36836
  • ellington
    leszedtem a jumpert a nagyobb vinyóról, egy iden van a másikkal, és így se látja.
  • ellington
    igen, ott van mindkettőnél, ezért klérdeztem. bios resetet meg nem találtam, csak load default settingset.
  • Gabesz amd64
    rakd a jumpert a winyon az ide kábelhez legközelebbi helyre
  • Gabesz amd64
    minek széjjelszedni a gépet ha két gomb megnyomásával bios reset-t lehet okozni :D
  • zolo
    Az gond, olyankor a másodlagosnak ugyebár slavenak kell lennie, két master egy idén nem lehetséges.
  • ellington
    nem hatott ez sem, kiszedtem újra az elemet, aztán benéztem biosba, és ezt írta:

primary ide master a maxtor, primary ide slave semmi, csakúgy mint a secondary ide master, de a slave az meg valami HL DT ST nevű akármi, erre hittem azt, hogy meglátta a vinyót. igazából még arra gyanakodhatok, hogy most egy ide kábelre lettek kötve, de a jumper pöcök mindkettőnél ugyanott van, ez is lehet gond, nem? már nem tudok mit kitalálni.
  • ellington
    a 40 gigás vinyón van a rendszer, a 160 gigás, ami most nem működik, azon csak adat van. de akkor ez lesz. eddig a cédé meg a 160as volt egy ide-n, most akkor a 40es és 160as lesz együtt. ennyi a max variáció, amit tudok :D
  • zolo
    Próbáld meg másik idé-re átrakni a vinyót, vagy ha van rendszer rajta, akkro csak ez legyen aktív, a másikat addig húzd ki.Próbálkozz...
  • ellington
    épp ezért, mert tuningolni akartam, és azt mondták, hogy azt kapcsoljam ki.. akkor ment el a vinyó is amúgy. a jumperen mit kéne néznem? az ugyanúgy van, mint eddig volt.
  • zolo
    Menj be a biosba, és nézd meg a meghajtókat.Mivel bios reset volt, lehet átállítódott valami, ami miatt nem jó a nagyobb vinyó.Nézd meg a hátulján a jumpert is esetleg.

Cool n Quitet minek kapcsoltad egylbként ki?Az energiatakarékosabbá teszi a procidat ha nincs kihasználva a teljes kapacitása...
  • antalkrisz
    az fsb-t állítom (9x)200-ról (9x)210-re. ezen mit lehet rosszul csinálni? mem 800mhz-es...
  • ellington
    na kiszedtem az elemet, visszaraktam, most már az elején, biosban elvileg látja is, de primary ide, az az ami eddig volt, vagyis a 40 gigás kis renszervinyóm, primary slave az semmi, aztán jön a 160 gigás vinyó. windows természetesen nem látja. már nem tudom követni a dolgokat.
  • ellington
    na hát ez az, írtam is előbb, hogy load setup default, és semmi. az elem kivevése mit eredményez? az a cmos reset?
  • janos666 #31463
    Legegyszerűbb ha kiveszed az elemet az alaplapból félpercre.
    De az alapján amit írtál a bios setupig eljutsz, akkor ott nyomj valami olyasmit hogy "load default", "restore default/optimal"...
  • ellington
    kihúztam, átkötöttem, semmi. load setup default a biosnál, semmi. cmos resetet ajánlottak, de azt nem tudom hogyan kell..?
  • ellington
    cool n quietet kikapcsoltam, 1x-es szorzóra raktam a HT-t, 2300ról felhúztam 2400re. windows meghalt, gép meghalt, be se töltött, a 160 gigás vinyómat már fel se ismeri. hogy azt hogy hozom vissza az életbe, valami ötlet? közben mindent visszaraktam eredetire, memóriát meg visszavettem 667mhz-re. azóta ninsc 160 gigás vinyó.
  • Hedgehunter #31460
    Ha csak akkor szar amikor huzod akkor nem a tap, valsz nem jol huzod.....
  • janos666 #31459
    De 5-6 perc után a CPU, 10 perc után már az alaplap hőfoka is stagnált, de ha nem lesz jobb dolgom majd itthagyom a gépet pár órát orthosozni...
    Végül ez a RAM se olyan rossz, alapfeszen elérte az 1000-res cl5-ös átlagos olvasását, ha kap hűtőt is és rántok még az FSB-n már tényleg szép lesz.
  • antalkrisz
    plusz: ha nem húzom a procit minden simán működik.
  • antalkrisz
    Hallo everyone. A problémám a köv.: amikor az e4300-as procit feljebb húzom pl. 2000mhz re a gép induláskor ezt teszi: a proci ventije megindul majd leáll, megint indul megint leáll, és csak harmadjára indul a gép, de akkor már minden pöpec. lehet hogy a táp lenne rossz? pár hetes 350w-os chieftec. ui.: Asus p5b a lap.
  • buldozer99
    20perc édeskevés...:D
  • Hedgehunter #31455
    Egesz jol huzhato........
  • janos666 #31454
    Kicsit föntebbtoltam még az FSB-t 433-ra, itt állapodtam meg egyenlőre 1.55-ös Vcore mellett (a cpu-z mindíg félremér ilyen magasságban): Kép
  • ellington
    (s az miért van, hogy ha felhúzom a videokártya memóriáit alap 400ról 463ra, akkor még jó, de mikor 464re teszem -s értelemszerűen annál feljebb- akkor kiírja a teszt kezdetén, hogy sikertelen volt, úgyhogy visszatölti a legutolsó működőeket.)
  • ellington
    amúgy mennyi a tolerálható hőmérséklet cpu-nál és gpu-nál?
  • ellington
    én is veszek egy olyat holnap, mert ha 2300mhz-nél többre húzom a 2000res procit, mindenféle HAL hibát ír ki, vagy ha eljut a windows betöltésig, akkor ott döglik meg.
  • matya00007
    köcce próbálgatom.
  • zolo
    Állítsd fix 800-ra , és akkor elvileg jó lesz.Vagy 667-re , és akkor tuti a siker.
  • alakulat
    oké
    köszi
    most néztem van hyper tx2 is az univerzális amd-re és intelre is megy, akkor veszek egy ilyet
  • janos666 #31447
    A 2. jobb. (jut eszembe, erre a DS4-re felpróbáltunk egy Freezer7-et is mikor először megszívtam a fogom a zalman árán, de nem fért rá)
  • alakulat
    Még egy kérdésem lenne.
    Melyik a jobb hütö E4300 ra menne: Arctic Cooling Freezer 7 Pro vagy a Cooler Master Hyper TX??
  • alakulat
    ok
    kösz
  • janos666 #31444
    Most kerek 3,5Ghz-re tettem, ehhez 1.51 voltot kellett neki adni ami CPU-Z szerint leesik 1.47-re ha terhelem, ha nem (bár a dreamscene mozgóháttér eszik 4-5% CPU-t, szóval 0-án sose áll).
    Azért csak most írom, mert akartam screenshotolni hogy 25 perce fut az ORTHOS stressteszt (66-67 fok közt váltakozott a hőmérséklet), de valamiért nem jött össze a printscreen, viszont addigra kiléptem... :D
  • janos666 #31443
    Én is azon a hűtőn gondolkodtam, csak nem volt a boltban intel foglalatos. De az AMD-set azért fölépróbáltuk a lapomnak és 98% hogy rendesen ráfért volna. Nézz meg egy képet a Gigabyte GA-P35-DS4-ről, elég szűkös rajta a hely, a tiéden is kell hogy legyen ennyi.
  • alakulat
    Hali!
    Van egy Intel Guardfish DQ965GF lapom rajta egy E4300 as proci és le akarom cserélni a gyári ventit, a cooler master hyper tx milyen választás, ugy hogy húzni akarom a procit??? ill. mekkora ez a hyper tx tehát h elfér-e rendesen az alaplapon??
    elöre is köszi a választ
  • matya00007
    Köszi próbálom!
    Lehet ez lesz a jó!
  • Hedgehunter #31440
    Mennyire ment fel a proci...?
  • janos666 #31439
    A kurvaannyukat, van kissebb RAM szorzóm, csak el van dugva. Úgy jönnek sorba hogy 2.5 aztán 3.0 és közbeékelve jön a 2.0 amit majd a 4.0 követ... Hát basszákmeg, viccesek ezek a bios-setup strukturáló mérnökök a gigabytenál.
  • Hedgehunter #31438
    Jo helyen jarsz de megse.... ezt nezd meg es latni fogod hogy kell a ramot lehuzni mert lehet mar az nem birja...
  • matya00007
    Na megpróbáltam. A DRAM nál az auto opciót tudom választani illetve különböző MHZ-ket. 350-es FSB-nél már nem indul el a gép :(