36836
  • matya00007
    Köszike megpróbálom!
    Lehet hogy akkor már azért nem indul mert a RAM-ok nem engedik?
  • zolo
    Szerintem az lesz , hogy ki kéne kapcsolnod, hogy a ramok órajelét az Fsb-vel párhuzamosan emelje.Talán FSB : Dram ratio ha jól emlékszem.
  • matya00007
    Sia mindenki!
    Segítsetek légyszi. Visszaolvastam már egy csomót, elolvastam egy csomó cikket de nekem sajna valamiért nem megy a tuning.
    Adott egy asus p5b delux alaplap, egy C2D 6400 proci, 2 giga kingmax 800-as ram, illetve egy 8800 GTS 640-es vidkari. Most az FSB 310-re van
    állítva, (eredeti 266 volt) és ez a top, igy 2480 MHZ-n fut a cucc 8 szoros szorzóval ugye, mert ha nem fut semmi alkaémazás akkor ugye leveszi a szorzót 6x-osra. A ramok ha biosban megnézem már 920-on robognak. Miért ez a vége? Ha feljebb tolom az FSB-t már el sem indul a gép. Légyszi segítsetek ki szeretném használni ezt a gépet, ha már ennyit rászántam. Előre is köszike
  • Hedgehunter #31433
    Jo alaplap most olvastam el a review at.....
  • janos666 #31432
    Megis van, teszek fölé egy Thermaltake CL-R0023D Cyclo memória hűtőt. Csak 2000, és direkt a memóriaslotra pattintható...
  • janos666 #31431
    Az meg 6 és 8 közt állítható, csak az extrém procikat lehet szorzóval húzni.
    De jó lesz ez, 450-es FSB-t megütöm majd vele ha ventit rakok a RAM fölé és adok neki bőven feszkót, az 3,6Gz a 2,13-as E6420-nak...
  • Hedgehunter #31430
    Ja az uj alaplap....Megneztem tenyleg 2.4 a legkissebb (deszar).... Probald meg a cpu clock ratiot emelni.....
  • janos666 #31429
    Hmm... Nekem most 2.5 van beállítva kézileg, így alap FSB-vel 600valahány Hz-et menne a memória, de ettől kissebb szorzó nincs, csak felfelé mehetek "4.0+" -ig, P35-ös deszka...
  • ellington
    coolbits se tesz nálam csodát. beállítottam mind a négy értéket (2D/3D belső órajel/memória órajel) 451mhz-re, teszteltem, és újraindítottam. ezek után csak a 2D belső órajele jegyezte meg a 451et, a többi 440re állt..
  • Hedgehunter #31427
    Van egy beallitas MEM FSB oszto (bios) amivel allithatod a ram es a FSB aranyat 4:3; 1:2, meg ilyenek..vedd le a memoriat es huzd a procit...
  • janos666 #31426
    De legkissebb szórzón van, ha tovább akarom húzni a CPU-t akkor megy vele a RAM is. De megvan már mi a gond, hűtés kell neki. Mikor nagyobb feszt adtam és elkezdtem tesztelni megfogtam és jó meleg volt a memória alubordája. Majd eszközölni kell fölé egy ventilátort és szerintem bírja majd. Most lentebbvettem a feszt meg az FSB-t és csak langyos, nem is hibázik.
  • Hedgehunter #31425
    En nem eroltetnem a ramot nem sokat gyorsul tole a rendszer.... a procit huzzad inkabb....
  • janos666 #31424
    Ha a gyártó 1,9-2,1 voltot írt a Vitesta Extrem Edition 800+ RAM-ra, akkor mennyit merjek nekik adni? Mert eddig már 2,3 voltot kellett neki adnom hogy bebootoljon az XP 1066Mhz-n, de az időzítéseket is jól letoltam (lehet picit visszalehet venni belőlük, csak elsőre mindent fentebbtoltam egyel hogy legalább bootoljon már be): 6-7-7-24. Viszont az ORTHOS még így is hibát dob potom 2 perc után. Ellenben ez a 425-ös FSB szerintem még messze nem a CPU vége mert 1.45 voltot kapott 1.35 helyett ami 100-as terhelésnél leesik 1,4-re, de ez is felülbecslés hogy biztos a RAM-al foglalkozhassam.
  • ellington
    nem akadnak össze, oké :D
  • ellington
    jaaa, oké, megvan. de ha itt is tudom állítani, meg simán a tulajdonságokban, akkor nem kéne először az alap msi-t defaultra állítani? nem akad össze a kettő, vagy igazítja a coolbits őket..?
  • RTW
    jobb klikk, tulajdonságok, beállítások fül, speciális, a videokártyád neve fül, ezután baloldalat lesz egy kis ablakocska (ha klasszikus nézetben vagy), és ott lesz az órajeles állítási lehetőség
  • ellington
    nagyon hülyét kérdek, de leszedtem ezt a reget, be is rakta ahova kell, de nem találok új opciót. még mindig csak az alapban tartozék saját msi tuning van, ha jobbklikk/tulajdonsgáokat kattintok az asztalon.
  • ellington
    amúgyis nvidiára kellene. na akkor a forceware coolbits jön.
  • zoolee
    Aztért mondom a 450 est, mert esetleg ha akar feleszteni, és pl beesik egy 8800 GTX vagy adj isten 1 ATI féle fos akkor annak kell a 2 tápcsati, meg az eszméletlen mennyiségű nafta.
  • tmisi
    ELLINGTON: "a videokártyát akárhol tuningolom, nem képes megjegyezni egy újraindítás után a megadott értékeket. van valami bombabiztos program?"

1. MVIDIA: ForceWare Coolbits 2.0-át letöltöd - linket nem keresek, ott a gugli - ezt ha elindítod, beleapplikálja magát a driverbe. Ott van egy opció, hogy csak az újraindításig, vagy azután is maradjon a beállítás.

2. ATI: tudtommal az ATI Tray Tools is megjegyzi. Ennél jobb progi ATI-ra nincs.
  • tmisi
    Inkább 400, gondolva a későbbi fejlesztésekre is. :)
  • Falconer
    de legyen 400, jobb a békesség
  • Falconer
    350es is
  • zoolee
    Hát igen, az lehet az 1 ik problem..

Gecc:Egy 450 es MÁRKÁS eléglesz szerintem.
  • ellington
    a videokártyát akárhol tuningolom, nem képes megjegyezni egy újraindítás után a megadott értékeket. van valami bombabiztos program?
  • gecc
    Sziasztok
    Ehhez a konfighoz mekkora tápot ajánlotok?

ASUS M2N4-SLI
    AMD Athlon64 X2 4600+
    GEIL 2x1Gb 800MHz DDR2 Ram
    GF 7900GS 525M 256MB DDR3 PCIE
    1x 80Gb Maxtor SATA
    1x 160Gb Samsung ATA
    Pioneer DVD RW
    LG DVD
    SoundBlaster hangkártya
    hálókártya
  • Küldönc
    vagy csak gyenge a tápom?
  • Küldönc
    hy. sztetek a game-k multija nagyon használja a cpu-t?
    Mert emelem az fsb-ét és multiban egyből kifagy.Sztetek a sempronomnak mennyi feszt. kell adni? mennyit bir el?
  • ellington
    ahha. akkor valószínűleg bepróbálom ezt a coolermastert, amit falco ajánlott.
  • zoolee
    Igen, de télleg a leg kissebbet add, mert könnyű megsütni a cuccot.Most kb 1,2 vagy nem toom hány volon van...Ott addj nei 1 nagyon keveset.
    Ne a leg kissebbet kerest meg mert a fene se a kara cpu volt ból elvenni, hanem a jelenlegi utánn következő leg kissebbet...
    De ez már jelentősebb hőtermeléssel bÍr a fesz emelés, szóval 1 normális hűtő azért kéne.
  • ellington
    szal van ilyen, hogy CPU Voltage, ott megkeressem a legkisebbet, mert most auton van, és annál eggyel feljebbit?
  • zoolee
    Nagyon kicsi feszt adj neki.De télleg ami a leg kissebb a listában.
  • ellington
    2400nál a windows újraindul..
  • ellington
    felhúztam 2300-ról 2500-re, és kiírta, hogy a windows nem indítható, vmi HAL próbélma lépett fel. visszavettem 2300ra és most jó..
  • ellington
    köszönöm!
  • Falconer
    Ja, es még valami. Ezzel a procival nem kell 5mhz-cel kezdeni. Szepen felemeled mondjuk 2.8ig az orajelet (szamold ki) aztan utanna mondjuk olyan lehet olyan tizesével.
  • Falconer
    Az FSB fut CPU host clock frequency néven vagy mi. Latod hogy gyorsabb. Mast nem is tudsz allitani, szorzo az alapbol maxon van. Es Orthossal tesztelj, az a biztos. Kifejezetten processzor terhelesre van.
    Ha meg ilyen geped van, akkor vehetsz bele egy jobb hutest is mint a gyari. Mondjuk egy Coolermaster HyperTXet, burtto 5k es nagyon jó, halk is.
  • ellington
    újfent elnézést, csak folyamatosan jutnak eszembe a kérdések, de ez lesz az utolsó mára.

szóval, a cpu frequencyt tudom emelni, a 3DMark2006 cpu tesztjének végeredményei alapján látható a növekedés, de a kérdésem az, hogy ezzel érek e valamit igazából.. szóval hiába tuningolom ezt, ha az fsb-t nem? vagy azért tényleg gyorsabb lesz (lásd 3dmark teszt...)?
  • ellington
    és a videókártyánál akármit csinálok, 424mhz-nél feljebb sosem jegyzi meg a tuningolást. ugye alapból 400, felhúzom mondjuk 450,re újraindítom a gépet, 424 lesz. hiába mentettem el anno rivaturnerben, nem jegyezte meg. atitool sem jegyzi meg. az msi saját tuningja is 424et ad, nem lehet feljebb. ez miért van?
  • ellington
    nálam egyszerűen nincs FSB, csak cpu frequencyt tudok állítani, 10mhz-ként. nincs valami program, amivel lehet állítani?