsz segíteni hogy egy 2 gb-os ati radeon 9600 256 mb-os, MSI P965 neo-f alaplap mellé egy core 2 duo e6300 vagy e6600-ast érdemesebb tenni? -
#31138 Nagyon szükséges, mivel ez a részegység látja el árammal az egész gépet.Fontos hogy jó minőségűt válassz. -
ágybanalvó #31137 nekem lenne egy olyan kérdésem felétek hogy egy gépbe mennyire szükséges a táp? mert ehhez nem értek nagyon és azt se tudom igazán hogy mit szolgál a gépben. a segítséget köszönöm
-
#31136 Ezt próbálom már neki napok óta elmagyarázni, de hiába.
Mind1, ha többen mondjuk hátha elhiszi... -
#31135 Hat igen, ez a masik :) De ha ezt nem hiszi el... Amugy meg nekem meg siman a 300as codegenem anno sem fogyasztott abszolut semmit standby modban. -
#31134 Egy tapegyseg nem a max wattot fogyasztja,ami ra van irva:P
Standby modban alig valamit,a tobbi meg a geptol fugg(Hogy eppen mennyi amper kell neki:)Nem a tap fogyaszt,hanem a gep... -
#31133 Ezt egyfelekeppen deritheted ki. Veszel egy fogyasztasmerot kb 2000forintert, es beledugod a gepet. Digitalis kijelzo, meri a teljesitmenyt, aramfelvetelt, mindent. -
zoolee #31132 Hehehe..ezen röhögnöm kell.......
Mi fogyaszt többet???
Egy ködgén x00 w s táp 34% hatásfokkal vagy egy ~400 as chieftech közel 85 % os hatásfokkal??
Ez egyértelmű, hogy a ködgén...
(Hameg megnőtt a fogasztás akkor bizti a szomszédlopja)[vicc] -
#31131 Én ezt értem!
Biztos nem vágom annyira mint te de egyet tudok, amióta ez a táp van a gépben több áram fogy a lakásban. Napi üzemideje sem több a gépemnek, és a háztartási cuccok sem futnak többet mint azelőtt(ráadásul ugyanazok). Tényleg nem ide való úgyhogy be is fejeztem. -
#31130 Hát gondolom, mert Orthos tesztelte. De ez csak 1x volt, most már megy rendesen. Remélem. -
zoolee #31129 Minek járjon mind2??
Ha nem látja a gép, hogy fontoslenne fullonjáratni a2 -t akkor nem is fogja. -
#31128 A 3D Mark 06 CPU tesztje viszont már fel tudta tornázni mindkét magot 100%-ra, viszont a 2-es iss is kevesebb ideig ment 100%-on.
Mi a francért? -
#31127 Bár most látom, hogy az Orthos az egyik magon már a sokadik tesztnél tart, míg a másikon az elsőnél. És a feladatkezelőben is látszik, hogy a 2-es mag alig jár.
Hitman alatt is egyik 100%-on megy, a második meg kb 15%-on.
Hát ez meg hogy lehet? -
#31126 Nemsemmi.889-en nem megy, 1000-en meg igen...
Ja, és gratula a tuninghoz -
#31125 Na tehát tegnap hiába túráztattam magamat a sok tesztel, feszemeléssel.
Amikor mondtátok, hogy rakjam fel 333-ra, már a ram az alap 1,9V -on 889 Mhz-n volt járatva, és ezért nem ment a gép 333-ra húzott CPU-val.
Én meg azt hittem a fesz miatt, ezért emeltem.
Most kiderült hiába. A RAM-ot 1,9 V-on és 834 Mhz-n járatva elég minden alapfeszen járatni és 333-on simán megy a gép. Orthos alatt ment 45 percet.
Tehát a RAM -al van a gond.
Na mondom akkor emeljünk neki feszültséget a 889 Mhz mellett (Alap 5-5-5-12 mellett). Felraktam egyel feljebb a V-ot, semmi. 2 vel feljebb már elkezdte tölteni az XP-t, de behalt. Felraktam 2,05 V-ra megint behalt XP a csíkok olyan lassan mentek, hogy na és nem jutott előrrébb.
Na ekkor felb@szta az agyam, hogy egy ilyen drága ram, nem bír 800 helyett 889-et?
Fogtam, a fentebbi fesz és időzítés mellett felraktam 1000 Mhz-re a frekit.
Erre im van. Betöltötte az XP-t és most míg írok, megy az Orthos. Jelenleg 10 percnél tart.
Na akkor itt mi volt a bibi, pont a 889 Mhz-t nem szereti, vagy most hogy megy ugyanolyan paraméterek mellett 1000-en, bár még nem akarom elkiabálni. Kop-kop! -
#31124 A Core 2 Duo E6600 -nál mi az alapfeszültségek értéke itt:
CPU VCoreVoltage:
FSB Termination Voltage:
MCH Chipset Voltage:
ICH Chipset Voltage:
Mert nekem alapon csak az van, hogy [Auto], de én a konkrét gyári értékekre lennék kíváncsi. -
zoolee #31123 Hehe, 64 ér már lehet vanni 1160 as 2x1 gb tuningramot.. -
#31122 Na eljutottam idáig:
AI Overclocking: [MANUAL]
CPU Frequency: 333
DRAM Frequency: 834
Performance Mode: [AUTO]
PCI Express Frequency: [100]
PCI Clock Synchronization Mode: [33,33 Mhz]
Memory Voltage: 1,9 [Gyári alap]
CPU VCoreVoltage: 1,45
FSB Termination Voltage: 1,3
MCH Chipset Voltage: 1,55
ICH Chipset Voltage: [AUTO]
Orthos stabilan megy 35 percig. Tovább nem néztem időhiány miatt.
Viszont most meg megyek a fesz-el lefelé, aminek az oka, hogy kiderült a RAM miatt volt instabil, és nem amiatt, hogy kicsi volt a fesz.
Alap CPU esetén minden tuning nélkül simán ment a RAM -om (Corsair XMS2 PRO 800 Mhz) 889 Mhz-n a gyári 1,9 V -on. CPU húzás esetén meg nem volt stabil. Most 834 Mhz-n van, így meg stabilnak tűnik. Így most visszavettem az MCH feszét, és épp most tesztelem.
Érdekes. Mint mondtam alap CPU mellett simán ment 889 Mhz-z. Húzott CPU mellett miért nem megy 889-en?
Elég gáz, hogy ez egy hiperszuper hűtőbordás, ledes tuningram, az ára meg kib@szott sok volt, konkrétan 43 rugó 1 GB és ennyit tud?
Ha így van inkább kib@szom, és 40 ért már veszek 3-4 Gb pl. A-DATA RAM-ot, vagy valamit.
Vagy emeljek a gyári 1,9 V-ról feszt a RAM -nak is? De alap CPU mellett miért ment akkor?
Érti ezt valaki? -
#31121 "Déli híd"-nak tudsz feszt adni (általában vga mögött/alatt helyezkedik el). A plusz fesznek, nagyobb FSB-nél van értelme (illetve ekkor van rá szükség) 350-400fsb környékén. -
zoolee #31120 ÖÖÖ..
Az az az..az egy olyan cship ami "átvesz" és segít pár dolgot a north bridge nek/től...
Az olyan minnha, a cpu nak adnál feszt, de keceset...(0.02v) -
#31119 Az ICH Chipset Voltage az mi? -
#31118 meglehet:s -
zoolee #31117 Hát gondolom, ez a lapod tűréshatára, nem valami tuning barát. -
#31116 visszavettem a ram órajeléből (133 ról 100 ra ) de még mindig nem engedi 3000Ghz ra föltenni a CPU órajelet mármint fölengedi de akkor a windwos vmi hülye szöveget ad be vmi károsodás megelőzést. mi a baja? -
zoolee #31115 Visszaveszel a ram órajelből, mielőtt felfele nyomod az FSB t. -
#31114 Elkéstem :) -
#31113 Engem is érdekelne h hogyan lehet ugy tuningolni h a memó ne mennyen felfele -
#31112 DRAM Frequency: -
#31111 ahan csak azért mert az én alaplapomba van 2 ddr és sd ram slottom és találtam itthon egy 256 os sd ramot és beletettem volna h több legyen a memória de mind 1 most má