Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sztem akkor is jóó....
30424# Igy járt, nem kell az égig húzni a cuccot....
De a táptól is lehet....
1. Nem azt mondtam hogy rettentõ szar, azt mondtam megyeget,és vannak közte jók, és kétségtelen hogy olcsó.
2.Azt is mondtam hogy más alaplappal is van baj...
3. Azt is mondtam hogy az Abit lapokon nincsenek minõségi cuccok, és láttam már szar Abit lapot (ezért ajánlottam Asus,MSI,Gigabyte lapokat)
4.Azt is tudom hogy az Asus gyártja az Asrock lapokat, de nem mindegy mit tesz bele...
Plusz aki egy kicsit mozog a számtek világában az pontosan tudja hogy milyen eltérõek a vélemények, és ez természetes...a tapasztalatok is nagyon eltérõek lehetnek.MINDEN cég gyárt selejtes sorozatokat...
Nekem például már volt 2 asus lapom és egyikkel sem volt baj, meg a haverjaimnak sem...
Én csak a tapasztalatomat írtam le, de mindenki azt vesz amit akar...kinek mi vált be.De asszem többen vallják azt hogy ha már az alaplap kezel mmindent, akkor az legyen valami faja chipsetes bevállt alaplap...ha meg szarakodk ki kell cseréltetni...
Üdv.
Tegnap beszéltünk az ATI kártyák húzására használható programokról.
Letöltöttem a NET-rõl pár progit, amit találtam.
Sajnos még nem volt túl sok idõm tesztelgetni Õket, de találtam közöttük egy nagyon jó kis progit.
A neve: ATI Tray Tool
Rövidebb idõ alatt találta meg a MAX GPU és MAX MEM értékeket és ami tetszik benne, hogy el lehet menteni profilokat.
Itt most arra gondolok, hogy Nekem pl. kiírta a MAX értékeket (Én azt tanácsolom, hogy külön-külön futtassátok a GPU-ra és MEM-ra) ezeket el lehet menteni egy profil fájlba. Természetesen azért biztos ami biztos a max. értékekbõl visszavettem egy keveset.
Aztán van olan, hogy Game profile, itt ki lehet választani pl. egy .EXE-t és a hozzá betöltendõ profilt ill. azt is, hogy a kilépés után álljon vissza a default értékekre.
Én szépen csináltam is egy ilet beállítottam Neki a FEAR exe állományát. Ezután, amikor elindítom a FEAR-t, betölti a profil-t autómatikusan, felnyomja az értékeket és a jobb felsõ sarokban a képernyõn a gamma futása közben jelzi az FPS-t. De ezt a feauture-t ki is lehet kapcsolni, természetesen.
Ill. csináltam olyat, hogy 3D Mark progikhoz állítottam be és felírtam az értékeket húzás nélkül és húzással. Azért pár 100 ponttal megdobja az eredményeket.
Aztán még ajánlom a RedLinker c. progit, ezzel kézzel lehet állítani az értékeket és sajna nem tud ilyen profil kezelést, de arra tökéletesen jó volt, hogy ha nem hittem, hogy pl. a FEAR alatt már húzott értékekkel megy a gamma, akkor kiléptem Windows-ba (szerencsére FEAR alatt ki lehet lépni) és a RadLinker-t csak egyszerûen arra használtam, hogy megsasoljam az értékeket és valóban azt írta ki, hogy húzva van a kártya.
Az ATI Tray Tool-nak azért egy pöttyet elsõre nehézkesnek tûnhet a kezelése, de szerintem nagyon jó! Aki szeretné húzni az ATI kártyáját azoknak csak ajánlani tudom, márcsak azért is, mert szerencsére a FEAR pl. nem dobott ki a gammából, meg egyéb ilen "érdekességek" 😊
Ez azonban nem ûzte ki a fejembõl, hogy hûde jó lenne egy X1650pro 512MB DDR3-as AGP kártya 😊 Most ez a tervem 😊
Jah, annyit el kell mondanom, hogy Én bártan ugrottam Neki a GPU húzásnak, mert a kártyámon van aktív Zalman VGA Cooler szett. Szal akinek csak passzív hûtése van, szerintem azért csak óvatosan, meg okosan 😊
Bye.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
asusal is ugyanúgy volt problémám nekemis másnakis...
abittal szintén...
Mint köztudott, az Asrock lapok nem valami tuning barát alaplapok /bár erre is van ellenpéldám/ viszont olcsóak és rettentõ stabilak.
Az Asrock az asus leányvállalata. Hogyis van ez asust szabad venni asrock-ot meg nem???
Nekem volt már eddig kismillió alaplapom, így az utóbbiak közül:
Asus p4p800-e dx, Asus p5ld2-se, Asus p5n-SLI, Asus p5nd2-SLI --> hangkártya gondok, P5nd2-sli kb 1 hetesen meghalt, hogymiért nemtom.
Abit IS7 --> szétégett az AGP foglalat.
stb. ...
Szal, ha nem értesz hozzá ne szólj bele.
"Ez az egyik haveromnak..." duma meg "noname alaplapok" valahogy errõl ad tanubizonyságot.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Asus,MSI,Gigabyte lapokban érdemes gondolkodni, vagy esetleg Abitban, de az Abit lapok sem túl minõségi cuccokkal vannak szerelve, ennek ellenére jól mennek.Még ha tesztekben nem is annyira érzõdik a "noname" alaplapok lassúsága (de általában van különbség) a mindennapi használatban egy jó lappal gördülékenyebben mennek a dolgok...
A memóriaidõzítésekrõl meg annyit hogy fontos, de nem minden...szóval mindenkinek le kell tesztelnie mi a legmegfelelõbb neki (magas mhz-ek magas idõzítések, vagy pont fordítva)
Néha csinál hülyeségeket.
Pl.: nem állítja be a beállított értéket, vagy teljesen más értéket állít be, a teszt része meg .... hát sokértelme nincsen.
Már kezdem is keresni és tölteni!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ha játszol, azért ez az 1GB RAM a mai játékoknak nem igazán elegendõ. (szerintem)
Akkor pedig maradni fog a 333Mhz 😊
De ha húzod a procit és ha AMD-s vagyok akkor húzni illik 😉 no, akkor fognak a RAM-ok 380Mhz környékén ketyegni.
Valóban azon még nem is gondolkoztam el, hogy ennek talán van jó oldala is. Ui. mi lenne, ha húzni akarom a procit, mondjuk FSB 200-ról FSB 230-ra amivel a 2000-rõl 2300Mhz-re emelem a procit, és a 400Mhz-bõl meg csinálok 440Mhz-et 😊
Mennyire lenne az stabil?!
Mert ha húzod az FSB-t és még memória idõzítésekkel is játszol, mint pl. Én akkor talán még biztosabb is ez így.
Meg, megnyugtatóbb tudni, hogy 2300-on pörög a proci, a RAM-ok idõzítését is átállítottam és így van a RAM 380Mhz-en, mint az a tudat, hogy 400Mhz-en mennek a RAM-ok aztán elkezdem feltolni az FSB-t és instabillá válik a rendszer 😊
Bár ha ez utóbbit is simán viszi, akkor nagyon nyerõ vagy!!! 😊
Csak mondom, marad a kérdés.
Mi van ha kell még 1 GB RAM?!
Vagy több 😊)))
Csak ez a memória dolog idegesített. De szerintem így jobb a gép összteljesítménye ha 400-on megy a memória! De majd megnézem húzásra mit reagál. szerintem hasonlót mint a tied!
Videókártya húzásra meg próbáljátok ki a legujabb AtiTool-t!!! mert az teszteli is húzás közben... és a legujabb ismeri az nvidia kártyákat is!!!! Szóval azzal mindent lehet húzni!
Asus K8N | AMD Sempron 3300+ | 1gb Samsung DDR400 | Gigabyte 6600GT | SB Live 5.1Digital
Látom eléggé azonos a PC konfigunk.
Ez érdekes amit mondasz, mert mint azt Én is már jó pár üzenetben írtam, valóban nem hajlandó DDR400-ként menni, akármit is prószál az ember.
De azt nézted, hogy ha csak 1 db DDR400 van benne, akkor "rosszabb" a memória idõzítése, mintha 2 db DDR400 lenne benne, de csak 333Mhz-en megy?!
Ill. még az érdekelne, hogy mennyire tudod húzni a cuccost.
Én az FSB-t 230-ig tudom szépen húzni úgy, hogy semmi gond nélkül fut rajta minden.
A memória idõzítéseket átállítottam 2,5-2-2-6 és az AGP-t most jelenleg 67Mhz-en hajtom.
Prószáld meg ha gondolod ezeket és szerintem utána az Everest-ben pl. a memória késleltetésnél az elsõ helyre fogja tenni a géped 😊
Más:
Tegnap letöltöttem a PowerStrip progit, meg hozzá crack-et is.
De ahogyan nézem ezzel csak manuálisan lehet állítani a GPU órajelet és DDR Mhz-et?!
Én emléxem v.mi olyan progira, ami elkezdte szépen emelgetni mind2 értéket automatikusan, mert így kicsit nehézkes, hogy vajon meddig tolja fel az ember, amikor azt mondom Neki, hogy alkalmaz és nem száll el a gép 😊
Én tegnap, hogy mûködik-e feltoltam mind2 max-ra és olyan szépen elhalt minden 😊 öröm volt nézni 😊 vagyis mûködik a progi, csak 1enlõre fongom sincs milen értékeket állítsak be GPU-ra és DDR-re?!
(bár ami titkos álmom, hogy lecserélni a graf kártyát mire kijön a STALKER 😊
Bye, KranaZoli.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Aki zsbpénzbõl fejleszt mint én annak jó...
Nagyon jóó...
Meg nem neked írtam, hanem akit érint!
Asus K8N | AMD Sempron 3300+ | 1gb Samsung DDR400 | Gigabyte 6600GT | SB Live 5.1Digital
???az idõzítés sokkal fontosabb.....
Látom téma az Asus K8N alaplap memóriakezelése. A tapasztalatom az hogy ha 2 DDR 400-as van az alaplapban, mindegy melyik slotban van akkor is 333-on megy. Pedig az alaplapi leírás nem ezt tartalmazza de ezek szerint abban sem lehet hinni. Csak egy rammal mûködik 400-on! így a 2db 512-est becseréltettem egy 1gb-osra és azzal minden rendben van.
Érdemes, mert az Everest szerint nem kicsit nõ az olvasás és a késleltetés...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Most probálkook a biossal de nem akarja behozni a nvflash,megcsinálom az uj bios nbitiorban lementem rárakom a floppyra bootlemezkéne formázom a windwos formázással rárakom az nvflasht elkezdem bootolni a floppyt
és akkor error ir ki.
Én csak Magamból tudok kiindulni.
Én amit most vettem Sempron 3300+ procit ami szintén 2000Mhz-en megy 2300-ig tudom simán húzni úgy, hogy csak az FSB értéket növelem.
Semmi extra, gyári cooler, stb... A proci hõmérséklete viszont úgy nézem a kb. 40 fokról 50 fokig kúszik. De még az is teljesen korrekt.
Igaz, hogy tél van 😊
Szerintem ennyit Te is rá tudsz rakni simán. Aztán v.mi progival figyeld néha a CPU hõmérsékletét, a gép stabilitását meg úgy is észreveszed a mûködésébõl. De Én ilyenkor mindig tesztprogikat szoktam futtatni, még mielõtt élesben ugranák neki egy játéknak 😊
By the way! Jut eszembe 😊
1.)
A 3dMark website-járól letöltöttem a 3DMark 05-öt és 06-ot.
De mindegyik NET-en keresztül szeretné elküldeni az eredményt, így nem látom az eredményt 😞 Fuck beléjük.
Annó a 3DMark 05-höz volt crack-em, meg az összes híresebb teszt progihoz. Nem tudtok v.mi oldalt ahonnan crack-et lehet letölteni a 3DMark 05 és 06 progikhoz, vagy bármi egyéb megoldást?
Ill. még egy kérdésem lenne?
2.)
Az miért jó, ha az AGP frekvenciát növelem 66-ról?!
Ez hogyan gyorsít a graf. kártyán, ill. mennyire van értelme ezt húzni, ha igen, kb. meddig?!
A kártyámon a hûtés elég jól megoldott egy Zalman aktív hûtõvel, így szerintem a melegedés lesz a legutolsó.
(csak úgy érdekelne)
Köszi, KranaZoli.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
Bárhogy is huzom a videokártya prociját és ,pl 500mhzrõl 570re huzom megfigyeltem rivatunerrel 500mhzre kapcsol nem pedig 570re mi lehet a baja amugy XpertVision 6600gt van.
A memóriánál megy tökéletesen.
Én nem nagyon értem az fsb s dolgot, és ezért inkább kérdezd meg mástól is mert én csak ez órajelet szoktam..
De az fsb nál asszem kell jáccani a ram idõzítéssel is, asszem,....
Ha az alaplap engedi a tuningot és bírja is stabilan akkor érdemes --> mégpedig addig, amíg stabil.
A gyári cooler sem gond, csak nem melegedjen túlságosan a proci.
Asszem a 7300GT nek és a 7600GS nek ugyanaz gpu ja van, csak a 7300GT ben levan tiltva 4 pixel futószalag (nemtom hogyvan, javítsatok ki ha tévedek)
Namost a kérdésem a következõ! Meglehet-e azt ugy oldani mint anno 9500pro@9700 nél, hogy kilockolni azokat a szarokat?
Ha igen, pls segítsetek!
Jah és, 1 gagyi ASrock alaplappal (Chieftec táp) mennyire ajánlott huzni egy Athlon64 3000+ (s754) procit? Gyári hütés van rajta (alap órajelen fut, 2.0ghz)
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
Aztat, go bios, ott pedíg kedved szerint állitgatsz, de ezt azért mondom mert nem toom mit akarsz húzni.
FSB, orajel???
Ebben Én még mindig csak azt nem értem, hogy külön-külön mindkettõ RAM modul ugyanazokat au értékeket írja ki, érted, mintha nem is cserélgetnéd a RAM-okat.
De amikor mind2 bent van, akkor meg ...
Amit írsz idõzítési értéket, természetesen be tudom állítani, ha jól emléxem, ahogyan lentebb is írtam, ezek a default értékek, amiket Te is írsz. Ennél gyorsabb memória idõzítéséket is be tudok állítani, ahogyan azt szintén írtam.
Ettõl azonban a 333 az továbbra is 333 marad és a Memory Clock is 166Mhz a 200 helyett. Azonban mint azt úgy emléxem szintén írtam, mégis mintha így lenne gyorsabb a lapka...
THX!
szerintem az a bibi, hogy egy olyan idõzítési sort állít be automatikusan az alapod,amit az egyik modul nem bír,így leveszi a szorzandó értéket 166mhz-re..
ki az autót és állítsd be kézzel az értékeket erre: 3-4-8-4
Hát a BIOS softmenûjébe találsz olyat hogy CPU options vagy valami ilyesmi ott kell állítani a proci fsb-jét+stb..
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
hozzá se kezdjek egyedûl, vagy nem olyan nagy ördöngõség.
a gép:
gigabyte 965p-ds3
E6400
2*1gb 667mhz kingmax
8800gts
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
No, akkor újra, hogy mindenkinek érthetõ legyen és talán meg tudja válaszolni, a lenti jelenséget, amit már párszor írtam, de most már végre készültem és pontosan fogom leírni az adatokat 😊
0)
Alaplap: ASUS K8N
RAM: 2x1GB DDR400 PC3200 (Hynix)
Manual szerint támogatja az 1GB-os DDR 400-as RAM-okat.
Az alaplap nem Dual Channel!
1)
Kipróbáltam a RAM-okat, külön-külön!
Mindkettõ RAM 400Mhz-es, azonos idõzítési értékekkel, legalábbis ami a BIOS-ból kiolvasható. Tök ugyanolyan mindkettõ RAM.
2)
Ha 1 RAM van a gépben, akkor a következõ értékekkel megy a gép, BIOS, stb...
Memory Clock: 200Mhz
CAS: 3
RAS to CAS: 4
Active: 8
RAS PRE: 4
Szummázva: 200Mhz
Idõzítések: 3-4-8-4
Mindkettõ RAM külön-külön ezeket az értékeket írja ki.
Így ki van zárva, hogy az egyik 333-as lenne.
3)
Az alaplapba 2 féle képpen lehet betenni a RAM-okat úgy, hogy annak elvileg DDR400-at kellene produkálnia.
De nem produkálja 😊 , hanem a következõ képpen mûködnek a RAM-ok egymás mellett.
4)
2 db 1GB-os DDR400 memória van a gépben és a következõ értékekkel fut a gép, ill. ezek olvashatók ki a BIOS-ból:
Memory Clock: 166Mhz (200Mhz-bõl 166Mhz lesz)
CAS: 3
RAS to CAS: 3
Active: 7
RAS PRE: 3
Szummázva: 166Mhz
Idõzítések: 3-3-7-3
Vagyis a 200Mhz-bõl 166Mhz lesz és változnak az idõzítési értékek is.
Viszont mint az fentebb írtam külön-külön mindkettõ idõzítése az elõzõ pontban lévõvel egyenlõ, azonos.
5)
No és akkor itt jönnek azok, amiket nem értek.
(bízom benne, hogy most már a fentieket sikerült végre értelmesen leírnom és összefoglalnom)
- Mitõl lehet az, hogy ha 2 db RAM van bent, akkor
* a Memory Clock 200-ról 166-ra vált
* változnak az idõzítési érékek
* a 400Mhz-bõl 333Mhz lesz?
- Mi az elve ennek a mûködésnek, mert biztos, hogy van valami értelme és nem csak úgy véletlen változnak az értékek.
Itt most arra gondolok, hogy habár a Memory Clock kevesebb lesz, a RAM Mhz kevesebb lesz, ua. az idõzítési értékek elõnyösebben változnak?
6)
Ami a tuning részét illeti, a Memory Clock értéket nem tudom állítani, ez egy szürke, inaktív rész a BIOS-ban és csak tájékoztat. Viszont a többi idõzítési értéket tudom változtatni, és ezekkel az értékekkel még teljesen stabilan fut a gép és Everest-ben és nem csak játék a számokkal memória változásokat hoz: 2,5 - 2 - 2- 6
Ill. erre még rá tudom tenni az AI 10%-os OverClock-ot, ami még felnyomja az FSB-t és az AGP frekvenciát is.
Az utolsó pontot csak úgy epilóg képpen írtam.
Viszont a többi rész az érdekelne, hogy vajon mitõl lehet, miért jó, vagy rossz ez így, ahogy mûködik az alaplap. Mert úgy látszik hiába teszek bármit ez így mûködik és gondolom ASUS-éknál volt vmi értelme annak, hogy ezt így oldották meg?!
Huhh.
Üdv: KranaZoli
"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"
pl, ha az alap 10*200 volt, akkor 2GHz-en ment a procid és vele 1:1-ben 400MHz-en a ramod.
Most viszont 11*200-on azaz 2.1GHz-en megy a proci viszont a ramokat nem kell osztogatni, hanem mehet 1:1-ben 400-on hiszen az fsb-hez nem nyúltál és mégis húztad a procit.
Mert a northbridge hûtõm(gyári passzív Asus) elég forró lett, ez csak a CPU-Northbridge közötti busz(FS😎 órajelnövekedésének köszönhetõ, vagy a northbridge-en belül másnak is emelkedett az órajele?
És mennyire lehet ez veszélyes?
Mert hát sajnos a northbridge hõmérsékletét nem tudom figyelni.
Amúgy a ramjaimmal nem leszenk gondok, mert azok 400-asok, de 4 darab, és 2 féle, ezért az alaplapom csak 333-on hajlandó hajtani, de így most 395-ön mennek, szóval még mindig a hivatalos sebességük alatt vannak, de mostmár sokkal közelebb ahhoz, tehát így már tényleg 400-asként tudom használni õket.
keress DRAM Frequency vagy ilyesmi beállítást és oszd vissza a ramokat.
Az FSB-t álítom biosbol,rendeben nõ a frenkvencia ,de a ramoké is nõ.
Ha a szórzót álítóm nem lessz semmi.Ez igy van rendjén?Vagy az én biosom szar?
Esetleg ha a biosban nem lehet álítani ,akkor valamilyen programmal windows alól?