36836
  • NeoMaN
    Rivatuner OSD-ben kiteszi.
  • homeless
    Ismerem az everestet, de az kiírja játék közbe is a hőmérsékletet? Amúgy már találtam egy másik progit is. Igaz, hogy az nem játék közbe írta, de alt+tab-al nézegettem. A gpu max 56 volt a cpu max 45. Fél óra se telt el és újraindult. Ez már kúrvaidegesítő. Valami ötlet, hogy miért lehet ez? Gondoltam már a tápra is, de akkor miért csak 3d-s játékok közbe indul újra?

Ja meg az a durva, hogy nem minden játéknál csinálja ezt. Pl UT3-nál nem:S
  • MaSzKa
    lavalys.com

everest a progi neve és nagyon jó
  • homeless
    Tudtok olyan programot ami játék közbe kiírja a cpu és a gpu hőmérsékletét? Fontos, hogy mindkettőt kiírja. 1-2 óra játék után ujraindúl a gép és az a gyanúm, hogy valamelyik túlmelegszik, ezért kéne a program.

Előre is kösz
  • MaSzKa
    kérdés minek kell neked bios

ne bántsd, mert csak elcseszed

én utóljára a c3d radeon 9550-esen csináltam olyat hogy a frekiket felvittem és beleírtam a biosba hogy egyből tuningolva induljon a vga
  • mycso
    Minek az neked???
    Ha működik tökéletesen a VGA-d akkor ne bántsd...

EgyébkéntITT találtam egy nemtom mennyire megbízhatót, ha az aláírásodban szereplő (point of view) vga-ról van szó.

Frissítés:

nvflash: (az nVIDIA flashelő programja)
    Utasítások:
    -f - BIOS beírása az EEPROM-ba
    -b - BIOS beírása fájlba
    -k - ROM-ban található BIOS összehasonlítása egy állománnyal
    -c - megvizsgálja hogy tudja-e flesselni a kártyán található EEPROM-ot
    -w - írásvédetté teszi az EEPROM-ot
    -r - eltávolítja az írásvédettséget
    -a - rendszerben található nVIDIA VGA-k listája
    -j - egy nagyon speciális utasítás, amihez földelni kell az EEPROM egyik lábát, azoknak fontos, akik hibás vagy törölt BIOS-t akarnak írni

Opciók:
    -5 - vendor ID vagy device ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
    -6 - subsystem ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
    -y - újraindítás
    -i - egy konkrét device index erőltetése, akkor kell használni, ha több nVIDIA kártya van a gépben és -a-val megállapítottuk melyik a kiszemelt kártya device indexe

X-BIOS: (nVIDIA BIOS editor)

BIOS lementése:
    nvflash -b biosneve.bin
    nvflash -c (EEPROM flesselhetőségének letesztelése)
    nvflash -f biosneve.bin (új BIOS feltöltése)

• zico87
    videókártyán hogy kell a biost updatelni ,és hol találok 8600GT-hez biost ?
  • tmisi
    Alaplap kézikönyv.
    Egyébként először ne feszt emelj, hanem csak simán MHz-et (ha nem bírják a memók, akkor kell állítani a RAM:FSB arányon, ergo visszavenni a memók sebességét, hogy ne korlátozzák az emelést). Aztán ha sokáig nem megy, akkor lehet neki voltot adni...
  • barret
    En megneznem biosban is,de a 72 nagyon sok...
  • JimKirk
    Sziasztok!

Arra adjatok nekem legyszives valaszt, hgy melyik proginak higyjek ha a core temp 72-t az everest meg az asus probe meg csak 55-58 koruli cpu mag homersekleteket mutat?
  • Mokus1
    sziasztok!egy gigabyte GA-K8NMF-9 alaplaom van és benne egy AMd athlon 64 3200+ ami 2ghz és ezt szeretném felhuzni 2,8ra.ezt ezzel meglehet csinálni?és kaphatnék valmi utmutatot leirást.a feszültséget hol kell állitani a biosban?
  • fullazz
    Nem p5ld2 nd2!
    http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=479&model=1497&modelmenu=1
    Hasonló a biosa!Gondolom az overclock options-t kellene piszkálni.Van 5-20%ig meg FSB 960/800-1200/800ig.De nem tölt be a windows vagy lefagy az 5-10%nál meg az fsb 1200/800 nál,a többit nempróbáltam!Vagy próbáljam,vagy valahol rossz helyen vagyok? ;)
  • davidka003
    kösz a választ. mindjárt megpróbálok egy kis tuningot.
  • mycso
    Gondolom csak elírás és a lapod : P5LD2-SE.

A biosa nagyon egyszerű, és igen lehet benne húzni a procit.

EBBEN a menüben találod a húzáshoz, és a tuninghoz szükséges beállításokat.
  • fullazz
    Hi!
    Van egy Asus P5ND2 SE alaplapom meg egy dual core 2160as procim!
    Nem találom hol lehet belenyulkálni a prociba! Furcsa nekem a setupja,a régi alaplapomnak (gépnek) nem ilyen volt a menüje! ;) Vagy külön program van hozzá?
    Ugy hallottam hogy pedig lehet nyomni neki rendessen!;)
    Ja és 2db 512 ddr2 800as memóriám,ugy hallottam nem használja ki! Ezt hogy lehet felnyomni? Az jó a memóriánál hogy modul szélessége 64 bit?
    Köszi előre is! (bevallom láma vagyok,kérdések is biztos azok,de senki sem születik úgy hogy mindent tud,ezért kérdezek hogy tanuljak) :)
  • ollie
    Nem éppen. De fagyások lehetnek.
  • davidka003
    Ha csökkentem a memória időzítését, attól leéghet?

• phredon
    ja még vmi: vista javíthat vmit teljeseitmény terén(64bit pl) vagy ebből a szempontból nem érdemes feltenni?
  • phredon
    Hali!

Ebből a konfigból:
    gainward 7600GT 256MB
    AM2 A64 3200+
    1GB DDR2-667
    MSI K9N6VGM-V

szeretnék vmi kis pluszt kihozni. Kérdésem milyen progit ajánlotok, esetleg vmi leírás sem lenne rossz hozzá..
  • Purga
    Na szép :D
    Nasa biztos előrendel párat
  • Inquisitor
    Szintén a napokban jelent meg olyan lap amibe 4 kártya megy (bár ilyen már volt 1x SLI-nél is) CrossFireben, az értelmét ne firtassuk. :)
  • Purga
    Köszi szépen az infót, így már világos akkor, mert sok helyen (fórumokon), hírekben írják SLI így, SLI úgy, de akkor még tényleg lámaság ilyenben gondolkodni...a napokban jelent meg valami új lap amibe már három kártya is fér, no komment
  • mycso
    Ha olyan progit használsz, ami támogatja-kihasználja a SLI adta lehetőségeket, akkor jelentősen gyorsul grafikailag (azaz, valóban több fps vagy mégnagyobb felbontás, stb...).
    Ám elég kevés program-játék támogatja és általában azoknál sem jön ki olyan hűde nagyon az SLI sebességfölénye.

Illetve az SLI-nek talán a nagyobb kategóriában lenne értelme (2x8800gtx vagy valami hasonló), aminek az ára viszont már irreálisan nagy a teljesítményhez képest.

Kisebb VGA kategóriában teljesen felesleges és értelmetlen.

Röviden: szvsz "egyelőre" baromság, szemfényvesztés az egész nem látom az értelmét.
  • Purga
    Sziasztok!

Informálódni szeretnék arról, hogy mire jó az SLI technológia azon kívül, hogy két-három kártyát tehet az ember egymás mellé és kommunikálnak egymással....gyorsabb lesz valami, több fps-ek lesznek játékokban? Kell már ilyen megoldás napjainkban?
    Köszi
  • Hedgehunter #32290
    rivatuner atitool.....
  • zico87
    geforceokat milyen progival lehet húzni..idág csak atim volt szinte azt nemtom geforcehoz mikel:D
  • 1Emese
    Sziasztok!
    Van egy Intel Chipset-es notebookom, és egy drivert keresek ilyen néven: INTEL GMA 950 (egy ASUS géphez). Légyszi segítsetek gyorsan, mert a kedvenc programom nem akar működni.
    És légyszi közvetlen linket ha adnátok a driverhez.
    help, help, help
  • MaSzKa
    most azt találtam ki a szorzót leveszem 8x helyett 6x-re és megnézem mi a max fsb mert 3100felé nem igen akarmenni a procim az 1600 helyett
    de ha nagyobb fsb-vel érem el ugyanezt az eredmény akkor gyorsabb lesz a gépem viszont többet fogyaszthat
  • zoolee
    Nemtudjuk.
    Nemtudjuk.
    Olvass vissza, minimum 4 szer leírtam a proci tuningot.
    A vga tuningra pedíg, szedd le az ATI tools nevű progit..Indítsg el..és 5 mhz n ként hezd el emelni a GPU/ram órajelet..addíg míg nem melegszik nagyon, vagy nem csíkozódik(hibázik).
  • Arnoux
    Hello!
    A Sapphire 1950GT-t (500/1200) és a Intel E4400 (2 MB L2 2 GHz 800 MHz)meddig lehet felhúzni gyári hűtővel?
    Esetleg az Athlon 64 3000+-t és MSI 6600GT 128mb agp-t lehet huzni (ezt is gyári hűtővel)?
    Tud valaki mutatni egy oldalt ahol le van írva hogy kell procit és vgat tuningolni? Még sohasem csináltam.
  • janos666 #32284
    Nálam augusztus óta kap 1,6 voltot és azóta nincs baja., szerintem még 1-2 évig nem is lesz aztán meg mindegy neki.
  • Mokus1
    köszi:)szerinted egy amd 3200+ 2.0ghz meddig lehet huzni amig még stabil a rendszer?fesz nélkül 2.3-2,4 ment neki de 2,4nél kb 2ora játék után leállt a gép pedig nem volt több 50 55 foknál.
  • Falconer
    Probalkozz tovább, megy az. Manualra kell rakni a fesz állitást, és akkor lehet állitgatni. Természetesen ctrl+F1 után. De csak akkor ajánlom ha már nagyon haladó vagy tuning terén.
  • Mokus1
    h tudom a feszültésget állitani bemegyek a Biosba gigabyte alaplap és ctrl+f1 de egyszerüen nem jön elő ahol elő jön meg nem lehet:(
  • Falconer
    Azért az utóbbi a valoszinűbb.
  • w77d
    kiszámíthatatlan!! lehet hogy egy hetet bírja, lehet hogy évekig semmi baja nem lessz!
  • zoolee
    Nemtudjuk..-.-
  • a shot
    szasztok

szerintetek az e6400-as procimnak mennyire fog lecsökkenni az élettartama, ha 1,45 - 1,5 feszen hajtanam
  • zoolee
    utcsó egész elfogadhetó.
  • Davidus
    szerintetek melyik azh előnyösebb?

C2D E4300+1066mhz ram

9x300 ram 600mhzen járatva 4-4-4-12 1:1

vagy

9x300 ram 1000mhzen járatva 5-5-5-18 3:5

lehet hogy hülye kérdés