Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
P4 478 2.8Ghz northwood és jelenleg 3Ghz-n megy... nemtudom ,hogy ez a 64 fok normális-e ennél a procinál ezzel a hûtõvel...
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
5voltra van kapcsolva asszem 1300rmpet forog hangját meg sem hallod bárhogyan fülelsz.
A gépem egy 3200+ (2000mhz) 4000+(2500) feltolva ,ja és egy venti van kiszívonak ,az is 1200rpmen mükszik.
ara gondoltam kiprobálom a tuningolást de csak egy kicsit
na szóval ez az én konfigom "Abit ic7 max3 3.0 GHZ Northwood"gyári venti" 1 GB RAM Kingstome "alapból 3.0 késleltetésel" és MSI NX6600GT VTD-128 "gyári hütövel" ja igen az alaplappon az AGP coproceszoron hütö borda van
a kérdésem, a cpu és a vga kicsit tuningolni szeretném de nem akarok tesztelgetni medig birja adjatok tanácsot medig toljam az értékeket és hogy mit
köszike
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
ABIT IS7-E2 | Intel 3,0GHZ | 2*250gb | 2*512 ddr400 | MSI 7600GS 256MB
Eredetileg ASUS-t akartam, de abban a boltban, ahol az elromlott 6600GT-met vettem csak Club3D volt, így arra tudták kicserélni.
A procim most kb 3450-et bír.
A VGA-m coreját 650 fölé még nem próbáltam, a 650-et stabilan bírja, a memje 775 felett néha hibát jelez a rivatunernek.
Ha teszek jobb hûtést a cpu-ra attól alapból többet fog bírni, vagy a feszt is emelni kell, hogy többet bírjon?
Ha a VGA-ra teszek jobb hûtést, meg a memjeire is hûtést, akkor többet fog bírni hiba nélkül mint 775 a mem vagy nem?
Most a procin és a VGA-n is gyári hûtés van.
Egyelõre nagyon meg vagyok elégedve a teljesítményükkel, de tudom, hogy lesznek még olyan idõk, amikor ez kezd majd kevés lenni, ezért szeretnék egy kicsit többet megtudni a húzhatóságukról.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Amúgy ha azt nézzük, hogy a 6600GT-m 1500 körül kapott, akkor azt tudom mondani, hogy jó.
Akkor most én is kérdezek egy hasonlót: 4489 pont milyennek számít az én configomtól(aláírásomban olvasható, semmi nincs húzva)?
Azért kérdezem, mert szerintem egy kicsit többet kéne kapnom...
Vagy a jelenlegi forceware driver még nem hozza ki a 7950GT erejét teljesen(mert a 7950GT egy-két hónapja létezik)?
csináltam egy új konfigut.Teszteltem 3d mark 2006-ban ahhol 3227 pontot értem el.Viszonyításképpen valaki megtudná mondani hogy ez most jó vagy nem.köszi
agp sebességén ne húzzál semmit sem.
a kari magján tudsz húzni és a memóriák órajelén,ha engedi...
lapkám ,a clockgen szerint az agp sebessége 20mhz nem kevéske ez?
Vagy 3D-ben felkapcsol ez in mint a videokártya?
A videokártyám egy ilyen csak éppen zalman van rajta.
Menniyt lehet huzni az AGP sebességén vagy inkább nem probálkozzak vele?
Mert ahogy ,halottam simán leéghet a kártyád.
ddr1-es ramjaid vannak gyakorlatilag
Sempron 2200+om van ami most 166os fsbével megy 1500 mhzen.
Sok program Amd athlon xp-nek nézi miért??
Felakarom húzni a procit!!
Tudnátok segíteni??
Köszi szépen
A tuning nagyon kártyafüggõ: én pl. 100-100MHz-et tudok húzni a magon és a memek-en is. Próbáld kis mértékkel húzni akkor nem lehet gond!
BattleTag: zydar#2910
Csak még egy kis zsetont kéne rá félreraknom (olyan 7-9ezer Ft)
Még nem probáltam driverböl sem huzni, mert még be akarok szerezni elötte majd egy megfelelõ hûtõt, bár nem tünik az sem rossznak, amit gyárilag ráraktak, de biztos ami biztos. Addig is mig nincs meg, gondoltam körbetájékozodom, mivel még nem csináltam soha ilyet.
Ez a Riva Tuner könnyen kezelhetõ? Atumatikusan is tudja húzni lépésrõl-lépésre, addig míg el nem éri a még biztonságosnak számító végsõ határt?
És még egy utolsó kérdés: addig mig gyári hûtõ van a kártyán, addig nem érdemes húzni? vagy valamennyi még úgy is belefér, anélkül hogy megpörkölném?
köszi mégegyszer
Melyik programot érdemes használni Nvidia kártya túlhúzására? Vki már ajánlotta a CoolBits Reget, de gondolom még sokfajta van, és nem igazán értek hozzá. Leginkább olyan program kéne, amit könnyû használni, és megbizható is.
P5GLP-XSE, Intel Celeron 3.2 GHz, 2*512 MB DDR400 RAM, Nvidia GeForce 7600 GT, 200 GB Maxtor merevlemez
www.tts-kft.hu
kék van olyan, ami uv nélkül átteccõ.
mondjuk ez csak adalék vízbe, nem tudom mit akarsz vele...
Van olyan UV reagáns festék, ami UV fény nélkül egyáltalán nem látszik?
ACER Aspire 5738ZG
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Itt egy kép a gépemrõl belülrõl(a videokártya a képen még bent sincs):
Szóval egy kicsit tovább tart ez az én gépemmel, mint másik gépekkel.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Akkor megint szenvedhetek órákon át.
Abban reménykedek, hogyha kiveszem a tápot, akkor onnan be tudom csúsztatni azt a mûanyag izét, mert úgy látom, hogy nagyon kis valamik állnak csak ki belõle, amik az alaplapi lyukakba mennek. Meg esetleg egy kicsit meglazítom a csavarokat, csak ki ne kelljen venni, mert 1.5 óra volt, amíg beraktam az új alaplapot, és bedugdoztam a kábeleket, tehát ebben a 1.5 órában nincs benne a kiszedés.
-Ez mennyivel jobb mint a gyári Intel hûtõ?
-Be lehet -e tenni a hozzá való alaplap alá rakandó mûanyag izét anélkül, hogy az alaplapot ki kéne venni a házból?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Már korábban is emlitettem hogy láma vagyok a gépek belsejéhez...segítségeteket kérném ismét.
Jelenleg milyen alaplapot érdemes venni, amibe AMD proci megy és milyen proci? persze ne a legeslegjobb lapot és procit ajáljátok, hanem olyasmit ami a 2 együtt mondjuk 30-40eFt belefér és még 1-2 évig bövithetö lesz.
Válaszaitokat köszönöm!
Válaszolhattok privátban is, hátha nem mindenkit érdekel ez a téma.
És nem tudom, hogy lenne-e köztetek valaki aki ha megvásárolom a cuccokat segítene összeszerelni?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen