36836
-
laca1984 #31795 Hellosztok
Valaki meg tudná mondani hogy a különböző memclok értékek mellett mekkora a maximáslis fsb?
Azt tudom hogy 333 esetében az fsb max 266
De memclock 266 vagy 400 esetében mennyi a max fsb?
Köszi -
#31794 A memórisfeszültséget is beállítod? Az nekem se volt ráírva a cimkére hogy 1.8 helyett 2.1 voltot kell adni neki ha 4-4-4-11-ben akarom tolni neki. Nézd meg a gyártó oldalán a javasolt feszt, de szerintem tuti 2.1 körül lesz annak is ha nem több. -
ágybanalvó #31793 köszönöm a segítséget, amúgy én magyar lapokat kerestem a google-ben azért nem adta ki :D de úgy látszik akkor adhatok el mindent a gépemből :D ez mondjuk már nem ide tartozik de neten van valami alkatrész felvásárló vagy valami? :D -
Solt #31792 Mi a tapasztalatotok, a C2D E6300-at meddig és milyen beállításokkal lehet biztonságosan húzni? -
#31791 hmm.. a biosban beírom azokat a memóriaidőzítéseket, amik a memóriára vannak írva, akkor nem stimmel, nem bootol be a gép, ha viszont auto-n hagyom akkor minden ok! de így állítólag nem optimális az ídőzítés, nem adja ki a maxot. a memórián egyébként 4-4-4-12 van -
#31790 asszem ez lessz :D -
tmisi #31789 Persze, átlyukasztod kulcstartónak. XD
-
Solt #31788 Basszus de égőőőő! :))) Köszönöm! :) -
#31787 Persze 3000 ft-ot :D -
#31786 most találtam egy AMD Athlon XP 2600+ procit a fiókomban (de rég pakoltam innen ki) ér ez még valamit?? -
#31785 Ja és a google is egyből kidobja ;)
--> X <-- -
#31784 Itt a lapod
Ez DDR1-es!!!! -
ágybanalvó #31783 nah a progi már megvan azt tudom hogy mijen fajta alaplapom van. de itt még mindig nem tom megnézni hogy mijen kell bele még google-be is beírtam a típusát hátha de nem. vagy csak én vagyok ennyire béna? :D na de azért beírom hogy ASRock K8Upgrade-VM800 alaplapom van és hogy ebbe bele megy e az 533 MHz-es memória vagy akár a 667 MHz-es? -
tmisi #31782 P5B az nem? ASUS. :) Ne enterezz, + / - gomb. :D -
Solt #31781 Ja azt elfelejtettem, hogy PB5 friss bios-al... -
zoolee #31780 Doboza hátulján, kézikönyvébe, Everest progiba. -
Solt #31779 Sziasztok! Nem tudom állítani az FSB-t...:( Ott vigyorog 266-on és hiába enterezek nem enged hozzányúlni. Mit csinálok bénán? :) -
ágybanalvó #31778 és az alaplap tulajdonságait hol tudom megnézni? -
#31777 huhh, nem éppen könnyű olvasmány :) nem tudtok egy ilyet magyarul? konyítok valamit az angolhoz, de azért biztosabbnak érezném magam egy magyar leírással :) -
#31776 ezt nézd át szerintem -
#31775 nekem az lenne a problémám, hogy nem tudom tovább emelni az fsb-t, mert a memória megakad. Most 3 gigán pörög a proci, de még bőven bírna, mivel gyakorlatilag alig melegedett az eddigi tuning folyamán 2 fokot. Akkor sem jó, ha feszt adok neki, egyértelműen az a baja, hogy a memória nem bírja a többletet. De ha a memória frekijét lefikszálom 800mhz-en, akkor nem indul be a gép, bios restart kell. az fsb:memória arányt meg nem találom hol kell megadni (gyanakszom, hogy nálam valamiért nem lehet)! -
zoolee #31774 Most így alap állapotba letöltöd a 3dmark06 ot, felveszel 1 tesztet, vagy ha van beépített akkor nem is kell...
Fogod, reset gép, be biosba, megkeresed azt amenöpontot ahhol az órajelek vannak.(cpu,ram,pcie,hidak stb.)
Megkeresed az FSB(front shide bus) pontot, és azt szépen, fokozatosan felemeled 1-5 mhz kel..De ha nem c2d procid van akkor egy tuningbarát hűtővel kezdeném adolgot.
Aztán, bemész winfosba, tesztels,5-10 percet, majd vissza bioszba és megint emelsz 1-5 mhz vel..
Mikor már instabil(Nem boot ol, megáll a win boot,stb)akkor 2 dolgot tehetsz, vissza állítod a legutóljára működött beállításra, vagy Elemhetsz feszt 0,02 volt tal, de ha nem értessz hozzá, akkor ne próbálozz ezzel, mert nagyonkönnyű szénkockát csinálni a cpu ból..
Ha viszont, annyira nem bootol, hogy biosig se jut el, vagy nem hajlendú visszaállítani a legutoljó, még működö fsb számra, akkor megnézed, hol tart az fsb mhz e..
Lebontod képed oldalát, és az elemet kiveszed, vársz 10 percet, vissza, és beállítassz egy még működő beállt.Vedd lejjeb 10 mhz vel az utcsóhoz képest.
Ha viszont nem tetszett a win nek a tuning, visszaáll jó beállra, de jgy sem bootol a winfosch, akkor egy reinstall kell neki..ezért a fontos cuccaid mentsd le.. -
#31773 hallii hee :D nekem Scythe Ninja Plus, SCNJ-1000P picit jó:P
-
laca1984 #31772 Hello mindenki!!
OLyan gondom volna, hogy tuningolni szeretném a procimat de nem engedi 2500 fölé tolni, pedig állítólag nagyon jól húzható proci!! Illetve nem vagyok benne biztos hogy a memóriám, fsb, HT meg minden ezzel járó dolog (sajnos nem igazán tudom)megfelelően van beáálítva, sztem lassabban dolgozik a kelleténél!!!! Valaki légyszi egy részletes leírást ha tudna adni hogy a biosban mit hogy kell beállítani nagyon hálás lennék érte!!
Ha lehet lépésről lépesre mert nem nagyon értem az összefüggéseket!!!
Amit a vasamról és a jelenlegi beállításokról tudni lehet:
http://rapidshare.com/files/44840969/Report.txt.html
Hogy kinyögjem végre, azt szeretném megtudni hogy milyen BIOS beállítások mellett lehet a maxot hozni a gépből, mit hogyan kell állítani!!!!
Előre is köszi ha valaki tudna segíteni -
#31771 Alaplapod tulajdonságainál-leírásánál. -
ágybanalvó #31770 hellosztok.
nekem csak annyi kérdésem lenne hogy hol lehet megnézni vagy honnan lehet tudni azt hogy hány MHz-es memóriát lehet tenni a gépbe? -
#31769 Hát kinek mi tetszik (majd fog az ár is...):
-
zoolee #31768 Dehát azért 1 9700 as csak szebb mint az a kocka, amimellé csak odavágtak 1 centit...
Az ár...az ár..na, hát az érdekel a leg kevésbé..:)
-
#31767 Ja és fele vagy harmada annyiba kerül... -
#31766 A tx kb hasonlóan teljesít mint a 9700. -
zoolee #31765 Ne mond már, hogy egy cnps 9700 nt t lever..Az lehetetlen.. -
#31764 Ja, Hyper nagyon ász, veri a kétszer akkora árú és méretű zalmanokat is :) PH teszt nem rossz. -
zoolee #31763 Heh, ezek a conroe -s cerkák..
Olvasgattam PH n, nem volt valaki rest 4,3 Ghz ig húzni az alap 1,8 ast.::) -
#31762 A lapod elég jó.
A többi viszont érdekelne: ram, vga, hdd-k, stb (ez utóbbiak a táp miatt a ram a tuning miatt érdekelne)
Cooler a pénzfüggő dolog, mostanában az egyik legjobb: Cooler Master Hyper tx/tx2 (olcsó és jól hűt), esetleg Artic Cooling Freezer 7 pro DE mondom abszolult pénz függő. -
tombl100 #31761 Szeva Mindenki!
Egy kis segítség kellene nekem a gépem tuningjához! E4300-as procit szeretnék felhúzni , de már az alapvető kérdéseknél megakadtam. A kérdések a következők: Hány wattos táp , és milyen ház kell ehhez a procihoz, milyen hűtőt vegyek rá hogy bírja stabilan a tuningot? Az alaplapom Abit IB9, ha ez fontos. Mindenki válaszát és véleményét szívesen fogadom! Előre is kösz. -
#31760 Jesszus, de csicsa :D -
zoolee #31759 Hát pedÍg a gamma többet igényel mint az orthos + stb...
Mert az orthos csak a proci stabilitását nézni, de a játékoknál a VGA is fullon megy, a ramok is, és ez kicsit jobban leterheli, és 1 kis áramingadozás, és kész is a baj..
De monnyuk ha vanaktÍv PFC a tápodban akkor az nem lehet..
De minden esetre 1 gamma jobban terheli a cput meg az egész gépet mintha csak az orthost futtatnád.. -
Me Ga #31758 Hmmm... lehet benne valami, holnap este kipróbálom.
Az nem fér egyedül a fejembe, hogy a SuperPI és az Orthos hiba nélkül lemegy. Azért ezek is eléggé leterhelik a procit, ennél nem hiszem, hogy egy pl. játék többet igényelne... szal' nem értem a dolgot... -
zoolee #31757 Sztem kevés az alapfesz a procinak, adj neki 0,02 volt -ot. -
Me Ga #31756 Ja, amúgy Asus P5B Deluxe lap van alatta...