36836
-
#36396 Cső!
Tuningoltam a procin meg a ramon, biosban is le lett mentve, azonban a cpu-z alap órajelnek írja, ilyet én még nem láttam. Úgy veszi a win mintha minden alapon lenne, ha belépek a biosba akkor meg minden manualon van beállítva és megemelve. Ez mitől lehet? -
bgreg #36395 Sziasztok
ASUS P5QL-CM alaplappal mér nem tok tuningolni csak 166mhz-et?:S pls help vki -
#36394 Bizonyított. :) -
Solt #36393 GTAIV-nek négymagos kell... egy kétmagos órajeleit az égig emelheted, az sem lesz elég... :)
-
#36392 Utolsó mondatom érdekesen sikerült, de kihalászható a lényeg. :) -
#36391 Akkor ennyi, szerintem is így lesz a legjobb.
GTA IV megy mostanában nálam, meg Dirt, GRID.
Ezek tipikusan olyan játékok, amik nagyon hálásak a magasabb órajelért (bár GTA IV-nek semmi nem elég :)).
De amúgy meg legtöbb játék, még a maiak közül is sok is igényel még ilyen szintű órajelet, pl a legújabb AvP is órajel emelés kb 50 %-on használja a magokat nálam. -
Solt #36390 450-s FSB-t simán tud az a lap, bár tény, hogy felesleges... 3.8-n is bőven kihajtja a 4870-t...
Mivel játszol egyébként? -
#36389 Nos, végülis az lett a dolog vége, hogy a Dram-hoz csak 2.0 V értéket kellett beállítani a 2,2 - 2,3 V értékek helyett.
Végülis én hülyeségem, mert ha egyből azzal kezdtem volna, hogy meglátogatom a gyártó honlapját, ott megtaláltam volna egyből az ajánlott gyári üzemfeszültség értéket.
Elnézést a sok kínlódásomért, már csak egy kis apró vélemény nyílvánítás érdekelne egy apró dologban:
A procim feszültség emelés nélkül kibírja nem hogy a 3,6 GHz-et, de nagyon úgy látszik hogy még a 3,8 GHz-et is (mindkettő esetben 400-as FSB, utóbbinál persze +0,5 szorzó).
Több mint valószínű, hogy a 4 GHz-et már nem úsznám meg feszültség emelés nélkül, továbbá ugye az FSB-t is emelnem kellene (a magasabb FSB tényleg rosszabb az alaplapnak?).
Tehát: azért a +200 MHz-ért szerintetek megéri mindez? Szerintem nem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
(4,2 GHz értékre már nem akarom húzni, már csak azért sem, mert egy külföldi tesztelős cikk szerint itt már a stabilitás érdekében picit több fesz-t kell adni, mint ami a max ajánlott.) -
#36388 Amikor meghirdettem, még aznap elvittek 4 darabot, szóval használgatják, és ma dél körül is jön egy srác érte, vagyis már nem aktuális, de majd megkérdezem, hogy milyen konfig alá építi be. :) -
#36387 Ez bizony elég vaskos...3VGA-t meg egy 4 magos procit 4GHZ en is röhögve megeszik. Igazából ki használ ilyet?:D -
#36386 Sziasztok!
Volt 5 db Ilyen hulladék :D tápom , 4 elment még 1db van, ha valamelyik gamer tuning örültnek kellene, privátban keressen. Engedek még belőle 10%-ot.
-
#36385 Húzás után azis lehet hogy a proci hibázik néha, és akkor már ott is az indok miért van kevesebb fps-ed :)
VGA-t meg feles hibáztatni, pláne ha processzort cserélsz, ez egy akkora baromság... Komolyabb HW cseréknél meg érdemes igenis újra rakni a rendszert, akármilyen VGA is van benne. -
#36384 Ez egy percet sem futott még,hagyd ott eg yórára, vagy IBTvel told meg max stressezn 10-15 körig. -
Solt #36383 Ezen most mi kell nézni? :)))
Hidd el, hogy a proci csere utáni lassulás nem az ati hibája... teljesen normális, hogy egy ilyen mértékű hardver csere után anomáliák vannak... -
#36382 Szerinted?
-
#36381 A proci orajelet is felhuztam 3,4-re alapfeszen (1,17), mindossze ennyi tortent. Egyebet nem tudok leirni, mert mast nem csinaltam, jah meg csereltem ventillatort, lehet az volt a gond! -
#36380 Lehet, hogy en vagyok bena hozza, de akkor is azt tapasztalom, hogy itt az ati-val vannak a gondok. Egy masik HDd-re ujrahuztam a win-t, ott mar nagyjabol azok az ertekek jottek ami elotte volt, aztan nem volt kedvem ujra feltelepiteni mindent, ezert a regirol legyalultam csokkentett modban az ati drivert, majd ujbol felnyomtam, most itt is jo lett, bar lehjtne jobb is szerintem.
Semmi egyeb nem volt, csak kicsereltem a procit e Q9550-re, szerinted ezen mit lehet elbaszni, mar ha en vagyok a hulye?
Kicsereltem es a videokartya nem hozta azt "erot" ami elotte volt, sot mint irtam szaggatott is. -
Solt #36379 Olyan dolgok jönnek elő nálad, amikről még az életben nem hallottam! :)
Ha pedig valami változik, akkor mindig az utolsó normális állapothoz képesti változásoknál kell kezdeni a hiba keresést... alaplap, vga, cpu csere után meg ajánlatos az új oprendszer... ( nyilván nem 4850-ről, 5850-re történő cserére gondolok ) -
#36378 Sosem a hardver a hibás, hanem a kezelője!
Erről még nem hallottál? -
#36377 Nem feltétle szükséges az uj oprendszer, de erősen ajánlott. -
#36376 Most ujrahuzom, de jatekok alatt is visszaesett elegge latvanyosan, megint egy hardver csere miatt hulyult meg?
omg!
kezd nagyon elegem lenni az ati-bol... -
Solt #36375 Kell... ( én biztos újra húznám )
Ne foglalkozz a 3dmark-al... az egy baromság... játékok alatt tesztelj, az a lényeg... -
#36374 Csak kerdeznem, hogy proci csre utan kell-e uj telepites?
mas:
Furcsa nekem megint valami, mert 3dmark-ban visszaesett az fps-ek szama, ahol idaig 120-130 korul volt, most 80-90, ez mitol lehet?
Bar furmark meg ugyanazt az eredmeny hozza. -
#36373 Majd lehet kipróbálom, köszi! -
#36372 Naja, Pht olvasgattam énis anno amikor vettem, és mivel CS 1066 osokat nem szerette nagyon (mindenki aztirta csak a gond van vele), így lett C4 es A-Data ramok amik nagyon szépen muzsikálnak :)
Amúgy meg a Geil és a Corsair ramok sztem sehol se olyan jók mint amennyire istenítik őket, nembirják a húzást, túl sok fesz kell nekik... -
uhnet #36371 Sziasztok!
ASUS P5QL-CM alaplappal mér csak 150mhz-et tudok órajelen tolni? ennyire fos a lap?vagy mit kéne állítgatnom? q8300 proci.thx -
Solt #36370 Próbáltad már egy modullal?
Igyekezz mindig kiszűrni, hogy hol a hiba! Azért mondtam neked, hogy oszd vissza a ramokat 800mhz-re, gyári V értékekkel, hogy a ram hiba kizárható legyen...
A cpu-nak tuti tudnia kell a 3.6GHZ-t! Ez olyan biztos mint a halál...
Vedd ki az egyik modult, oszd vissza 800mhz környékére, add meg neki a gyári V értéket... a többi V érték legyen normal, és futass prime96 tesztet... szólj, hogy mikor dob hibát... -
Solt #36369 A DS3 nálam nem szerette sem a Geil, sem a CSX ramokat... amióta OCZ van benne, megtáltosodott...
Az, hogy milyen vga van benne, az tuti, hogy hulla mindegy... bios-t érdemes még nézegetni... nálam most a legutolsó beta bios van fent, de ezt annak aki nem ért hozzá nem ajánlom... -
#36368 Én nem tudom, de én inkább már nem merek hozzányúlni. -
#36367 Most nem azert, de en pont egy ilyen lappal szoptam napokig, mire az egesz zarlatos lett, sot egyik ismerosomnek is pont hasonlo gondjai vannak pont egy ugyanilyen lappal, neki a corsair dominator 1066-os ramjai nem kepesek menni rendesen, csak sok probalgatas utan indult el 1000mhz es 666-24-es beallitasokon, pedig azert az nem egy ocska ram, es bar elottte neki is egy nvidia 8800gt volt benne, nekem 9800gt, amikor valtott 4890-re azota hulyult meg neki is, nalam szinte ugyanez volt.
Veletlen egybeeses lenne? -
#36366 Gyári beállításokkal semmi baj sincs a géppel, nem omlanak össze a játékok, meg kékhalál sincs.
De már tegnap este elhatároztam, hogy lehet inkább feladom az egészet, valami itt nagyon nem megy.
Inkább hagyom az egészet "Optimális gyári beállítások"-on, az a biztos.
Max majd visszább veszek a játékok beállításaiból...
Ez van. -
Solt #36365 jogos...:)) -
#36364 Akkor csak elírtad, mert az 0,0875 V a drob nem pedig 0,8:) ("az én DS3-s lapom terhelve 0.8V droppol...") -
Solt #36363 Nem írtam el... a DS3 sajnos ilyen... Bios 1.3675V, terhelve 1.2800V... :(( -
#36362 Egy kis optikai tuning:
Mutasd meg mi dübörög a gépedben a házad oldalán! -
#36361 Az rengeteg az én p31 esem droppol 0.04-et nem elírtad véletlen? -
Solt #36360 Akkor az ram hiba is lehet... futtass egy memtestet... illetve próbáld egy modullal... -
#36359 Igen. -
Solt #36358 Én meg biztos vagyok benne... :)) Az alsóbb kategóriás P45-s giga lapok elég nagyot droppolnak... az én DS3-s lapom terhelve 0.8V droppol... :(( -
Solt #36357 Blend teszten futtatod?