36836
-
ellington #31476 leszedtem a jumpert a nagyobb vinyóról, egy iden van a másikkal, és így se látja. -
ellington #31475 igen, ott van mindkettőnél, ezért klérdeztem. bios resetet meg nem találtam, csak load default settingset. -
#31474 rakd a jumpert a winyon az ide kábelhez legközelebbi helyre
-
#31473 minek széjjelszedni a gépet ha két gomb megnyomásával bios reset-t lehet okozni :D -
#31472 Az gond, olyankor a másodlagosnak ugyebár slavenak kell lennie, két master egy idén nem lehetséges. -
ellington #31471 nem hatott ez sem, kiszedtem újra az elemet, aztán benéztem biosba, és ezt írta:
primary ide master a maxtor, primary ide slave semmi, csakúgy mint a secondary ide master, de a slave az meg valami HL DT ST nevű akármi, erre hittem azt, hogy meglátta a vinyót. igazából még arra gyanakodhatok, hogy most egy ide kábelre lettek kötve, de a jumper pöcök mindkettőnél ugyanott van, ez is lehet gond, nem? már nem tudok mit kitalálni. -
ellington #31470 a 40 gigás vinyón van a rendszer, a 160 gigás, ami most nem működik, azon csak adat van. de akkor ez lesz. eddig a cédé meg a 160as volt egy ide-n, most akkor a 40es és 160as lesz együtt. ennyi a max variáció, amit tudok :D -
#31469 Próbáld meg másik idé-re átrakni a vinyót, vagy ha van rendszer rajta, akkro csak ez legyen aktív, a másikat addig húzd ki.Próbálkozz... -
ellington #31468 épp ezért, mert tuningolni akartam, és azt mondták, hogy azt kapcsoljam ki.. akkor ment el a vinyó is amúgy. a jumperen mit kéne néznem? az ugyanúgy van, mint eddig volt. -
#31467 Menj be a biosba, és nézd meg a meghajtókat.Mivel bios reset volt, lehet átállítódott valami, ami miatt nem jó a nagyobb vinyó.Nézd meg a hátulján a jumpert is esetleg.
Cool n Quitet minek kapcsoltad egylbként ki?Az energiatakarékosabbá teszi a procidat ha nincs kihasználva a teljes kapacitása... -
#31466 az fsb-t állítom (9x)200-ról (9x)210-re. ezen mit lehet rosszul csinálni? mem 800mhz-es... -
ellington #31465 na kiszedtem az elemet, visszaraktam, most már az elején, biosban elvileg látja is, de primary ide, az az ami eddig volt, vagyis a 40 gigás kis renszervinyóm, primary slave az semmi, aztán jön a 160 gigás vinyó. windows természetesen nem látja. már nem tudom követni a dolgokat. -
ellington #31464 na hát ez az, írtam is előbb, hogy load setup default, és semmi. az elem kivevése mit eredményez? az a cmos reset? -
#31463 Legegyszerűbb ha kiveszed az elemet az alaplapból félpercre.
De az alapján amit írtál a bios setupig eljutsz, akkor ott nyomj valami olyasmit hogy "load default", "restore default/optimal"... -
ellington #31462 kihúztam, átkötöttem, semmi. load setup default a biosnál, semmi. cmos resetet ajánlottak, de azt nem tudom hogyan kell..? -
ellington #31461 cool n quietet kikapcsoltam, 1x-es szorzóra raktam a HT-t, 2300ról felhúztam 2400re. windows meghalt, gép meghalt, be se töltött, a 160 gigás vinyómat már fel se ismeri. hogy azt hogy hozom vissza az életbe, valami ötlet? közben mindent visszaraktam eredetire, memóriát meg visszavettem 667mhz-re. azóta ninsc 160 gigás vinyó. -
#31460 Ha csak akkor szar amikor huzod akkor nem a tap, valsz nem jol huzod..... -
#31459 De 5-6 perc után a CPU, 10 perc után már az alaplap hőfoka is stagnált, de ha nem lesz jobb dolgom majd itthagyom a gépet pár órát orthosozni...
Végül ez a RAM se olyan rossz, alapfeszen elérte az 1000-res cl5-ös átlagos olvasását, ha kap hűtőt is és rántok még az FSB-n már tényleg szép lesz. -
#31458 plusz: ha nem húzom a procit minden simán működik. -
#31457 Hallo everyone. A problémám a köv.: amikor az e4300-as procit feljebb húzom pl. 2000mhz re a gép induláskor ezt teszi: a proci ventije megindul majd leáll, megint indul megint leáll, és csak harmadjára indul a gép, de akkor már minden pöpec. lehet hogy a táp lenne rossz? pár hetes 350w-os chieftec. ui.: Asus p5b a lap. -
#31456 20perc édeskevés...:D -
#31455 Egesz jol huzhato........ -
#31454 Kicsit föntebbtoltam még az FSB-t 433-ra, itt állapodtam meg egyenlőre 1.55-ös Vcore mellett (a cpu-z mindíg félremér ilyen magasságban): Kép -
ellington #31453 (s az miért van, hogy ha felhúzom a videokártya memóriáit alap 400ról 463ra, akkor még jó, de mikor 464re teszem -s értelemszerűen annál feljebb- akkor kiírja a teszt kezdetén, hogy sikertelen volt, úgyhogy visszatölti a legutolsó működőeket.) -
ellington #31452 amúgy mennyi a tolerálható hőmérséklet cpu-nál és gpu-nál? -
ellington #31451 én is veszek egy olyat holnap, mert ha 2300mhz-nél többre húzom a 2000res procit, mindenféle HAL hibát ír ki, vagy ha eljut a windows betöltésig, akkor ott döglik meg. -
matya00007 #31450 köcce próbálgatom. -
#31449 Állítsd fix 800-ra , és akkor elvileg jó lesz.Vagy 667-re , és akkor tuti a siker. -
alakulat #31448 oké
köszi
most néztem van hyper tx2 is az univerzális amd-re és intelre is megy, akkor veszek egy ilyet -
#31447 A 2. jobb. (jut eszembe, erre a DS4-re felpróbáltunk egy Freezer7-et is mikor először megszívtam a fogom a zalman árán, de nem fért rá) -
alakulat #31446 Még egy kérdésem lenne.
Melyik a jobb hütö E4300 ra menne: Arctic Cooling Freezer 7 Pro vagy a Cooler Master Hyper TX?? -
alakulat #31445 ok
kösz -
#31444 Most kerek 3,5Ghz-re tettem, ehhez 1.51 voltot kellett neki adni ami CPU-Z szerint leesik 1.47-re ha terhelem, ha nem (bár a dreamscene mozgóháttér eszik 4-5% CPU-t, szóval 0-án sose áll).
Azért csak most írom, mert akartam screenshotolni hogy 25 perce fut az ORTHOS stressteszt (66-67 fok közt váltakozott a hőmérséklet), de valamiért nem jött össze a printscreen, viszont addigra kiléptem... :D -
#31443 Én is azon a hűtőn gondolkodtam, csak nem volt a boltban intel foglalatos. De az AMD-set azért fölépróbáltuk a lapomnak és 98% hogy rendesen ráfért volna. Nézz meg egy képet a Gigabyte GA-P35-DS4-ről, elég szűkös rajta a hely, a tiéden is kell hogy legyen ennyi. -
alakulat #31442 Hali!
Van egy Intel Guardfish DQ965GF lapom rajta egy E4300 as proci és le akarom cserélni a gyári ventit, a cooler master hyper tx milyen választás, ugy hogy húzni akarom a procit??? ill. mekkora ez a hyper tx tehát h elfér-e rendesen az alaplapon??
elöre is köszi a választ -
matya00007 #31441 Köszi próbálom!
Lehet ez lesz a jó! -
#31440 Mennyire ment fel a proci...? -
#31439 A kurvaannyukat, van kissebb RAM szorzóm, csak el van dugva. Úgy jönnek sorba hogy 2.5 aztán 3.0 és közbeékelve jön a 2.0 amit majd a 4.0 követ... Hát basszákmeg, viccesek ezek a bios-setup strukturáló mérnökök a gigabytenál. -
#31438 Jo helyen jarsz de megse.... ezt nezd meg es latni fogod hogy kell a ramot lehuzni mert lehet mar az nem birja... -
matya00007 #31437 Na megpróbáltam. A DRAM nál az auto opciót tudom választani illetve különböző MHZ-ket. 350-es FSB-nél már nem indul el a gép :(