Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sõt amikor kicsit tesztelgettem, akkor 270FSB-n /2.7GHz/ sem volt gondom vele.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
mikor mindkét ram bent van,akkor mivel úgy tûnik nem egyforma ramokról van szó(az egyik lassabb) így mindkét ram a gyorsabb is a lassabb sebességen fog menni.
a szöveg hosszu is volt, meg nem is értem a lényegért, mert csupán 2 napja követem ezt a topikot, de amit godnoltam azt leirtam😊
1.)
Külön-külön mind1ik RAM400Mhz, lechekkoltam. Így ezzel nem lehet gond.
Viszont érdekes észrevétel, amit nem teljesen értek, de az is elképzelhetõ, hogy ez így talán még jobb is?!
Szóval ha 1db DDR400Mhz van a gépben, akkor a
Memory Clock = 200Mhz
Az egyéb memória értékeket nem írom ki, mármint a megnevezést, mert fejbõl nem tudom 😞 csak a sorrendet írom, ahogyan pl. az Everest-ben is van:
3-4-3-8
V.mi ilyesmi. Fuck! Készülnöm kellett volna, a rákba!
De hüle vagy Zoli 😞
Na, mind1, vmi hasonló. Ígérem hétfõre megnézem melyik mi.
Ha bent van mind a 2db DDR400Mhz és ott, ahol DDR400-on kellene mûködnie, legalábbis alaplap Manual szerint.
No, ebben az esetben, ahogyan már írtam csak 333Mhz-et ír ki, de a BIOS-ban ez változik:
Memory Clock = 166Mhz
Ezt az AMI BIOS-ban én nem tudom állítani, mert inaktív, szürke.
Azonban a fenti 4es értéke és változik, ha jól emléxem így:
3-3-3-7
Ez szerintem gyorsabb memória mûködést jelent, vagyis jelenthet.
(ha Everest-ben megnézem)
No, aztán ezeket az értéketet még tudom tuningolni és a következõ értékekkel 2,5-2-2-6 teljesen stabilan mûködik a gép és szintén Everest Ultimate Edition szerint elég jó kis memória értékeket kapok.
Ha ennél is lejebb veszem, akkor vagy nem indul a gép, de szerencsére itt már nem kell manuális CMOS clear, ha elcrash-el a gép, vagy nem lesz jelentõsen gyorsabb pl. a memória késleltetés, stb...
Azt még nem prószáltam, hogy erre pl. ráteszek egy 10%-os AI OverClock-ot, vagy nVidia nTune profilt. De mint AMD-snek 😊 ezeket is ki kell prószálnom.
Mindenesetre, amivel most játszok, mert egyszerûen jobb gammával régen nem találkoztam az a F.E.A.R.
A graf kártya "gyengeségét" kivéve mindent fel tudok tolni Max-ra, egyedül a Max textúrát jelzi veszéllyel, de ez is graf kártya hiba, ill. a 4x FSAA ami már újra megfogja a folyamatos játékot. Ellenben minden más Feature-t fel tudok nyomni és Én most ennél komplex-ebb és HW zabáló FPS-t nem igazán ismerek, ja csak a F.E.A.R. Extraction Point-ot 😊
Már többedszerre tolom végig, 1xerûen nem tudom megunni, szerintem annyira király 😊
Mindenesetre a STALKER-t már v.mi keggyetlen módon várom 😊 No, addigra jó lenne a GPU-t is lecserélni 😊 Akkor majd az lesz az aktuális kérdésem, hogy milyen ATI-t is vegyek 😊 Mert az biztos, hogy ATI lesz az AMD - ATI összefonódás miatt.
Bocsi a hosszú és nem teljesen idevágó epilógusért.
Bye, KranaZoli.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
CPU Frequency
PCIE Clock
K8 CPU Clock Ratio
CSak ezek.Olvastam a HWT-n az alaplapomról szóló cikket, említettek valami CTRL+F1 kombinációt, majd lehet kipróbálom ezt.
http://flickr.com/photos/zolika90/
Na itt a: "Memclock index value...." menüvel kellene szerintem valamit variálni.
Ha nem Venice magos a procid akkor elfelejtheted a processzor memoriavezerlojenek bugja miatt.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Gigabyte K8N51GMF-9 alaplapom van, benne egy Athlon 3200+ és 3x256 mb ram.4 memóriafoglalat van. Mindeggyik memória 400 mhz-es, de csak 333-on mennek. Kettõvel pedig 400. Megnéztem a bios-t, de nemtaláltam az FSB/Ram clock arány állító pontot sehol.Award a bios típusa.
Az a kérdésem , hol találom ezt a pontot? A régi alaplapomban( MSI K7N2, szinén Award bios) simán megtaláltam.Tudtok segíteni?
http://flickr.com/photos/zolika90/
Köszi a tippeket, ötleteket, javaslatokat, stb...
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Az értelmét nem tudom miért, mire jó, de csak így tudom összehozni...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Windowsban az alap hûtõvel 55-58°C körül volt, most 40-42°C.
A CSS pályán ahol 80 fölé ment alap hûtõvel, ott most max 59°C volt.
És még jó halk is, pedig a gyorsabbik fordulatszámon járatom.
Szóval nagyon mégerte megvenni 😊
Most még megnézem 3DMark06-al mennyire melegszik.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Pontosabban igy a 400asokat szoktak jelolni.
133,166,200MHz-nek, de ezeket valojaban a Double Data Rate miatt megkell szorozni 2-vel, ami a valos orajelet adjak meg. (266,333,400MHz)
Ezt most nem teljesen értem, amiket írtál, pontosabban azt az egy sort?!
Én csak bescanneltem a Manual oldalát, ott szerepel a DDR200, de Nekem semmiféle célom ticcsen DDR200-al 😊
Az meg, hogy minek van, hm? (kitudja 😊
Remélem, hogy az 4 másmilyen is jó lesz, már amennyiben 16 chip van a kártyán.
Légszíves minél hamarabb válaszoljon valaki az elõzõ hozzászólásomra, mert 18:00-kor zár a bolt, és tudnom kéne a válaszokat mielõtt megveszem.
KB mennyivel lesz jobb, mint a mostani gyári hûtés?
Mert ugyanez a gyári hûtõ van még a 7600GS-en is, szóval szerintem a 7950GT-re egy kicsit gyenge alapból. Mint tegnap írtam, többször 80°C fölött volt amikor mértem. Nincs húzva.
A ram csak 775-ig bírja a húzást hiba nélkül(775-ön és alatta soha nem jelzett hibát), afölött néha hibát jelez a RivaTunernek.
Ha ráteszem a hûtõbordákat a ramokra, akkor tovább fogják bírni?
8 ramhûtõ jár a VF700Cu-hoz, de amit most nem tudok fejbõl, hogy csak az egyik oldalon, vagy mindkét oldalon vannak ram chipek.
(Szóval 8 vagy 16 ramchip van a 7950GT-n?)
Nem tudja valaki? Mert most nincs kedvem szétkapni a gépet.
Ha 16 van, akkor hova tegyek, és hova ne bordát?
HMM bár most nézem, hogy van a boltban, ahol fogom venni ilyen Zalman ramchiphûtõ: ZM-RHS1(12mm x 12mm). Ez olyan, amit adnak a VF700Cu-hoz? Mert ha igen, és 16 chip van a kártyán, akkor lehet megérné venni egyet, mert csak 900FT.
"mycso: 2 különbözõ típusú ramot( más márka , idõzítés) lehet dualban mûködtetni, de az NEM(!!) Dual-Channel.És már az én régi alaplapom is tudta a DC-t( MSI K7N2 s462), tehát egy annál újabb lapnak is tudnia kell, fõleg hogy mind2 AMD-s és pluszba Nforce-s lap. Sokkal nagyobb segítséget te se tudtál neki adni, ez alap, hogy meg kell nézni a kézikönyvet."
Aztán egy ideig elég lesz belõlem 😊

1....................SS...........................DDR400
1..............................SS.................DDR400
1........................................SS.......DDR400
1....................DS...........................DDR400
1..............................DS.................DDR400
1........................................DS.......DDR400
2....................SS........SS.................DDR400
2....................SS........DS.................DDR400
2....................SS..................SS.......DDR400
2....................SS..................DS.......DDR400
2....................DS........SS.................DDR400
2....................DS........DS.................DDR400
2....................DS..................SS.......DDR400
Ezekre a Manual szerint minden esetben DDR400-at kellene produkálnia az alaplapomnak. Vagyis valóban ha 3db van benne, akkor nem.
De elõször csak 2db volt benne is tutti, hogy vmelyiket a fentiek közül választottam, mert ez annyi féle lehetõség, hogy szinte kizárt, hogy másképp raktam volna bele a 2db 1GB-os modult 😊
A Manual alapján a Qualified Vendors List-ben a legnagyobb memória modul 512MB-os
Nekem 2db 1GB-os Hynix van, ami a listában is van, csak éppen nem 1GB-os, de szerintem supportálja az 1GB-os Hynix-et is, mert a Manual szerint befogadja az 1GB-os DDR400-at.
Hétvégén annyit tudok megtenni, hogy külön-külön bepakolgatom majd a RAM-okat mind3 bank-ba, mert ha csak 1 van benne akkor emléxem, hogy DDR400 volt, ezt megcsinálom mindkettõ 1GB-os modullal, így könnyen kiderül ha az egyik pl. 333-as lenne, akkor visszacsere 😊
Ill. ami még talán döntõ lehet, ha a 2db RAM-nak mások az idõzítései, talán, ...
Ezt most tovább lihegni asszem felesleges, mindaddig, amíg kiprószálni nincs idõm és lehetõségem ezeket a lépéseket.
Köszi, KranaZoli.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
---------------
Ebben viszont Zolo-nak igaza lehet!!!
Ha tényleg van még 1, 3. modul is, akkor az bekavarhat.
Én azthittem, hogy csak a 2db gigásat használod.
Bár a gyártó oldalán az írja, hogy: Sockets support max. 3GB DDR400/DDR333/DDR266 --> e szerint 3giga 400-assal is elb
--------------
Jó, ez most valóban az Én hibám, elismerem.
Valóban 1Gb + 1Gb + 512Mb van most a gépben. Ezzel még lehet is gáz, ok megértem, elismerem.
Ugyanakkor abban is van igazság, hogy ha egyszer az van írva, hogy DDR400 akkor talán mind3 Bank-ban lehetne DDR400, de a beidézett cikk alapján meg ugyebár csak akkor megy DDR400-on, ha 2db bank-ban van csak DDR400
Nem tudnátok küldeni egy olan URL-t, ahova képet lehet feltölteni?
Feltölteném a Manual-ból ami a RAM-okkal foglalkozik, mert azt senkitõl sem várom el, hogy most Nekem az asus.com-ot böngéssze a Manual PDF-ekkel, ...
Mivel lehetne egyébként feljebb nyomni a RAM Mhz-et?!
Még annyira nem vágom ezt az AMI BIOS-t, de ha azt mondom Neki, hogy 10% OverClock, amit megnézvén annyit csinál ha jól látom, hogy FSB 200-ból FSB220-at csinál, ekkor ha megnézem pl. az Nvidia Monitor progival a RAM-ok még mindig "csak" 367Mhz-en mûködnek.
Mondjuk a régi gépem alapból nem húztam, hanem azt csináltam, hogy van az nVidia Ntune progi, ebbõl szoktam ráengedni a full teszt-et, amit Õ még stabilnak tesztel és ezt a profilt szoktam betölteni, ha pl. játszani akarok és feljebb szeretném tolni a dolgokat, mert ez meghúzza az AGP-t is, meg mindent, csak k********va hosszu ideig fut, mire végez a teszt 😞
Próbálok majd válaszolgatni a válaszokra, no meg arra is, hogy behoztam Magammal az alaplap könyvet és megnézem abban mi van.
Be is tudom scannelni az oldalt, ahol a táblázat van és ha tudnátok mondani olyan szerver címet ahova lehet képeket felpakolni akkor fel is tenném, hogy megtudjátok nézni és akkor talán jobban tudtok segíteni.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segítõkészségetek!
-------------------------------
"A processzorfoglalat mellett három memóriafoglalatot találunk, melyekbe maximum 3 GB DDR400-as memóriát pakolhatunk, de DDR400-as módban csak két foglalatot használhatunk"
Ez mindenre választ ad.
-------------------------------
Igen, ez jelen esetben valóban mindenre választ ad.
Viszont az elején valóban csak 2db 1GB-os volt és címke szerint mind1ik DDR400. Most nem teszem rá a nagy esküt, hogy akkor is beállítottam-e a BIOS-ban, hogy Manual 400Mhz, de szerintem prószáltam mindenféle módon, viszont csak 333 akart lenni...
------------------------
mycso: 2 különbözõ típusú ramot( más márka , idõztés) lehet dualban mûködtetni, de az NEM(!!) Dual-Channel.És már az én régi alaplapom is tudta a DC-t( MSI K7N2 s462), tehát egy annál újabb lapnak is tudnia kell, fõleg hogy mind2 AMD-s és pluszba Nforce-s lap. Sokkal nagyobb segítséget te se tudtál neki adni, ez alap, hogy meg kell nézni a kézikönyvet.
------------------------
Ez az alaplap szerintem nem tudja a Dual Channel-t. A dobozán nincs, leírásban sem találtam 😞
Márpedig amelyik támogatja annak néha már a dobozára rávakarjék, hogy DC, engem per pillanat jobban aggaszt ez a 333 Mhz.
Azonban sajnos legközelebb próbálgatni idõm csak hétvégén lesz rá 😞
Köszi, KranaZoli
De van a CNPS8000 az 500 forinttal drágább a 7700Cu-nál, de az már heatpipe-os.
Lehet, hogy van jobb procira mint a zalman, de most egy helyen elég olcsók a zalman hûtõk, és azért nem szeretnék most nagyon sokat költeni, szóval a CNPS8000-rõl mi a véleményed? Vagy tudsz róla valami tesztet?
Bár ezek nem mai gyerekek, de nézegesd meg õket:
Processzorhûtés minden irányból 1
Processzorhûtés minden irányból 2
92mm-es coolerek
A vf900-hoz járnak bordák, elvileg rá lehet tenni, emlékeim szerint az agp 6600GT-nél kellett a bordákat megfaragni. Egyébként ha rámegy, akkor elég rá egy vf700 is.
Az kb mennyivel fogja alacsonyabb hõmérsékeleten tartani a procim?
Egy gond van csak vele: bazi nagy.
Meg van adva, hogy hány miliméter hely kell neki az alaplap fölött.
Megpróbáltam lemérni, de nem sikerült pontosan.
Az én alaplapom esetében 14mm-el lóg ki az alaplapról fönt.
KB pont annyi hely van a mérésem szerint.
Ha viszont kevesebb, abban az esetben le lehet reszelni, vagy vágni a hûtõbõl kicsit?
Meg késõbb esetleg tervezek egy VF900Cu-t is, a 7950GT-mre. Ahhoz jár ram hûtõ is? És ha igen, akkor a GPU hûtõtõl rá fog férni a 7950GT-mre?
A VGA-d bár nemtom hogyan néz ki és milyen hûtõ van rajta, de ha tudsz tegyél alá/mellé egy 8cm-es ventit 5volton --> így hangja sem lesz, de azért kavarja a levegõt.
Illetve, nemtom mennyire jól szellõzik a házad, mert egy jól szellõzõ ház is sokat segíthet a magas hõmérsékleteken.
Szóval akkor károsodástól nem kell félnem. Ez megnyugtató.
Azért majd egy jobb hûtõt vegyek rá ugye?
Majd akkor a VGA-ra is veszek, de elõbb szerintem a procira kéne, mert az van húzva.
A lényeg, hogy akkor ez így most maradhat ugye?
/hogy lehet szerkeszteni egy már megírt hozzászólásomat???? egyáltalán lehet???/
Bár én a helyedben raknék rá valami normális hûtést /nekem a 7600gs ha eléri az 50 fokot majd meg õrülök nálam 125fok a maglassulási küszöb/
Ööö nem a károsodás a lányeg, ill. nem errõl van szó.
7x foknál /a te procidnál 74 körül de változó/ a proci elkezd Throttingolni --> visszaveszi az órajelét/szorzóját majd ha tovább emelkedik a hõmérséklet lekapcsolja a rendszert. /intel/ --> tehát igazából nem a károsodással van a baj, hanem nincsen értelme tovább engedni, hiszen lecsökken a proci teljesítménye azáltal, hogy visszábbvette az órajelét.
A hõmérséklet átlagosan 59°C volt.
A maximum, amire csak 1-szer ment fel az 67°C volt.
De volt 2-szer 66°C-n is.
De általában 58-60 fok körül volt.
Szóval akkor hagyhatom?
"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"