Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Használt. Nem vettem. Akitõl kaptam állítja hogy ahol õ próbálta, ott mûködött igaz nem NF7-ben, dehát ebben is mennie kéne.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Doomista
Enyim:

Alaplap: Gigabyte GA-965P-DS4
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6700
VGA: NVIDIA GeForce 8800 GTX
RAM: DDR2-800 - 2048 MB
Táp: Zalman ZM360B-APS
Hangkártya: Creative Audigy LS Audio Processor
Winchester: 250 GB
Processzorhûtõ: Zalman CNPS9500
+2 db hûtõ: elõl és hátul
CD/DVD-író/olvasó: Plextor PX-716A
Monitor: 19" LCD ASUS PW191
Számítógépház: Cool Master CMStacker 830 HD-TV
Hangtechnika: Logitech® Z-5500 Digital
Billentyûzet és egér: Logitech Cordless Desktop LX700

Képek majd lesznek...húzás is majd lesz...

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

több helyen olvastam hogy a pci-e freq húzása grafikus teljesítménynövekedést von maga után... bár 100-110-re semmit, 100-120-ra már vmit tapasztaltam...

Feszt azért adtam mert húztam 630/805-re hátha bírja... bár lehet hogy tényleg csak álom az 1600MHz ennél a kártyánál...

Proci... neked mennyire van húzva az FSB? nekem 425 lett volna a cél de az istennek se akart mûködni... a CPU-z meg most is 1,213-at ad cpu voltage-nál, pedig az eist az disabled... vmi ötlet?

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Zetorg
pci-e minek megy 120mhz-en?meg minek adsz neki feszt?
tök fölösleges...
a procinak adhatsz még, az én 6400-em 400-as fsb fölött, 1,6V-tal ment jól.

Sziasztok!

Az egész tegnapomat a PC-m húzásával töltöttem... Minden fasza és jó, csak nem elég stabil, és abban kérnék segtséget, hogy, hogy tehetném még stabilabbá anélkül, hogy a húzásból visszavennék. A nem teljesen stabil azt jelenti hogy 3Dmark06 1x simán lefut rajta, estére meg beállítottam hogy minden tesztet ismételjen 24x (összesen kb. 6 órányi folyamatos teszt)... Reggel felkelek kékhalál...

Gép:
Gigabyte GA-965P-DS4
Core2Duo E6400 Allendale
MSI NX 7950GT vt2d512ez
2*512 Kingmax/800MHz
2*Maxtor 6V250F0
Meg 400W-os táp (azt nem tom milyen pontosan)

A húzás pedig:
Biosban: FSB:414, Szorzó:8, PCI-E frequency: 120MHz, Ram feszültség: +0,1V, PCI-E fesz.: +0,2V, MCH fesz: +0,3V, FSB fesz: +0,2V, CPU fesz: 1,5V
VGA: Core clock: 605, Memory clock: 780
És még van a biosban egy "Robust Graphic Booster" ez normalról fastra van álltva (még lehetne booster)...

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

Falconer
Hat akkor nagyon ugy tunik, hogy a proci szar...
Most vetted hasznaltan vagy mi?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

passz

alert
Használom, de mindkettõtöknek egy hsz-ben válaszoltam ezért... Az alaplapon Award van és 27-es verzió tehát a legújabb. Én is erre gondoltam ezért ezzel kezdtem elõször de nem jött be 😞

használd a válasz gombot please..
Milyen bios van most fent az alapodon??

alert
Nem melegszik az biztos. Jó a hûtõ is. 183x11-en van jelenleg. De ennek hivatalosan 200x11-et kéne vinnie. A fesz érték defaulton van de próbáltam már növelni is 1.6-ról 1.725-re de semmi változás. Egyidejûleg próbáltam növelni a memóriákon és az AGP feszt is de akkor is semmi. Mégtovább kéne növelnem? Az nem nyírja ki? Néha bírja egy darabig a windowsban de amikor megdolgoztatja valami progi azonnal hanyatdobja magát és kék képernyõ 😊 183-184-es FSB az, ahol még stabil.

nézd csak meg az elsõ képen hogy a procinak mennyi a fesz értéke??
lehet ez a baj...túl kevés

a szorzója mi? 183x mennyi??

Falconer
Nem melegszik tul vagy ilyesmi?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Guer
hát próbáld meg és majd kiderül 😊

alert
Sziasztok! Adott egy Barton magos 3200+ -os socket A proci és nem hajlandó vinni a 200-as FSB-t. A felületén nem látszik semmilyen sarkazás mégis 183 fölé emelve az FSB-t állandóan kék halállal megáll a gép néha még a windows betöltés közben. 183-as FSB alatt tehát 3000+ -on viszont atomstabil. Akkor létezik hogy hibás a proci? A memóriák jók pc3200-as kingston (memtest semmi hiba) és a lapnak is bírnia kell: NF7v2. Mi okozhat még ilyet?

Zetorg
húzásnál a HT ratio-t vedd lejjebb 1-el vagy 2-vel!
giga lapban nem tudom hol lehet állítani...

serito
Szevasztok!
Még mindíg a Tuninggal küzdök. Megkaptam a linket ami leírja mikén és mit kell állítani az FSB és Clock ...stb állításokról.
Konfig amit szertnék felpörgetni a következõ:
Gigabyte M59SLI-S5
X2 4200+
X1950XT 256MB
PQI 2x1GB DDR2/800
Ezen a címen megnézhetitek mit mutat a Cpu-Z alap beállítások mellett. Már az is furcsa, hogy a memoryk 368Mhz-en mennek így a 800Mhz memeoryk csak 736-on járnak. Hogy miért azt nem tudom????
Szóval próbálom állítani a CPU frekvency-t de ha 1 Mhz is eltér az alap beállítástól már Safe Mode-ban indul a gép. Próbáltam a szorzót 10x-re állítani az FSB-t meg 220-ra vagy 240mhz-re de semmi nem változott. A Bus sebesség szorzóját is megváltoztattam mikor az FSB-t 240Mhz-re emeltem de ez sem segített, sõt az alap 1.25v-ról 1.3v-ra emeltem a feszültséget.
Ha valaki ismeri ennek az alaplapnak a lehetõségeit segíthatne nekem!!! Köszi.
Próbálok csinálni pár képet a bios-ról is talán úgy könyebb lesz.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Zetorg
én úgy tudom, hogy a blokkon szereplõ árat vásárolhatom le...

Guer
sztem az éppen aktuális árát vásárolhatod le (nekem kékhalban igyvolt)
hogy mennyi ez az összeg azt nemtom hogy találák ki fõleg hamár nemis lehet kapni náluk...

Falconer
Hat en meg egyetlen olyan szamitastechnikai cuccot nem lattam, aminek total ep lett volna a gyari csomagolasa, vagyis nem lett volna kibontva. Szoval ennyi erovel nyugodtan eladhatjak megint a Bela hasznalta egy hetig cuccot. Masreszt meg akkor lehet hogy az a Bela maskor is visszamegy vasarolni es forumokon sem az terjed, hogy a rohadt x meg y ceg....

"3 napon belül téves vásárlás címszóval köteles visszavenni ha az árú ép."

Jól hangzik, viszont én jó pár éve a kereskedelemben vagyok és elárulhatom ilyen nincs, még is jobban hisznek benne, mint az UFO-kban. A karácsonyi hírekben is többször felmerült, hogy HA kicserélnek valamit, az a boltos/tulajdonos emberségén és lehetõségein múlik. (Mondjuk egy gyárilag leforrasztott csomagolású dolgot, vagy hiányos tartozékos dolgot még jóindulattal SE fog senki visszavenni. Vagy ha elszabták, összekoszolták, stb.)

A 3 (munka)nap a garanciális cserére vonatkozik, 3 nap után ugyanis már 15 munkanap lehet a cserehatáridõ ...

Van olyan bolt, ahol ha pár héten belül viszel vissza valamit, akkor értékcsökkentéssel, de visszaveszik.

Az meg a vásárló felelõssége ha nem tudja mit akar venni. A boltok meg nem kölcsönzõk. És gondolom nem egy vásárló akadna ki, ha "Kovács Béla használta 1 hétig" feliratú alkatrészeket adnak el nekik teljes áron.

Háát....
1 amíg a progi engedi.
2 amíg a hûtés engedi.
3 amég a fajta engedi.

egy 6600gt-t mennyire lehet tuningolni (nem gyári hûtõ)???
Zetorg
tegnap vettem egy 7800gt-t 35-ért, és még januárig garis.a blokkon meg 70k körüli összeg szerepel.
gondoltam ki kéne cseréltetni valami 7900-re 😊

3 napon belül téves vásárlás címszóval köteles visszavenni ha az árú ép.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Falconer
Az attol fugg. En visszavittem egy joyt ket naposan, hogy nalam nem megy szal kene vissza a mani vagy levasarolnam. Csavo bedugja, kiprobalja, stb.. aszondja itt megy, menjel a francba. Igazabol nalam is ment, csak lattam vhol harmad aron 😄

Zetorg
aqua gariról mik a tapasztalatok?
ha most visszaviszek valamit, amit januárban vásároltam, levásárolhatom a teljes árát, vagy szaroznak?

alert
Ez tény és való csak most kell megoldanom a dolgot itt pedig nincs pc csak laptop és pda. Mivel Zetorg leírta a paramétereket így már be tudok lõni a potinak is végkitérést de nem akartam kipróbálni a 'meddig bírja' dolgot, mivel nincs több csövem.

Bakker .
Gondolom számítógéped van.
Azon meg nézed mennyi ami kell és egy pótmétert rá vágsz egy 220 as kábelre és állítod.
Ennyi.

alert
Köszönöm!

alert
De buta vagy. 2x leírtam hogy nincs számítógép tápom se molex csatlakozós kábelem. Én is meg tudnám nézni ha lenne Mr okostojás.

Bazz ...
Nézd meg a tép oldalán.
Áltban van 1citrom sárga meg 2 fekete meg 1 narancs sárga.2 pozitív 1 negatív .
Gondolkozz.
Innen már kitalálod.

Zetorg
az inverternek 12 volt kell.
a 4 tûs molex csatoban van 5/12 volt és két föld.sárga a 12, piros az 5v

alert
De én nem akarok semmit sehova dugni mert nekem más tápom van tehát leszedném a csatlakozót és a natúr vezetéket forrasztgatnám inkább 😊 csak annyit szeretnék megtudni, hogyha kettõnél több csatlakozás (kábel) van a fénycsövön akkor azokat mire használják, és hány Volt bemenõ feszt bír el a csõ? Mert sehol nem találok errõl specifikációt. De hátha máshogy kérdezem akkor menni fog: a számítógépetekben a 4 pines csatlakozóban mekkora fesz van és a 4 vezetéket mire használják? thx!

Bakker ...
Ne forgasd ki a szavaim.
Xal rádugok és bakapcsolod a tápot.

alert
Az biztos hogy nem ad semmit mert a feszültséget a táp adja. És a fénycsõnél mind a 4 tût használják? És mire? Nem csak kettõt?

Amennyit egy 4 tûs molex ad.

alert
Nem számítógépes tápegységem van tetszõleges fesz beállításall úgyhogy arra nem költök feleslegesen. A kérdés hogy hány voltot kapnak ezek a számítógépben? Arra állítanám be õket. A csatlakozó mindegy mert levágom 😊 csak a két kivezetést kötném rá a tápra ha nem kell neki semmi spéci dolog ezért kérdezem.

CSak molex csatik kellenek neki.

Guer
legegyszerûbb szvsz ha szerzel egy AT-s tápot és arra kötöd rá a csöveket...
semmi más nem kell hozzá...

alert
Sziasztok! Nem pc moddinghoz kellene csak fel akarom használni az itt alkalmazott szines fénycsöveket hangulatvilágításra, mert olcsók 😊 kérdésem, hogy hány voltosak ezek? 12? Csakhogy milyen tápot keressek nekik. Illetve van valami speciális dolog ami kell hozzájuk? Vagy csak a két kivezetését rákötöm egy tápra és ennyi? thanks!

Zetorg
1

Barney Tech
Hány géped van neked?

Falconer
Eloszor is beleraksz egy CD olvasot a regi gepbe. Ha az megvan, akkor belerakod az XP CDt. Aztan a biosban beallitod, hogy a CDrol bootoljon a gep. Utanna meg koveted a varazslo jotanacsait 😄

Sziasztok!!!
Megvan az eredeti xp cd kézikönyvek csak azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lássak neki a a régi gépre az xp-t akarom fölraki.
Segíítségeteket azért kérem mert a kéziköny kicsit Fogalmazott és nem értek belõle semmit
Zetorg
nem.simán elhajtottam õket kézzel.

Barney Tech
Ha télleg te csináltad,akkor nehéz volt megjajlítani a lamellákat?

Gabesz amd64
hát ez brutál<#vigyor><#vigyor1><#taps>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Lopott duma nam áll jól .<#kocsog><#kocsog><#kocsog>

OrioN the S
XDDDDDDD

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.