Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintetek azt meg lehet csinálni, hogy egy asus p5b deluxe wifi ed. nek a csipszethûtõjét, azt a fél kiló alut., rárakni karira 1 ik végét ki a házból és arra egy ventit rakni??

azért én erre befizetnék, hogy mondjuk az általad barkácsolt hûtés jobb e mint egy zalmi vf900-as vagy 700-as mondjuk egy 1950pro-nál...

Falconer
Plusz a ram hutest nem elfelejteni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

<#worship>

Barney Tech
MA találtam a szekrényben egy lcd kijelzõt valami régi laptoban volt holnap megyek sulibaa szétzuzni 😄

Barney Tech
hát nem az biztos 9000ftért 1500ért asust veszek rábarkácsolom és jobb is.

hát lehet ehhhhhhhh de ezen nagyon is látszik...asszem nem érte meg nagyon...<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Na de könyörgöm...egy motorsprayt mi a f@szért fújsz rá egy spéci hûtõre??

Amúgy a végén annak csapágyas lett a ventije 3 darabra tört és lesült a gép....de annyira, hogy a lap is elolvadt...

Falconer
Mondom en!

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Barney Tech
Más ventikre is fujtam nem lett semmi bajuk.
Ezért csalodtam pickét a zalmanban.

KÉPZELETBEN.😊XD

motor tisztító egy zalmi hûtõre??<#wow2><#wow2><#wow2><#wow1><#wow1>
na de hol van a motor amire ezt a fene mód baba spray-t rá kellett volna fújnod ??

van belõle 2x1GB kit!
csak mikor vettem a konfigot sehol nem volt ebbõl a szériából kis országunkban..nekem megy csak 1 napom volt hogy gépet rakjak össze..
egyenlõre nem hiányzik az a plussz 1GB,de ha majd kell akkor jöhet a menet..

Figy...
Ha igen akkor réz dróttal odakötöök a ház hûtö ventujének a keretéhez az meg tartja....

Azért sokat bírnak a karik...
Mikor megkaptam 4, lassan 5 éve a gef 4 et a tesóm az akori 27 kilójával telibetérdelte....(dobozban volt...
Semmi komolyabb baja nem lett)

Barney Tech
nem egyszerûen ráfujtam a motortisztító és egy 2ora után szétrepedezett az egész félem visszateni már a gépbe.

Falconer
Azt eszrevettem, de nemtudtam, hogy abbol nincsen 2*1 gigas...

hehe.....lol<#wow3><#wow3><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>
kicsit nézzél utána a ramjaimnak...a méretüknek elvi oka van(tuning).....

Falconer
Ha normalisan oda van csavarozva a hazhoz a VGA akkor nem huzza le. Meg egyebkent is tartana a monitor kabel 😊

dotkom
Mit csinaltok ti ekkora vga hutokkel?D Egyebkent meg nem huzza le a kartyat, nem tul nehez?

http://atwwebmaker.tx.hu/

Falconer
Most nezem WD raptorod van p@szmeg? 😄 Mar csak ramot kene venned.

sok mindent láttam életemben,de ez a zalman venti nálad hogy hagyta el így magát??
csak nem segítettél neki??😊

Barney Tech
Igen ez teljesen igy van.
Az egyik nagyon gyanus volt nekem mert rententõen mozgott igy nyomtam neki egy kis ragasztót.

<#alien>
vannak még akik hisznek a mesékben...

Falconer
Vagy ha kinyitja az ablakokat es nincs futes tenyleg 😊

magasröptû társalgásotokba egy kicsit beleszólnék...
ha még a szobádban 19 fok is van,akkor max a gpu errõl a hõfokról fog felmelegedni...és rakhatsz te rá bármilyen ventit meg bordát, akkor sem fogod elérni ezt a hõfokot tartós haszmálat de még 2D alatt sem..Tehát az áhított 19 fok max kompresszorral vagy vízzel fog összejönni max de ott is nehezen...

hehehe...
Csak itt vok én akinél biztos nincs 24 fok a szobában...
Értem mit mondasz de én most magamhoz hasonlítom....

mycso
Egyszerû fizika....
Egy átlagos lakásban olyan 20-24 fok körül szokott lenni a hõmérséklet.
Na már most, ha a vga nem is lenne bekapcsolva --> egy léghûtéssel a büdös életbe nemtudod a szoba hõmérsékleténél lejjebb hûteni.
Ha bevan kapcsolva, akkor a vga hõt termel tehát méginkább valószínû, hogy nemfogod a szoba hõmérséklete alá hûteni.

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Falconer
Gondolom meglazultak aztan ranyomott meleg ragasztopisztollyal egy adagot.

Nem toom, most így könnyen beszélek de az alu könnyen fúrható, xal mondtad sok a szerszám, akkor gondolom fém fúrására alkalmas fúrófej van...
Xal egy 15 ös fejjel megfúrod 3-4 milimétert...
Akár ár is mehet a bordán...

Na meg most nézem...
Mi az a szilikon halmaz azon a 2 kondin???

Barney Tech
Zalman venti szétört rajta.Befujtam a moroját motortisztítoval és a ventilátor rajta darabokra repedezett és le tudtam könnyedén szedni róla,azóta egy revoltec van rajta 1fokkal gyengébb a zalmannál és sokkal halkabb.

Ezelõtt egy 10percel kliszedtem a kártyát és megnéztem milyen gondok elébe fogok majd álni,be is karikáztam õket.

Barney Tech
Hoghy a faszba akarsz te rárakni egy 800grammos ventit lehet nem férne bele a házba meg akkor tuti ki kéne támasztani valamivel,meg ahogy elnéztem a cnps9500 alját nem fogod azt rárakni egykönnyen,vagy lehet tévedek,de 17000ft egy videokártya ventiért baromság én 1500ftért veszem.

Amúgy ez cromhe ozott mûanyag vagy alu venti???
Sztem mûjánnyágéé...

Te bakker...
Ha a gyári hûtök tartják annyim amik állnak 200gramm aluból meg 1 4 cm es ventiból...
Akkor ez sztem simán le viszi 19 re ...
és mibõl gondolom ezt???
HÖM....pl....2x akkora a venti 2yakkora a borda...5x nagyobb a légszállitás és gondolom nem csak 1 venti van a gépben....
És én ezt onnan veszem, hogy nállam télleg nincs fûtés mert ha melgben vok akkor rosszul vegyok...
Ha még így is kételkedsz a 19-23 c fokban akkor ...
Akkor nem tom mi van....
Na mind1 majd meglátjuk mi sül ki belõlle....

Falconer
Arra kell is pedig 😄

Barney Tech
A geforce 2õn nekem is vna egy baszott nagy borda.

Na akkor látom nem csak 1 aberrált van itten mostanság...

mycso
Dehogynem.
Hát máshogy nem ment rá, csak így elfordítva.
Az egyik sarkát kifúrtam, azt rá a vga "lyukára", viszont így elforítva sem ért el a hûtõblokk a másik lukig, így a blokk oldalába becsavartam egy kampót.
Alulra a csavarok alá gumis alátétet tettem, teljesen tökéletesen rajta volt.

Bár kíváncsian várom, te hogyan dogod rátenni?

Barney Tech
Még a csavarok rászerelésével leszek nagy gondban,de majd megoldom mindjárt szemdem ki a kártyát és megnézem mi a szitu vele.

Barney Tech
Van itthon minden féle bárkácsgép,kivéve hõlégfufó az az egy nincs apámnak,azt is ha minden igaz most veszünk eggyet szombaton.

Barney Tech
Hát olyan 30 C'.

Barney Tech
Nem az igazi rászerelés.

mycso
Igen sztem olyan 19 c on tartja majd....

LoL

Feltéve, ha nincsen fûtés a lakásukban, és a szobában ahol a gép van, olyan 10 fok körüli a hõmérséklet.

mycso
Ugyan már az semmiség: Ti4200 + D5TB

Háttá' rágástóvál' kicsköcsökk'!!!

😊<#zavart1><#idiota>

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Én egy ugyan ilyen aberrált ötleten filózom...
Csak nállam 7600 gs meg cnps 9700 nt szerepel a listán...
Csak most másra kell a moneyyy...

Igen sztem olyan 19 c on tartja majd....
Na, de legalább nem csak én vok ilyen aberrált....😊

Falconer
Mindez franko nagyon, csak hogy bantba fogatod ra?

Barney Tech
holnap megyek egy ilyenért.

És rakom ráfele a 6600gtre,szerintetek jobb lessz egy 700cu-nál,mert sztem sokkal jobban mikor azt megvettem 9000ftért és ezt mrgveszem 1500ftért és sokkal jobban hát sztem.
r

KranaZoli
Aha. Köszi, ezt a progit még nem prószáltam.
Letöltöm ezt is és majd tesztelgetem.

Egyébként amit Én letöltöttem Ati Try Tool-t, azért azzal is simán tudok húzni 50Mhz-t. Lehestéges, hogy Te az Ati tools-ra gondoltál. Az másik progi. Az Ati Tray Tool és az Ati Tool különbözõ programok.

Bye, KranaZoli.

Azonban egyre jobban gondolkozom egy Sapphire X1650Pro 512MB-os AGP-s kártya vásárlásán. Azért AGP-s, mert AGP-s a lapkám, relatív egészen megfizethetõ ára van és abban is bízok, hogy a 9800Pro-t sikerül még jó áron eladnom...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

fle go
Udv!

Errol a laprol mi a velemenyetek, es milyen procit lenne erdemes belegyomoszolni, hogy egy jo kis gep legyen belole?

Alaplap Asus M2-Crosshair (Socket AM2, nForce 590)

3D-re es Game lenne amire hasznalnam.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Falconer
Nekem legutobb ATIm az egy 9600pro volt, a tray tools sokkal kisebb ertekeket adott tuningra, mint amit manualisan siman belottem. Nekem RivaTuner jott be a legjobban. Lehet vele huzni minden kartyat, profilokat nem voltak, de nem is zavart. A kartya total nem melegedett, szoval attol nem kellett felni. Stabil is volt, nem is voltak kephibak, es huztam rajta 50mhzet a magon, mig az Ati tools kb tizet.