36836
  • Solt
    Nekem eddig ami 30 percet prime stabil volt, az utána jó volt mindenhol...
  •  Evil
    Nemhinném hogy olyan nagy lenne a drop P45 ös lap esetében :)

Amúgy meg nem azt írta hogy most normál on megy a proci, és csak a ramnak van adva 2.26V, és tudja tesztelni?

Amúgy meg vagy ezvan neki szerintem:
    PC2-8500 1066MHz CAS6 Dual Channel
    - Available in 2GB Dual Channel Package
    - Available CAS:6-6-6
    - 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
    - Working Voltage 2.0V

És akkor C5 höz lehet tényleg kell neki a 2.2V..

Vagypedig valamelyik ezek közül:
    PC2-8500 1066MHz CAS4 & CAS5 & CAS6 Dual Channel

- Available in 1GB, 2GB & 4GB Dual Channel Package
    - Available CAS: 4-4-4, 5-5-5, 6-6-6
    - 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
    - Working Voltage 2.2~2.4V
    - Racing Orange Aluminum Heat-Spreader
    - DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
    - Lifetime Warranty

Érdekes amúgy milyen nagy feszt írnak ezeknek a Geil eknek.
  • fery02
    Akkor 1066-os biztos, több doog is egyértelűvé teszi, ezért nem szedem szét a gépet. :)

Amúgy az az érdekes, hogy prime95-öt lefuttattam 1 óráig (másnak a tanácsára), nem hibázott közben semmit, viszont játszottam picit a Dirt 1-el és kis idő után kékhalálozott.
    Szóval itt valami még nem stimmel. Pedig ez a Prime, ez biztosra megy elvileg?
  • Solt
    Ha minden auto-n van akkor 800mhz-re lövi be? Hmmm... érdekes...

Egyébként tuti 1066-s a ramod, mert a 800-s tuti nem menne 1066-n... az legegyszerűbb, ha kiveszed, és megnézed mi van ráírva...

A géped meg azért lett stabil, mert a CPU-nak adtál feszt... szerintem...
  • fery02
    Vagyis hülye vagyok már, 2,2 V nálam nem ment.
    Akkor nálam nem megy úgy, mint a hozzászóló esetében.
    Most 2,26 V-on tesztelem, mert a kisebb fesz-ek nem jók.

Tudom, hogy könnyű a RAM-okat kinyírnmi, nem is fogok 2,3 V fölé menni még véletlenül sem.

Viszont most bezavarodtam picit. Ram dobozára az van írva, hogy 1066 MHz, meg ipon-on is, ahol rendeltem, ez a neve: GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT.
    Gyári Bios értékeken viszont 800 MHz-en fut.

Mert a 800-as Geil Ultrákhoz Gyári ajánlott feszültségeknél ez szerepel: 1,9-2,3 V

Akkor most az enyém milyen RAM?
  • Solt
    Én is... a gyári érték, a gyári MHZ értéken jónak kell lennie... a ramnak plusz fesz akkor kell, ha nagyobb MHZ értéken akarod futtatni, mint a gyári érték... de ramot nagyon könnyű kinyírni, tehát ezzel nagyon óvatosan! Egy 2.2V-s ramnak én tuti nem adnék tartósan 2.4V-t...
  • fery02
    Biztos, hogy nem számíthat? Pedig nagyon úgy néz ki.
    Sőt, lehet hogy akár még 0,2 eltérés is számítani fog majd, mert itt az egyik hsz-ban letesztelte a hozzászóló ezeket a fajta RAM-okat és 1066-on 2,2V-al tesztelte, hibátlan működési eredménnyel.
    Most is lassan lejár a fél óra Prime, és bebizonyosodik, hogy tényleg bírja a proci a 3,6 GHz-et normal-ra állított fesz értékekkel.

Most megnézem 2,2V-os Dram-mal.
    Kíváncsi leszek. :)
  • Solt
    Szerintem tuti, hogy nem a ramnak adott plusz egy tized oldotta meg... ennyit az nem számíthat alapon...

Kék halál pedig millió dolog miatt lehet... lehet alul feszelés is, lehet hibás ram beállítás is... sőt, ha a prime egyből hibázik, akkor az tuti ram... ha hosszabb idő múlva, akkor kevés cpu fesz...
  • Solt
    Egyáltalán nem sok az 1.3V... a drop miatt az kb 1.225V körül van... bios alól az 1.4V nyugodtan mehet... a lényeg a jó hűtés... 1.4V fölé már nem szabad menni 7/24-be...
  • fery02
    Na, valószínleg meg van a hiba forrása.
    Abból indultam ki, hogy állítólag akkor van kékhalál, ha alul-feszelünk valamit, így most megkapta tőlem mind a DRam, mind a CPU azt a feszt, aminél többet semmikép sem fogok nekik adni.
    CPU: 1,3 V
    DRam: 2,3 V

És most ott tartok, hogy Prime blend teszt, már fut 13 perce hiba nélkül.

Tehát akkor csak a DRam volt a hibás, hogy igen is kellett neki az a 2,3V a 2,2V helyett.

Akkor ha most lefut hiba nélkül félóráig, visszaveszem normal-ra a VCore-t, a DRam-ot hagyom és úgy is lefuttatom a tesztet.

Azután, ha az jó, akkor kipróbálom, hogy a DRam-ból is picit visszább veszek, hogy hátha kisebb fesz is elég neki. Ez így helyes lesz?
  • mflex #36346
    Valakinek úgy is megéri, nekem nem kellene, a QX9650 között túl nagy ár referencia, igazából nem is vágom, hogy miért.

Talán ezzel akarja megmutatni az intel az AMD-nek, hogy hiába ad ki az AMD ilyen-olyan fasza procikat, azért megmutatja, hogy ő akkor is jobbat tud, de ennyiért?
  • pxxl
    wow L2 cache: 12288Kb ennyit akkor sem ér :D
  • mflex #36344
    Hello szomszéd!

Jó hőfokok nagyon!

Más:

Ha valakit érdekel a 775-ösök királya (QX9770 3.20GHZ SKT775 FSB1600 12MB ), nálam megveti garanciával 360.000.-ért. Privibe keressetek.

:)
  •  Evil
    Hát te esetedben nem nyúznám nagyon tovább 1.3V hosszú távon biztos sok neki, szóval vagy hagyod alapon tuning nélkül, vagy rövid idő után füstölteted?
    (szerintem nemtett jót neki az auto feszültségek, és gondolom a tájban próbára volt téve egyből hogy: mivan ha 4ghz en indul?)

Amúgy nincs valahol valami leírás ezekről hogy auto beállítások mellett mit ad a procinak hogyha túl van terhelve?
    Mondjuk 4ghz auton, és nemcsak arra vagyok kíváncsi hogy melyiknél képes még be bootolni, hanem amelyiknél egyből KO zik :)
  • fery02
    9,5 lehet a max a szorzó.
    Alap beállításon is ennyire van belőve (9,5*333= 3163).

Solt: RAM-ok 800-ra vissza osztásán gondolkozok én is, de előtte még majd kipróbálom, hogy megadom a Vcore-nak azt a 1,3 V-ot, mert olvasom közben máshol, hogy ha kékhalálozgat meg még boot közben visszaáll, akkor az alul-fesz gyanús dolog.

Ram-okkal nem hiszem, hogy baj lenne, mert alap beállításokkal semmi gond sincs a géppel, meg amúgy 2 egyforma modul (bár attól végülis az egyik még bedögölhet igaz).
  • Solt
    De... ráadásul az sem működik, hogy belövök valamit aztán emelek a szorzón...
  •  Evil
    Nem 9x es a maximális szorzója? mert akkor nemtudod hozzáadni a 0.5x öst, csak ha 8x osan járatod nem?
  • Italo4ever
  • Italo4ever
    Hála az égnek ez egy lap nagyon jól bírja a tuningot, megvagyok vele elégedve és a ramok is bírják szuflával. :D
  • Italo4ever
    A második adag kép és a beállítás, jelenleg a proci fesz még jobban le van véve, olyan 1.26 körül van. Alaplap hőmérséklet max 23 fok, proci alap 33, terhelve inter burn-nel 62 max.

• Italo4ever
    Szeretnék segíteni azoknak, akiknek esetleg asus bios alatt tuningolnak. A prohardveren egy kedves ismerős segített beállítani rendesen mindent.

Csináltam mindenről fotót és ő megmondta mit hol állítsak be, tehát ezek a képek a beállítás előttiek.

• Tatyla
    kéne egy kis help és tanács

a konfigom E4500 2,2GHz,
    geil kit ultra 2x2giga 1066 Gigabyte
    GA-P35-DS3L alaplapon
    egy 8800GT vel,hamarosan procit cserélek de addig húztam a procin most 2.81-en fut a memória igy 936-on lehetne még egy kicsit finomítani rajta és mennyire?
  • Solt
    De, jogos.. most már látom... csak a két egyforma kép után a harmadikat már meg sem néztem...

Ezekkel elvileg mennie kéne... nem értem mi a gond...

Tán még annyit megtehetsz, hogy ramot vissza osztod, hogy csak 800MHZ-t menjen, a CPU-nak meg adsz 1.3V-t...

Ha így sem megy, akkor vedd ki valamelyik memóriát, és próbáld egy modullal... azt csere... ha még mindig nem megy stabilan, akkor passz...

Ebben az esetben minden default, memóriának gyári érték, és alaposan teszteld le a géped... A prime95 hiba nélkül fusson legalább 30percet... jelen esetben inkább 1 órát...

• fery02
    A képek nem láthatóak? :S
    Amúgy 400ra van bállítva az FSB és egyelőre nagyon örülnék egy stabil 3,6 GHz-nek is akár, mert ugye ennél még elvileg nem kell foglalkozni a proci-fesz-el, így 1 hibalehetőséget ki lehet zárni.

Ha ez meglenne, gondolom már lehetne erre építeni, hogy pl a szorzóhoz hozzáadom még a hozzáadható 0,5-ös értéket, így kapva 3,8 GHz-et, ami talán elég is lenne (nem célom magasabb GHz elérése így, hogy nem igazán értek hozzá, de persze nem volna rossz) és ha esetleg itt már hibázna, akkor gondolom csak a Vcore értékénél kellene csupán +1-2 lépcsőfokot ugranom.
  • Solt
    Ezek milyen FSB-vel vannak? Hány MHZ a cél?
  • fery02
    *egy kép 2x sikerült, de annyira nem lényeg szerintem, de azért itt van a 3. kép.
  • fery02
    Ez nem akar menni sehogy sem. :/
    Adtam neki kb 1,26 V-ot VCore értéknek. Azért ezzel már nem igen kellene így szórakoznia, de mégis.
    Remélem ez már mind nem azért van, mert korábban elég sok ideig Auto fesz-ekkel futattam és valami baja lett volna.

Az utolsó állapotot még belinkelem, csak úgy megmutatni, hogy tényleg úgy csináltamm mindent szerintem, ahogy kellett, de szerintem sok vizet már nem fog zavarni.

Kép1
    Kép2
    Kép3

Azért köszönök szépen persze minden segítséget! :)
    Úgy tűnik vannak rejtélyes gépek.
  • Solt
    Ezért nem váltok! :) A Q9550-m játékban 3.8GHZ-n minimum partnere az I7-nek... ha levegővel, normális feszen tudna az I7 legalább 4.5GHZ-t, talán lenne értelme váltani... talán... :)
  • pxxl
    5Ghz-et máshogy nehéz lesz elérni :D
  • Solt
    Jaj... ne fárassz! :D
  • pxxl
    LN2 (Liquid Nitrogen) pontosabban :D
  • Solt
    N2? :)
  • pxxl
    egy is N2 és simán megvan :) am már rég "bejelentették" hogy nem harcolank mhz-ekkel a gyártók. így 3-3.6 körül megálltak egy ideje.
  • Solt
    Én is nyugton maradok... a következő váltásom akkor lesz, ha 5GHZ-re lehet majd kényelmesen húzni 4 magos cpu-t... :))
  •  Evil
    Mondjuk aztán lehet eljátszok majd vele, mert elég biztató egykét ilyen írás :)

Overclocking:

To my surprise, these were a joy to overclock. All I did was add a memory divider to raise the speed of the modules to 1066MHz and up the voltage to the specified 2.1 volts and they booted with no problems at all. This is the first set of ram that I did not have to perform trial and error too much to get them overclocked. That is one of the benifits of having a set of ram with good overclockable chips on them. On a side note, I do recommend active cooling when you are overclocking memory modules, but I especially emphasize it for the Extreme Edition set. These did get quite hot to the touch more than the other two, but I did not have any stability issues with them from the heat. For testing purposes, I only overclocked to 1066MHz with 5-5-5-15 timings stable, which is a 25% increase. However I did get them to boot at 1185 MHz, but Windows would not load, nor did it pass memtest version 1.70.For optimum running performance, I had the RAM set at 900MHz (450x2) with timings of 5-5-4-14 at 2.0v. This offered the best performance to stability ratio and allowed for me to keep this running 24/7 with no problems. The highest that this set would run on the stock timings of 4-4-4-12 were 428MHz or 856MHz. After that, I had to increase the timings to get them to boot up and pass the tests. As a noted, I did find out from ADATA's website that this set is guaranteed to run at 1066MHz with timings of 5-5-5-15 and at 2.2 - 2.3 volts. This information is not posted anywhere on its packaging or the manuals.
  •  Evil
    Ok, akkor marad így, azt majd talán a jövőben ha már úgyis azon vagyok hogy lassú a gép, kéne új, vagy húzni rajta majd akkor megnézem mitis tud :)
  • Solt
    Annyi tesztet láttam már, ami aztán köszönő viszonyban nem volt a valósággal... :(

De tegyük fel megy... én 1-2 tizednél többet tartósan biztos nem adnék neki a gyári értékhez képest... egy idő után elkezd hibázni, oszt szép lassan elköszön...

A memóriára pedig érdemes vigyázni... én anno 18ezerért vettem a 2x2GB OCZ Reaper-t... most közel 30ezer... :))
  •  Evil
    Teszten nézted Overclocking részt?
    489 MHz 5-5-5-15 2.1V (ez azért annyira nemvészes)

Még az 1066 is ment 2.4V al.

Egyszóval szerintem menne, kérdés jó-e úgy üzemeltetni hosszútávon??!
  • Solt
    Nem fogja bírni... :(( Nekem a 800CSX pl nem bírta...

fery02: Akkor passz... DS3-ban egy E8500-nek default, normal értékeken tudnia kell a 400-s FSB-t...

ram: 2.2V, mch core: 1.3V többi V érték normal... esetleg azt próbáld meg, hogy a biztonság kedvéért adj a procinak egy kis feszt... ( semmi ne legyen auto-n! )
  • fery02
    Így már a boot folyamán visszarakja magát a Bios alapértékekre.