Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!!

Lenne egy kérdésem:

Van egy gépem (AMD 3200+ 2.0 GHz proci, GeForce 7600 Gs VGA kártya, 1GB RAM.) Szerintetek az elõbbiek közül mit lenne érdemes lecserélnem, hogy Vista alatt simábban fussanak a game-k???

dotkom
mindenkinek masok az igenyei a jatekok teren..

http://atwwebmaker.tx.hu/

Gabesz amd64
inkább azt mond meg mire használod a gépet?

mert azt irtad h a 9550-ed még jó!(amugy már nem jó)
ebbõl következtetek h csak netre ,egyéb szerkesztésre használod a gépet...
mert jáccani azon már nemigen lehet 😊

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

mycso
Magasabb FSB és proci órajel!!!

És így a ramnak szigoríthatod az idõzítéseit is...

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Sziasztok. Segítsetek egy kicsit ha tudtok, mikor lesz gyorsabb a gép, ha egy 2.6-os p4-et szinkronban húzom a ramokkal és így 2.8GHZ-ig megy el úgy hogy az FSBt 200-ról 215-re húzom, vagy úgy, hogy 5:4 arányban húzom a procit 3GHZ-re, de így a memóri csak 185MHZen megy?

mycso
Szia, elõször is tudni kellene a gépednek az alkatrészeit pontosan.

(proci - lap - ram - táp) --> kb ezek kellenének pontosan.

És a továbbiakban folytassuk ITT ezt a beszélgetést 😉

Szasztok!
Lenne hozzátok egy bizalmas kérdésem...
Van 40.000Ft-m és a gépre szeretném költeni, de nemtom, h mit vegyek bele.
Most van egy 1.7-es proci (naon gyenge) a videokártya az még jó(Ati RAdeon 9550) Meg van benne egy alaplap(nemtom most pont milyen P4-es de naon gyenge)
NA szóval milyen alaplapot ajánlotok+procit(legalább kéne egy 2.8 as?)
Meg valakitõl hallottam hogy valami 8x valamilyen alaplapot vegyek na olyan kell nekem...
Köszz elõre is.
És jó lenne ha maradna egy kis money
kirol
Na a következõ dolgot nem értem:

Corsair RAM-ommal 3,2 Ghz-n stabilan ment a gép ezen beállítások mellett:

Amúgy a Corsair -ommal ilyen fesz volt állítva és atomstabil volt:

AI Overclocking:
CPU Frequency: 356 (3,2 Ghz)
DRAM Frequency: 890
Performance Mode:
PCI Express Frequency: <100>
PCI Clock Synchronization Mode: ❤️3,33 Mhz>
Memory Voltage: 2,00
CPU VCoreVoltage: <1,400>
FSB Termination Voltage: <1,3>
MCH Chipset Voltage: <1,55>
ICH Chipset Voltage: <1,05>

Ratio Actual Value: <9>
Modify Ratio Support:
Ratio CMOS Setting: 9
Microcode Updating:

Configure DRAM Timing by SPD:
DRAM CAS# Latency: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Activate to Precha: 12
DRAM Write Recovery Time: 4

Orthos -ban 2 óra 45 percig nincs hiba!
WinRAR Benchmark –ban 3-at egyidejûleg futtatva 4,6 GB –ig nincs hiba!

Na beleraktam a mostani Crucial Ballistix 2x1 GB-ot, ami 2,2 V -os a RAM -ot illetõen.

Itt ugye 356 -os az FSB. Ekkor a választható RAM frekvenciák a következõk:

~ 890 Mhz : ezen elvileg megy rendesen (azért elvileg, mert még nem volt idõm hogy teszteket órákat futtassak rajta)

~ 949 Mhz: be se bootol a gép

~ 1068 Mhz: bebootol, memtest elmegy a Pass 1 5. tesztjéig, majd kifagy

~ 1187 Mhz bebootol, de hamar le is fagy.

Na utóbbi nem is érdekes, de ha 1068-on megy egy darabig, akkor ugyan 949 Mhz-n mi a francért csinálja azt, hogy még be se bootol?
(Persze a 2,2 V az mindig állandó volt.)

Ezt már a Corsair-omnál is néztem, hogy 900valamennyin za se bootolt be, de 1000valamennyin meg igen.

Ez miért van.

Hogyan tudnám azt elérni, hogy a legfelül írt opciókkal, vagyis 3,2 Ghz-n menjen a CPU és a ram ne 890 Mhz-n hanem fölötte fusson, ha már egyszer 1000 Mhz-s valahol e környékén.

1068 Mhz-n feljebbraktam MCH 1,65-re de úgy is kifagyott memtest.
Bár nekem azt írta valaki, hogy memtest86 nem tud kezelni 2 Gb-ot, nem értem miért nem, és hogy neki is hibázott, de Orthos meg winrar benchmarkt nem.

rvn
nekems e jelenik meg ugyh nincs GAS! Kösz a választ...

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Narancs
Amúgy cdak nekem nem jelenik meg a kép ott fent a cím alatt?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Emlékeim 60 fok körül van a GPU úgy alapból, és 120 körül olvad meg. Ergó 90 körülig tuti nincs gáz, bár a kártyád élettartamát csökkenti a huzamos ideig tartó nagy hõ szvsz.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

rvn
hány fokig szabad huzni egy 6600Gt-? szal meik az a höfok ami még biztonságos?

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Persze nem mind1, hogy hol, mert hátul a legjobb a táp alatt. A meleg levegõ felfele száll. Sõt egy beszívót is lehet elõre szerelni, ha van hely.

ollie
Basszus, ne csodálkozz, hogy minden túlmelegszik. Szerelj be rendszerventit, ami kinyomja a meleget. Minden házon van neki hely.

Rohamsisak
Nincs. Pont ezt szeretném megoldani, hogy a meleglevegõ kimenjen a házból csak nem tom hogy kéne.

ollie
öööö, van egyáltalán rendszerventid, ami kinyomja a meleget a házból?

Rohamsisak
Értem, köszi.

Sir Quno Jedi
De! Ha a Rivatunerben mondjuk 100%ra húzod a kari hûtését alacsony szinten, akkor máris segít az is sokat.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Fogsz egy izmos 8cm-es (esetleg nagyobb) ventit és rákötözöd a kari hátuljára (nem a hûtésére), hogy befelé fújjon (kicsit meg lehet emelni valamivel)! Azt hadd szóljon! Régen ezt így oldottam meg, mikor már semmi sem segített és ez beválik mindég. Kötözni jó a kábelkötegelõ, a madzag, avagy ami jólesik.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Rohamsisak
Sziasztok! Olyan tervem van , hogy szeretnék valamilyen formában - vagyis arra gondoltam hogy egy plusz ventilátorral - javítani a gépem hûtésén, mert nem akarok másik hûtést a vidkarira meg procira sem a gyári helyett, de valahogy szeretném hûvösebbé tenni lehetõleg minél olcsóbban a gépházat. A konfig :Core2DuoE6600, GF8800GTX,2GBDDR800MhzKingmax,AsusP5b ALAplap. Fõleg a vidkari melegszik mostmár egyre jobban a jó idõ miatt, mert 75-76fok alá nem nagyon megy. Légyszi aki esetleg tud ajánlani valami jó hûtési megoldást az írjon. Köszi elõre is.

Hedgehunter
Adj egy kis kakaot a procinak is....<#circling>
a cpu szorzót visszavetted?
vagy mi az istent, sry demár nem emlékszem <#idiota>

http://thenamelessphoto.com/

Help pls!

Van egy Asus m2n-e sli -s alaplapom,benne 3500+ -os egymagos amd proci 2*512mb 667mhz-s kingstone memóriával.
Egészegyszerüen nemtudom húzni a procit,már a 10%-os ai overlockingnál is instabil a rendszer,játéklok közben újraindul,be-be fagy a letöltések sorra crc-sek lesznek....Vmi 5let hogylehetne ezt húzni vagy mi lehet a baj? Próbáltam már a memónak nagyobb feszt adni nem segített....
Thx!

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Barney Tech
Az én apám afganisztánból hozatott geforce 5555 és ddr4es ramkkal van szerlve csak le kellet huzni 200mhz-ra hogy nehogy tulteljesitse magát.
ÉSha tudod átirom a bioszt, akkor hipp-hopp geforce 8888xx kartya lessz belõle.
Ekkora egy szánalmat.

Ez a Deadkillet még SkylineGTR-nél is rosszabb.

Hadd húzza csak a kariját, az új játékokban úgysem ér vele egy fabatkát sem. Hátha szétégeti, oszt végre vesz egy normális kártyát. De igaza van, nem szabad lenézni, mert nincsen 8800GTX-e (nekem sincs és egy ideig nem is lesz), de sajnos azzal a kártyával sokra nem megy manapság, kivéve ha nosztalgiázik.

A carbon minden sz@r VGA-n fut, azért gagyi grafikailag (kivéve az autók megjelenítését). Valakinek még 64MB-os Geforce3-on is ment.

mycso
Na megpróbálom énis még1x és utoljára.

A vga-d DDR1-es ramokkal van szerelve (tök mind1, hogy honnan hozta haverod)

Senki nem mondta, hogy vegyél 88xx vga-t!

Mi az, hogy csak 64-eseken fut a carbon??? (ezt megint nem értem)

A bios macerát hagyd, mert abszolult nem értesz hozzá --> az általam ajánlott progival tuningolj win alól.

(illetve próbálj meg viselkedni és tanuld meg a válaszgombot használni)

Falconer
Az biztos. Mar reg el kellett volna kuldeni a f@szra, de az nem nagyon segit. Plusz csak felhuznam magam. Moderator topikban mar jeleztem.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Taptarap
ön egy türelmes ember.

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

Falconer
Neked is muszaly hulyesegeket beirni? Olvasd mar el hogy kezdte itt a dolgokat. Meg kicsit gondold mar vegig az egeszet.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
1. osszevissza beszelsz taplo stilusban --> ne vard hogy segitsenek
2. hulyesegeket beszelsz folyamatosan, zavaros, ertelmetlen
3. hiaba bioszolsz, nem lesz tole jobb a karid, ezt ertsd mar meg. Eleg ha szoftveresen huzod windowsbol.

dotkom
ez ilyen. ha nincs meg neked a legujabb min. kozepkategorias videokartya akkor mar le vagy nezve, hogy mit pattogsz ilyen regi szarokkal. de azer nyugi. nem szar ez az sg, csak masok a trendek 😄

http://atwwebmaker.tx.hu/

akkor menj máshova

http://thenamelessphoto.com/

Falconer
Nemerted. Hiaba raksz bele akarmilyen biost, egy kalap szar az egesz kartya, nem er semmit. Egy vga nem a biostol gyors. Negy ot eves jatekokkal el birsz szorakozni, ennyi. Ne is almodj carbonrol meg ilynekrol (talan 640*480 low-ban)
Ja, es ne spammeld szet a topikot!!!!!

Deadkiller
ja és bocs ez ddr3mas németbõl hozatott 315mhz-kari haver hozatta gyárilag huzatott!!!!

és azt a bios dolgot hogy a pibe csinálom????mert se leírást se progit vagy valami hülyeséget nemtaláltam hozzá

Ne te élj a gépnek,ő \"éljen\" érted XD

Deadkiller
agp-s a gépem 😄

Deadkiller
agp-s a gépem 😄

Deadkiller
agp-s a gépem 😄

Deadkiller
Tom hogy 1 FO$ videokari de nem mindenkinek tellhet 8600gt meg 8800gtx-re!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!atttól még huzathatom nem?????????????????????

ja csak azé mondtam a carbit mivel az alapból csak 64esekkel fut mind1

Deadkiller
xD LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL xD

GTFO...
Azt se tudja, hogy ha átírja az 550 ban a biosz neved 8800 akkor az nem javul semmit..
De így beállítani, hogy 5500 asból nagyobbat akar csinálni bios nevének átírásával..Hehe

Szerintem tartsd meg vésztartaléknak azt az 5500-at, úgy se ér tíz fillért se, hogy ha a következõ csúcstuningoddal szétégetsz valamit, legyen helyette VGA ... már ha egyáltalán alaplapod AGP-s.

Falconer
Szerintem hagyd a francba az egeszet. Fx5500zal mar nem erdemes csinalni semmit. Meg a hozzaszolasodbol is kiderul hogy fogalmad sincs az egeszrol, ami oke is, csak nem vga bios barmolassal kell kezdeni az ilyeneket.

mycso
Huhh...

Tehát a VGA-d nem DDR3-as ramokkal van szerelve, hanem DDR1-el.
Igazából nem értem, hogy milyen szériaszámot és hol szeretnél átírni????
/pl attól, hogy a biosában átírod 8800 akármire, még ugyanez lesz a vga-d tudása.../ Jah és a link 😉

A másik hozzászólásod kissé zavaros....
32MB-os vga-n pörög a carbon (ha a nfs carbonra gondolsz, akkor eltudom képzelni hogy pöröghet 😄😄)

No de félre a tréfát..

Ezt a videókártya "bootolást" szintén nem értem (szerintem te sem 😄)

Tehát a bios átírása:
lemented a biost, a szükséges programmal átírod a megfelelõ értékeket, majd visszaflesseled a biost --> mondjuk ez amatõröknek nem ajánlot!!!

Másik, letöltöd a rivatunert vagy a coolbits.reg-et és az utóbbiból az nvidia driverbõl (control panel) tudod húzni a vga-dat (GPU, MEM).

Deadkiller
Ja és a másik kérdésem!!!!Hogy boot-olom be a videokarim????????mert haverom 32mb nvidiáját úgy meghuzatták hogy carbon alap és nemhibás graffal pörgött rajta!!!!neki sincs meg a boot dolog,neki is úgy csinálta valami pc doki!!!cd-rõl nemtudunk hogy van-e nibitor meg nagy xar megnyitja a biost de hiába írom át amit kell semmmi nem törénik 😞
!!Help

Deadkiller
Csá all!!!VAlaki help nekem lécci!!!
Nemvok nagy géptudós de valamennyit konyítok hozzá!!!
Na szal! a szitu az hogy:van 1 inno3d tornado geforce fx 5500-am!!
Tudománya:256mb 128bit ddr3 tom elég ritka az fx5500 seriában de ez ddr3
na ezt a seria számot szeretném átírni fx 5500-ról valami jobbra!!!!
Aki tud lécci segítsen!!
Elõre is THX

Szevasz!
Én azt mondom, hogy mindegy melyik procit veszed!
A lényeg, hogy egy C2D 2240 MHz-en szinte teljesen kihajt egy 8800GTS-t(alapórajelen).
Alap CPU órajel kevés neki, a fentebb említett tuning bõven elég neki(én is így használom), ugyanis 2.8 GHz-en is ugyanazokat a 3dMark pontokat kapom, mint 2.2-ön!
Amúgy én a 8800-as konfigot venném meg a te helyedben...

BattleTag: zydar#2910

A 4300-nál jobbak az esélyek tuningra szerintem (kisebb alap FSB, nagyobb szorzó, meg talán kevésbé forró a kevesebb cache okán?), viszont ha már GTS, akkor nézz körül, mert sokat estek az árak, háha befér a 640MB-os. Késöbb az a memória jól jöhet, mert már DX9 játékok közt is van olyan, aminél marha sokat számít.

zico87
Hát sztem az ATI páros....vagy 8800+E6300 talán az már kihajtja belõle a tudást..😄

kb.én is ilyen dilemába vok hogy melyik VGA-t vegyem 7600Gt vagy 8600GTS vagy még szóba jön az X1650XT....

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Falconer
Van egy dilemmam:

C2D E4300 + 8800GTS 320MB vagy
C2D E6320 + 1950pro 256MB

Szerintetek melyiket erdemesebb venni?
Ja, amugy mindket proci huzva lenne, szoval az, hogy E4300 nem hajtja ki a GTSt kizart. (persze az egyes verzio meg igy is dragabb, de nemtudom megeri ezt a pluszt, DX10 az igy speciel nem izgat)

Gabesz amd64
épp idõbe 😄DD

nemsok embernek van FÕLEG bartonja 😄

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate