Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fery02
De amúgy meg nem lenne gyorsabb inkább 800 MHz-en, de 4-4-4-12-es késleltetésekkel? Mert osztálytársam azt mondja, hogy gyorsabb lenne.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

A frequency latch értéket állítsd 333MHZ-re, a DRAM timing slectable-t manualra, és állítsd be a 5-5-5-15-s értékeket manuálisan...

Arra figyelj, hogy a ramjaid mindig az 1066MHZ-z körüli értéken legyenek... ezt tudják gyárilag...

www.smart-bus.hu

fery02
Alap beállításokkal 800-on mennek, így tuninggal mennek 1066-on. De akkor nem piszkálom.

Evil: az a c4 nem tudom mi, de akkor ha te is az idõzítés átállításra gondolsz, akkor már biztos, hogy nem nyúlok hozzá. 😊

Evil
1066mhz-en biztos nem erõltetném azzal a c4 et <#idiota>

Keversz valamit... a 800MHZ-s 4-4-4-12 tudtommal... a tied 1066-s, annak jó az 5-5-5-15... szerintem nem fog menni ennél szûkebb idõzítéssel ilyen mhz értéken...

www.smart-bus.hu

fery02
Még annyit, hogy korábban trident írta, hogy majd az idõzítéseket is érdemes lejjebb vennem manuálisan.
A memória késleltetéshez neten mindenhol annyit olvasok az én fajta memóriámhoz, hogy 4-4-4-12.

Ezeket érdemes esetleg már most beállítanom a képeimen látható 5-5-5-15-ös beállítások helyett vagy ezek egyelõre nem sok vizet kavarnak?
Mondjuk, ha hivatalosan ennyit írnak, akkor végülis sejtem, hogy érdemes, csak biztosra akarok menni. 😊

Pontosan... 😊

www.smart-bus.hu

fery02
Köszi szépen! Holnap kipróbálom ezeket a beállításokat.

Auto-n akkor ha jól sejtem azért nem kékhalálozhatott, mert magától emelte neki a feszültséget? Veszélyesnek meg azért veszélyes ez a módszer, mert nem tudja magától, hogy hol van a határ és lehet túl sok fesz-t ad helyenként az alkatrészeknek?

Persze, hogy kék halál van... írták, hogy a ramnak adj 2.2V-t... plusz mivel 2GB-s modulok vannak benne, az MCH core értéket is emeld meg, egyelõre 1.2V-ra... így már mennie kell...

Hõmérséklet esetén pedig mag hõmérsékletet mérünk, az nem mehet tartósan 70 fok fölé... egyébként mivel nem emeltél feszt a cpu esetén, ráadásul nem is gyári hûtõd van, így ezzel szinte nem is kell foglalkoznod...

A gép stabilitását pedig nem játékkal, hanem tesztprogrammal mérjük... például a prime95-l... ha az megy blend stressen legalább 30percet hiba nélkül, akkor játékok alatt is stabil lesz a géped...

www.smart-bus.hu

fery02
Ja, hõmérsékletre meg annyit, hogy szinte soha se volt még nagyon 40 fok fölött, még mikor egy idõben 3,8 GHz-re volt állítva, akkor sem.
ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO hûti.

fery02
Köszönöm a segíteni próbálók ötleteit. Most amiekt írtatok, ezek alapján beállítottam így:

De ez a beállítás nagyon csúnya kékhalált eredményezett 2 pernyi Dirt 1-ezés után.
Eddig proci húzástól még soha sem volt kékhalálom, meg is ilyedtem játék közben picit.
Most visszaállítottam inkább defaultra és így msot szerencsére jó, de észrevehetõen lassabb az egész gép, csak jó volna valamennyire húzni.

Azért nem emeltem semelyik fesz értéken sem, mert állítólag ezt a 3,6 GHz-et tényleg lazán bírnia kéne.

Tudom, hogy manuális idõzítés megadáûsról is volt szó, de igazából nem tudom melyik sorokat kellene lentebb venni és kb meddig.

Tényleg legegyszerûbb az lenne, ha találnék valakit, akinek szinte ugyanilyen konfigja van és ezt õ már stabilan tuningolta valmilyen szinten és akkor megosztaná a beállításait. 😊

Persze legjobb lenne mindent inkább érteni, de csak egyszer állítanám be, aztán úgyse lenne gondom vele jó pár évig valószínûleg.

Evil
Ep45 ds3-as lapnak lazán kell vinnie azzal a procival alap feszültségen a 3.6 ot, semmi feszt nem adnék neki pluszba.

PCI Freq: 100,
mint lejjebb írták Performance enhance: standard
alul feszültségek mindegyiket normal-ra.
Szerintem memóriád lesz a gond, elférhet egy bios frissítés esetleg,
nézd meg mennyi feszültséget írnak a Geil-eknek, azt a legaljáról szépen emelgesd, persze ne túl sokáig. Amíg teljesen nem-lesz jó, Prime, vagy egyébbel meg teszteld hibázik-e.
Ahogy néztem Geil ramok elégé energia igényesek, de egy 2.2-2.3V-nál többet én a helyedbe nemadnék nekik semmiképp, mert utánna tuti kuka, hacsak nemfõtt le már valami.
És még egy kérdés processzorod hõmérséklete maximális terhelés alatt?

trident
Szia, jó lenne egy képet linkelnél -amivel próbálkoznál, vagy szeretnéd beállítani).

Ha a lenti kép alapján próbáltad: a pci frekvencia 100-on legyen. A Performance enhance is elég normálon (standard), majd az idõzítéseket manuálisan érdemes lejebb venni. Az fsb-t pedig nem feltétlen egybõl kell beállítani, hanem mondjuk 10-20-as lépésekben is megpróbálhatod.
Én õszintén szólva mindezt alapfeszültségen tenném.😊

Egy dolgot nem említettem, az energiatakarékossági opciók - szintén mindet érdemes kikapcsolni.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Jesszusom!!! A tuning ott kezdõdik, hogy SEMMIT!!! nem hagyunk "auto" értéken, fõleg nem feszültség értékeket!!! Tedd vissza a default biost minél elõbb, és örülj neki, hogy még él a géped...

www.smart-bus.hu

fery02
Sziasztok.
Beállítom a BIOS-omat 100%-osan így, ahogy MerlinW tanácsolta a kép alapján.
Állítólag nem kell neki semmi extra sem, szóval a többi sorhoz nem nyúltam (így a Volt értékeket is "Auto"-n hagytam).

Pár napig el is megy ilyen beállításokkal a gép (nem egyfolytában megy a gép sohasem, éjszaka pl sosincs bekapcsolva hagyva, ilyenkor elosztóval együtt kapcsoljuk ki), majd egyszercsak egyik indítás nem a szokásos menetrend szerint történik, mint máskor.
Ilyenkor az alap beállításokat veszi érvénybe a Bios, olyasmire hivatkozva, hogy Boot hibát észlelt, valószínûleg helytelen órajel vagy volt értékek miatt.

Tehát ezek szerint mégsem bírja alapfeszültségen a gép ezeket a beállításokat.
Eddig csak a processzor Vcore értékét mertem piszkálni, lépcsõnként tornázva feljebb az értékét. Egyik érték sem hozott tartós sikert, egészen 1,3V-ig mertem menni.

Valahol olyasmit is olvastam, hogy tuning esetén nem ajánlott az "Auto" értékek használata.
Nálam meg ugye sok ilyen érték van még pluszba. Gondoltam még arra is, hogy a memóriának is adok feszültséget, de annak még nem mertem. Jelenleg nem is tudom hány sor vonatkozik a memóriára, amiket változtatni kellene, de nagyon jó lenne, ha valaki segíteni tudna ebben az egészben, hogy mely sorokat vegyem le Auto-ról valami kézileg beállított értékre helyettesítve.

Nagyon hálás lennék, mert alap beállításokkal ugyan semmi gond, de így, hogy pl már közben fullHD monitorra váltottam, nagyon jó lenne a plusz erõ.

Itt van a kép, ami MerlinW hozzászólásában van:

Pluszban még annyit, hogy amit legjobban szeretnék, az a 4.0 GHz elérése lenne, mert azt is tudja elvileg a procim, de jelenleg az is sikerélmény lenne, ha valahogyan sikerülne stabilizálni 3,6-on is. 😊

MR ME
c2d [email protected], 4giga 1066mhz, giga p45, powercolor 5850
de szvsz ez most lényegtelen 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

neked milyen géped van?
MR ME
ebbe a topikba
és sztem ennyiért max még 2 giga memóriát, többit sok értelme nincs, max egybe az egészet, ami meg nem 20-30 ezer

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

akkor légyszíves mondd meg, hogy melyik topicba írjak és mit kéne venni hogy ne legyen elavult.
MR ME
memóriát max, de sokra ne számíts, az meg h még pár évig ne legyen elavult az felejtõs, mert ez már most is az....
am ez a topik nem egészen errõl szól 😊

A memória ddr2-es
Hali!
Van egy jó gépem amit 2-3 éve tuningoltam és megint szeretném, úgy, hogy pár évig kibírja és ne legyen elavult. Ezek vannak benne:
Processzor: AMD Athlon 64 X2 5200+ 2.6 Ghz
Alaplap: ASRock ALiveNF6G-VSTA
Memória: Kingmax 2GB
VGA kártya: nVidia GeForce GT 220 1GB/ddr3
Ház: nagyon régi, cserélni szeretném
Ami fontos, hogy ne legyen több bruttó 20-30ezer forintnál és fusson rajta a legújabb játék is. 😄
Elõre is köszi..
Kontrakcio
nem tesz jó a sok off a topiknak kiccsávó -.-

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

MR ME
nekem te itt nemugatol -.-

Kontrakcio
me nem értessz hozzá -.-

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

MR ME
én próbáltam, bírja a faxt...oké mondjuk 8x500ban néztem meg, de nem bírta még 1.3an se giga p45-el...

Már amelyik... sok függ a laptól is...

www.smart-bus.hu

Örülök! 😉

www.smart-bus.hu

rvn
Jah értem, csak mert az e8000 seria 1,2 körül bírja a 4 GHz-et.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Italo4ever
1.281... valami ilyesmirol indultam, de nem kifagyott, hanem amikor a win betoltodott, akkor ide-oda valtott sotet kepernyore, es ezt addig csinalta, amig pont 1.3000 nem kapott, de ettol fuggetlenul most 1.28-at ir ki 1.33 helyett, mert ennyin volt auto-n, most stabil es mar az intel burn se tudta 65 foknal jobban megizzasztani.

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Italo4ever
lassan, de kezdem kapizsgalni 😊

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

rvn
Szerintem kezdheted 1,27-1,28 voltról.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

rvn
Ha sokallod a feszt akkor állítsd lépésenként lejebb, utána windows 10 kör IBT-max steressen ha lefut mehetsz lejebb és ujból az egészet elöröl, ha kifagy akkor vissza bios és vissza 2 lépést.

Törölt felhasználó
Csösztök szerintetek menyit érhet 1 cooler master aquagate mi r80-as amihez nincs semmi lényegében csak a socket 478-as lefogató meg a radi csövek és a pumpa😊
Valamint az hátrány hogyha hozzá akarok rakni 1 másik blokkot??
Mert a pumpa és a tartály nameg a blokk egyben van!
prohardveren van is 1 teszt róla.
Persze, hogy nem... de sokkal jobb érzés úgy tanácsot kapni, hogy tudod is mit mondanak és miért... nem csak "parancsot teljesítesz"... 😉

www.smart-bus.hu

Italo4ever
"azt mehet a levesbe a géped! 😄"

csak nem 😄DD

Persze... viszont legjobban a saját tapasztalatból lehet tanulni... ehhez elég az alapok ismerete, hogy ( nagy ) butaságot ne csináljunk... 😊

Hidd el, jobban jársz, ha tudod mit és miért állítasz, és nem csak azt csinálod amit mondok... egyszer valamit véletlenül rosszul mondok, azt mehet a levesbe a géped! 😄

www.smart-bus.hu

Italo4ever
Ertem, illetve meg nem ertem ezt a fesz dolgot se, probalok olvasgatni utana, hogy jobban ertsem 😄

Egyszer mindenki kezdo volt...

Nálam 3.8GHz-n megy, de eléggé szét van feszelve... ( 1.38V körül ) Az alaplapom a ludas... ennyit tud, ráadásul a DS3-n nincs chipset hûtés sem... 😞

Egy UD3R/P-ben megy 4.25-t is 7/24-s fesz értékek mellett... mivel az I7 egyelõre nem alternatíva, lehet hozatok kintrõl egy UD3R-t... nem is a plusz pár száz MHz miatt, hanem, hogy ne keljen ennyi feszt adni neki...

www.smart-bus.hu

Italo4ever
Emlekszem persze, de azert inkabb Teged kerdezlek eloszor!😊

A Q9550 egyelore meg nem jott ossze, szerintem majd a jovo heten, egyebkent mennyire tuningoltad ezt a procit?

Emlékszem még arra amit linkeltem oldalt? Hmmm? 😊) Ha a tesztek stabilak, és 100% terhelés alatt nem megy feljebb 70 foknál tartósan akkor jó így... 1.3V nem sok egyáltalán...

www.smart-bus.hu

Italo4ever
Csinaltam most egy olyan "balhet", hogy 445X9-re emeltem az E8400-at, igy let 4ghz, kap 1,3v-ot, a ramok meg siman mennek 5-5-5-15-on 1069mhz-en. Everest, intel burn szerint stabil, most alapon 36-38 fok a magok, intel burn megkuldte 70-ig is. Jo ez igy vagy valamit allitsak rajta? Fesz nem tul sok?

thx 😊

vice
pxxl
215000 Ft <#ijedt><#wow2>

All hail the double x!

MR ME
megéri....

Italo4ever
#36231 neked szolt...

Italo4ever
Hello foldim!

Ezt az izet te arulod? <#guluszem1><#csodalk>

Italo4ever
ok, koszi😊

Bõven elviszi... nekem egy tuningolt Q9550+4870-t egy 400-s FSP BlueStormII szolgál ki... 😊

www.smart-bus.hu

allock
550 nem olyan megbízható mint a 450es AA én úgy tudom
de ha jót akarsz mindegyik termékednél kikeresed, hogy mennyi áramot igényel

de meggyõzõdésem szerint elégnek kell lennie, mivel intel eléggé energiatakarékos vonalon halad

#hhwnd