Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy kérdésem:
Van egy gépem (AMD 3200+ 2.0 GHz proci, GeForce 7600 Gs VGA kártya, 1GB RAM.) Szerintetek az elõbbiek közül mit lenne érdemes lecserélnem, hogy Vista alatt simábban fussanak a game-k???
mert azt irtad h a 9550-ed még jó!(amugy már nem jó)
ebbõl következtetek h csak netre ,egyéb szerkesztésre használod a gépet...
mert jáccani azon már nemigen lehet 😊
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
És így a ramnak szigoríthatod az idõzítéseit is...
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
(proci - lap - ram - táp) --> kb ezek kellenének pontosan.
És a továbbiakban folytassuk ITT ezt a beszélgetést 😉
Lenne hozzátok egy bizalmas kérdésem...
Van 40.000Ft-m és a gépre szeretném költeni, de nemtom, h mit vegyek bele.
Most van egy 1.7-es proci (naon gyenge) a videokártya az még jó(Ati RAdeon 9550) Meg van benne egy alaplap(nemtom most pont milyen P4-es de naon gyenge)
NA szóval milyen alaplapot ajánlotok+procit(legalább kéne egy 2.8 as?)
Meg valakitõl hallottam hogy valami 8x valamilyen alaplapot vegyek na olyan kell nekem...
Köszz elõre is.
És jó lenne ha maradna egy kis money
Corsair RAM-ommal 3,2 Ghz-n stabilan ment a gép ezen beállítások mellett:
Amúgy a Corsair -ommal ilyen fesz volt állítva és atomstabil volt:
AI Overclocking:
CPU Frequency: 356 (3,2 Ghz)
DRAM Frequency: 890
Performance Mode:
PCI Express Frequency: <100>100>
PCI Clock Synchronization Mode: ❤️3,33 Mhz>33,33 Mhz>
Memory Voltage: 2,00
CPU VCoreVoltage: <1,400>1,400>
FSB Termination Voltage: <1,3>1,3>
MCH Chipset Voltage: <1,55>1,55>
ICH Chipset Voltage: <1,05>1,05>
Ratio Actual Value: <9>9>
Modify Ratio Support:
Ratio CMOS Setting: 9
Microcode Updating:
Configure DRAM Timing by SPD:
DRAM CAS# Latency: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Activate to Precha: 12
DRAM Write Recovery Time: 4
Orthos -ban 2 óra 45 percig nincs hiba!
WinRAR Benchmark –ban 3-at egyidejûleg futtatva 4,6 GB –ig nincs hiba!
Na beleraktam a mostani Crucial Ballistix 2x1 GB-ot, ami 2,2 V -os a RAM -ot illetõen.
Itt ugye 356 -os az FSB. Ekkor a választható RAM frekvenciák a következõk:
~ 890 Mhz : ezen elvileg megy rendesen (azért elvileg, mert még nem volt idõm hogy teszteket órákat futtassak rajta)
~ 949 Mhz: be se bootol a gép
~ 1068 Mhz: bebootol, memtest elmegy a Pass 1 5. tesztjéig, majd kifagy
~ 1187 Mhz bebootol, de hamar le is fagy.
Na utóbbi nem is érdekes, de ha 1068-on megy egy darabig, akkor ugyan 949 Mhz-n mi a francért csinálja azt, hogy még be se bootol?
(Persze a 2,2 V az mindig állandó volt.)
Ezt már a Corsair-omnál is néztem, hogy 900valamennyin za se bootolt be, de 1000valamennyin meg igen.
Ez miért van.
Hogyan tudnám azt elérni, hogy a legfelül írt opciókkal, vagyis 3,2 Ghz-n menjen a CPU és a ram ne 890 Mhz-n hanem fölötte fusson, ha már egyszer 1000 Mhz-s valahol e környékén.
1068 Mhz-n feljebbraktam MCH 1,65-re de úgy is kifagyott memtest.
Bár nekem azt írta valaki, hogy memtest86 nem tud kezelni 2 Gb-ot, nem értem miért nem, és hogy neki is hibázott, de Orthos meg winrar benchmarkt nem.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
vagy mi az istent, sry demár nem emlékszem <#idiota>#idiota>
http://thenamelessphoto.com/
Van egy Asus m2n-e sli -s alaplapom,benne 3500+ -os egymagos amd proci 2*512mb 667mhz-s kingstone memóriával.
Egészegyszerüen nemtudom húzni a procit,már a 10%-os ai overlockingnál is instabil a rendszer,játéklok közben újraindul,be-be fagy a letöltések sorra crc-sek lesznek....Vmi 5let hogylehetne ezt húzni vagy mi lehet a baj? Próbáltam már a memónak nagyobb feszt adni nem segített....
Thx!
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
ÉSha tudod átirom a bioszt, akkor hipp-hopp geforce 8888xx kartya lessz belõle.
Ekkora egy szánalmat.
Hadd húzza csak a kariját, az új játékokban úgysem ér vele egy fabatkát sem. Hátha szétégeti, oszt végre vesz egy normális kártyát. De igaza van, nem szabad lenézni, mert nincsen 8800GTX-e (nekem sincs és egy ideig nem is lesz), de sajnos azzal a kártyával sokra nem megy manapság, kivéve ha nosztalgiázik.
A carbon minden sz@r VGA-n fut, azért gagyi grafikailag (kivéve az autók megjelenítését). Valakinek még 64MB-os Geforce3-on is ment.
A vga-d DDR1-es ramokkal van szerelve (tök mind1, hogy honnan hozta haverod)
Senki nem mondta, hogy vegyél 88xx vga-t!
Mi az, hogy csak 64-eseken fut a carbon??? (ezt megint nem értem)
A bios macerát hagyd, mert abszolult nem értesz hozzá --> az általam ajánlott progival tuningolj win alól.
(illetve próbálj meg viselkedni és tanuld meg a válaszgombot használni)
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
2. hulyesegeket beszelsz folyamatosan, zavaros, ertelmetlen
3. hiaba bioszolsz, nem lesz tole jobb a karid, ezt ertsd mar meg. Eleg ha szoftveresen huzod windowsbol.
http://atwwebmaker.tx.hu/
http://thenamelessphoto.com/
Ja, es ne spammeld szet a topikot!!!!!
és azt a bios dolgot hogy a pibe csinálom????mert se leírást se progit vagy valami hülyeséget nemtaláltam hozzá
Ne te élj a gépnek,ő \"éljen\" érted XD
ja csak azé mondtam a carbit mivel az alapból csak 64esekkel fut mind1
Azt se tudja, hogy ha átírja az 550 ban a biosz neved 8800 akkor az nem javul semmit..
De így beállítani, hogy 5500 asból nagyobbat akar csinálni bios nevének átírásával..Hehe
Tehát a VGA-d nem DDR3-as ramokkal van szerelve, hanem DDR1-el.
Igazából nem értem, hogy milyen szériaszámot és hol szeretnél átírni????
/pl attól, hogy a biosában átírod 8800 akármire, még ugyanez lesz a vga-d tudása.../ Jah és a link 😉
A másik hozzászólásod kissé zavaros....
32MB-os vga-n pörög a carbon (ha a nfs carbonra gondolsz, akkor eltudom képzelni hogy pöröghet 😄😄)
No de félre a tréfát..
Ezt a videókártya "bootolást" szintén nem értem (szerintem te sem 😄)
Tehát a bios átírása:
lemented a biost, a szükséges programmal átírod a megfelelõ értékeket, majd visszaflesseled a biost --> mondjuk ez amatõröknek nem ajánlot!!!
Másik, letöltöd a rivatunert vagy a coolbits.reg-et és az utóbbiból az nvidia driverbõl (control panel) tudod húzni a vga-dat (GPU, MEM).
!!Help
Nemvok nagy géptudós de valamennyit konyítok hozzá!!!
Na szal! a szitu az hogy:van 1 inno3d tornado geforce fx 5500-am!!
Tudománya:256mb 128bit ddr3 tom elég ritka az fx5500 seriában de ez ddr3
na ezt a seria számot szeretném átírni fx 5500-ról valami jobbra!!!!
Aki tud lécci segítsen!!
Elõre is THX
Én azt mondom, hogy mindegy melyik procit veszed!
A lényeg, hogy egy C2D 2240 MHz-en szinte teljesen kihajt egy 8800GTS-t(alapórajelen).
Alap CPU órajel kevés neki, a fentebb említett tuning bõven elég neki(én is így használom), ugyanis 2.8 GHz-en is ugyanazokat a 3dMark pontokat kapom, mint 2.2-ön!
Amúgy én a 8800-as konfigot venném meg a te helyedben...
BattleTag: zydar#2910
kb.én is ilyen dilemába vok hogy melyik VGA-t vegyem 7600Gt vagy 8600GTS vagy még szóba jön az X1650XT....
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
C2D E4300 + 8800GTS 320MB vagy
C2D E6320 + 1950pro 256MB
Szerintetek melyiket erdemesebb venni?
Ja, amugy mindket proci huzva lenne, szoval az, hogy E4300 nem hajtja ki a GTSt kizart. (persze az egyes verzio meg igy is dragabb, de nemtudom megeri ezt a pluszt, DX10 az igy speciel nem izgat)